esem je napisal/-a:To je bilo že stokrat obdelano - uporabi iskanje!
Kako delujejo taki nategi - en od načinov:
On ti nakaže denar, ti tudi lahko preveriš, da je bil denar nakazan nate (ga pa seveda še ne moreš dvignit), nato ti reče, da je v tem znesku "pomotoma" vključen tudi denar za razne stroške (prevzem, papirji, transport itd) in te milo prosi, da založiš oz plačaš za vse to, saj boš itak dobil povrnjeno iz nakazanega zneska. Ko pa je treba denar dvignit, se nakazilo izkaže za stornirano. V najboljšem primeru ostaneš brez denarja za te stroške (transport itd) - pogosto in skoraj legalno, predvsem pa brez pravih možnosti dobiti denar nazaj (se niti ne splača), v najslabšem tudi brez avta.
Je pa vedno možno, da je kupec resen - če je avto nekaj posebnega in težko dobavljivega. Kakšen je tvoj?
Edina garancija je, da s kupcem skupaj prepišeta avto in dvigneta denar.
reber je napisal/-a:Zelo sumljivo je ... jaz bi v takem primeru, ozoroma v vsakem primeru pristal samo na gotovino na roke. Naj sam dvigne gotovino na banki in mi osebno izroči gotovino, v takem primeru, ko je kupec tujec ali je videti sumljiv, bi denar še pred prevzemom na roke dal preveriti na banki, da ni slučajno ponarejen.
Ko se izkaže, da je denar v redu, ga najbolje kar v banki prevzameš, mogoče sam osebno položiš na svoj račun, tako da je v bistvu nakazilo gotovinsko, v tem primeru ti denarja nikakor ne morejo odvzeti, pa še pričo in video posnetek na banki imaš.
Ko je urejeno plačilo, greš uredit prepis in nič prej.
Potem pa pozor: prepis še ne pomeni, da je tvoja zavarovalna polica zate olajšana in veljavna za morebitno novo zavarovanje, ker ni, dokler on ne pride z novo polico in tebi izroči kopijo. Če nove police in kopije ni, potem je bolje vozilo odjaviti iz prometa, potem pa izročiti. Pri tem bodite zelo pazljivi.
Jaz avta ne dam iz rok, dokler nimam v rokah denarja, dokler avto ni prepisan in dokler za avto ni nove police. Avto čaka pri meni, čeprav je plačan in prepisan do trenutka, ko mi kupec izroči kopijo novega zavarovanja.
Še opozorilo: avto je zavarovan na staro polico tudi po prepisu, dokler ni nove police.
Primer: vi prodate avto in ga prepišete, kupec pa še ni na novo registriral prepisanega avta, ker najprej je prepis, potem nova registracija ... no, kupec vozi prepisan avto, in povzroči nesrečo ... kupon gre iz vaše police !!! mogoče lahko dokazujete in dokažete kupčevo krivdo ampak to je lahko dolgotrajen postopek, če kupec ne bi bil pošten, za čas dokazovanja si brez police in kupona !!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov