Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

s12345
Stalni uporabnik

Kazen za napačno parkiranje

Napisal/-a s12345 Sr mar 05, 2008 11:38 am

Danes sem dobil kazen za nepravilno parkiranje od mestnega redarstva.
Prekršek naj bi se zgodil 7/2-2007.
V kolikem času naj bi mestni redarji morali poslati odločbo/položnico po zakonu? Malo mi huda doba eno leto in en mesec.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Kazen za napačno parkiranje

Napisal/-a sašo5 Sr mar 05, 2008 12:14 pm

s12345 je napisal/-a:Danes sem dobil kazen za nepravilno parkiranje od mestnega redarstva.
V kolikem času naj bi mestni redarji morali poslati odločbo/položnico po zakonu? Malo mi huda doba eno leto in en mesec.

lp

....si kaj dobil v roke, podpisal, ti je bila ob "prekršku" vročena odločba/položnica osebno?.....če ni, potem je zadeva brezpredmetna, lahk jo obesiš mačku za rep....

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr mar 05, 2008 12:31 pm

Ma takrat je bilo mislim da na avtu napopana nalepka. (nisem pa siguren)
Podpisal nisem nič.

lp

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr mar 05, 2008 1:09 pm

sašo5 je napisal/-a:
s12345 je napisal/-a:Danes sem dobil kazen za nepravilno parkiranje od mestnega redarstva.

lp

....si kaj dobil v roke, podpisal, ti je bila ob "prekršku" vročena odločba/položnica osebno?.....če ni, potem je zadeva brezpredmetna, lahk jo obesiš mačku za rep....

žal zadeva ni tako enostavna. na avto je dobil samo obvestilo o prekršku, ki je zgolj informacija da je bil storjen prekršek. zastaralni rok je 2 leti.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr mar 05, 2008 1:36 pm

sašo5 je napisal/-a:

lp

tko je blo včas...ne vžge več to :?

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr mar 05, 2008 1:41 pm

Ma saj ni pene. Bom pač plačal. Samo, da pa si vzamejo več kot eno leto za položnico, mi gre pa na kura@. Sem z Jesenic. Kur@eva vas, pa eno leto.
Se bom pa "pogovoril" z redarjem. Očitno se ne poznava. Hvala za odgovore.

lp

Sin
Nov uporabnik

Napisal/-a Sin To maj 13, 2008 4:05 pm

A si že dobil položnico in če si kolk si dejansko mogel plačat?

lp

Sin

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne sep 28, 2008 8:18 am

Jst sem tudi zadnjič dobil lisice na avto v lj, pa sem potem šel plačat kazen in so mi jih tud dali dol-včeraj pa dobil še 1x položnico za plačat?!?! WTF?

Prvič sem plačal 35€ zdei sem dobil pa še 40€ (20€ polovička)

Kaj sledi če ne plačam?

Mislim no, da plačam tolk keša-ker sem 1x napačno parkiral? WTF? :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne sep 28, 2008 10:19 am

sašo5: pa kje ti živiš? Če je bil prekršek,bo plačal v vsakem primeru,tud če ni dobil nič v roke. Dobijo te tko al pa tko,tud sosedu lahko dajo pošto,če nimaš kaslca doma.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne sep 28, 2008 10:24 am

yugo_tuning je napisal/-a:Jst sem tudi zadnjič dobil lisice na avto v lj, pa sem potem šel plačat kazen in so mi jih tud dali dol-včeraj pa dobil še 1x položnico za plačat?!?! WTF?

Prvič sem plačal 35€ zdei sem dobil pa še 40€ (20€ polovička)

Kaj sledi če ne plačam?

Mislim no, da plačam tolk keša-ker sem 1x napačno parkiral? WTF? :roll:

če te olisičijo ali ti avto odpelje pajek poleg kazni za nepravilno parkiranje plačaš še stroške lisic ali pajka

kazen za nepravilno parkiranje je pa 40 oz 80 eur, če se prau spomnim
podpis

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne sep 28, 2008 12:31 pm

Potem se ne morm izognit plačilu? :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne sep 28, 2008 12:40 pm

ne

Uporabniški avatar
zoki986
Nov uporabnik

Kraj: Radeče

Napisal/-a zoki986 Sr dec 10, 2008 11:13 pm

Si bom sposodil temo,...

Danes sem napačno parkiral :oops: Ponavadi nimam te navade,... slučajno se mi je mudilo do WC ja in sem na hitrco pustil avto ob robu pločnika,...okoli so bili parkirani tudi še drugi avtomobili,...in sem si mislil,...da nebom nikogar oviral,...za 15 minut,...avtomobil ni oviral nikogar,...le parkiran ni bil na za to predpisanih mestih,....tako da sem dobil kazen od redarstva,...

v 15 minutah je bila kazen pripopana,...

Sicer me samo zanima ali je kakšna možnost da se izognem kazni :oops: ,..Namreč avto je pisan na drugo osebo,...ali pride kazen na osebo na katero je pisan avto?,..Kaj se zgodi če naprimer lahko dokažem, da lastnik avtomobila ni mogel voziti avtomobila,..ali nepravilno parkirat,..kdo je pa bil voznik se pa ne ve :roll: Kaj se lahko zgoodi v takem primeru?

LP! Zoki

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr dec 10, 2008 11:48 pm

eni pa maste filozofijo
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če dec 11, 2008 1:54 am

Zadeva gre tako.

Kazen bo prejel srečni lastnik vozila in ne ti.

Imate opcijo, da daš vlogo za sodno varstvo ki se je ponavadi glasila takole. To mora kot pritožbo poslati seveda lastnik vozila in ne ti:

Dne xx.xx.xxxx sem po priporočeni pošti prejel Vaše obvestilo o storjenem prekršku in plačilni nalog , voden pod številko …………., v katerem mi očitate prekršek po Zakonu o varnosti cestnega prometa ( ZVCP-1) po …odstavku….člena.

OBRAZLOŽITEV

Sem lastnik vozila registrska številka……………., s katerim je bil storjen prekršek , ki mi ga očitate . Navedenega vozila tistega dne nisem uporabljal, oziroma ga nisem parkiral jaz , saj sem ga posodil enemu izmed sorodnikov v ravni črti , za prevoz sorodnikov v njihov kraj bivanja .

Po2. točki 1. odstavka 125. člena Zakona o prekrških Republike Slovenije , podatkov o vozniku ne bom nudil , prav tako pa kot lastnik vozila nisem ne pravna , ne odgovorna oseba , temveč fizična oseba , in v sled tega nisem zavezan posredovanja podatkov voznika.

Vsled navedenih dejstev ugovarjam zgoraj navedenemu Plačilnemu nalogu in s tem ugovarjam tudi odgovornosti za očitani prekršek.

Je pa tako, če tega tvoj kolega ne bo mogel dokazati, bo plačal še sodne stroške na sodišču
;) ;)

Sam sem imel podobno situacijo ko sem kolegu posodil avto. Dal sem mu dve opcije.

Ali plača takoj tistih 20eur kazni ali pa gremo na sodišče in v primeru neuspeha plača 40eur kazni plus sodno obravnavo na pristojnem sodišču. Seveda se je odločil za 20eur varianto.

Če si storil prekršek pač kolegu daj denar in ga ne spravljaj v nepotrebne nevšečnosti ;)

Uporabniški avatar
zoki986
Nov uporabnik

Kraj: Radeče

Napisal/-a zoki986 Če dec 11, 2008 9:18 am

najlepša hvala :D To pa je nekaj uporabnega :D

Jaz osebno sem študent,...avto je pa pisan na mamo,...ki je dopoldne v službi,...tako da nevem še,...ali bom polovičko plačal al bi pa kej pisal,...

Skratka naučil sem se,...da če greš po hitrih opravkih za 10 minut,...je bolje da parkiraš v modro cono pa ne plačaš,..ker v tem primeru dobiš samo lisice in 20 eu,...pa še to se da ponavadi glihat,..kakor pa izven parkirišča,... :oops:
Kaj čmo vsaka šola nekaj stane :oops:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov