Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Gorgh
Novinec

Kazen za prehitro vožnjo (z avtom, ki ga ni več :S)

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 7:38 pm

Pozdravljeni, spet jaz in moji problemi s še vedno isto Hondo Civic (ki je ni več)
Zadeva gre pa takole, da malo še osvežim oz. povzamem zgodbico celotno (važn je zadnji del)

-Prodal avto novembra lani, kupec ni na novo registriral avta in mi je ostal nedosegljiv
-20.1.2008 dobim klic iz policijske postaje Rače pri mariboru, češ da je avto totalno pogoren (je bil zažgan) ob cesti in, da naj ga grem odmaknit, drugače 1000eu kazni. Avto je bil totalno pokurjen, in ni šanse,da bi bil še kdaj spraven za na cesto (po besedah policista).
-se zmenil za odvoz avta, a lej ga zlomka, ko pridejo naslednji dan do tja, avta nikjer več, razen sledi gorenja. Rečem dobro, usaj konc problemov s tem avtom, ampak sedaj:

- danes dobim po pošti plavo kuverto,s sliko radarja na hitri cesti šiška-bežigrad, kjer so montirane moje tablice, ter s prekrškom 138km/h, namesto 100km/h. Datum prekrška je bil 22.1.2008 (dva dni za tem ko je bil avto zažgan)!!!!!!!

Na sliki, ki je zraven se ne vidi barve avtomobila, vidi se samo registrsko tablico, ki je kakopak registrirana na hondo (ki je več ni).

Kako zdej jst kej lahko se spasim iz tega, ker mam poun "****" teh problemov, in ne mislm plačevat kazni za ene kretene ki taku počnejo....

Jutri grem na policijo in se bom poskušal pozanimat kaj lahko naredim, še prej pa me zanima vaše mnenje oz. kaj mi svetujete storiti.

Ob enem vas lepo prosim, če kdo kje zasledi reg. tablico LJ - Y9 54T, da me pokliče na tel: 040-942-522, ter me obvesti o lokaciji avta, da grem prefukat žival.

Aja, pa mislim, da mi ni treba povedati, da te honde jst nisem videl že od novembra, ko sem jo prodal....

what to do? Se lahko kako pritožim in kam? Pod prekršek predpisa je napisano
ZVCP - 1, 32.člen, 10. odstavek, točka c, zveza 4

hvala za vašo pomoč!

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: Kazen za prehitro vožnjo (z avtom, ki ga ni več :S)

Napisal/-a Paris Če feb 14, 2008 7:44 pm

Gorgh je napisal/-a:Pozdravljeni, spet jaz in moji problemi s še vedno isto Hondo Civic (ki je ni več)
Zadeva gre pa takole, da malo še osvežim oz. povzamem zgodbico celotno (važn je zadnji del)

-Prodal avto novembra lani, kupec ni na novo registriral avta in mi je ostal nedosegljiv
-20.1.2008 dobim klic iz policijske postaje Rače pri mariboru, češ da je avto totalno pogoren (je bil zažgan) ob cesti in, da naj ga grem odmaknit, drugače 1000eu kazni. Avto je bil totalno pokurjen, in ni šanse,da bi bil še kdaj spraven za na cesto (po besedah policista).
-se zmenil za odvoz avta, a lej ga zlomka, ko pridejo naslednji dan do tja, avta nikjer več, razen sledi gorenja. Rečem dobro, usaj konc problemov s tem avtom, ampak sedaj:

- danes dobim po pošti plavo kuverto,s sliko radarja na hitri cesti šiška-bežigrad, kjer so montirane moje tablice, ter s prekrškom 138km/h, namesto 100km/h. Datum prekrška je bil 22.1.2008 (dva dni za tem ko je bil avto zažgan)!!!!!!!

Na sliki, ki je zraven se ne vidi barve avtomobila, vidi se samo registrsko tablico, ki je kakopak registrirana na hondo (ki je več ni).

Kako zdej jst kej lahko se spasim iz tega, ker mam poun "****" teh problemov, in ne mislm plačevat kazni za ene kretene ki taku počnejo....

Jutri grem na policijo in se bom poskušal pozanimat kaj lahko naredim, še prej pa me zanima vaše mnenje oz. kaj mi svetujete storiti.

Ob enem vas lepo prosim, če kdo kje zasledi reg. tablico LJ - Y9 54T, da me pokliče na tel: 040-942-522, ter me obvesti o lokaciji avta, da grem prefukat žival.

Aja, pa mislim, da mi ni treba povedati, da te honde jst nisem videl že od novembra, ko sem jo prodal....

what to do? Se lahko kako pritožim in kam? Pod prekršek predpisa je napisano
ZVCP - 1, 32.člen, 10. odstavek, točka c, zveza 4

hvala za vašo pomoč!

Ne morm verjamt! :shock:
Duh tvojega avta živi naprej...

Pomoje je to isto kot če ti ukradejo tablice in grejo z njimi na pumpo.
Če ne narediš ničesar na tehničnih LPP, potem je edina možnost na policiji kjer so ti tudi sporočili da pejdi avto odstranit.
Slika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če feb 14, 2008 7:47 pm

Hi.
Zanima me zakaj nisi ob prodaji odjavil avto iz prometa, taka je namreč politika prodaje, s tem se izogneš nevšečnosti, dobiš razliko od cestnine, zavarovanja in podobno. Drugo pa je to: pojdi na police in jim pokaži obvestilo o odmiku avta, jim lepo pojasni kako in kaj, kolikor pa vem bi te moral radar posneti v obraz, tako, da tablica ni sredstvo za pregon, nisem pa 200%. O tem je bilo že govor po medijih. Poizkusi se malo informirati.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če feb 14, 2008 7:50 pm

podoben primer (manj dramatičen) sem imel jst. zadevo sem rešil s tem da sem pristojnim prinesel pokazat kupo-prodajno pogodbo.
Zadnjič spremenil T2a, dne Če feb 14, 2008 7:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 7:50 pm

Hja, je šlo pač na zaupanje, ki ga za naslednjič ni več..

kadarkoli sem jaz ali kdo ki ga poznam kupoval avto, je vedno šlo po tem kopitu kot sem tu storil....zmenjena sva bla, da bo on drug dan poslal nazaj kopijo nove zav. police, da jst odjavim in dobim nazaj itak, ampak ga nisem več slišal tipa...

sej drugače imam jst zav. polico od tega avta še doma, mu je nisem pustil, samo ključe in prometno.

A tole z radarjem je res kaj na temu? na sliki se ama nič ne vidi, samo luči (ki so podobne hondi civic hb) in pa tablica, ostalo temno..

Pismo, jaz pa kopije zav. police nimam :/ torej sem double fucked.

Anyone else?

evo sliko, takšna kot sem napisu, čista tema okol pa sam luči, tablca, pa ena tabla za odcep
Priponke
14022008313.jpg

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če feb 14, 2008 8:30 pm

a tole si sliku ali skeniru...če tole zgleda kot original, pol pa res nevem kaki vedeževalci so naši policaji da vejo kaka je registracija.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če feb 14, 2008 8:39 pm

čak.. a nimaš kupoprodajne z njegovimi podatki?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 8:42 pm

Ja, to sm sliku z mobitelom, na papirju na slik se vid lepo številka registracije, hotu sm sam pokazat kako se ostalo vid oz. se sploh ne vid.

Erm, ne, nimam kupoprodajne, sem jo njemu poslal, da bi on lahko naredu zavarovanje in ostalo, nism kopije naredu.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če feb 14, 2008 8:54 pm

Gorgh je napisal/-a:Ja, to sm sliku z mobitelom, na papirju na slik se vid lepo številka registracije, hotu sm sam pokazat kako se ostalo vid oz. se sploh ne vid.

Erm, ne, nimam kupoprodajne, sem jo njemu poslal, da bi on lahko naredu zavarovanje in ostalo, nism kopije naredu.

No pol maš pa njegov naslov.... oz. nekam si že mogu poslat... ??

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 9:02 pm

Smo že razpravljali o tem naslovu v prejšni temi, ampak natistem naslovi kamor sem poslal oz. ki mi ga je on dal ni nobene osebe s tem priimkom oz. imenom...

Uroš Skerbiš
POD KOSTANJI 12
celje

ne vem kva zdej :/ jutr bom kolega k končuje pravno mal povprašu ob kavici pa bom vidu če bo kej vedu povedat...drugač pa še kar če ma kdo kako idejo...kako dokazat, da nism jst vozu v tistem avtu, in da avta itak več ni oz. da je bil prodan že novembra...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če feb 14, 2008 9:16 pm

Še enkrat vprašanje: ali nimaš overjene kupoprodajne pogodbe???
Ta bi morala zadostovat organom kot dokaz, da od tega pa tega datuma avto ni
več tvoj!
Lep dan!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če feb 14, 2008 9:17 pm

ja kaj tam ko kupoprodajno nardiš nimajo oni nobene kopije?

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 9:23 pm

GoGo: Ne, nimam kupoprodajne, nism naredu kopije, bla je pa komisijska prodaja.

Če majo kje zapisan o kupoprodajni pogodbi je to kvečjem pri notarju, ampak še tam ne piše kdo ga je kupil pomoje, ampak samo kdo je uveril in kakšen dokument...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če feb 14, 2008 9:32 pm

jst sm mel isti primer.
tipson je delal pizdarije z mojim avtom...bencin kral itd.

takrat smo naredila v lj na sejmu tisto pogodbo ko jo tam kupiš...nič overjeno al pa kaj.
in sem s tistim dokazeval da sm avto prodal...

ker on je pa mene nategnu na ta način...dej zdj nimam prec dnarja za prepis...čez 14dni ga bomo nardila itd... pol mi pa k*** s***** v bosno... čez 2 mesca začnejo pa policaji klicart domu... sm jim dal sm njegove podatke pa so zgleda rešil...k je že 4leta od tega.

so me isto klical d je avto najden zakurjen :D čez neki časa pa bencin kral na črpalki...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če feb 14, 2008 9:32 pm

Kje pa sta delala pogodbo? Vedno mora dobit prodajalec 2 izvoda - enega overi in izroči kupcu, drugi ostane njemu. Če sta delala prepis pri kakšnem avto dealerju
pojdi tja in naj ti skopirajo njihov izvod, če se ne motim namreč en ostane tudi tam...
Lep dan!

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Če feb 14, 2008 9:34 pm

Če je bila komisijska prodaja, potem mora obstajati kopija. Kje ste pa delali pogodbo? Katero podjetje? Oni morajo imeti kopijo. Samo si pa faca, da si se pustil takole nategnit. Imaš pa dobre priče - policaje, da ta avto ni bil vozen (in da nikoli več ne bo) dva dni prej, če te dobro razumem. Pojdi tja in zahtevaj (ali prosi ) za "delovni nalog" tistega dne od dotičnega policaja. Po moje je model dal tablice na drug avto in se veselo vozi okoli. To bi se ti znalo ponoviti (kazni za raznorazne prekrške).

Upam, da rešiš zadevo.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Če feb 14, 2008 9:36 pm

Pa še to: upaj in moli, da se model ne zaleti v koga ali še kaj hujšega. Pa zbeži ali da tvoje podatke. (ima tvoje zavarovanje) Potem boš videl kaj so problemi in jeba.

lp

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 9:59 pm

Ja lej, zadeva je potekala takole pri prepisu:

On je prišel pogledat avto in se odločil da ga vzame, ker je bila ura pozna (prek 19.00) sva se zmenila, da se on odpelje z avtom domov, sem mu dal ključe in prometno, ter da mi drug dan pošlje kupoprodajno pogodbo, da jo grem overit in pošljem nazaj, da bo on lahko na novo zavaroval avto (nase). To storiva, jaz dobim pogodbo, jo podpišem, grem overit in mu jo pošljem nazaj, tako, da tud vem ne pri kateri avtohiši je delal....

pismo, upam, da se nekako rešem iz tega...upam, da bo ime in priimek in ime kraja kjer je doma tip, dovolj, da se nanj spravjo....

mal zajebana zadeva :/

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Če feb 14, 2008 10:09 pm

Kam si šel overit? Tam si že bil?

lp

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če feb 14, 2008 10:12 pm

overit sem šu na občino v kateri prebivam na uradno enoto
Vrni se na Pravni nasveti