p.s. Se opravičujem če je morda že bila takšna tema.
xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
Matevz S. je napisal/-a:xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
V primeru, ko Policija kot prekrškovni organ poda obdolžilni predlog na Okrajno sodišče - oddelek za prekrške, mora policist le zbrati vse potrebne podatke - t.j da si zapiše v beležko reg. št., osebne podatke, uro prekrška,... in kršitelju predočiti prekršek (npr. pokazati rezultat na lasreskem merilniku, ali ustno povedati izmerjeno hitrost z radarjem vgrajenim v vozilu, kjer pa je nadaljnji dokaz tudi fotografija).
Torej: posotpek je bil v tvojem primeru pravilen, pihat pa se, da skoraj vedno, ko je hitrost prekoračena za več kot 30 km/h v naselju.
seeman66 je napisal/-a:Matevz S. je napisal/-a:xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
V primeru, ko Policija kot prekrškovni organ poda obdolžilni predlog na Okrajno sodišče - oddelek za prekrške, mora policist le zbrati vse potrebne podatke - t.j da si zapiše v beležko reg. št., osebne podatke, uro prekrška,... in kršitelju predočiti prekršek (npr. pokazati rezultat na lasreskem merilniku, ali ustno povedati izmerjeno hitrost z radarjem vgrajenim v vozilu, kjer pa je nadaljnji dokaz tudi fotografija).
Torej: posotpek je bil v tvojem primeru pravilen, pihat pa se, da skoraj vedno, ko je hitrost prekoračena za več kot 30 km/h v naselju.
A se v tem primeru ne izda obvestilo kršitelju da se lahko izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrškaNakar se na odločbo lahko pritožiš
![]()
Če si bil izmerjen z laserjem nimajo dokaza da so izmerili tebe, razen če si bil čisto sam na cesti. In če nisi bil, si upravičeno lahko v dvomih da je z laserjem nastreljal ravno tebe.
lp
the_man je napisal/-a:nekak je res da ne more dokazat da je meril konkretno osebo ce je ta vozila v skupini vozil. ne trdim da to delajo ampak dvom je prisoten. je pa res da ne rabi dokazovat da je meril "tebe" ker ima njegova beseda večjo veljavo in se ga šzeje za kredibilno pričo. razen kadar lahko dokažeš nasprotno-govorim za vse splošne primere ne za konkretnega
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov