Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ocean
Novinec

Nesreča

Napisal/-a ocean To sep 11, 2007 1:03 pm

Najprej en lep pozdrav :)…upam da spada to pod pravne nasvete. Zanima me sledeče, danes se mi je na mojo žalost zgodila nesreča.. Ko sem prehiteval avtomobil, me je voznik očitno spregledu in je začel še on zavijat in me pač »podrajsu« po strani. Do tuki vse lepo in prou, sva se zmenla, je dal kuponček in to je to. Zdej me pa zanima, a sm js dejansko upravičen do nadomestnega vozila, ker avto bo na servisu minimalno en tedn, avto pa rabm za vožnjo na delo? In pa nekje sem zasledil da lahko uveljavlaš, zahtevek za zmanjšano vrednost vozila, kdo kej ve kako je s tem?
Lp
Ocean

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr sep 12, 2007 9:52 am

Nisi opravičen, lahko pa vzameš rent-a-car, seveda na lastne stroške

Mimogrede, temi si dal butast naslov, res da ima veze z nesrečo, vprašanje je pa čisto nekaj drugega ;)
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 12, 2007 10:34 am

dober servis ti bo dal nadomestni avto ;)

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr sep 12, 2007 11:41 am

Do nadomestnega si upravičen. Pa si siguren, da nisi ti kriv. Si ga prehiteval v ali pred križiščem, da je začel zavijati? No ja, ni pomembno, upam, da ste vsi ok.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr sep 12, 2007 12:04 pm

Sm kr preprican da nism kriv...ker se je to dejanski zgodil sred ravnine in sem js njega prehitevu, ko pa sm mu biu ob boku je pa se on ugotovu da bi lahk prehitevu in je samo vame zavil...rezultat je bla k sreci le zvita plocevina. A lahko se vprasam kako se pa zmens za nadomestn avto...a to prides tja in reces da rabs in ti oni morjo dat (glede na to da krije zavarovalnica) al kako to zgleda?

Lp

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr sep 12, 2007 12:07 pm

Ker je on kriv, priznal s tem da ti je dal kupon in izpolnil poročilo o nesreči, imaš pravico do nadomestnega vozila iz njegove police. Čisto enostavno: tam kjer boš popravljal reci za nadomestni avto.

Brez zamer.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr sep 12, 2007 12:49 pm

No upam da se bom dobr zmenu :-P hvala za pomoč ;)

lp

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr sep 12, 2007 1:47 pm

Kokr jst vem nisi upravičen do nadomestnega avta, če dobiš kupon. Ker sem se jst tud že bunu k je mat en nagazu. Pa ni blo nič iz tega.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr sep 12, 2007 5:51 pm

Bor je napisal/-a:Kokr jst vem nisi upravičen do nadomestnega avta, če dobiš kupon. Ker sem se jst tud že bunu k je mat en nagazu. Pa ni blo nič iz tega.

Če ti nisi dosegel svoje je drugo.

Kot je že rekel s12345 je upravičen do nadomestnega vozila. To je dejstvo...kako pa to dosežeš je pa drugo. V vsakem primeru pa mora nadomestni avto kriti krivec...zdej ne vemč če s police ali ne. Pomoje gre direkt iz njegovega žepa.

Kriti pa mora zato, ker te oškoduje za uporabo avtomobila, ki ga ne moreš uporabljati ali zaradi poškodb ali zaradi popravila.

LP

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr sep 12, 2007 6:43 pm

Ravno danes sem videl modro Spiderco z porajsano desno stranjo na Vrhniki.S bil ti? :)
Za nadomestni avto se da zment.Če ne drugače daš tiste par € na dan...Ni nobene panike ;)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 12, 2007 7:02 pm

nadomestn avto ti ne pripada, razen, če ga posebej ne doplačaš. al pa če si član AMZS, ga tut dobiš zastonj za par dni...
Slika

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Sr sep 12, 2007 8:24 pm

Kako je zdej s tem nadomestilom za zmanjšano vrednost vozila? Kam moraš vložit ta zahtevek, na zavarovalnico povzročitelja?

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr sep 12, 2007 10:21 pm

black je napisal/-a:Ravno danes sem videl modro Spiderco z porajsano desno stranjo na Vrhniki.S bil ti? :)
Za nadomestni avto se da zment.Če ne drugače daš tiste par € na dan...Ni nobene panike ;)

bil jest bil:) sm iz borovnice drgač pa sm kr dost na vrhniki :D...ke pa si me vidu to, k dans sm se pa sam pelu mem?

no k se bom menu vam sporocim kakk mi bo ratal z nadomestnim uredit...kar se pa zahtevka za zmanjsanje vrednosti tice pa tut js se ne vem :? tko da ce kdo kej ve kr z besedo na plan :)

lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr sep 12, 2007 11:46 pm

nadomestnega avta ne dobis ce lastnik kupona ni te opcije doplacal ob registraciji avta.

LP!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Če sep 13, 2007 6:43 am

Do nadomestnega vozila nisi upravičen, razen če je lastnik tvojega vozila firma, katera pa je upravičena da nadomestnega vozila, vendar vseekakor ne za en teden! V nasprotnem primeru, je brezplačno nadomestno vozilo samo dobra volja izvajalca popravila!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če sep 13, 2007 9:35 am

No, lepo da ste vsi pametni, vendar je še vedno dejstvo, da je tudi kot fizična oseba in tudi brez krivčevega doplačila za nadomestni avto, še vedno upravičen do njega.

Torej to mora kriti krivec direktno. Če ne gre z lepo besedo se toži....ker pa to folk tega ne dela ali pa sploh ne ve, pa sedaj prodaja bučke. Lepo in prav...možno za zavarovalnico in tisto kar ste napisali, da če nima doplačanega krivec ali pa če ni pravna oseba, vendar je dejstvo da je upravičen....kot sem rekel, vprašanje je samo kako priti do njega.

Upravičen je zaradi nezmožnosti uporabe po nelastni krivdi.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe sep 14, 2007 10:07 pm

ocean je napisal/-a:
black je napisal/-a:Ravno danes sem videl modro Spiderco z porajsano desno stranjo na Vrhniki.S bil ti? :)

bil jest bil:) sm iz borovnice drgač pa sm kr dost na vrhniki :D...ke pa si me vidu to, k dans sm se pa sam pelu mem?

Tam blizu Loke.Sem čakal v enem lokalu da mi en mehanik tam optiko zrihta :)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 14, 2007 10:29 pm

teorija je eno, praksa pa čist nekaj tretjega :oops:
Slika

Kupec84
Nov uporabnik

Napisal/-a Kupec84 Sr sep 19, 2007 6:24 pm

Zahtevek za manjvrednost vozila se lahko poda, če je vozilo mlajše od 3 let. Nadomestno vozilo se lahko dobi, če imaš sklenjeno kasko kombinacijo, ki omogoča najem vozila.

lp

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Pe sep 21, 2007 12:16 pm

Torej v mojem primeru je vozilo manjše od 3h let...mi lahko pves, kako se oblikuje ta zahtevek oz. vsaj priblizno kako naj bi izgledal (vrjetno pac posles zahtevek na zavarovalnico - tisto od katere mas kupon in pac napises da...kle me pa zmanka:))...

lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost