1.3.2007 sem bil udeležen v prometni nesreči, katere sem bil tudi povzročitelj. Vzratno sem iz dovoza (pri sebi doma) zapeljal na cestišče, in zaradi vzdolžno parkiranih vozil ob cesti spregledal žensko, ki se je v cliotu peljala po cesti. Seveda sem ji prekrižal pot, in sledilo je trčenje. Nihče ni bil poškodovan, ženska je le drugi dan obiskala zdravnika zaradi lažjih bolečin v prstnem košu. Poklicala sva policijo, bila je moja prva prometna nesreča, in nisem vedel kaj vse je potrebno izpolniti, plus bil sem mlad voznik, in nisem vedel ali bo zavarovalnica krila škodo na cliotu, če ne bo policijskega zapisnika. Policist mi je podal vlogo k sodniku za prekrške.
Danes zjutraj pa dobim pošto: 208€ kazni, 65€ sodnih stroškov, 4 kazenske točke ter prepoved vožnje za 1 mesec! Vem da sem kriv, krivdo sem nemudoma priznal na kraju nesreče, vendar se mi zdi prehuda kazen, ker je bil pogled na cesto zelo oviran zaradi pakiranih vozil ob cesti. Le te je polcist poslikal in dodal v zapisnik. tega pa na sodišču niso upoštevali. Kazen plačam, tudi točke bom požrl, saj še vedno imam 3 do odvzema izpita in nisem neki divjak, da bi se moral na vsakem ovinku bati za radar. Najbolj se mi gre to, da sem dobil odvzem voznišega za en mesec, ker nujno rabim avto. Fax, služba.
Ali bi mi pomagala pritožba, v kateri bi se ponovno skliceval na olajševalne okoliščine (ženska tudi ni peljala 50, kot je omejitev), ter parkirana vozila, in si s tem vsaj izboril to, da mi vozniško ne bi zamrznili. Oba sva napihala 0.0
Je kakšna možnost? klub za zaščito voznikov mogoče?
Seveda pa ne bi rad se sedaj valčil po sodiščih še kakšno leto, potem pa plačal 3x sodne stroške kot je bila začetna kazen

Lahko kdo pomaga s konstruktivnim odgovorom?
Hvala