Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Požar na parkirišču

Napisal/-a frici32 Sr dec 19, 2007 12:22 am

Pozdravljeni !

Imam sledeči problem . Upam, da se bo našel kdo na forumu ,ki je že imel podoben problem in mi bo lahko svetoval kaj narediti.
18.12. ob enih zjutraj je na parkirišču v Fužinah zagorel FIAT puntoin in okoli njega še štiri druga vozila :cry: eno od njih je žal moje :cry: .

Problem pa je sledeč:
Ko sem po težkih mukah prišel do podatkov o lastnici vozila ,ki je zagorelo prvo oziroma je povzročilo požar na vozilih okolinjega,sem se obrnil na njeno zavarovalnico(GRAWE).Na zavarovalnici so mi povedali, da ker je po vsej verjetnosti bil ogen v puntu podtaknjen ni njena krivda , da je njeno vozilo zagorelo in posledično uničilo vozila okoli.Zato ne bodo krili škode,ki je bila povzročena na ostalih vozilih.
Prosil bi za zanasvet ali koristen namig kako priti do povračila škode.

PS. BMW,OPEL in PUNTO so kasko zavarovani DAEWOO iN NISSAN pa nista kasko zavarovana.
Najbolj pa me razpizdi dejstvo ,da bo ona dobila povrnjeno škodo za svoje vozilo iz kaska,ostali pa naj se znajdemo kakor vemo in znamo.

Upam da sem dovolj jasno napisal ,kaj me tare.

Za lažjo predstavo prilagam slike:
Priponke
Slika 413.jpg
Slika 412.jpg
Slika 411.jpg
Slika 410.jpg
Slika 409.jpg
Berlingo III Multispace 1.6 HDi 90

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr dec 19, 2007 12:30 am

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr dec 19, 2007 12:32 am

Sej si fužinc ene parim noge polomt pa boš hitr ugotovil kdo je bil tista baraba ki je podtaknil ogenj. :twisted: Glede vračila pa se mi zdi da ne boš nč dobu. :idea:

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr dec 19, 2007 12:34 am

Kaj pa je tvoja tvoja zavarovalnica rekla? Da ti ne bodo tud nic krili?

P.s.: Najbolj mi je padlo v oci tole "Sosedje se niso pretirano ubadali z umikanjem avtomobilov, zato pa je bilo po vseh balkonih videti fotoaparate in kamere." Ok, sj ne recem, da se mors it ksnga heroja al pa kej, ampak useeno...
There is no time...

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Napisal/-a frici32 Sr dec 19, 2007 12:42 am

Mimo grede stanujem v bloku ,ki je obrnjen na drugo stran tako da niti približno nisem mogel videti požara.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr dec 19, 2007 12:50 am

policija pozna storilca...
no torej njega terjaj...

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Napisal/-a frici32 Sr dec 19, 2007 12:54 am

Storilec neznan.
Novinarji svašta napišejo tko, da nebi o tem diskutirali.
Niti jim še ni jasno kaj je vzrok požara.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr dec 19, 2007 1:02 am

ja kak jim ni jasno kaj je vzrok požara?
ja kdaj jim pa bo jasno? :roll:

predvidevam da če je vzrok neznan pol ti more njena zavarovalnica kriti škodo

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Napisal/-a frici32 Sr dec 19, 2007 1:14 am

Za enkrat je znano samo to ,da je samovžig izključen.To naj bi ugotovili na podlagi pregleda el.inštalacije oziroma kar je še ostalo od nje.
Prvo naj bi zagorela notranjost vozila. Ker je vozilo zgorelo do konca je zelo teško ugotoviti ali je bila razbita šipa in je bilo kaj vrženo v notranjost.

Lastnica vozila drugače niti ne živi na Fužinah oziroma je bila na obisku pri fantu.
Pomje kakšnih sovražnikov na Fužinah nima.
Sicer zgleda zelo dobro tako da škodo ,bi lahko poravnala tudi v :lol: naturalijah :lol:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr dec 19, 2007 2:16 am

Da ji niso zakurli ker je parkirala na parkplacu "od nekoga"- saj se še spomnete tistega listka češ "j***m ti sve po spisku, gLLLej da nikad već ne parkiraš na mojem parkplacu" iz fužin..

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr dec 19, 2007 8:55 am

Ronin je napisal/-a:Kaj pa je tvoja tvoja zavarovalnica rekla? Da ti ne bodo tud nic krili?

P.s.: Najbolj mi je padlo v oci tole "Sosedje se niso pretirano ubadali z umikanjem avtomobilov, zato pa je bilo po vseh balkonih videti fotoaparate in kamere." Ok, sj ne recem, da se mors it ksnga heroja al pa kej, ampak useeno...

Kako bi ti pomagal?

Na BMW-ju so od vročine popokale šipe, pa je bil cca. 2 metra stran od fiata. Kaj šele vročina naredi človeku. Poleg tega da odvlečeš sosednji že poškodovan avto stran od okolice požara, pa si lahko nakoplješ še jezo lastnika avtomobila, ker npr. ne more uveljavljati totalke. Zaradi cene junaštva in "dobrosrčnosti" dobiš hude opekline ali zastrupitev in to za en k... pleh. Kdo ti bo hvaležen? Uporabi razum.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr dec 19, 2007 12:28 pm

no, če si lastnik lanosa, imaš še najmanj škode. ostale avtomobile se ne splača popravljat. ali lahko bmw uveljavlja kasko, ker ni bil pravilno parkiran?

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr dec 19, 2007 12:35 pm

mevden je napisal/-a:no, če si lastnik lanosa, imaš še najmanj škode. ostale avtomobile se ne splača popravljat. ali lahko bmw uveljavlja kasko, ker ni bil pravilno parkiran?

Ne, prav tako ne more lastnik uveljavljati kaska pri kraji avtomobila, ki je napačno parkiran. Ti pa težko zavarovalnica dokaže, da si napačno parkiral. :roll:

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr dec 19, 2007 1:35 pm

ja slike bo treba hitr z interneta dol, ker bo hitr kaki agent vidu da je biu bmw narobe parkiran :) :lol: :roll: hec hec
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr dec 19, 2007 2:04 pm

rini je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Kaj pa je tvoja tvoja zavarovalnica rekla? Da ti ne bodo tud nic krili?

Kako bi ti pomagal?

Na BMW-ju so od vročine popokale šipe, pa je bil cca. 2 metra stran od fiata. Kaj šele vročina naredi človeku. Poleg tega da odvlečeš sosednji že poškodovan avto stran od okolice požara, pa si lahko nakoplješ še jezo lastnika avtomobila, ker npr. ne more uveljavljati totalke. Zaradi cene junaštva in "dobrosrčnosti" dobiš hude opekline ali zastrupitev in to za en k... pleh. Kdo ti bo hvaležen? Uporabi razum.

Ampak preden popokajo šipe, mora biti kar že močan ogenj kajne? Sm prepričan, da je vsaj nekdo opazil avto, ko je začel ogenj dobro goreti, ki se še ni toliko razširil. Pa tako je...nekaterim je useen, ker imajo avto na kasko, nekaterim pa spet ni, ker nimajo toliko denarja kot tisti ta prvi, drugace se pa strinjam, da glih brezglavo dejanje ni glih pametno
There is no time...

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Sr dec 19, 2007 2:05 pm

Glede povračila vprašaj kakšnega odvetnika, ker škodo na tvojem avtu je povzročil njen avto. Zavarovalnica te vedno poizkusi na hitro odpikat, moraš malo težit. Sploh je pa Grawe znana, da zelo nerada izplačuje kakršnekoli odškodnine.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr dec 19, 2007 2:05 pm

Lahko točno poveš zakaj bi zavarovalnica drugega vozila krila škodo na drugih, če je bil požar podtaknjen na nekem drugem vozilu? kakor si rekel? :roll: Malo izključuje se mi tole?

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Sr dec 19, 2007 2:18 pm

Vem za podobno situacijo,ko je zgorel neki novi avto,ki je imel kasko,zraven njega jih je pa mal po vratih itd. fasal še drugi avto.

Drugi avto je bil popravljen z kuponom od prvega avta,bil je pa samovžig avta.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Napisal/-a frici32 Sr dec 19, 2007 2:19 pm

Zadeva je trtenutno taka na grawe zavarovalnici pravijo , če bi prišlo do samovžiga potem smo upravičeni do odškodnine, ker pa je bil ogenj podtaknjen se lahko obrišemo pod nosom.
Trenutno sta v igri dva osumljenca, ki bi lahko podtaknila požar, oba pa sta že ležala med nogami lastnice punta.

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Napisal/-a frici32 Sr dec 19, 2007 2:23 pm

Glede bavarije je pa tako nikjer ni znaka, da je tam prepovedano parkiranje in ustavljanje zato mislim da ne bo imel težav z uveljavljanjem kaska. Saj tako so povedali policaji.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov