Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

preprodajalec iz amerike

Napisal/-a McFly So nov 03, 2007 1:29 pm

Pozdrav!

Prosil bi za nasvet. Prodajam avto na avo.netu, in pod prodajalcem je moje ime, številka in e-mail naslov.
Kontatiral me je preprodajalec iz amerike, ki bi želel avto kupiti in prodati v Pariz. Sicer že ima kupca, meni pa se zdi use skupaj sumljivo. V glaunem naj bi kot sem razumel meni nakazal denar, in njegov kolega tukaj bi ga prevzel.
Zdaj pa: kje je lahko catch? kake pravice mam jaz potem če gre kaj narobe? Prosim povejte svoje mnenje.

Hvala vnaprej za pomoč!
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So nov 03, 2007 1:32 pm

nateg

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So nov 03, 2007 1:32 pm

V glavnem na konc ne boš imel ne avta še manj pa denarja če greš v to. :?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So nov 03, 2007 1:43 pm

Zakaj ste tako črnogledi vsi? Naj pride z denarjem do banke, greta not položita denar na tvoj TRR pa naj vozi.. sej pa tukaj nena ti daš vnaprej avta oz. denarja ali?

edit. sem celo videl da bi ti nakazal denar.. naj prej nakaže, pa pol naredite prepis pa je to to :D

edit2: reči mu naj ta kolega kar z kešom pride, pa boš videl kaka bo reakcija :D

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly So nov 03, 2007 1:47 pm

ok, bom rekel naj pride z denarjem pa da vidimo... če bo še kakšen feedback prilepim 8)
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So nov 03, 2007 2:39 pm

To je bilo že stokrat obdelano - uporabi iskanje!

Kako delujejo taki nategi - en od načinov:
On ti nakaže denar, ti tudi lahko preveriš, da je bil denar nakazan nate (ga pa seveda še ne moreš dvignit), nato ti reče, da je v tem znesku "pomotoma" vključen tudi denar za razne stroške (prevzem, papirji, transport itd) in te milo prosi, da založiš oz plačaš za vse to, saj boš itak dobil povrnjeno iz nakazanega zneska. Ko pa je treba denar dvignit, se nakazilo izkaže za stornirano. V najboljšem primeru ostaneš brez denarja za te stroške (transport itd) - pogosto in skoraj legalno, predvsem pa brez pravih možnosti dobiti denar nazaj (se niti ne splača), v najslabšem tudi brez avta.

Je pa vedno možno, da je kupec resen - če je avto nekaj posebnega in težko dobavljivega. Kakšen je tvoj?

Edina garancija je, da s kupcem skupaj prepišeta avto in dvigneta denar.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po nov 05, 2007 3:00 pm

esem je napisal/-a:To je bilo že stokrat obdelano - uporabi iskanje!

Kako delujejo taki nategi - en od načinov:
On ti nakaže denar, ti tudi lahko preveriš, da je bil denar nakazan nate (ga pa seveda še ne moreš dvignit), nato ti reče, da je v tem znesku "pomotoma" vključen tudi denar za razne stroške (prevzem, papirji, transport itd) in te milo prosi, da založiš oz plačaš za vse to, saj boš itak dobil povrnjeno iz nakazanega zneska. Ko pa je treba denar dvignit, se nakazilo izkaže za stornirano. V najboljšem primeru ostaneš brez denarja za te stroške (transport itd) - pogosto in skoraj legalno, predvsem pa brez pravih možnosti dobiti denar nazaj (se niti ne splača), v najslabšem tudi brez avta.

Je pa vedno možno, da je kupec resen - če je avto nekaj posebnega in težko dobavljivega. Kakšen je tvoj?

Edina garancija je, da s kupcem skupaj prepišeta avto in dvigneta denar.

opisan primer je veckrat uporabljen v industrijskih prodajalnah,kjer ljudje nakupuje velike količine,ponavadi kar z nakazilom denarja na podlagi predračuna.na banki se preveri kjer povejo da je račun poslan,nato se roba izda in se racun stornira.primer iz mojega počitniskega dela lani poleti,slo se je za okoli 60k sit,denarja firma nikoli ni videla. tako da glede nakazila bi svetoval da dokler ni denar v roki nikakor ne delaj prepisa ali karkoli dalje

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po nov 05, 2007 3:25 pm

čeke in nakazila se lahko prekliče
tko da je to nateg

avto prodaj samo za keš, ker če ne boš brez keša in avta
podpis

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Sr nov 07, 2007 2:29 am

Še vedno mi ni jasno kako je to možno,če je enkrat denar na tvojem tekočem računu on pa lahko potem to prekliče.

Edit: Aha zastopim zdej, denarja še ni na TR, banka ti samo pove da je negdo nakazal denar in predno pride na tvoj račun on nakazilo prekliče.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 07, 2007 2:55 am

Običajno gre to na ime preko Western Uniona (ali kaj podobnega) in ne preko TR.
Ko je denar nakazan na TR, je tam in ga ne moreš vzet nazaj. Preko TR bi ti lahko dobil denar, avta pa ne bi izročil.
Oni ti pokažejo nakazilo, lahko preveriš na banki, kasneje pa ga stornirajo, torej vmes, ko ti avto izročiš, prepišeš.
Zato je tu obvezen keš ali stalna prisotnost kupca!

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr nov 07, 2007 8:20 am

Sumljivo. Bodi previden in sprejmi samo keš.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr nov 07, 2007 10:39 am

ko bos mel denar v rokah poberi tablice z avta in teci kolikor te noge nesejo stran :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jan 04, 2008 11:23 am

Sem mel isti primer. To je pomoje garant nateg. Nej pride s kešom oz. naj položi na tvoj račun (tako boš lahko takoj vidu če je res položil) pol pa naj pride iskat....

goba1
Nov uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a goba1 Pe jan 04, 2008 11:26 am

Ko je denar na TR računu, nakazila ni možno stornirati brez soglasja imetnika TR (v primeru, da pride do napačnega dvakratnega knjiženja banke, banka sama izvede stornacijo). Dvig je možen takoj po kniženju na TR. Če se odločiš za prodajo avta, dvigni denar iz TR predno predaš avto. Prepis naredi takoj. Na razne obljube ne nasedaj. Srečno!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So jan 05, 2008 12:17 pm

Zelo sumljivo je ... jaz bi v takem primeru, ozoroma v vsakem primeru pristal samo na gotovino na roke. Naj sam dvigne gotovino na banki in mi osebno izroči gotovino, v takem primeru, ko je kupec tujec ali je videti sumljiv, bi denar še pred prevzemom na roke dal preveriti na banki, da ni slučajno ponarejen.
Ko se izkaže, da je denar v redu, ga najbolje kar v banki prevzameš, mogoče sam osebno položiš na svoj račun, tako da je v bistvu nakazilo gotovinsko, v tem primeru ti denarja nikakor ne morejo odvzeti, pa še pričo in video posnetek na banki imaš.
Ko je urejeno plačilo, greš uredit prepis in nič prej.
Potem pa pozor: prepis še ne pomeni, da je tvoja zavarovalna polica zate olajšana in veljavna za morebitno novo zavarovanje, ker ni, dokler on ne pride z novo polico in tebi izroči kopijo. Če nove police in kopije ni, potem je bolje vozilo odjaviti iz prometa, potem pa izročiti. Pri tem bodite zelo pazljivi.
Jaz avta ne dam iz rok, dokler nimam v rokah denarja, dokler avto ni prepisan in dokler za avto ni nove police. Avto čaka pri meni, čeprav je plačan in prepisan do trenutka, ko mi kupec izroči kopijo novega zavarovanja.

Še opozorilo: avto je zavarovan na staro polico tudi po prepisu, dokler ni nove police.
Primer: vi prodate avto in ga prepišete, kupec pa še ni na novo registriral prepisanega avta, ker najprej je prepis, potem nova registracija ... no, kupec vozi prepisan avto, in povzroči nesrečo ... kupon gre iz vaše police !!! mogoče lahko dokazujete in dokažete kupčevo krivdo ampak to je lahko dolgotrajen postopek, če kupec ne bi bil pošten, za čas dokazovanja si brez police in kupona !!!
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 12:27 pm

reber je napisal/-a:Zelo sumljivo je ... jaz bi v takem primeru, ozoroma v vsakem primeru pristal samo na gotovino na roke. Naj sam dvigne gotovino na banki in mi osebno izroči gotovino, v takem primeru, ko je kupec tujec ali je videti sumljiv, bi denar še pred prevzemom na roke dal preveriti na banki, da ni slučajno ponarejen.
Ko se izkaže, da je denar v redu, ga najbolje kar v banki prevzameš, mogoče sam osebno položiš na svoj račun, tako da je v bistvu nakazilo gotovinsko, v tem primeru ti denarja nikakor ne morejo odvzeti, pa še pričo in video posnetek na banki imaš.
Ko je urejeno plačilo, greš uredit prepis in nič prej.
Potem pa pozor: prepis še ne pomeni, da je tvoja zavarovalna polica zate olajšana in veljavna za morebitno novo zavarovanje, ker ni, dokler on ne pride z novo polico in tebi izroči kopijo. Če nove police in kopije ni, potem je bolje vozilo odjaviti iz prometa, potem pa izročiti. Pri tem bodite zelo pazljivi.
Jaz avta ne dam iz rok, dokler nimam v rokah denarja, dokler avto ni prepisan in dokler za avto ni nove police. Avto čaka pri meni, čeprav je plačan in prepisan do trenutka, ko mi kupec izroči kopijo novega zavarovanja.

Še opozorilo: avto je zavarovan na staro polico tudi po prepisu, dokler ni nove police.
Primer: vi prodate avto in ga prepišete, kupec pa še ni na novo registriral prepisanega avta, ker najprej je prepis, potem nova registracija ... no, kupec vozi prepisan avto, in povzroči nesrečo ... kupon gre iz vaše police !!! mogoče lahko dokazujete in dokažete kupčevo krivdo ampak to je lahko dolgotrajen postopek, če kupec ne bi bil pošten, za čas dokazovanja si brez police in kupona !!!

Odjaviš iz prometa prej in zadeva rešena.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So jan 05, 2008 1:22 pm

Ja, tudi to je verzija, imaš porihtane papirje, sploh polico in to je to. Nov kupec naj pa z avtom po prepisu dela kar hoče, vozit se ne more, no, za vožnjo lahko vzame preizkusne tablice ... itd.
Odjavljen avto in denar v rokah, za prodajalca dobra kombinacija ;)

Glede na to, da na forumu kar dostikrat prebiramo o težavah pri zavlačevanju prepisa in ostalih podobnih zadevah, bi se lahko iz tega že kaj naučili, se mi zdi.

Sicer je pa tako, ko pride kupec na ogled ali pa se samo informira, mu jasno povemo po kakšnem postopku in pod kakšnimi pogoji bo potekala prodaja in da pod drugačnimi pogoji ne nameravate prodajati, potem naj se pa kupec sam odloči ali bo kupil ali ne. Seveda se lahko s kupcem dogovorimo o 2 možnostih: direkten prepis in takojšnja nova registracija ali pa odjava vozila iz prometa, pa naj se potem kupec sam brihta naprej z malce večjimi stroški. Lahko dopustimo kupcu, da predlaga malenkost drugačen postopek, mi kot prodajalci pa odločimo, ali je to sprejemljivo ali ne. Če je sprejemljivo se gre v prodajo, če ne pa bolje da ne.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 1:28 pm

Jaz za enkrat nisem imel še s kupci problemov. Me je pa zadnja prodaja rešila velikih težav. Hvala bogu je kupec takoj naredil novo polico za avto in mi jo prinese direktl pri nakupu. Avto je čez 3 dni razbil.... imel bi res lep šmoren.

Najbolj simple je, da ti da takoj svojo novo narejeno polico (potrebuje samo osnovne podakte o vozilu) ali pa pač odjaviš in naj se sam potem zajebava.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov