Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mihatek
Nov uporabnik

Popraskan odbijač - NUJNO

Napisal/-a mihatek Po mar 24, 2008 3:23 pm

Takole, sem voznik začetnik in avto je zavarovan z polnim kaskom. Učeraj mi je ratalo popraskat odbijač, sedaj pa nevem kaj.
Ali naj dam avto sam popravit al naj grem na zavarovalnico in škodo krijem s kaskom.

Prosim za čimhitrejše odgovore, hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po mar 24, 2008 3:36 pm

popravi na svoje stroške, ker je preveč odbitne franšize da bi za 100€ uveljavljal kasko.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po mar 24, 2008 3:49 pm

če imaš zavarovana parkirišča, odbitne franšize ni.. nedavno so mi brezplačno zamenjali luč (so bli spredaj popokani nosilci), pobarvali odbijač..

cenilec se niti ni dosti poglabljal kje gdaj in zakaj je bilo podrsano.

vzelo mi je 20min na zavarovalnici, potem pa si pač izbereš mehanika in to je to

mihatek
Nov uporabnik

Napisal/-a mihatek Po mar 24, 2008 4:00 pm

Hvala za odgovore. Jerch_ tole pravijo na zavarovalnici triglav
H – parkirišče: krita je škoda zaradi poškodovanja ali uničenja parkiranega ali ustavljenega osebnega vozila, ki nastane z neposrednim dotikom neznanega vozila ter škoda, ki nastane zaradi strešnih snežnih plazov, ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padejo s stavb;

Jst pa avta nisem popraskal na drugem avtomobilu. A to isto velja?

edit: bilo pa je na paririšču.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 24, 2008 4:08 pm

naložiš da ti je avto podrajsal drug avto ko je bil tvoj pač parkiran.

P.S. ne delaj tega če je recimo podrsan od betona in se le to vidi recimo

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po mar 24, 2008 4:20 pm

lej ti bom bolj natančno povedal..
avto imam že 5 let zavarovan na triglavu kasko+ proti divjadi in parkirišča. ker do zdej še nisem nikoli uveljavlal parkirišč ni bilo problemov...

situacija je bila pa sledeča. odbijači so bili tako ali tako že kar precej podrajsani in mi je šlo že malo na živce, poleg tega pa mi je en mali spusto voziček pred trgovskim centrom v avto in sem jo nabil s prednjo lučjo in so počli nosilci, zato je tresla v prostem teku.
ker me je motilo sem zavil na triglav v lj, brez besed izpolnil obrazec.. napisal samo da ne gledam redno avtam ampak da smatram da me je nekdo nabil na parkirišču pred trgovino tega in tega..

v glavnem zelo na kratko in se postavim v vrsto čakam 5min (dopoldan ni gužve).. tip pogleda, reče ok, ter če vem kakšne so sankcije če se lažem in to je blo to..
naj pa povem da je biu odbijač podrsan tut v beton, mel pa je na enem robu mal rdeče barve, ki je bila tako vpadliva, da sm rekel da je to sigurno bil avto..

in so mi pobarvali odbijač, dali novo luč, vmes je mehanik najdu še nek zvit nosilec (enkrat sem ga pritisnil na štango- odbijač se je zravnal nazaj tisti železni nosilec pred hladilnikom pa je zgleda ostal malo zvit) ga poslikal in so mi še za to dali denar..

če imaš nov avto in si podrsal zid ali pa imaš zelo staro prasko vzemi nek star pleh in malo podrsaj po odbijaču pa bo haha...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 24, 2008 5:22 pm

kje (na avtu) in kako si pa podrajsu? Ker če si "lih prov" podrajsu, bi lahko uveljavlju kasko kot parking (ti je že Jerch_ lepo povedu), ki je "zastonj".
Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po mar 24, 2008 8:58 pm

in vedi da če te dobijo,se pravi da če ugotovijo da skušaš uveljavljati kasko za nekaj kar se ni zgodilo kot ti praviš, potem vedi da je to poizkus ogoljufanja zavarovalnice,kar pa je pri nas kaznivo dejanje in je kazensko preganjano...
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

mihatek
Nov uporabnik

Napisal/-a mihatek To mar 25, 2008 1:08 am

the_man to vem ja in lih zato se jst nebi prevec zajebavu, sj bom jutr agenta poklicu pa da vidm kaj prav.
Drugac pa sm poprasku odbijac direkt na vogalu so pa praske kr globoke. Bom jutr sliku da vidte.

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy To mar 25, 2008 5:57 am

mihatek je napisal/-a:the_man to vem ja in lih zato se jst nebi prevec zajebavu, sj bom jutr agenta poklicu pa da vidm kaj prav.
Drugac pa sm poprasku odbijac direkt na vogalu so pa praske kr globoke. Bom jutr sliku da vidte.

Pa dej ne objavljaj slik tukaj, prasko očisti, malo prebarvaj s flomastrom. In to je to. Zavarovalnice nas itak lupijo, ko je treba plačat premijo so sladki, ko pa je treba kaj vrnit pa težijo.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 25, 2008 8:52 am

the_man je napisal/-a:se pravi da če ugotovijo da skušaš uveljavljati kasko za nekaj kar se ni zgodilo kot ti praviš, potem vedi da je to poizkus ogoljufanja zavarovalnice,kar pa je pri nas kaznivo dejanje in je kazensko preganjano...
lp

če boš ti kasko uveljavljal te noben nebo nič vprašal.. če pa boš uveljavljal kombinacije (torej parkplac), pol pa pazi ja..

Meni je nekdo na starem počohal na parkplacu tak avto, sem šel na policijo in je policist poslikal, ter rekel, da ne zgleda najbolj kot da bi bilo od drugega avtomobila in naj raje popravim na lastne stroške, ker zna bit cenilec tečen (policista sem poznal, tako da nebi rekel, da je delal komu v prid :D )

Probaj dat kakemu mojstru odbijač delno barvat pa je to to..

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če mar 27, 2008 1:04 pm

to se strinjam ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov