Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

proklete zavarovalnce

Napisal/-a el_diablo Pe apr 11, 2008 2:04 pm

je to normalno?:
en se zaleti vame,mi nardi totalko.jst pri triglavu,on pri adriaticu.in zato ker je kriv on,nima moja zavarovalnca tle popolnoma nič zravn,ker se morm kao vse sam ment z adriaticom,njegovo zavarovalnco.mislm halo,sam se morm ment.pa za koji kur@c pol jst plačujm poln kasko plus vse kar je možno zravn triglavu?!?da se zdej obrne stran pa reče:fant,mi nimamo nič s tem,vse si urejaš sam.jst pa nobenega znanja kar se teh zadev tiče,taprav za nategnit. pa itak je adriaticu v interesu izplačat čim manj,ker konec koncev niti nisem njihova stranka. in če mi na koncu ponudba ne bo kul,bi najrajš odstopu od tega,pa kar pri svoji uveljavljal kasko,pa nej pol moja terja od njegove,al ka pa vem.

v tujini ni tako,se tvoja zavarovalnca bori zate,ne pa tle ko te pustijo samega.
kakšne so kej vaše izkušnje,dejte mal pokomentirat.
lp!
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe apr 11, 2008 2:16 pm

ne se jeb**? to gre tud men n k**** k se folk izogiba odgovornosti :!:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe apr 11, 2008 2:34 pm

Zakaj pa nisi uporabil magičnega stavka; "ALI LAHKO GOVORIM Z VAŠIM NADREJENIM?"
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe apr 11, 2008 2:58 pm

ali pa povej da jih boš prijavu na urad za zaščito potrošnikov al kak se prav.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe apr 11, 2008 3:12 pm

novinarje iz SVET-a jim pošlji :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe apr 11, 2008 3:40 pm

Si rekel da bi rad uveljavljal kasko ?

Drugače pa uporabiš magične besede: Lahko govorim z vašim nadrejenim

Drugače pa pri kasku padeš 3PR ...
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe apr 11, 2008 3:45 pm

ewo lihkar je biu agent pr men...ce hocs uveljavlat skodo mors it do zavarovalnice povzročitelja...

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Pe apr 11, 2008 3:50 pm

Polooo je napisal/-a:ewo lihkar je biu agent pr men...ce hocs uveljavlat skodo mors it do zavarovalnice povzročitelja...

S to trditvijo tudi jaz soglašam.

Kasko se uporabi le, če je voznik sam kriv za škodo in jo uveljavlja za svoj "kasko zavarovan" avto.

Izjemoma, kadar krivec ni takoj znan, se uveljavi kasko, po končanem postopku pa "refundira" odškodnino iz AO.
popust

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Pe apr 11, 2008 5:02 pm

Lej iz svojega kaska ne boš mogel uveljaviti škode, ker vzrok le-te ni tvoja vožnja (oz. da si ti kriv v karambolu) ampak nekdo drug. Normalno je, TUDI PO SVETU, da če je povzročitelj prometne nesreče zavarovan na drugi zavarovalnici, moraš ti (kot fizična oseba) zahtevati odškodnino od te zavarovalnice. Nihče ne more IN TUDI NE SME v tvojem imenu nekoga terjati za denar (beri: za odškodnino), ker je interes tvoje zavarovalnice le posreden. Delam že kar nekaj let na zavarovalnici (za skoraj vse v SLO - razen Triglava), tako da če imate še kakšno vprašanje, rade volje razložim bolj po domače.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe apr 11, 2008 5:11 pm

ja pizd@,če mamo že vsa leta bajto,vse avte,... zavarovane pri triglavu,in njim plačujemo,sem pričakoval da bo vsaj zraven naš agent pri cenitvi al pa kej(če ne celo triglavov cenilec),da me ja ne bi kej nategnli adriatikovi.al kaj?
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Pe apr 11, 2008 5:15 pm

Net mi ven meče, pa nisem vedu a je poslal al ne. Sori ze iste poste. cenilci delajo za svojo zavarovalnico in ne za stranke. Skor zihr te bojo na AS-u hotl nategnt, lahk ti dam v privat svoj mail, pa ti lahk pomagam tok, da te ne bi preveč.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe apr 11, 2008 5:25 pm

el_diablo je napisal/-a:ja pizd@,če mamo že vsa leta bajto,vse avte,... zavarovane pri triglavu,in njim plačujemo,sem pričakoval da bo vsaj zraven naš agent pri cenitvi al pa kej(če ne celo triglavov cenilec),da me ja ne bi kej nategnli adriatikovi.al kaj?

pelješ avto na cenitev, tam ti napiše kaj je narobe - da, moraš it na adriatic in ne, triglav nima tu nobene veze

če ti ne bo všeč kar je napisano na listu, se lepo pritožiš cenilcu oz zavarovalnici

ko imaš napisano kaj vse je potrebno zamenjati, potem greš na servis po tvoji izbiri in ti ga popravijo

če pa imaš totalko, se lahko še vedno "pogajaš" za odškodnino, vedi le da bo 1. ocena po eurotaxu
podpis

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe apr 11, 2008 5:35 pm

Ljudje se zavarujejo pri zavarovalnicah nižjega ranga, zato ker naj bi bile bolj ugodne. Ampak za raznimi popusti se skrivajo problemi, ko moraš od zavarovalnice prejet odškodnino. Znano je, da te zavarovalnice komplicirajo pri nastali škodi in nudijo nižjo odškodnino (cenitev totalke in telesne poškodbe) kot pa konkurenca. Imaš pa smolo, da ti povzroči škodo zavarovanec cenene zavarovalnice, čeprav si sam zase dobro poskrbel in zavaroval.

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Pe apr 11, 2008 5:48 pm

Smešno, vendar resnično! Zavarovalnice nižjega ranga? Katera pa je po tvoje " v nižjem rangu"? Zavarovalnice so po zakonu (OZ) dolžne izplačati tako odškodnino, ki jo določajo standardi (eurotax, strokovne ocene...). Vedno obstajajo rezerve, ki se jih da izkoristiti (v primeru odškodnine). In če ti zavarovalnica ponudi xy odškodnine, ima v rezervi še nekaj %, ki ti jih lahko ponudi v primeru, če se pritožiš. V primeru totalne škode:
(pri karambolu) naj bi vsak dobil naslednje (če ima kasko): dejanska vrednost vozila (povprečje po salomonovem oglasniku) - eventuelna odbitna franšiza (1% ali več) - vrednost rešenih delov!
(pri kraji) naj bi vsak dobil dejansko vrednost vozila (salomonov oglasnik)

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Pe apr 11, 2008 7:22 pm

Itak, da ti povzročiteljeva zavarovalnica krije škodo oz. popravi avto. In tvoja zavarovalnica nima nič s tem. Zakaj bi sploh rad koristil svoj kasko po nepotrebnem?

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe apr 11, 2008 7:29 pm

od AS zahtevaš povrnitev škode. Če se ti bo njihova ponudba zdela premajhna, greš enostavno do odvetnika in se preko njega pogovarjaš naprej.

Preizkušeno in deluje

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe apr 11, 2008 7:57 pm

rini je napisal/-a:Ljudje se zavarujejo pri zavarovalnicah nižjega ranga, zato ker naj bi bile bolj ugodne. Ampak za raznimi popusti se skrivajo problemi, ko moraš od zavarovalnice prejet odškodnino. Znano je, da te zavarovalnice komplicirajo pri nastali škodi in nudijo nižjo odškodnino (cenitev totalke in telesne poškodbe) kot pa konkurenca. Imaš pa smolo, da ti povzroči škodo zavarovanec cenene zavarovalnice, čeprav si sam zase dobro poskrbel in zavaroval.

Kere bučke.... :roll: ...neverjetno. Pomoje se "premium" zav. kot je Triglav še najbolj otepa izplačil...pravzparav katera se pa ne oz. ne bi :)

Tvoja zav. nima s tem ničesar, ker gre škoda po povzročiteljevi polici in ne tvoji.... logika...

Tud če bi kasko uveljavlal (v primeru, da bi malo lagal, da si sam povzročil škodo) bi te tudi lastna zav. probala okol prenest za čim več denarja...logika...žal....

Še kaj rad vedel?

Kloner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Kloner Pe apr 11, 2008 9:56 pm

približno pred pol leta sem imel podoben primer kot ti.....prometno katere povzročitelj je imel avto zavarovan pri zavarovalnici Generali...ker mi je avto domov zapeljal amzs sem tudi tam vprašal, če vejo kam se naj obrnem glede škode...in prijazen možakar mi je dal kar številko od cenilca....no jaz sn tak kasneje šel prek odvetnika, ker sem tudi jaz bil poškodovan....skratka ti preveč kompliciraš....pokliči cenilca iz adriatica in ti bo prišel domov ocenit škodo...saj logično je, da škodo krije zavarovalnica kjer ima povzročitelj zavarovan avto...

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe apr 11, 2008 10:02 pm

blind3k je napisal/-a:od AS zahtevaš povrnitev škode. Če se ti bo njihova ponudba zdela premajhna, greš enostavno do odvetnika in se preko njega pogovarjaš naprej.

Preizkušeno in deluje

Se podpišem pod to :tomidelej:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To apr 15, 2008 8:14 pm

In kako cenilec oceni škodo na tvojem avtomobilu na tvojem dvorišću?Še posebaj, če je avto malo bolj sesut.Vrže uč gor in reče: "ajde 2345evrov škode bo tole"?Razumem, da ti lahko približno oceni ekonomsko totalko, če je to res očitno, ampak, če gre pa v popravilo pa verjetno to lahko stori le mehankar.Ali ne?Kako gre to?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov