Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

benny233421
Nov uporabnik

PRODAL AVTO, morebitni problemi z kupcom, POMOČ

Napisal/-a benny233421 Sr nov 14, 2007 12:20 pm

Lep pozdrav vsem.

Imam vprašanje. Zanima me če sem prodal avto, ki je bil redno servisiran, js sm bil drugi lastnik, avto je delu vse do momenta ko sem ga prodal, oz. še zmeri brezhibno dela. Le da je novemu lastniku včeri zvečer začela utripati lučka za stop. Sklenjena je tudi kupoprodajna pogodba z klavzulo videno-kupljeno, prodajalec nebo upošteval nobenih reklamacij in garancija velja 1 dan. Torej ta pogodba je bila sklenjena učeri ob 1h, tip pa me je ob ene 8h zvečer klicu da ko je pršel v nek kraj oz. njegova punca, da mu je začela utripat stop lučka. Zdej men se je to zgudil ko sm bil 2 leti lastnik avta le 1x, pa še to sm klicu amzs, pa so mi samo akumolator izklopl pa vklopl pa je zadeva laufala pol brezhibno use do učeri. Kupcu je bilo pred podpisom pogodbe drugače vse pokazano, tudi testna vožnja, dal sem mu možnost da se da avto pelat mehankarju da preveri če je vse vredu, pa na koncu sam ni pelu k nobenmu, ker naj bi mi zaupal, tudi sam ga nisem oz. nimam namena oguljofati. Povedal sem mu tudi da je bilo avto na desni strani ob vratih trčeno. Torej tudi pri temu nisem lagal. Avto pa sem prodal, ker imam finančne težave doma pa zaradi faksa,pa še ne rabm tak avto, če mam lahko mesečno za po Ljubljani. Zdej pa skrbi me to, ker sm na drugih forumih bral da majo kupci ene pravice zarad skritih napak al kaj in nevem sploh kaj je to niti nč. Oz. kako je to za moj primer?
LP pa prosim za vaše mnenje, resnično nevem kaj narest.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr nov 14, 2007 12:26 pm

Povej mu kaj so ti naredili pri tem problemu pri AMZS.

Sicer pa tista garancija za skrite napake velja samo pri nakupu od firme.

lp
Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr nov 14, 2007 12:28 pm

Videno-kupljeno-nasvidenje bi se glasil moj odgovor sploh če imaš čisto vest pol se nimaš kej sekirat. :tomidelej:

benny233421
Nov uporabnik

Napisal/-a benny233421 Sr nov 14, 2007 12:33 pm

A to za firme je mišlen če kupuje kupec od podjetja la če je bla kupoprodajna pogodba sklenjena pri poobleščenem podjetju ki se z tem obada. K ti pač nudjo te pogodbe, pač oni use napišejo ti pol sam overš pogodbo in to je to. Paničn sm pa zato mal, ker še nkol nism sploh prodaju avta do zdej in nočm met sitnosti. Drgač pa kar se vesti tiče, mam čisto, k vem da je z avtom use kul. No usej blo je, drgač bi mi že na servisu pred 2ma tednoma predn sm ga prodal, za to povedal.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr nov 14, 2007 12:37 pm

Kake kisle pa folk tukaj pise. Ce nekdo odpre temo da se je njemu prizgala lucka potem vsi klobasate "vrni avto, 8 dni mas casa da najdes napake, on te je zajebo bla bla bla", ko pa je zadeva obrnjena pa pisete nic ti ne more, videno kupljeno, basta...

Dajte malo premislit predno civkate vsak svojo zgodbo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

benny233421
Nov uporabnik

Napisal/-a benny233421 Sr nov 14, 2007 12:40 pm

Courage™ je napisal/-a:Kake kisle pa folk tukaj pise. Ce nekdo odpre temo da se je njemu prizgala lucka potem vsi klobasate "vrni avto, 8 dni mas casa da najdes napake, on te je zajebo bla bla bla", ko pa je zadeva obrnjena pa pisete nic ti ne more, videno kupljeno, basta...

Pa ne to, js smu mu prodal avto, on zdj men joka zrd ene lučke, U tem je fora! A ma zdj on 8 dni časa al ne al kwa sj to je fora, zato sprašujm, men se gre za to, da denar obdržim, ker ga rabm za druge bol pomembne stvari.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr nov 14, 2007 12:57 pm

Se enkrat si dobro preberi moj post.

On ma vseeno 8 dni casa da najde vse skrite napake ki mu jih ti ob prodaji nisi nastel (pa ceprav je lucka sele zdaj zacela utripat)
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr nov 14, 2007 12:57 pm

Courage™ je napisal/-a:Kake kisle pa folk tukaj pise. Ce nekdo odpre temo da se je njemu prizgala lucka potem vsi klobasate "vrni avto, 8 dni mas casa da najdes napake, on te je zajebo bla bla bla", ko pa je zadeva obrnjena pa pisete nic ti ne more, videno kupljeno, basta...

8 dni mas casa, ce kupis od podjetja. Torej, neko podjetje se ukvarja s prodajo rabljenih avtov.

Ce ti kupis od fizicne osebe, potem tega nimas.

lp
Slika

benny233421
Nov uporabnik

Napisal/-a benny233421 Sr nov 14, 2007 12:58 pm

Courage™ je napisal/-a:Se enkrat si dobro preberi moj post.

On ma vseeno 8 dni casa da najde vse skrite napake ki mu jih ti ob prodaji nisi nastel (pa ceprav je lucka sele zdaj zacela utripat)

Aha ok, hvala :) , jah pol pa ni druge kt da čakam.

benny233421
Nov uporabnik

Napisal/-a benny233421 Sr nov 14, 2007 1:00 pm

Ja ker ma zdj od vaju prov :) ???? Js sm čis zmedn. Jao čeb vedu da je tok sitnosti bi ga dou avto hiši pa nej bi ga oni prodal.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr nov 14, 2007 1:04 pm

povej mu da naj proba odklopit akumolator in upaj da bo delovalo :)

vem kako je to, ko hočeš da bo novi lastnik zadovoljen, ker to nap*zdavanje meni tudi ni pri srcu...

če to nebo delovalo, pa pač kot so rekli, videno-kupljeno

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr nov 14, 2007 1:17 pm

Jaz sem mislil videno-kupljeno za obe plati je pa res da je kupec tisti ki mora pazit.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr nov 14, 2007 2:54 pm

blind3k je napisal/-a:povej mu da naj proba odklopit akumolator in upaj da bo delovalo :)

vem kako je to, ko hočeš da bo novi lastnik zadovoljen, ker to nap*zdavanje meni tudi ni pri srcu...

če to nebo delovalo, pa pač kot so rekli, videno-kupljeno

Ze iz principa, ce si vsaj malo clovek, ne bos reko ja kupo si ko te j**e. Ampak bos probal problem skupaj z novim kupcem resit, pa ce to pomeni servis za 50 € bos pac reskiral 50 €.

Al pa se gremo kavbojce pa jebimo drug drugega v glavo.
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr nov 14, 2007 3:02 pm

Dejansko je pri nakupu vseh rabljenih zadev edini nacin:

VIDENO - KUPLJENO!

Kaj bi bilo, ce bi vsak, ki je potem nekaj pokvaril zahteval nazaj kupnino ali celo popravilo na stroske prejsnega lastnika!?

Pri kupovanju rabljenih vozil je pa itak tako, da moras kot kupec vedno imeti nekaj rezerve v denarju, saj je prav gotovo se kaj za porihtat.

Kot sem ze prej rekel, ce je kupil od FIZICNE osebe, potem ni nobenega roka, ampak sistem videno-kupljeno! Ce prodajalec misli, da ga NI nategnil, potem se tu zadeve koncajo.

Zato pa so rabljeni avti toliko cenejsi, razen seveda tistih, ki precenjujejo vrednost - teh je pa itak 85% :roll:
Slika

benny233421
Nov uporabnik

Napisal/-a benny233421 Sr nov 14, 2007 4:12 pm

Jah zdj sm klicu svojga mehanika in je reku da ga je kupec kontaktiral in vprašal kaj je bilo na avtu vse storjeno. Torej je kupec zvedel vse. Pol ga je pa še prašu kaj pomen če mu stop lučka utripa in so baje neki bremze al kaj js vem, skratka nevem kaj je sploh narobe. No ja kupec me še ni nč klicu, tko da za enkrt še ni nč narobe. Upam da je to to, ker js 100% nism nč zakrivu al pa kej. No ja, če bo pa res kšno popravilo pa se bom res probu kej poment, čeprou po en stran ok blo bi fer, po drug stran pa zakaj če je zdj njegov avto, js pa nism vedu da ma to karkol veze z bremzami kt je mehanik reku, sploh pa če sm ga meu 1 tedn pred prodajo na servisu, pa je mehanik use poštimu, neb smel bit problema, lah pa da je spregledu al pa kaj js vem, no ja moj mehanik kle nima nobene krivde v to sm 100% prepričan. Tut js je nimam, avto je pa pač avto. No sj bomo vidl kako se bo izšlo, če bo kašno popravilo pa če nebo prevelik za plačat, se bom morda celo strinju z tem da se da 50% 50% za to in gotovo. Edin fer pomojm.

Drgač bi se pa vsem k kle pomagate ful zahvalu, sm dost zelen na temu področju in mi je vse skupi ful neprijetno, hotu sm kockoncou sam denar za druge stvari. No sj č bo pa kej novga pa še kej napišm, če ma pa še kdo kšn predlog pa kr z besedo na dlan.

HVALA LP

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 14, 2007 5:01 pm

Zdej če so res samo bremze krive, ki so potrošni material btw, nimaš ti po eni strani kaj za plačevat. To je rabljen avto, tebi so bremze delale, sam kupec pa bi lahko pogledal, če je še dovolj mesa na bremzah in v kakšnem stanju so diski. To je podobno, kot bi bilo premalo olja v motorju in ker bi kupec to opazil šele po 3 dneh bi zahteval da mu ti kupiš olje.... pa kaj še....

Si pa neverjetno prijazen in dober človek, da si kupcu vse ustregel....vsaka ti čast...več takih. ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr nov 14, 2007 5:01 pm

15 avtov sem imel več avtov sem prodal zjahanih do amena-se mi zdi, da sta bla samo 2 avta vredu nakupa (sploh jim nisem povedal za skrite napake sam je vedel, da je avto mal vreden in da napake so), tud klical so me nazaj, veš kar je kupljeno je tud zakopano. Naj dokaže, če se upa tožt bo takoj postal ovčka. Jaz na tvojem mestu sploh nebi odg.kupcu, posla bi mu sms, kar je kupljeno je zakopano !!!! Jasno in glasno.
Če bi kupu avto od podjetja potem je tam drugačna zgodba. Brat ga je tam kupu do zdej naredu 10 tkm in povsem brez težav.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 14, 2007 5:04 pm

sonček je napisal/-a:15 avtov sem imel več avtov sem prodal zjahanih do amena-se mi zdi, da sta bla samo 2 avta vredu nakupa (sploh jim nisem povedal za skrite napake sam je vedel, da je avto mal vreden in da napake so), tud klical so me nazaj, veš kar je kupljeno je tud zakopano. Naj dokaže, če se upa tožt bo takoj postal ovčka. Jaz na tvojem mestu sploh nebi odg.kupcu, posla bi mu sms, kar je kupljeno je zakopano !!!! Jasno in glasno.
Če bi kupu avto od podjetja potem je tam drugačna zgodba. Brat ga je tam kupu do zdej naredu 10 tkm in povsem brez težav.

lp

Sam, da ne boš jokal, ko bo tebe nekdo konkretno nategnu!!!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr nov 14, 2007 6:17 pm

FBR je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:15 avtov sem imel več avtov sem prodal zjahanih do amena-se mi zdi, da sta bla samo 2 avta vredu nakupa (sploh jim nisem povedal za skrite napake sam je vedel, da je avto mal vreden in da napake so), tud klical so me nazaj, veš kar je kupljeno je tud zakopano. Naj dokaže, če se upa tožt bo takoj postal ovčka. Jaz na tvojem mestu sploh nebi odg.kupcu, posla bi mu sms, kar je kupljeno je zakopano !!!! Jasno in glasno.

lp

Sam, da ne boš jokal, ko bo tebe nekdo konkretno nategnu!!!

me je jest sem pa drzga sam, da sem jaz dobil aml boljši avto naprej ej pa šel slabši. Kaj boš pa naredu, če ej avto vreden 1000 evrov, nov ni brez napak pa tud ni.
Osu gre samo enkrat na led.lp

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Sr nov 14, 2007 6:27 pm

Točno to je meni prišlo na misel :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost