im nobody je napisal/-a:nekateri mamo "srečo" da smo u zdravstvu....glede čelade...oziroma snemanje čelade.če ni nujno jo jaz nebi snemal z glave...počakal bi na prihod reševalcev...človek lahko postane hrom.če se gre pa za življenje pa jo pa bil tudi pripravljen sneti ja...glede umetnega dihanja.če naletite na osebo katera je potrebna umetnega dihanja morate dati glavo čisto nazaj oziroma položte dva prsta na brado in potisnite nazaj da sprostite dihalne poti.ker če tega ne storite bo še zrak katerega vpihnete mimo sapnika oz. pljuč v trebuh.
FBR je napisal/-a:Čist tko... kolkr sem jaz nazadnje gledal oddajo na TV je tip, ki vozi motor v ljubljanskem kliničnem, rekel, da se sploh ne vpihuje več oz. naj bi bila povsem dovolj samo masaža srca (za LAIKE). Whats up with that??!?!??
FBR je napisal/-a:Čist tko... kolkr sem jaz nazadnje gledal oddajo na TV je tip, ki vozi motor v ljubljanskem kliničnem, rekel, da se sploh ne vpihuje več oz. naj bi bila povsem dovolj samo masaža srca (za LAIKE). Whats up with that??!?!??
ghandaed je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Čist tko... kolkr sem jaz nazadnje gledal oddajo na TV je tip, ki vozi motor v ljubljanskem kliničnem, rekel, da se sploh ne vpihuje več oz. naj bi bila povsem dovolj samo masaža srca (za LAIKE). Whats up with that??!?!??
Dejstvo je, da je masaža srca zelo pomembna - bolj pomembna od umetnega dihanja. Če je le to "nemogoče" pač izvajaš samo masažo srca.
Včasih je obraz uničen, včasih je globlje zapora dihalne poti... to so situacije za katere moraš imeti tubus ali znat izvest konikotomijo. Tega pa laiki pač ne počnete.
za vse ki nekaj bluzite o zvračanju glave nazaj... pri prometnih nesrečah da vam kaj takega NE PRIDE NA PAMET!!! bogami tisti ki znate naredite prilagojen trojni manever, tisti ki ne pa samo izvajajte masažo srca!
Marsovček je napisal/-a:Menim, da je bolj kot poznavanje tehnik oživljanja za pomoč v prometnih nesrečah potrebno znanje "splošne" prve pomoči. Sicer nimam statističnih podatkov, pa vendar si upam trditi, da je v nesrečah neprimerno več ran kot zastojev srca.
Zatorej bi morali bolj trenirati in si zapomniti ustavljanje krvavitev, obvezovanje večjih ran,... Esmarcha sicer skoraj vsakdo zna narediti, na prste roke pa preštejem tiste, ki vedo, kdaj (in kako!) se ga lahko uporabi.
radar je napisal/-a:Tole je za vse, kateri bi radi pomagali ...
http://www.uciteljska.net/blodnjaki/prv ... apomoc.htm
Lp
Polooo je napisal/-a:radar je napisal/-a:Tole je za vse, kateri bi radi pomagali ...
http://www.uciteljska.net/blodnjaki/prv ... apomoc.htm
Lp
tole je cel bullshit...prej na enmu koraku kliknem "narocis enmu anj poklice prvo112" pa napise da ne ves stanja...pol pr naslednmu ti rece da mors poklicat 112 pa isto neves stanja...tema
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov