Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Voznikom tovornjakov!

Napisal/-a orel Sr dec 05, 2007 10:06 pm

Spoštovani vozniki tovornjakov in ostali!

Vsi se globoko zamislimo, ko nekdo umre v prometni nesreči, ko pa sami delamo prekrške pa po domače "pizdimo" na tiste ki nam trobijo ali blendajo. Vendar se lahko to blendanje konča tudi na pokopališču, a tam nihče več ne nerga.

To pišem zato, ker sem danes za las ušel hudi prometni nesreči na avtocesti zaradi nekega voznika tovornjaka. Na avtocesti so postavljeni znaki ki prepovedujejo prehitevanje tovornjakom pri katerih največja dovoljena teža presega 3,5 ton. In ravno tega znaka voznik tovornjaka ni znal prebrati in mi je zaprl pot med prehitevanjem drugega tovornjaka, ko sem po prehitevalnem pasu vozil po omejitvah 130 km/h. Ustavil sem se kakih 30cm pred njegovim odbijačem.

Verjetno se marsikateri voznik tovornjaka počuti močnega ko sedi na svoji mašini, a kako se bo počutil, ko bo gledal krvavo pločevino avta v nesreči, ki jo je zakrivil, bo pa sam najbolj vedel. Verjetno ne več tako močnega in sebičnega.

V upanju, da boste drugič upoštevali tale znak vas pozdravljam.
Slika
Orel

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr dec 05, 2007 10:56 pm

Ne verjamem, da si vozil po omejitvah. Da se ustaviš tako blizu: imaš avto v k.rcu, voziš prehitro, nisi pozoren na dogajanje okoli sebe, ....
ali pa si videl da bo prehiteval, pa si še malo bolj pritisnil na gas v smislu saj bo,...
sicer tovornjakar ima res prepoved prehitevanja, vendar se ne zanašaj na to, kaj ima kdo in kje prepovedano.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Sr dec 05, 2007 11:38 pm

s12345 je napisal/-a:Ne verjamem, da si vozil po omejitvah. Da se ustaviš tako blizu: imaš avto v k.rcu, voziš prehitro, nisi pozoren na dogajanje okoli sebe, ....
ali pa si videl da bo prehiteval, pa si še malo bolj pritisnil na gas v smislu saj bo,...
sicer tovornjakar ima res prepoved prehitevanja, vendar se ne zanašaj na to, kaj ima kdo in kje prepovedano.

lp

Ziv!
No samo za info - pravis da je bilo prehitro - meni je tovornjak za cestninsko postajo ( sem imel ABC) in max. 80km/h zapeljal levo na prehitevalni pas - ocitno me ni videl, ampak ob polnem zaviranju sem za las usel prikolici tovornjaka da me ni zadela v desno stran.Prepozno me je videl, moja koncna hitrost po zaviranju je bila cca 20km/h - pa se vedno je bilo za las - na sreco

Chip

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Sr dec 05, 2007 11:46 pm

Vozil sem v koloni in bil pozoren na dogajanje. Dva močnejša avta pred mano je spustil, mene pa zablokiral. Z yarisom ni ravno prijetno vozit zelo preko omejitev. In takrat sem posebej gledal koliko sem vozil. To prehitevanje je dnevna praksa in če je kultura voznikov avtomobilov na cesti na podnu je tovornjakarjev dostikrat še veliko nižje.

Vice o policajih bi morali spremenit v vice o tovornjakarjih.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr dec 05, 2007 11:57 pm

ja maš prav..tud ko se kdaj peljem po mariborski u celju.am morš pazit feist.spoh če s na sredin na vsaki strani maš pa 40 tonska šleperja.ni fajni občutek...najbol na živce mi pa gre folk ko nardi nalet...en mesnc nazaj ga je naredla ene 80 let stara mama ko se je spomnla 20 metrov predn more zavit.glih u ovinku se je naredl to vsi po špurih tak kokr jz.sm potegnu s petko ene 20m špurov :lol: :lol: in se zabil enem u rit.s petko me je kr odbil nazaj vendar ne meni nič ne vozniku spredaj...niti na avtu
sm pa pogledu u špegu so se pa vsi avti počez na cesti postavlal.se obrnem naprej gledam staro mamco zavije levo kokr da bi se sanjal pa 10 na uro naprej.vzad pa kaos :roll: :roll: :D :shock:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
5 GTT
Nov uporabnik

Napisal/-a 5 GTT Če dec 06, 2007 12:24 am

Način urejanja prometa na slovenskih cestah je izpod vsake kritike.

Samo to lahko rečem- To svet ni vidu! Pa sem vidu veliko sveta.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 06, 2007 12:32 am

upam da bo zdej ko so policaji dobl 10 vozil za avtoceste kj bolš

lahk pa napiše kdo kako opozorilo na policijo pa morjo odgovorit

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če dec 06, 2007 1:25 am

slovenska vozna kulturna je totalno v Pomeckanih Marjeticah. Glih dans v kranju pred globusam (MeKdonalds) sm cakal eno babnco ko je sevede brez 4 smernikov stala (v totalni guzvi) sredi ceste in potlej tud rinila rikverc (zadaj jo je pa cakala kolona vozil). Uglavnm sm mel predstavo ni kej.

Pa da se drzim teme.. nic kolikokrat sm bil ze dobesedno posiljen iz strani tovornjakarjov. Uceri ko sm sou na siht me je skorej en slepar nabov s prikolco ker je na ovinku dobesedno prpizdil po MOJEM pasu. Ni blo druge kot pa umik na travo.

krho
Novinec

Napisal/-a krho Če dec 06, 2007 7:52 am

Opozorilo: Če se bo tema sprevrgla v takšno kreganje kot prejšnja bo šla takoj pod ključ.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Če dec 06, 2007 9:04 am

Jaz imam pa najslabše izkušnje s (poklicnimi) vozniki kombijev. Za razliko od tovornjaka lahko kombi tudi dobro potegne (če ni obtežen), pa tudi bolj okreten je. So me že parkrat tako izsilili da ni dosti manjkalo do nesreče. Se nekaj govori, da bodo tudi kombijem predpisali tahografe. Upam da je to res in to kmalu.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 06, 2007 9:15 am

acom je napisal/-a:Jaz imam pa najslabše izkušnje s (poklicnimi) vozniki kombijev. Za razliko od tovornjaka lahko kombi tudi dobro potegne (če ni obtežen), pa tudi bolj okreten je. So me že parkrat tako izsilili da ni dosti manjkalo do nesreče. Se nekaj govori, da bodo tudi kombijem predpisali tahografe. Upam da je to res in to kmalu.

Kaj ti pomaga tahograf, če še vedno lahko vozi kot pol lažje osebno vozilo s 130km/h po avtocesti in skačejo izza tovornjakov ne glede na to ali imajo koga na prehitevalnem pasu ali ne.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Če dec 06, 2007 11:28 am

Nekateri vozniki tovornjakov so res zelo zelo nesramni. Sam sem na naših avtocestah parkrat doživel večkilometrsko prehitevanje enega tovornjakarja, ki je komaj komaj prehiteval kolono tovornjakov, za seboj pa naredil kolono jeznih avtomobilistov. Doživel in preživel tudi zgoraj omenjeno izsiljevanje, ko se je tovornjakar brez zadržka, dobesedno tik pred mano vrgel na prehitevalni pas; rešil sem se z norim zaviranjem in umikanjem na vozni pas (hitrost pred zaviranjem 140 -150 km/h).
Moje zdravilo za takšne bolnike, ki mislijo, da jim nihče nič ne more je preprosto to, da si vzamem nekaj sekund časa in se postavim pred takšnega tovornjakarja in ga lepo počasi "umirim" na hitrost 100 - 110 km/h.
Sem pa včeraj gledal posnetek na ital. programu kaj vse ti vozniki počnejo med vožnjo in bil šokiran nad prenosnimi računalniki, ki jih uporabljajo med vožnjo po avtocestah.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če dec 06, 2007 11:36 am

seveda tovornjakarji imajo dolge fure in jim rata dolgcas. mors to razumet no :D

Uporabniški avatar
Roady
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Roady Če dec 06, 2007 4:45 pm

Včasih pač negre drugače kakor, da pač izsiliš.100% ni samo skočil pred tebe. prav gotovo je imel prižgan smernik. malo se je treba tudi zamislit nad kulturo voznikov avtomobilov. Redkoker bo spustil tovornjaka, da gre prehitevat. sploh ob kakšnih prometnih konicah ko je polna avtocesta. Slovenci pač nimamo nobene kulture kar se tiče vožnje. Madžari so miljonkrat bolj kulturni od nas. Morem povedat, da smo kar se tiče vožnje slovenci med najmanj kulturnimi! pa govorim iz izkušenj!
Skoraj noben Slovenec se mi ne zahvali ko ga spustim naprej ali kaj takega. Drugje se mi redkokje zgodi, da se mi ne zahvalijo. TAK DA JE*ITE SE VI VSI NEZAHVALNEŽI PA SE NAUČITE KULTURE!

@acom in kaj misliš da bi se spremenilo s tahografom na kombiju glede tega? NIČ! tak da ne piši bedarij.

in ne nisem voznik tovornjaka, tak da komentarji glede tega odpadejo :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če dec 06, 2007 5:16 pm

Roady je napisal/-a:Včasih pač negre drugače kakor, da pač izsiliš.100% ni samo skočil pred tebe. prav gotovo je imel prižgan smernik. malo se je treba tudi zamislit nad kulturo voznikov avtomobilov. Redkoker bo spustil tovornjaka, da gre prehitevat. sploh ob kakšnih prometnih konicah ko je polna avtocesta. Slovenci pač nimamo nobene kulture kar se tiče vožnje. Madžari so miljonkrat bolj kulturni od nas. Morem povedat, da smo kar se tiče vožnje slovenci med najmanj kulturnimi! pa govorim iz izkušenj!
Skoraj noben Slovenec se mi ne zahvali ko ga spustim naprej ali kaj takega. Drugje se mi redkokje zgodi, da se mi ne zahvalijo. TAK DA JE*ITE SE VI VSI NEZAHVALNEŽI PA SE NAUČITE KULTURE!

@acom in kaj misliš da bi se spremenilo s tahografom na kombiju glede tega? NIČ! tak da ne piši bedarij.

in ne nisem voznik tovornjaka, tak da komentarji glede tega odpadejo :twisted:

Podpis pod tole! Tudi sam opažam, da je kultura na nuli pri nas. V detajle se spuščat je brezveze.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če dec 06, 2007 5:22 pm

Sicer pa nekaj za vse tovornjakarje ki se zgovarjate za enolicnost voznje in si jo pac popistrite. Predpisi seo na cestah z razlogom, ce vas pa enolicnost moti zaradi upostevanja predpisov potem pa zamenjajte poklic. Sami ste izbrali taksen poklic in tukaj spada tudi spostovanje predpisov in soudelezencov v prometu.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če dec 06, 2007 5:28 pm

naši cestni predpisi s u kuracu da bol ne morjo bit....ravnina dolga 300 m omejitev je pa 30 km/h...fukjeni
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če dec 06, 2007 5:35 pm

Sam sem zadnje čase tudi dosti na cesti, pa opažam, da je vozniška kultura nekaterih tovornjakarjev ( sigurno ne vseh), res čisto na podnu. Sred ovinka mi sigurno enkrat na dan pride tovornjak po mojem pasu, tudi prehitevanja (tovornjak tovornjaka) po cestah v naseljih vidim tudi skoraj vsak dan (parkrat tudi v nepregleden ovinek, k sreči ni bilo nikogar nasproti). V krožiščih se obnašajo tako kot da nas avtomobilistov sploh ni....Saj ne rečem da vozniki avtomobilov ne delamo tu pa tam kakih pizdarij, samo se od voznika tovornjaka, ki mu je to služba, lahko vseeno zahteva malo več profesionalnosti.
Slika

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če dec 06, 2007 5:38 pm

tako je. Na cesti Kranj-Jeprca-LJ delajo tovornjakarji take bedarije da je to zalost. Most malo pred kranjem je v hrib totalno je nepregledn in se ovink v levo in gre frajar s tovornjakom prehitevat. Je blo par situacij ko so vozniki na sosednjih pasovih bremzali ko nori zarad tovornjakara ker mu ni uspelo pravocasno prehiteti (po predpisih vozecega) vozila.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če dec 06, 2007 5:39 pm

Ko se že govori čez voznike tovornjakov. Skoraj vsako jutro je skrajno desni pas namenjen počasnejšim vozilom na ljubljanski vzhodni obvoznici od priključka Bizovik proti predoru Strmec _čisto_ prazen, ampak res čisto, na njem ni nobenega vozila. Na voznem pasu nekaj tovornjakov, ki v klanec peljejo svojih 70 do 80 km/h, med njimi par avtomobilov. Na prehitevalnem pa vsi tisti, ki bi peljali več kot 80, vključno s tistimi, ki jim je 100 ali 110 km/h zadosti.

Zakaj je skrajni desni pas prazen? Zame, da lahko peljem tam 130 km/h, prehitevam po desni in sem najhušji kršitelj zakona? :? Ali za vse tiste, ki jih tisti klanec preveč zmatra?

Problem tega je, da taki prekrški niso nikoli sankcionirani in veljajo za sprejemljive, ali celo za običajni način vožnje. Če je desni pas na avtocesti prazen, smo se dolžni umakniti nanj, ne glede na našo hitrost.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov