Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mr.punk_man
Nov uporabnik

stacionarni radar v centru kopra

Napisal/-a mr.punk_man Ne feb 10, 2008 11:10 am

pozdravljeni!

V centru kopra je pri osnovni soli radar ki meri hitrost v obe smeri.Omejitev je 30km/h. Zanima pa me ce kdo ve ali ta radar meri hitrost le na glavni cesti (dva pasa) ali tudi na cesti vzporedni z le to ki pelje mimo parkirisc osnovne sole? :D Kje ta radar slika voznike, pred lezecim policajem ali po? :)

Gaius
Nov uporabnik

Napisal/-a Gaius Ne mar 15, 2009 3:50 pm

Da si se jaz malce tole temo sposodim, danes sem se pripeljal delat v koper se pripeljem cez kroznega in takoj ko sem zavil na cesto, katera gre mimo bonifike, sem kaj hitro imel na stevcu 60, tabla zacne utripat 5 kazenskih pik, pred semaforjem sem zavil desno k telovadnici osnove sole, radar je cca 15-20m naprej od semaforja in blisk ni bil viden (lahko da jaz nisem bil pozoren ali pa tako na rahlo flesh deluje.. Ima kdo kaj izkusenj s tem radarjem, sem pecen ali sem se izognil?

Problem je ker sem se voznik zacetnik :?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po mar 16, 2009 1:06 am

ja,če ni blisknilo te najbrž ni zmeru.mogoče ni še v delovanju....
sicer pa nč bat,ker tako imajo tudi italijani....
na določenih krajih ti pokaže koliko voziš in če prekoračih omejeno hitrost v tistem kraju ti pokaže plus koliko točk ti nabijejo če te uhvatijo sam seveda glede točk to velja za italijane in ne za nas ker naš sistem je mal drugačen....
no v glaunem stvar je podobna zdaj pri nas ;)

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim So mar 21, 2009 1:27 am

Radar ne more meriti na sosednje ceste, slika pa te okrog 10 metrov pred radarjem.

Hkrati tudi dvomim, da meri v obe smeri, namreč pri nas mora na radarski sliki vedno biti viden voznik, hkrati pa bi takšen radar moral imeti vgrajena tudi 2 različna sistema - en, ki bi lovil prihajajoče žarke, drugi pa odhajajoče.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So mar 21, 2009 10:21 am

jaz sm šel peš tam skozi v centru kopra in sm se prau ustavu in mal gledal...
po mojem tam radarja ni tko da nevem od kje tebi ta informacija...
tam je omijiteu 30km/h in nekateri so šli 50km/h in čez.naj povem da nobenemu ni nič zabliskalo...
je pa res,da je tam tabla ki ti pove koliko voziš in sicer stvar zgleda tako:

- če voziš do 30km/h piše:koliko voziš+pozor otroci

- če voziš nad 30km/h piše:koliko voziš+voziš prehitro

- če voziš nad 40km/h piše:koliko voziš+točke

na tem delu kot sem jaz vidu te sam opozarja koliko voziš in kaj te čaka v primeru da te policaji uhvatijo sam radarja pa ni...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So mar 21, 2009 11:10 am

O tem radarju je bila že tudi tu debata. Radar je (vsaj je bil), razen če ga niso poškodovali. Nekaj jih je tudi ujel. O tem je bilo ob "otvoritvi" več novic, med drugim so povedali, da je to "občinski" radar, torej Popovičev. Mar bi si raje postavil radar za prekoračen gnev in bes ob razkopavanju cele Bonifike in zazidanju še preostalih redkih prostih površin ob morju in hkratnem kaosu v prometu za kar nekaj let. Le kdo bo imel koristi od tega? Občani gotovo ne!

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So mar 21, 2009 11:30 am

esem je napisal/-a:O tem radarju je bila že tudi tu debata. Radar je (vsaj je bil), razen če ga niso poškodovali. Nekaj jih je tudi ujel. O tem je bilo ob "otvoritvi" več novic, med drugim so povedali, da je to "občinski" radar, torej Popovičev. Mar bi si raje postavil radar za prekoračen gnev in bes ob razkopavanju cele Bonifike in zazidanju še preostalih redkih prostih površin ob morju in hkratnem kaosu v prometu za kar nekaj let. Le kdo bo imel koristi od tega? Občani gotovo ne!

ja nevem esem.....
jaz sem zadnjič šel peš tam čez in sem se prau zanalašč tam ustavu in opazoval folk pa da vidimo če bo komu zabliskalo in moram reč da ni nobenemu....
pa sem tud mal gledal da kje bi bil lahko radar ugrajen v primeru da je tam in moram reč da nimam pojma kje bi lahko bil....
no v glaunem če je slučajno tam radar ne dela...

je pa res,da je koper že nekaj let celo grandbišče in je živi kaos :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne mar 22, 2009 6:26 am

Meni se je zabliskal, ko je bil šele uveden in je deloval poskusno - torej še brez položnic.

iz te teme http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 3892af4616

freaky je napisal/-a:Vciri smo bili na DIsco navtiki in smo sli nazaj proti ljubljani in nas je slikal radar v kopru(dvo pasovna cesta v obe smeri) baje da je neka sola tle.Uglavnem je omejitev 30 pa lezeci je takoj+neke bele lucke na cesti gorijo....malo naprej od lezecega pa mi je blisknilo rdece...

Vozu pa sem okol 50-55 ziher...

KAko je glede kazni....vsi ko ste iz kopra mi cimprej kej napiste...

Hvala!!..

Mad je napisal/-a:... Freaky - Verjetno boš v kratkem dobil položnico, ker tisti radar je stalno aktiven ... 30 je omejitev vendar si verjetno spustil preden si zapeljal gor na ležeči, ker tam te pri 50 v strop butne kot zamašek od šampanjca ... upajmo, da ne boš plačal preveč ...

Bo dovolj?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne mar 22, 2009 1:26 pm

esem saj sem reku da če je slučajno radar tam ne dela....
nevem zakaj ne dela?ali je poškodovan ali so ga odstranili ali so ga izklopli....
v glaunem tisti radar v centru kopra ni aktiven ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po mar 23, 2009 5:00 pm

Moji odgovori so se nanašali na te citate (predvsem povdarjene):

smuky je napisal/-a:j....mogoče ni še v delovanju....
sicer pa nč bat,ker tako imajo tudi italijani....
na določenih krajih ti pokaže koliko voziš in če prekoračih omejeno hitrost v tistem kraju ti pokaže plus koliko točk ti nabijejo ...

smuky je napisal/-a:...
po mojem tam radarja ni tko da nevem od kje tebi ta informacija...
....
na tem delu kot sem jaz vidu te sam opozarja koliko voziš in kaj te čaka v primeru da te policaji uhvatijo sam radarja pa ni...

smuky je napisal/-a:....
pa sem tud mal gledal da kje bi bil lahko radar ugrajen v primeru da je tam in moram reč da nimam pojma kje bi lahko bil....
no v glaunem če je slučajno tam radar ne dela...

Stalno, da "ga ni", pa če slučajno je, pa " v primeru, da je" pa "da samo opozarja" (BTW - tudi, če te samo opozarja, je to 100% dokaz, da delujoč radar tam je (in s tem tudi prostor zanj! - "kje bi bil lahko radar ugrajen"), saj nekaj mora zmerit hitrost!) - čeprav je že bilo povedano , da je, ti še vedno "v slučaju", "v primeru" itd. Če ti ne bi predložil dokaza (lastnega in iz druge teme), bi ti še vedno dvomil?

Nič osebnega - sploh ni problem, če ti še vedno dvomiš (zdaj verjetno res ne več), problem nastane lahko, ker ti bo kdo verjel, da radar ni aktiven - čeprav je to samo tvoja domneva. Morda samo nekaj dni ni bil aktiven, zdaj pa je in bi kdo od "zavedenih" promptno fasal položnico (in te nato celo okrivil zanjo) - čeprav jo tak kar zasluži (čez dan!), saj radar tam nikakor ni brez veze (čez dan).

Skratka - radar tam je in je že talal položnice. Morda jih zdaj tudi, morda ne - zato pozivam koga, ki to točno ve in mu zaupamo (npr Mad - komu naj zaupamo, če ne "utrgancem, norcem" :P :lol: in kdo je bolj utrgan, če ne Mad, ki je hotel na taistem prehodu utrgat podvozje :P :lol: ), naj napiše, kako je z "aktivnostjo" radarja in koliko časa je že (ne)aktiven - če je to že dalj časa in ne samo za nekaj dni/tednov.

Ve kdo natančno, kako je s tem?

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Po mar 23, 2009 5:57 pm

Radar tam definitivno je. Meri pa iz smeri od morja proti Luki Koper. Če pa je trenutno aktiven, se bom pozanimal jutri...
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po mar 23, 2009 9:49 pm

ja čisto možno da kakšen dan je aktiven in kakšen dan pa ne...
tisti dan,ko sem bil jaz tam ni bil aktiven....

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To mar 24, 2009 12:16 am

smuky je napisal/-a:ja čisto možno da kakšen dan je aktiven in kakšen dan pa ne...

Kolega iz Koprske postaje mi je rekel, da je skozi v škatli in položnice hodijo ... vsi pametni pa itak tam že zaradi ljudi, ki non stop hodijo čez vozijo previdno ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To mar 24, 2009 12:20 am

not ni radarja...tko sm jst slisal... :) sm pa sel ze mimo 40-50 pa nism nic dubu...še :)
je pa itaq un lezec policaj tam prfuknjen, da itaq cez njega mores it 10-15km/h... ;)
LP
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To mar 24, 2009 10:20 am

Mad je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:ja čisto možno da kakšen dan je aktiven in kakšen dan pa ne...

Kolega iz Koprske postaje mi je rekel, da je skozi v škatli in položnice hodijo ... vsi pametni pa itak tam že zaradi ljudi, ki non stop hodijo čez vozijo previdno ...

Še 1x ponauljam....
Jaz sem bil tam in prau iz firbca sem gledal,da če bo komu zabliskalo.Folk je šel 50km/h in čez.Nobenemu ni zabliskalo!
Ja očitno radar ni skozi aktiven.....

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To mar 24, 2009 11:20 am

... Vprašal sem kolega na PU Koper in napisal sem kar mi je rekel - plus tega tam sploh nimaš kaj voziti 50 razen če nimaš big foota in daj nam svoje podatke, da ko te kdo posluša in dobi zaradi tvojih besed kazen - ti lahko pošlje položnico ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To mar 24, 2009 11:35 am

Mad je napisal/-a:... Vprašal sem kolega na PU Koper in napisal sem kar mi je rekel - plus tega tam sploh nimaš kaj voziti 50 razen če nimaš big foota in daj nam svoje podatke, da ko te kdo posluša in dobi zaradi tvojih besed kazen - ti lahko pošlje položnico ...

jaz sam povem kar sem vidu.tam radar ni vedno aktiven razen če ta radar nima fleša tko da se sploh ne vidi ko te zmeri sam mi je zlo čudno da ga ne bi imel....
ja tam se ne sme vozit 50km/h sam nekateri vozijo....

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Napisal/-a FoxTer To mar 24, 2009 11:44 am

Pa naj doda še sliko ostankov avtomobila po prevoženem ležečem polijcaju :P
Me prav zanim, kje bi ostalo podvozje.... :D
Iz samega dolgčasa se bom zdaj zapelal tja s skuterjem in poslikal, tako da vam bo jasno, kje radar je.
Pridem nazaj v roku 1 ure.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Napisal/-a FoxTer To mar 24, 2009 2:22 pm

OK, jaz sem nazaj in slike so tukaj:

Radar stoji na zelenici med voznimi pasovi in meri hitrost SAMO v smeri od morja proti Luki Koper:
Za boljšo predstavo beri opis v vsaki sliki.

PS TRAJALO JE MALO DLJE, sem moral slike nalagat od zadaj proti naprej, ker se nalagajo v napačnem vrstnem redu......Bi prosil administratorje, če bi se dal kaj naredit v vezi s tem. (Prvo naložena slika bi morala biti na vrhu posta, zadnja pa na dnu)
Priponke
01.jpg
Pozicija radarja cca 35 m po ležečem policaju, kateri se nahaja na mestu prehoda za pešce
03.jpg
Tako izgleda v celoti
02.jpg
Pogled od blizu(dobro se opazi infra-red fleš
04.jpg
Pogled iz smeri Luke proti morju
06.jpg
Hrbtna stran radarja
07.jpg
Vožnja po nasprotni strani (PROTI MORJU) se vidi, da ne more slikat v to smer

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To mar 24, 2009 3:18 pm

skoda ki nisi vse skupaj slikal recimo ko si se vozil al kr s ceste....ker pomemben je tisti policaj lezeč, ki je 30m pred "radarjem"...pa se semafor je...iz druge strani ce prides (iz smeri luke), pa je itaq cesta tko za nic, pa se so uni majhni lezeci policaji da itaq vec kot 30 ne mores vozit :)

LP
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov