Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Veljavnost vozniško dovoljenje v novem ZVCP

Napisal/-a BBoss Pe jan 04, 2008 11:32 pm

Predlog v novem ZVCP-ju za izdajo vozniških dovoljenj

(5) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1 in BE se izda z veljavnostjo 10 let. Po dopolnjeni starosti 70 let se vozniško dovoljenje upravičencu izda z veljavnostjo petih let.

Tole se mi zdi popolnoma sprejemljivo in bo s cest umaknilo marsikoga, ki fizično ni več sposoben za vožnjo.

Verjetno bo veljalo za vse voznike, ko bodo začeli izdajati kartice namesto zdajšnjih vozniških.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 04, 2008 11:42 pm

edino pametno!
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe jan 04, 2008 11:58 pm

se strinjam! :clapclap
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo So jan 05, 2008 12:06 am

Jz bi dodal eno malenkost in sicer: Osebe nad 60 let obvezno ponovno na CPP in zdravniški pregled. Zarad splošpne varnosti priporočam na državne stroške
Dve stvari se definitvino splača met: Pogrebni zavod v Iraku pa pooblaščen servis za Renaulte

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jan 05, 2008 1:26 am

Nekateri imamo izpit do svojega 80-tega leta starosti in ga ne bomo menjali do takrat, tako da ta sprememba velja samo za nove voznike in tiste, ki bodo izpit izgubili, ali pa če nam bodo spet nove drugačne izdali.
Old subarus never die, they just get faster!

rini
Novinec

Re: Veljavnost vozniško dovoljenje v novem ZVCP

Napisal/-a rini So jan 05, 2008 1:39 am

BBoss je napisal/-a:
(5) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1 in BE se izda z veljavnostjo 10 let. Po dopolnjeni starosti 70 let se vozniško dovoljenje upravičencu izda z veljavnostjo petih let.

1) Kje je smisel izdajanja (podaljševanja) vozniškega dovoljenja na vsakih 10 let na upravni enoti, če se ob tem ne opravi vsakokratni zdravniški pregled?

2) Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 11:00 am

nebivedu je napisal/-a:Nekateri imamo izpit do svojega 80-tega leta starosti in ga ne bomo menjali do takrat, tako da ta sprememba velja samo za nove voznike in tiste, ki bodo izpit izgubili, ali pa če nam bodo spet nove drugačne izdali.

Ampak res. Jaz imam enako.
Sej to, dokler se ne bo nekdo spomnil delat vse nove.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jan 05, 2008 11:49 am

rini je napisal/-a:2) Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?

Meni se zdi čisto logično. Tudi v osebnem dokumentu moraš biti slikan z očali, če jih nosiš. In vozniška se nekako smatra kot veljaven osebni dokument, vsaj pri večini birokratskih stvareh. Če ti zadaj piše da voziš z očali, potem jih moraš tako ali tako nositi ves čas, s tem se malo spremeni tvoj izgled zaradi očal, in je pač potrebna taka slika.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jan 05, 2008 11:50 am

FBR je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Nekateri imamo izpit do svojega 80-tega leta starosti in ga ne bomo menjali do takrat, tako da ta sprememba velja samo za nove voznike in tiste, ki bodo izpit izgubili, ali pa če nam bodo spet nove drugačne izdali.

Ampak res. Jaz imam enako.
Sej to, dokler se ne bo nekdo spomnil delat vse nove.

tud jaz do 80 leta, takrat kj sem ga dobu nisem mogu vrjet, da mi velja do 80 leta takrat bom pomoje že z eno nogo in roko v grobu.
Sem pa vedu pri nekaterih, da so jim podaljšal samo za par let.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So jan 05, 2008 12:10 pm

Če si bil zdrav so ti dali do 80. leta, če si imel dioptrijo ali kako drugo "hibo" so ti ga pa dali za določen čas s podaljševanjem.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So jan 05, 2008 12:31 pm

rini je napisal/-a: Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?

Zato, da lahko dobiš takoj kazn če nimaš gor očal oz če pa jih nimaš na sliki pa piše v opombah, da jih nosiš. Če ne to, pa majo oni v računalniku in ko ti vozniška poteče pa greš menjat vozniško ti spet al napiše pod opombe al pa moreš met sliko z očali. Aja pa še zato da moreš pol na pregled vsaki 2 leti in plačuješ za bzv.

Zato pa čimprej na leče, katerih te policaj ne sme silit snet. :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jan 05, 2008 1:37 pm

Doche je napisal/-a:
rini je napisal/-a: Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?

Zato, da lahko dobiš takoj kazn če nimaš gor očal oz če pa jih nimaš na sliki pa piše v opombah, da jih nosiš. Če ne to, pa majo oni v računalniku in ko ti vozniška poteče pa greš menjat vozniško ti spet al napiše pod opombe al pa moreš met sliko z očali. Aja pa še zato da moreš pol na pregled vsaki 2 leti in plačuješ za bzv.

Zato pa čimprej na leče, katerih te policaj ne sme silit snet. :D

hmm..kje pa to pise da mores imet sliko z ocali?? meni pise na racunalniku da morem imet ocala...na izpitu sem brez ocal in niti v izpitu pod opombe mi ne pise da morem imet ocala...sam pise opomba 06.08......ce kdo ne verjame lahko pride pogledat izpit :twisted:

LP
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 05, 2008 1:47 pm

Glede očal ti lahko podalša na max 5 let, ampak moreš to rečit ko greš na pregled. Kolkr vem ti isto vela za leče, sam da tam nerabiš met očal na sliki pa pod opombami ti piše leča ali očala. Če nimaš napisano tega pod opombami nesmeš vozit z lečami.

Sicer nevem kje sem prebral, ampak vem da se je šlo o tem, da bi naj letos proti koncu poletja prišla ven nova vozniška dovoljenja v obliki kartice(na tak način ko je za zdravstveno zavarovanje) in vrjetno bojo takrat vsi mogli zamenjat izpit.
Zapomno pa sem si zato, ker mi konec junija poteče izpit in sem se jezil da bom mel duple stroške.
LP Rok

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche So jan 05, 2008 2:19 pm

@Dariooo meni je tam rekla da ko pridem po vozniško morem met na sliki očala če morem tud vozit z njimi, nimam pa med opombami napisano da jih mam, verjetno zarad tega ker mam na sliki.

Mislim to je meni butasto da piše za očala, ker eni jih mamo recimo z minimalno dioptrijo in pol poleti ti sonce šajna v oči, nemoreš met gor sončnih očal, da pa si daš sončna nardit z dioptrijo pa je škoda dnara. Zato pa leče pa sun glasses 8)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 05, 2008 2:41 pm

@Doche:khm ziher ti piše pod opombami, če ne druga maš kodo sam napisano.
Je pa zanimivo, js pa prav nemorem vizit s sončnimi očali in me to ne moti tak, pa tut dipotrija je dost vlka. Bom pa pri menjavi izpita dal vpisat tut za leče, ker nikol nevem gdaj me prime da se losam očal :D
LP Rok

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche So jan 05, 2008 3:04 pm

220. voznik začetnik
01.06.

to je vse kar piše, v drugi vrstici je tak rojstni datum.. Jaz bom čimprej dal leče vpisat pa si jih zrihtal, včasih očala motijo ker moreš glavo vsakič premikat da vidiš lepo v ogledalo :x pa poleti ko se svetloba odbija :lol:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So jan 05, 2008 3:15 pm

naj raje menjajo vozniške in uvedejo plastične, kot osebne izkaznice. Ne pa da ne moreš normalno v denarnico spravit ta a12 format :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jan 05, 2008 3:17 pm

Pri meni v izpitu piše 01.06. a bi se dal kje vidt, kaj te cifre pomenjo - v tem mojem primeru vem, d gre za vožnjo z očali, ne vem pa, a je tudi z lečami (čeprov mi je takrat na občini vprašala, če za oboje (in očala in leče) napiše, čeprav jih tkrt še nisem imel, ampak jih imam zdj nonstop gor)?
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So jan 05, 2008 3:51 pm

sebaveh je napisal/-a:
rini je napisal/-a:2) Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj mora imeti voznik z dioptrijo na fotografiji vozniškega dovoljenja očala?

Meni se zdi čisto logično. Tudi v osebnem dokumentu moraš biti slikan z očali, če jih nosiš. In vozniška se nekako smatra kot veljaven osebni dokument, vsaj pri večini birokratskih stvareh. Če ti zadaj piše da voziš z očali, potem jih moraš tako ali tako nositi ves čas, s tem se malo spremeni tvoj izgled zaradi očal, in je pač potrebna taka slika.

ne drži to glih .. če ti piše da voziš z očali in leči si lahko brez očal na sliki to pa govorim za vozniško dovoljenje..

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge So jan 05, 2008 3:54 pm

Bboss hvala k si odprl to temo. Sem se splolnu da morem it iskat novo voznisko! :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov