Napisal/-a XSARA Hdi Ne nov 04, 2007 2:37 pm
torej stvar je sledeča:
pred časom sem v Lj. prehitro pripeljal na radar (omejitev 50, peljal sem 85 km/h), na dunajski cesti.
Peljal sem se z novim, športnim avtomobilom, in sem lovil zeleno luč, od tukaj tudi prekoračitev hitosti. V petek sem dobil sodbo v skrajšanem postopku, in sicer 500,75 eur,5 kazesnkih točk, in prepoved vožnje za en mesec.
Ker se zavedam krivde sme kazen in povprečino v petek že poravnal, problem pa je v prepovedi vožnje vozila. Sem namreč zaposlen kot trgovski potnik, dnevno naredim cca 200 km, in prepoved vožnje bi pomenila, da en mesec dela ne morem opravljati. Dela tudi ne more opravljati nihče drug, ker sem lastnik in edini zaposlen v firmi.
Prosim, da mi kdo. ki je imel podobno izkušnjo pove kaj storiti oz, da mi svteuje. Imam namreč možnst ugovora zoper sodbo, in ker niso bile upoštevane nikakršne olajhševalne okoliščine (nekaznovanost, lovljenje zelene luči, nenavajensot na novo vozilo (prej sem imel stara j***a), služba,...), mislim da bi mi sodišče lahko kazen v delu, kjer imam prepoved vožnje odpustilo.
Torej ali je ugovor smiselen, in če je na kaj naj se sklicujem.
Za pomoč se v naprej zahvaljujem.
lp
matic