Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

alesh84
Nov uporabnik

Prepoved vožnje motornega vozila

Napisal/-a alesh84 Če mar 20, 2008 5:22 pm

Od sodnika za prekrške sem dobil kazen, ki vključuje tudi prepoved vožnje motornega vozila za obdobje enega meseca. Nikjer ne piše kakšen je postopek za izvedbo te kazni. Kam morm jet vpisat v izpit in kdaj? Ima kdo kaj izkušenj kako je s tem?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Prepoved vožnje motornega vozila

Napisal/-a adis Če mar 20, 2008 5:24 pm

alesh84 je napisal/-a: Kam morm jet vpisat v izpit in kdaj?

:?:

prepoved začne veljati ko dobiš odločbo o kazni

alesh84
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh84 Če mar 20, 2008 5:49 pm

Pa to ko je pravnomočna po 15 dneh ali takoj? Ja kolikor je men znano ti v vozniško vpišejo prepoved vožnje od-do (se pravi za dobo enega meseca), ker drugače tukaj ne vidim poante te kazni.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če mar 20, 2008 6:03 pm

O sotrpin,
jaz sem dobil odločbo sodisca in tudi kot stranski ukrep 1 mesecno prepoved voznje.
Na občini so mi rekli da to traja vsaj 2-3 mesece da to še sodni mlini premlejejo in da občina izda oz. upravna enota izda odločbo o prepovedi z navedenim datumom. Do takrat se lahko normalno voziš, jaz se! Se pravi poleti bova kolesarila!
Ja, pa še moj bratranec je imel isto foro lani zaradi povzročene prometne in je trajalo 5 mesecev preden je dobil odločbo o prepovedi vožnje.
V vozniško pa se nič več ne vpisuje, to gre vse računalniško!
lp

alesh84
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh84 Če mar 20, 2008 6:17 pm

Uf to mi pa ni najbl ušeč še par mesecou čakat. Ja in kaj v primeru da te policaj ustavi in ne popiše? Jo sladko odneses ali kako?

alesh84
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh84 Če mar 20, 2008 8:03 pm

Evo pe telem sm sklepu, da je postopek tak.
U K A Z
o razglasitvi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1B)

"124. člen

(1) Kazen prepovedi vožnje motornega vozila se izvrši z dnem pravnomočnosti sodbe, s katero je kazen izrečena.

(2) Kazen prepovedi vožnje motornega vozila se za potrebe izvrševanja te kazni vpiše v evidenco izdanih vozniških dovoljenj. Podatke vpisujejo sodišča, pri katerih ti nastanejo. Vpišejo se:

– podatki o sodbi (številka in datum sodbe, organ, ki je sodbo izdal, datum pravnomočnosti sodbe, podatki o kategorijah vozniškega dovoljenja za katere je izrečena kazen prepovedi vožnje motornega vozila),

– podatki o času trajanja izrečene kazni, računajoč od dneva pravnomočnosti sodbe in

– podatki o preteku časa iz prejšnje alinee.

Uporabniški avatar
neznan
Nov uporabnik

Kraj: prekmurje-bistrica pa vse okoli

Napisal/-a neznan So mar 22, 2008 2:47 pm

'pa jaz mam tudi prepoved vožnje za 1 mesec pa se normalno vozim,samo bolj pazim na omejitve.ker mi je kolega pravo če se pelaš po omejitvaj je malo možnosti da te ustavijo!pa polek tega me še ena čaka prepoved in to sper 1 mesec :?
jaz sem dobil sodbo že po 2 tednih

alesh84
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh84 Če apr 10, 2008 3:04 pm

No, da še zadevo zaključim če bo še koga zanimalo. Zadeva je sledeča. Prejmeš pošto in po osmih dneh rata pravnomočno. Seveda če se nisi pritožil. Od tega datuma naprej pa teče prepoved vožnje za en mesec. Cca teden do dva zatem dobiš na dom tudi obvestilo. Ne vpisije se več v vozniška dovoljenja.

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 Če apr 10, 2008 3:07 pm

neznan je napisal/-a:'pa jaz mam tudi prepoved vožnje za 1 mesec pa se normalno vozim,samo bolj pazim na omejitve.ker mi je kolega pravo če se pelaš po omejitvaj je malo možnosti da te ustavijo!pa polek tega me še ena čaka prepoved in to sper 1 mesec :?

pol je bolš da sploh ne nardiš vozniškega izpita pa se brez njega peleš..sam na omejitve pazš... :P

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če apr 10, 2008 3:44 pm

neznan je napisal/-a:'pa jaz mam tudi prepoved vožnje za 1 mesec pa se normalno vozim,samo bolj pazim na omejitve.ker mi je kolega pravo če se pelaš po omejitvaj je malo možnosti da te ustavijo!pa polek tega me še ena čaka prepoved in to sper 1 mesec :?

ja kaj pa delaš da kr 2x prepovedi? :shock:

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če apr 10, 2008 4:38 pm

kolesar je napisal/-a:

ja kaj pa delaš da kr 2x prepovedi? :shock:

:twisted: Nabasan! Zihr! :twisted:

stud3ntt
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a stud3ntt Sr okt 27, 2010 2:56 pm

No vse lepo in prav. Eni pravite, da začne prepoved veljat cca. 1 teden po prejemu sodbe eni, da takrat kr sama postane pravnomočna in potem šele začne veljat prepoved... To je men mal hecno. Logično bi blo, da ti pošljejo nedvoumno, od takrat do takrat vozniška ne valja in čau.
No js sem recimo dobil samo sodno domov. Že da so mi to poslali je trajalo pol leta, a zdej bom pa čakal, da mi pošljejo pravnomočno sodbo kjer pa bo pisalo tudi kdaj prične veljati prepoved? No tako si jaz razlagam. A se motim?

stud3ntt
Novinec

Napisal/-a stud3ntt To nov 23, 2010 1:46 pm

A lahko kso pomaga?
Audi TT, TFSI

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To nov 23, 2010 2:33 pm

Meni so slab mesec po prevzemu sodbe poslali prepoved; v njej je pisalo, da začne veljati 30-ti dan po prevzemu sodbe.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Andruxa
Nov uporabnik

Napisal/-a Andruxa Sr nov 24, 2010 12:41 pm

prepoved bo zacela veljati ko dobis odlocbo prej ne

Poppy
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a Poppy Po nov 29, 2010 1:45 pm

Pameten kolega :twisted:

stud3ntt
Novinec

Napisal/-a stud3ntt Po dec 13, 2010 8:46 pm

No fantje dočakal sem izzid zadeve.

Zdaj poznam kompleten postopek.
Prekršek sem naredil v začetku 4. meseca - prehitro na AC, sledil je sodnik za prekrške. Trajalo je do 10. meseca, ko sem dobil poziv na zagovor pri sodniku. Seveda sem se zagovora udeležil in ker sem naredil prvo večjo napako, mi je sodnica namesto 9 namenila 6 točk + 300€ globe + 1 mesec odvzema. Že sodnico sem vprašal, kdaj bo prepoved začela veljati in je rekla da nekje konec leta. Čakal sem in dočakal najprej sodbo, ki je prišla cca. 14 dni po obravnavi, nato pa nekje konec 11. meseca obvestilo o prepovedi vožnje v kateri je točno napisano od kdaj do kdaj vozniški izpit ni veljaven. Po sodbi sem pa seveda dobil tudi še položnico za plačilo sodnih stoškov v višini 90€.
Takšna je moja izkušnja, ki morem povedat ni prijetna in je dosegla svoj namen.

Sicer se med prepovedjo nisem vozil, (imam srečo, da je sodelavec v bistvu sosed in sma v službo hodila skupaj) me vseeno zanima kakšna je sankcija-globa, če te dobijo v času prepovedi naši "kresalčki"?
Audi TT, TFSI

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Po dec 13, 2010 8:50 pm

500 eur in možnost polovičke- položnica

stud3ntt
Novinec

Napisal/-a stud3ntt To dec 14, 2010 7:35 am

Hmmm se pravi samo globa je. Ni nobenih drugih sankcij? Kakšne dodatne prepovedi ali podaljšanja odvzema?
Audi TT, TFSI
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov