Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

xbox
Nov uporabnik

radar - pomoč

Napisal/-a xbox Če jan 03, 2008 5:48 pm

Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ? :shock: No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.

p.s. Se opravičujem če je morda že bila takšna tema.

Uporabniški avatar
Deacon Squeeze
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Deacon Squeeze Če jan 03, 2008 5:59 pm

kokr jst vem, morš takoj dobit papirje da podpišeš...
tole pa neki mutijo s tem... :roll:

Uporabniški avatar
Bato21
Nov uporabnik

Napisal/-a Bato21 Če jan 03, 2008 6:34 pm

Jst sm tut pred kšnim letom in pol vozu 90 km/h v naselju pa nism dubu nobenega papirja in tut podpisu nism nč. Men je takrat policaj reku, da dobim vse papirje od sodišča, ker sm vozu nad 30km/h prehitr in da nad to prekoračitvijo hitrosti ne izdajo oni plačilnega naloga temveč sodišče. Dubu pa tut po enem letu kazen 500 EUR, pike + odvzem vozniškega dovoljenja za 1 mesec.

Sm se tut pritožu pa ni nč pomagal.

Moj nasvet: Plači kazn pa pazi v prihodnje ;)

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jan 03, 2008 6:43 pm

nic nemutijo, ta radar te uslika, policaj izpolni papirje ko se vrne na postajo in preda obdolzilni predlog sodniku za prekrske. ce je vse jasno te niti nepoklicejo na zagovor ampak enostavno izdajo placilni nalog in mesec prepovedi kateri pa zacne veljati 10dni po tem ko si ti podpisal na posti da si posiljko sprejel. mam podopne izkusnje le da so meni namerli 95kmh in da je blo kazni za cca 750€

xbox
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox Če jan 03, 2008 7:09 pm

hmm pol pa slabo kaže :cry: Kaj pa polovični znesek če plačaš v enem tednu, a to še je? Ker nič ne piše nikjer gor.

dule1989
Nov uporabnik

Kraj: okolica ptuj-a

Napisal/-a dule1989 Če jan 03, 2008 7:31 pm

to še mene zanima ker so me slikali pres slabimi tremi meseci ... pač orevozo 20 preveč :roll: tak da verjetno se dobimo po starem kazen ? niti nevem kolko znasa :cry: pa to da plačaš po polivicni se menda velja ...
wandali d.o.o.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Če jan 03, 2008 7:45 pm

Mislim, da če je sodnik ni polovičke - je potrebno plačati kar polno + sodne stroške.

LP

dule1989
Nov uporabnik

Napisal/-a dule1989 Če jan 03, 2008 7:50 pm

a ni tako da dobis poloznico prvo domov ? ker ko te slikajo te ne ustavijo pa nix ... :roll: sem pa tačas že avto zamenjo pa tiste tablce ko so ble gor so kar ostane gor :P ... samo vseeno bo se verjetno stara kazen saj so me lani tri mesce nazaj slikali :roll:
wandali d.o.o.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 03, 2008 8:15 pm

To je kr pravilen postopek....mel enako izkušnjo....čez 9 mescev dobil domov odločbo sodišča.... ni možnosti polovičke....edina možnost kaj je da zaprosiš na obroke... in ti potem dajo na položnice v višini 41.17 evra ( tok sem mel jaz pa 10 položnic).Plačal pa je mir.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Re: radar - pomoč

Napisal/-a Matevz S. Če jan 03, 2008 8:32 pm

xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ? :shock: No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.

V primeru, ko Policija kot prekrškovni organ poda obdolžilni predlog na Okrajno sodišče - oddelek za prekrške, mora policist le zbrati vse potrebne podatke - t.j da si zapiše v beležko reg. št., osebne podatke, uro prekrška,... in kršitelju predočiti prekršek (npr. pokazati rezultat na lasreskem merilniku, ali ustno povedati izmerjeno hitrost z radarjem vgrajenim v vozilu, kjer pa je nadaljnji dokaz tudi fotografija).

Torej: posotpek je bil v tvojem primeru pravilen, pihat pa se, da skoraj vedno, ko je hitrost prekoračena za več kot 30 km/h v naselju.

dule1989
Nov uporabnik

Napisal/-a dule1989 Če jan 03, 2008 8:36 pm

torej jaz ki sem prevozil okrog 20km prevec dobim tole kazen:
20 - 30km/h €250 + 3KT vsaj tako je po starem saj so me dobli tudi ko so še bile stare kazni. oziroma nekje meseca septembra-oktobra. torej mi nikakor nemorejo postavit kazni 500euro in 5kt al kolko je nvm tocno... ?
wandali d.o.o.

Uporabniški avatar
neznan
Nov uporabnik

Kraj: prekmurje-bistrica pa vse okoli

Napisal/-a neznan Pe jan 04, 2008 12:04 pm

mene poa so dobili v vasi z merilnikom za hitrosti ka sem peljal 97kmh. od tega pa je že 6,esecev pa še vedno nisem nič dobil domov!pa me ni slikal pa nič1kje pa ima tukaj dokaz ka sem jaz bil če si je samo podatke dol zapisal drugo pa nič.napihal pa nisem nič,ker že 1 leto več nič ne pijem!

xbox
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox Pe jan 04, 2008 3:50 pm

Ima kdo kakšne izkušnje z KZVD v takšnih primerih in ali se splača dat njim cirka 70 evrov pa da oni pol ukrepajo?
Me pa tudi enako zanima kot je napisal uporabnik neznan, kje imajo oni dokaz da so to res mene zmerili in da ni kdo drug dal mojih podatkov? Jaz niti nisem imel pri sebi nobenih dokumentov in tega ne piše v zapisniku... Zaj sem komaj videl da piše,da me je zmeril na 200 metrov. Sem šel gledat na sam kraj in je teh 200 metrov še v rahlem ovinku. No pa v mojem primeru gre za motor in tudi drugi avti so bili pred mano in za mano, tak da nisem ravno prepričan da sem tolko peljal in da tu vse štima... Kakšno je kaj vaše mnenje glede vsega tega?

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Pe jan 04, 2008 3:59 pm

Ajoj, sudja,nč ne dobiš v roke. Tko nared, kokr ti bodo povedal. Da ne bi šel kej dokazovat, kolk daleč so te merili, da nisi ti vozil, al pa kej tacga. Lepo počaki,vzam na obroke če nimaš u kosu , pa stisn. J3bi ga. Al pa počaki na obvestilo za uklonilni zapor, šele potem lahko zaprosiš za opravljanje družbeno koristnih del, ki ti jih naloži sodnik, seveda primerno višini kazni (sprobano).

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe jan 04, 2008 11:53 pm

Matevz S. je napisal/-a:
xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ? :shock: No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.

V primeru, ko Policija kot prekrškovni organ poda obdolžilni predlog na Okrajno sodišče - oddelek za prekrške, mora policist le zbrati vse potrebne podatke - t.j da si zapiše v beležko reg. št., osebne podatke, uro prekrška,... in kršitelju predočiti prekršek (npr. pokazati rezultat na lasreskem merilniku, ali ustno povedati izmerjeno hitrost z radarjem vgrajenim v vozilu, kjer pa je nadaljnji dokaz tudi fotografija).

Torej: posotpek je bil v tvojem primeru pravilen, pihat pa se, da skoraj vedno, ko je hitrost prekoračena za več kot 30 km/h v naselju.

A se v tem primeru ne izda obvestilo kršitelju da se lahko izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška :?: Nakar se na odločbo lahko pritožiš :?:

Če si bil izmerjen z laserjem nimajo dokaza da so izmerili tebe, razen če si bil čisto sam na cesti. In če nisi bil, si upravičeno lahko v dvomih da je z laserjem nastreljal ravno tebe.

lp

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 05, 2008 2:02 am

Vsem kar lahko rečem,treba bo vozit po omejitvah... :idea:

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. So jan 05, 2008 12:14 pm

seeman66 je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:

A se v tem primeru ne izda obvestilo kršitelju da se lahko izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška :?: Nakar se na odločbo lahko pritožiš :?:

Če si bil izmerjen z laserjem nimajo dokaza da so izmerili tebe, razen če si bil čisto sam na cesti. In če nisi bil, si upravičeno lahko v dvomih da je z laserjem nastreljal ravno tebe.

lp

To obvestilo se izda v primeru, da se bo izdala odločba v hitrem postopku (prekrškovni organ - policija). Obvestila so se izdajala v letu 2005, ko policist na položnico ni mogel napisati kazni, ki vsebuje kazenske točke, sedaj bi to obvestilo dobil npr. ko bi ti bil odrejen izredni tenični pregled pa ne bi hotel plačati tega pregleda (pod pogojem, da vozilo pade na pregledu) - nato bi po pošti dobil odločbo z vštetimi stroški postopka in tehničnega pregleda.

O lasreskih merilnikih je bilo odprtih veliko tem in tudi enkrat sem že pojasnil: policist nima od tega nič, če bi izmeril eno vozilo in nato kaznoval dva voznika. Vsak policist je usposobljen za rokovanje z merilnikom in mora biti strokoven, ter ukrepati v skladu z zakoni.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Sr jan 09, 2008 11:46 am

nekak je res da ne more dokazat da je meril konkretno osebo ce je ta vozila v skupini vozil. ne trdim da to delajo ampak dvom je prisoten. je pa res da ne rabi dokazovat da je meril "tebe" ker ima njegova beseda večjo veljavo in se ga šzeje za kredibilno pričo. razen kadar lahko dokažeš nasprotno-govorim za vse splošne primere ne za konkretnega
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr jan 09, 2008 12:39 pm

the_man je napisal/-a:nekak je res da ne more dokazat da je meril konkretno osebo ce je ta vozila v skupini vozil. ne trdim da to delajo ampak dvom je prisoten. je pa res da ne rabi dokazovat da je meril "tebe" ker ima njegova beseda večjo veljavo in se ga šzeje za kredibilno pričo. razen kadar lahko dokažeš nasprotno-govorim za vse splošne primere ne za konkretnega

Normalno da je dvom prisoten, in če ti pokaže laser nikoli ne veš ali je izmeril tebe ali koga drugega,ker je pa v Zakonu napisano citiram 10.člen

... Meritve z ročnimi merilniki hitrosti se lahko izvajajo ob upoštevanju
naslednjih zahtev:
– ročni merilniki hitrosti se pri merjenju lahko uporabljajo iz roke
ali nameščeni na stojalu z gibljivo glavo. Merilni žarek mora zajeti os
gibanja kontroliranega vozila. Ročni merilniki hitrosti se praviloma
uporabljajo z roba cestišča ali z nadvozov;
– merjenje iz premikajočega se vozila z ročnimi merilniki hitrosti ni
dovoljeno, pri merjenju iz stoječega vozila pa ni dovoljeno merjenje skozi
stekla vozila. Za dokazilo o pravilni dodelitvi merilnega rezultata
kontroliranemu vozilu je treba hkrati uporabljati video sistem ali
fotoaparat, ki je čvrsto pritrjen na merilnik hitrosti, razen v primerih,
ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno
prikazati vozniku kontroliranega vozila;

..jim tisti razen dovoljuje tudi takšne napake.

Njegova beseda ima večjo veljavo zaradi uniforme, ki jo nosi,in jo tudi spoštujem in zaradi tega njegova beseda več odtehta, ampak to ne bi smelo biti merilo, ker če te potegne iz kolone in ti določi kazen brez materialnega dokaza in se ne strinjaš si po temtakem avtomatsko lažnivec .
V komunističnih časih je veljalo da si moral dokazovati in sam zbirati dokaze da nisi kriv,zdaj bi moralo biti drugače vsaj po Ustavi.

14. člen
(enakost pred zakonom)

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

23. člen
(pravica do sodnega varstva)

Vsakdo ima pravico, da o njegovih pravicah in dolžnostih ter o obtožbah proti njemu brez nepotrebnega odlašanja odloča neodvisno, nepristransko in z zakonom ustanovljeno sodišče.

Sodi mu lahko samo sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom.

27. člen
(domneva nedolžnosti)

Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.

LP zaenkrat

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 09, 2008 1:50 pm

Njegova beseda nima večje veljave zato, ker je uradna oseba, ker nosi uniformo itd...ampak zato ker nima INTERESA lagati(vsaj realno gledano, pustimo gnila j***a, ki jih je tako kot povsod tudi v policiji kar nekaj) , prekrškar pa ima realno interes lagati, z namenom izogibanja kazni. Mislim da je to čisto jasno in logično. Se pa vsekakor strinjam, da bi problem lahko rešili z video nadgradnjo obstoječega laserskega merilnika, vendar smo spet pri denarju, ki gre pa v naši državi raje za kakšne nove prostore premierja ali pa gala večerje :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov