BBoss je napisal/-a:
(5) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1 in BE se izda z veljavnostjo 10 let. Po dopolnjeni starosti 70 let se vozniško dovoljenje upravičencu izda z veljavnostjo petih let.
nebivedu je napisal/-a:Nekateri imamo izpit do svojega 80-tega leta starosti in ga ne bomo menjali do takrat, tako da ta sprememba velja samo za nove voznike in tiste, ki bodo izpit izgubili, ali pa če nam bodo spet nove drugačne izdali.
rini je napisal/-a:2) Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?
FBR je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Nekateri imamo izpit do svojega 80-tega leta starosti in ga ne bomo menjali do takrat, tako da ta sprememba velja samo za nove voznike in tiste, ki bodo izpit izgubili, ali pa če nam bodo spet nove drugačne izdali.
Ampak res. Jaz imam enako.
Sej to, dokler se ne bo nekdo spomnil delat vse nove.
rini je napisal/-a: Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?
Doche je napisal/-a:rini je napisal/-a: Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?
Zato, da lahko dobiš takoj kazn če nimaš gor očal oz če pa jih nimaš na sliki pa piše v opombah, da jih nosiš. Če ne to, pa majo oni v računalniku in ko ti vozniška poteče pa greš menjat vozniško ti spet al napiše pod opombe al pa moreš met sliko z očali. Aja pa še zato da moreš pol na pregled vsaki 2 leti in plačuješ za bzv.
Zato pa čimprej na leče, katerih te policaj ne sme silit snet.
nebivedu je napisal/-a:Nekateri imamo izpit do svojega 80-tega leta starosti in ga ne bomo menjali do takrat, tako da ta sprememba velja samo za nove voznike in tiste, ki bodo izpit izgubili, ali pa če nam bodo spet nove drugačne izdali.
sebaveh je napisal/-a:rini je napisal/-a:2) Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?
Meni se zdi čisto logično. Tudi v osebnem dokumentu moraš biti slikan z očali, če jih nosiš. In vozniška se nekako smatra kot veljaven osebni dokument, vsaj pri večini birokratskih stvareh. Če ti zadaj piše da voziš z očali, potem jih moraš tako ali tako nositi ves čas, s tem se malo spremeni tvoj izgled zaradi očal, in je pač potrebna taka slika.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov