Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Kazen- prepoved vožnje vozila

Napisal/-a XSARA Hdi Ne nov 04, 2007 2:37 pm

torej stvar je sledeča:

pred časom sem v Lj. prehitro pripeljal na radar (omejitev 50, peljal sem 85 km/h), na dunajski cesti.

Peljal sem se z novim, športnim avtomobilom, in sem lovil zeleno luč, od tukaj tudi prekoračitev hitosti. V petek sem dobil sodbo v skrajšanem postopku, in sicer 500,75 eur,5 kazesnkih točk, in prepoved vožnje za en mesec.

Ker se zavedam krivde sme kazen in povprečino v petek že poravnal, problem pa je v prepovedi vožnje vozila. Sem namreč zaposlen kot trgovski potnik, dnevno naredim cca 200 km, in prepoved vožnje bi pomenila, da en mesec dela ne morem opravljati. Dela tudi ne more opravljati nihče drug, ker sem lastnik in edini zaposlen v firmi.

Prosim, da mi kdo. ki je imel podobno izkušnjo pove kaj storiti oz, da mi svteuje. Imam namreč možnst ugovora zoper sodbo, in ker niso bile upoštevane nikakršne olajhševalne okoliščine (nekaznovanost, lovljenje zelene luči, nenavajensot na novo vozilo (prej sem imel stara j***a), služba,...), mislim da bi mi sodišče lahko kazen v delu, kjer imam prepoved vožnje odpustilo.

Torej ali je ugovor smiselen, in če je na kaj naj se sklicujem.

Za pomoč se v naprej zahvaljujem.

lp
matic

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Ne nov 04, 2007 2:58 pm

Mislim, da obstaja možnost, da plačaš višjo denarno kazen in nimaš odvzema. Stric je imel enako situacijo a si je rajši vzel dopust kot pa plačal dodatno denarno kazen.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne nov 04, 2007 3:07 pm

najami študenta preko svoje firme da te fijaka okol.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne nov 04, 2007 3:39 pm

mevden je napisal/-a:najami študenta preko svoje firme da te fijaka okol.

dobra ideja...za en mesec jo zaposliš...ona te vozi naokol...ko pa ne vozi se pa uči v tvojem avtu :)...kaj ji pa manjka:D

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Ne nov 04, 2007 3:47 pm

Ne verjamem da bi ti popustili, no meni niso, čeprav sem tudi odvisen od vozniškega dovoljenja. Sodnica mi je takrat predlagala, da naj se kar vozim naokoli, češ, mogoče me pa ne ujamejo. :? No ja, glede na pogoste kontrole policistov na naših cestah, mogoče niti ni tako slaba ideja.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Ne nov 04, 2007 7:11 pm

daj oglas na kak študentski servis + vozi dalje

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne nov 04, 2007 7:20 pm

js osebno bi se rajš skliceval na tvojo izvorno težavo, ne pa na nov, hiter avto, potem bi ti še očitali, da nisi sposoben obvladovat vozila. sicer pa...poizkusiti ni greh

drugače pa kot predlagano, najami nekoga za ta čas, da te vozi okoli...al pa kakšnega sorodnika, znanca prosi, k ma čas...

sicer pa...a ti ne ostane kartonček v žepu?
mogoče pa bi tvegal? malo preštudiraj, kolkrat so te sploh že ustavli policaji...čeprav, hja...ponavad maš ravno takrat srečo... :roll:

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Ne nov 04, 2007 7:21 pm

ce nc ne zrihtas ,pa ce rabs voznika (studenta) ki bi te peljal okoli mi reci...sem na razpolago..ce si iz lj ali okolice...lp

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Ne nov 04, 2007 7:56 pm

ja tko jst sem imel podoben primer ampak da sem jst imel prepoved 3mesece in tud nisem mogu biti brez in sem reskiral ter se naprej vozil,je pa tko da ti napišejo uzadaj pod ukrepe prepoved vožnje od pa do in to je to samo pogumno sj policisti doskrat ne pogledajo hrbtne strani pa srečno ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Ne nov 11, 2007 8:29 am

Itak bos dobil odlocbo od kdaj do kdaj mas prepoved voznje ko ti bo ta ze potekla :lol: razen ce so ti ze v sodbi napisali od kdaj do kdaj mas prepoved. Pac upas da te neustavijo, itak je samo 500e kazni ce te dobijo ;)

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne nov 11, 2007 8:48 am

Meni je tudi, ko sem bral prvi post, kapnilo na pamet, da bi preko študenta iskal nekoga, ki me bi vozil naokrog.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 11, 2007 9:37 am

Tist da plačaš večjo kazen in ti ne dajo odvzema ne velja...Pred enim letom sem enako mel odvzem za en mesec.Odločba za odvzem je prišla enako s položnico. V odločbi pa je pisalo da izpita ne rabim nosit na upravno enoto, ker gre v register o izdanih dovoljenjih. Tako, da niti štempla vzad nisem dobil. Tudi sam sem odvisen od izpita in na dan nardim 70km. Vozil sem se normalno edino pač malo previdneje. Če bi me ustavli pa če me policaj ne bi šel preverit....ne bi blo težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

PIKA2
Nov uporabnik

Napisal/-a PIKA2 Sr dec 05, 2007 6:05 pm

Tudi jaz sem imela tako smolo. Dobila sem 500 eur kazni, 10 točk in 1 mesec prepovedi. Odločbe še nisem dobila. Na sodišču sem bila včeraj. Kdaj lahko pričakujem odločbo in kaj se lahko zgodi, če me dobijo voziti v času prepovedi? Ali mi te točke zapadejo po 2 letih? Kaj moram v tem času imeti 0,0?

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr dec 05, 2007 6:42 pm

bigturbo je napisal/-a:ja tko jst sem imel podoben primer ampak da sem jst imel prepoved 3mesece in tud nisem mogu biti brez in sem reskiral ter se naprej vozil,je pa tko da ti napišejo uzadaj pod ukrepe prepoved vožnje od pa do in to je to samo pogumno sj policisti doskrat ne pogledajo hrbtne strani pa srečno ;)

vizitko od nekega krimiča si vrzi na hrbtno stran da prekrije!

@PIKA2 v 3 letih, pa se to mislim da ne vse tocke!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr dec 05, 2007 6:51 pm

Preverjena rešitev je tudi črn ovitek izpita :D
Edino če ima policaj preveč cajta da izpit iz ovitka vzame....

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr dec 05, 2007 7:33 pm

Se vi "zvitkoti" zavedate kakšna štala nastane, če si brez izpita udeležen v prometni nesreči, pa tudi če nisi popolnoma nič kriv? Kaj šele, če si kriv? Se splača reskirat?

PIKA2
Nov uporabnik

Napisal/-a PIKA2 Sr dec 05, 2007 8:37 pm

Ja, seveda se splača, če ne moreš drugače v službo. Pa ne zdaj moralizirat, si moral prej pomislit, bla,bla,bla. Ko je žur, je pač žur, na posledice se misli, ko je čas za to! Imeti prepoved ali ostati brez izpita za pol leta je skoraj že običaj, tisti, ki se jim to ne zgodi so malo čudni (se hecam :oops: )!

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Sr dec 05, 2007 9:05 pm

Em najetje studenta pomen da ga mors tud placat. Moj point je v temu da se bols splaca placat mal vec za kazen pa da nimas prepovedi kot pa da najemas studenta ki je lahko po moznosti se nenavajen za soferja. In pac tisto placo ki bi jo dal studentu das za kazen in mas mir pred prepovedjo.

Miran64
Nov uporabnik

Pravni nasveti

Napisal/-a Miran64 To dec 11, 2007 8:30 am

A ma gdo iskušnjo, kot jst?? Pihnu sm 0,70mg/l.Nč agresivn, peš domov.Kaj lahko pričakujem.Kako pa je z odvetnikom. A ga najamem, al raj ne.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To dec 11, 2007 8:56 am

PIKA2 je napisal/-a:Ko je žur, je pač žur, na posledice se misli, ko je čas za to!

Najprej dobrodošla na form, da ne boš rekla da sem te že takoj na začetku okregal... Sej te nočem napadat, samo neki bi ti razložil... Obstajata dve zrelosti, po katerih bi ljudje morali dobiti izpit, najprej zrelost po letih in drugo ter najpomembnejša je osebnostna zrelost. Ta slednja se pri nas zanemarja in to precej.... torej še enkrat preberi stavek, ki si ga napisala in se zamisli, če spada to pod osebnostno zrelost.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov