Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Luknja na cesti - Gumidefekt!

Napisal/-a Slash83 To okt 23, 2007 11:01 am

Problem je sledeč:
Punca se je danes zjutraj peljala na relaciji Ptuj - MB in je na robu Ptuja (cesta skozi Vurberk) povozila luknjo, ki ni bila vidna saj je bila zaradi dežja napolnjena z vodo. To je bilo na delu cestišča, kjer je tudi enosmerna zapora prometa obasno, ker cestno podjetje nekaj rihta..

Guma ji ni spustila takoj, temveč komaj v MB, ko je prišla v Europark.
Sedaj ona dela do 5ih, potem pa me zanima kaj je najboljša stvar za narest v tem primeru?

Lahko kličem policijo da pridejo v Europark naredijo zapisnik (za odškodninski zahtevek zavarovalnici), ali naj dam gor rezervo in se peljem na policijo? Moram iti na ptujsko policijo ker je to bilo še na robu Ptuja? Je sploh šansa da bo kaj dobila od zavarovalnice zaradi poškodbe na cesti?

Prosim za nasvete pa če je možno čimprej, da vem kako naj ukrepava..

HVALA

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To okt 23, 2007 11:50 am

kontaktiraj tudi izvajalca del na tem področju, mislim da je to CPP in policijo - PP Ptuj.

več informacij pa boš potem že dobil pri policiji, kaj še moreš vse naredit.

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl To okt 23, 2007 12:41 pm

v tem primeru ti je po zakonu dolžen upravljalec ceste, ki je za dotični del vozišča odgovoren poplačati nastalo škodo. seveda pa rabiš tudi zapisnik policije. zavarovalnica ne vem če ti bo kaj priznala.

lp,

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Napisal/-a Slash83 To okt 23, 2007 1:11 pm

Sem klical policijo Ptuj in so rekli da naj menjam gumo in pridem ko se bova vračala iz MB na policijsko postajo na Ptuju in bomo naredili zapisnik. Je reko da sicer lahko pokličem Mariborske ko bom tam, samo mi bodo rekli da naj se obrnem na Ptujske če se je to zgodilo tam.

Na zavarovalnici pa mi je rekla da mi naj policija pove kdo je izvajalec del oz. skrbnik ceste in pri kom je zavarovan - pol pa dam zahtevek in zapisnik na njegovo zavarovalnico, ki bi mi morala plačat škodo.

Štima to vse, al moram pazit na kako luknjo(pa ne mislim tiste na cestah)? :)

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To okt 23, 2007 1:17 pm

a potemtakem jaz tudi lahko dam felno ravnat na njihov račun, ker sem jo zvil, ko sem priletel v luknjo? :)
Slika

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Napisal/-a Slash83 To okt 23, 2007 1:27 pm

Ja nevem - upam da lahko ja.

Če se normalno pelješ in se na ASFALTIRANI cesti zapelješ v luknjo ki zaradi mlake ni vidna, mi se skoraj logično zdi da bi lahko mela zavarovalnica kaj s tem. Skrbnik ceste je kriv če cesta ni varna pri predpisani hitrosti.

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat To okt 23, 2007 1:44 pm

dobro si naredil, jaz sem si lani zvil felno in presekal gumo in dobil vse nazaj od zavarovlanice, kjer ima cestno podjetje zavarovane cesta. razen dolgega postopka je bilo vse ok!

za tiste, ki si zvijete felne ali uničite gume, le policijo poklicat, da se naredi zapisnik in škodo prijavite pri zavarovlnici kjer ima cestno oz. izvajalev del zavarovane ceste.

veliko uspeha

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To okt 23, 2007 2:50 pm

to imas vec problemov pa prevec casa ti gre ko pa guma sploh stane!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To okt 23, 2007 2:57 pm

Če se ti preseka guma (zvije felna) zaradi luknje,ki je na cestišču, si opravičen do odškodnine,oz. novega dela.

@Matjaz46:
Zakaj bi tu mel kakšne probleme?

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 To okt 23, 2007 3:00 pm

Ce pa guma pride 150€ in vec in feltna 150€ in vec sem se jaz pripravljen kregat kr lep cas!
Prejsnji vikend je tudi moj brat prebil gumo v Lj, ko je zapeljal v luknjo ta pa je bila polna vode!

Upam da bos dobil povrnjene vse stroske :D
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To okt 23, 2007 3:21 pm

rhino je napisal/-a:Če se ti preseka guma (zvije felna) zaradi luknje,ki je na cestišču, si opravičen do odškodnine,oz. novega dela.

@Matjaz46:
Zakaj bi tu mel kakšne probleme?

Kur.čev postopek in čas, zaradi katerega bi jaz raje plačal vse sam.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To okt 23, 2007 4:09 pm

Jaz imam podoben primer že cca 1 mesec na zavarovalnici...
bomo videli kakšen bo rezultat.
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To okt 23, 2007 4:37 pm

AndrejD je napisal/-a:Jaz imam podoben primer že cca 1 mesec na zavarovalnici...
bomo videli kakšen bo rezultat.

eh, pol se mi skorej ne splača...tistih 6k sit za ravnanje me nebo pobralo...
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To okt 23, 2007 8:58 pm

rhino je napisal/-a:Če se ti preseka guma (zvije felna) zaradi luknje,ki je na cestišču, si opravičen do odškodnine,oz. novega dela.

prijatelju je celotno roko (al kako se reče celotnemu sistemu ki drži kolo) zvilo in je mogu novu kupit (okoli 300€).je bil na policiji, itd...pa so mu kljub dvem pritožbam zavrnili...

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Napisal/-a Slash83 Sr okt 24, 2007 6:55 am

Čuj ok, če mate 1000€ plače ali pa če vas ateki pa mamice sponzorirajo, pol vam strošek 100-150€ ni velik (2gumi + felna), če pa si kakor punca, služite svoj (mali) denar in še polek tega plačujete recimo šolnino, avto itd. pol pa se ta strošek lahko lepo pozna.

Ona je tudi bila proti da bi šla na policijo po zaspisnik, tak da sem jo komaj prepričal. Vem da so šanse ZELO male da bo kaj, ker se je to zgodilo zjutraj, na policijo pa sma šla zvečer ko sma se vračala iz MB. Škoda res da ni guma takoj spustla.

Policaj je vglavnem naredil zapisnik, poslikal zvito felno in prazno gumo v prtljažniku, šli smo na cesto in je poslikal "kraj zločina" - luknje sedaj več ni blo, ker je bila ta luknja v tistem pasu odstranjenega asfalta preko celega cestišča, saj tam polagajo kable čez(pod) cesto in so ta pas do zvečera že asfaltirali. Saj je reko policaj da se še lepo vidi da je friški asfalt (se je kadilo še iz njega od dežja).

Sedaj mora iti na Cestno podjetje, ki je lastnik ceste in gradbišča (gradbišče je itak zavarovano) in se zmenit za odškodnino, če pa jo zavrnejo pa ostane le še tožba, ki pa se za 100€ strošek res ne splača.

Vglavnem - glede na to da plačujemo cestnine vsako leto, imamo med drugim pravico do varne vožnje po naših cestah, tako da mislim da probat dobit odškodnino ni greh, čakanje mesec al pa 2 na denar pa je še vedno boljše kot NE čakati na nič.

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Sr okt 24, 2007 7:06 am

saj se ne zmeniš za odškodnino z cestnim ampak je treba škodo prijavit na zavarovalnici, kjer ima cestno ceste zavarovane...

tak sem jaz naredil in ni bilo problema... pri meni je bilo škode za 1500 eur (felna original, dve gumi (30% amortizacije), nosilec menjalnika, roka in katalizator (50% amortizacija).)

vsi tisti, ki pa govorite, da se ne splača za 300 eur na zavarovalnico iti, pa ste norci, ki ne znate z kešom ali pa vas starši z kešom filajo! drugih besed ninam za vas!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr okt 24, 2007 11:39 am

@Slash83, dobro sta naredila, kot sem ti napisal! upam, da bodo tudi nastalo škodo čimprej izplačali. ;)

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr okt 24, 2007 11:57 am

Nazandnje neboš itak nič dobiv.
Škoda živcev pa cajta.

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Sr okt 24, 2007 12:00 pm

W_Golf

na takih kot si ti ravno zavarovalnice služijo... oz. bodo ko izpit narediš in boš mel avto ;)

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr okt 24, 2007 12:27 pm

spreat je napisal/-a:
W_Golf

na takih kot si ti ravno zavarovalnice služijo... oz. bodo ko izpit narediš in boš mel avto ;)

Hehe, pol ti misliš da še nimam avta pa izpita. :D
Zdle si me pa nasmeju vsaka čast.

Lj res da služijo sam neda se mi za vsako malenkost j....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost