Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Kazen zaradi napačnega parkiranja

Napisal/-a fifi To dec 11, 2007 4:01 am

Vem, da najbrž ni možno, a vprašati ni greh. Avto sem imel parkiran na Prulah ob Ljubljanici in fasal kazen dobrih 80 evrov, ker vozilo ni bilo parkirano v skladu s predpisi. Dobil sem na vetrobransko steklo nalepljeno zloglasno rdeče obvestilo mestnega redarstva(majku jim:)), da hočejo od mene 80 evrov(oz. 40 v primeru plačila v nekaj dneh). Na obvestilu je bilo tudi označeno, da so moj avtoček slikali, ko je bil nepravilno parkiran. Zdej pa mene zanima, če obstaja kakšna varianta(pravna finta), da se izognem plačilu te kazni.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To dec 11, 2007 5:46 am

Placaj teh 40€, pa bos resil problem... Druge variante ni.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To dec 11, 2007 5:58 am

bo treba kar plača,dobro da ni bilo pajka ,za drugič ti je šola kako parkiraš ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To dec 11, 2007 10:32 am

Pravne variante ni. Bila bi, če avto ne bi bil slikan. Tako pa imajo materialni dokaz.

Sploh pa. Plačaj 40 in mir. Tako, kot ti je že nekdo rekel. Srečo imaš, da ni blo pajka, ker bi še njega plačeval.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab To dec 11, 2007 11:12 am

80 evrov oz. 40, če plačaš v osmih dneh si dobil al kaj ? A ni drugače 40 evrov oz 20 na pol ? A so podražil al kako al si res na takem kritičnem mestu parkiral ? So pa tut oderuški !
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 11, 2007 12:10 pm

Odvisno kje parkiraš. Bratranec je parkiral tako, da je bil malenkost na prehodu za pešce, ne spomnim se če je bil pločnik tud ali ne. Je dobil 80€ oz. 40 polovička.

Jaz pa sem v mb na avtobusni parkiral pred Večerom, pa sem fasal 40€, polovička 20. :D
Pločnik pa je bil 80€ ko sem dobil.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To dec 11, 2007 12:19 pm

michelin je napisal/-a:bo treba kar plača,dobro da ni bilo pajka ,za drugič ti je šola kako parkiraš ;)

+1

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 11, 2007 12:22 pm

Ja 40€ je še vseeno ceneje, kot pa dat 60€ za pajka, pa še po avto moreš it pol... :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To dec 11, 2007 2:46 pm

bolj ali manj smo istega mnenja: najboljše da plačaš ter si zapomniš za naslednjič ko boš spet parkiral.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To dec 11, 2007 6:23 pm

Eh, kaj naj si zapomnim za naslednjič, da v Lj ni dovolj parkplacev in da moraš vsake toliko časa plačati davek, ker se v center pripelješ z avtom? V Lj imaš itak največkrat v centru samo dve možnosti za parkirat:

1. nelegalno
2. nelegalno.

Z dvema niansama, lahko dobiš kazen 80 evrov, če parkiraš na pločniku ali preblizu polne črte, prehoda za pešce ali pa parkiraš legalno in moraš avto pustiti nekje več kot dve uri, listek pa tako velja le dve uri, tretjo in naprej pa potem dobiš kazen 40 evrov. :D Jankovič samo omejuje dostop do centra in kensla parking površine, za izboljšavo javnega prevoza pa je zaenkrat zgolj kozmetično spremenil nekatere linije LPP in s tem izboljšal javni prevoz za 0%. :roll: Tako pa se iz Beričevega do Prul z avtobusom vozim eno uro brez da bi upošteval čakanje za prestopanje in ultra slabe intervale linije 26, ki za povrhu ob nedeljah sploh ne vozi. Z avtom pa pridem na cilj v 15 minutah, parking je pa problem, sploh popoldan in zgodaj zvečer, ob vikendih, dopoldan med tednom, praktično zmeraj. :D

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec To dec 11, 2007 7:29 pm

Jst pa v LJ sploh nimam problema s parkiranjem v zgodnjih jutranjih urah med tednom ko se vozim na faks :D Zmeram dobim prostor za parkirat,samo vedeti moreš kje se da tako parkirat da ne dobiš kazni :D

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To dec 11, 2007 7:40 pm

plačaj da nauš mogu 80eur dat
biturbo SKN Project CT3 50

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To dec 11, 2007 8:49 pm

Sej bom plaču, js tut drgač vem kje se da uštulit, sam je ponavad nelegalno, ma nevermind, itak zdej je, kar je. V life-u so še večji problemi k parking ticket.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec To dec 11, 2007 9:22 pm

fifi je napisal/-a:Sej bom plaču, js tut drgač vem kje se da uštulit, sam je ponavad nelegalno, ma nevermind, itak zdej je, kar je. V life-u so še večji problemi k parking ticket.

Drgač pa najbolj da plačaš pa je :D Drgač pa tud men je že ratal kazn dobit pa še to v rekordih 5 minutah k me ni blo :D

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ To dec 11, 2007 9:37 pm

plačaj, jaz sem dobil že 3-krat, zaradi napačnega parkiranja pred šolo na pločniku. plaču sm zmer polovično :D

matej81
Nov uporabnik

Napisal/-a matej81 Pe jan 18, 2008 12:34 pm

Živjo, tudi jaz imam eno vprašanje.

Danes zjutraj pridem iz glasbene in me vrže na rit! LISICE!

Ok, na parkitišču pred glasbeno šolo je dovoljeno parkiranje z dovolilnico glasbene šole, SEM JO IMEL. Imelo jo je še 8 drugih avtov, parkiranih pa je bilo vsaj 15 avtomobilov, torej 7 brez dovolilnice, ki seveda niso imeli ne kazni ne lisic.

Res je, da sem avto parkiral s sprednjimi kolesi na 1m2 veliki blatni luknji , v kateri je bil ostanek granitnih kock. Na tem mestu parkiram že vsaj 10 let, kar hodim tja in tudi že po informacijah od jeseni, ko sem vprašal redarja, ki je ravno tam lisičil druge, da tam lahko parkiram. No lahko pa bi parkiral tudi na sredo in pol ljudi zaparkiral.

Seveda se nimaš kam pritožit, zato sem šel plačat kazen za lisice 35eur, zraven poslal v ku... tiste nedolžne ljudi na blagajni.

Zanima me je smiselno se pritožit, al raje plačat polovičko od 50 eur, oziroma lahko plačaš polovičko in se potem pritožiš za vračilo celotne kazni? Pa tudi, če lahko zahtevaš obrazložitev še pred plačilom kazni?

Lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 18, 2008 1:50 pm

Hvala bogu, da dajejo kazni, še veliko več bi jih morali. Dajte mal pomislit na ostale ljudi, ko parkirate! Ker stanje v LJ je obupno, pločniki, kolesarske vse zaparkirano. Če grem z biciklom v službo, moram ves čas skakati s kolesarske na cesto.. Kaj šele če gre kakšen invalid po pločniku z vozičkom ali mamica z otrokom? Mora na cesto, čez robnik in spet nazaj! Včasih me res ima, da bi mel sekiro s sabo in mal preoblikoval avte nekaterih mentalnih pacientov, ki zaradi svojega udobja in razvajenosti onemogočajo in otežkočajo gibanje ostalih... :evil:
Če ni za parkirat pač ni. Parkiraj pač kje kjer ne oviraš ostalih ljudi in pojdi 15 min peš.

matej81
Nov uporabnik

Napisal/-a matej81 Pe jan 18, 2008 2:46 pm

In to bi tudi storil, če ne bi imel dovolilnice za parkiranje in razlage, da lahko parkiram!!

Če ni za parkirat pač ni. Parkiraj pač kje kjer ne oviraš ostalih ljudi in pojdi 15 min peš.

Se strinjam!!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 18, 2008 2:53 pm

matej81 je napisal/-a:In to bi tudi storil, če ne bi imel dovolilnice za parkiranje in razlage, da lahko parkiram!!
No to so pa zgleda spregledali dovolilnico, čudno.
Sicer pa večkrat vidim, da limajo listke na take, ki so parkirani na označenih parkirnih mestih, pa nimajo parkirnih listkov; tiste ki pa res ovirajo promet, pešce in kolesarje, pa pustijo pri miru. Mislim, narobe svet. :roll:

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Pe jan 18, 2008 4:21 pm

Ti lublanski redarji so res eni loleki na kvadrat. Ko bi vsaj skrbeli za red, ne pa da ustvarjajo še večji kaos z nekorektnim delom.

Drugače je pa parkiranje na travi pol ceneje kot na pločniku. Preizkušeno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov