alexigor je napisal/-a:zdravo !
pred dnevi sem v naselju prehiteval počasi vozeč traktor, pa so mi z ročnim laserskim merilnikom namerili 94 km/h - se pravi 44 km prekoračitve. Normalno da sem še moral opravit alkotest, ki je pokazal 0,0.
Po nekajminutnem prijetnem pogovoru o okoliščinah prekrška mi stric policaj ni dal v podpis nobenega zapisnika, je pa rekel da bo dal predlog k sodniku za prekrške.
Zanima me kakšne bi lahko posledice za moj proračun in pa prevsem ali zadeva pri sodniku za prekrške brez zapisnika sploh vzdrži. (500€ + 5 točk ??? , odvzem ???)
Kakšne imate kaj izkušnje s sodniki za prekrške glede pojasnjevanja olajševalnih okoliščin - koliko jih upoštevajo.
Na primer-jaz sem začel prehitevati še izven naselja kjer je omejitev 70km/h ,... res počasno vozilo pred menoj , ...
hvala za odgovore!
xbox je napisal/-a: Hja pri nas so pač taki zakoni, da sodniki ne poznajo olajševalnih okoliščin. Za njih samo velja meritev na radarjuJaz sem se pritožil in zaj že več kot mesec čakam na odgovor...
dms je napisal/-a:xbox je napisal/-a: Hja pri nas so pač taki zakoni, da sodniki ne poznajo olajševalnih okoliščin. Za njih samo velja meritev na radarjuJaz sem se pritožil in zaj že več kot mesec čakam na odgovor...
In kaksne so olajsevalne okoliscine????
Potem,ce razvijem to vaso teorijo v extrem,je v primeru,da zbijes otroka olajsevalna okoliscina to,da si bil pijan?
Ce se greste hitro vozit,potem sprejmite riziko,da dobite kazen.
Pa kako hodte vi prehitevat,ce sploh neveste kaj prehitevate?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov