Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Aston
Nov uporabnik

Kupec ne naredi prepisa.

Napisal/-a Aston Če apr 17, 2008 1:30 pm

Pozdravljeni

Imam manjšo težavo, pred dobrim letom sem prodal 30 let star neregistriran avto.Kupcu je bil takoj všeč, plačal je dogovorjeno vsoto in ga odpeljal.Zapletlo pa se je pri prepisu, ko je kupec odpeljal avto sem mu dal vse papirje in dokumentacijo od avta, če se prav spomnim sem mu dal prej tudi moje podatke, ker je prej rekel, da bo sestavil kupoprodajno pogodbo.Dogovorila sva se, da se bova v parih dneh dobila in naredila prepis.Vendar vsakič, ko sem ga poklical je imel nek izgovor, da nima časa in podobno, pozneje se mi ni niti oglasiv več.Tako, da imam občutek, da ne želi narediti prepisa.Ni mi čisto jasno zakaj ne ali bo morda imel avto za dele nevem, meni je rekel, da ga bo obnovil.Skrbi pa me predvsem zato, ker se bojim, da bom imel zato kakšne probleme, ker je avto še vedno napisan name.Nekdo mi je rekel, da zna bit to hud problem in da bi mogel nujno naredit prepis.O kupcu pa ne vem skoraj nič tako, da skoraj ne morem priti v kontak z njim.Vem, da je tudi moja krivda saj bi moral vztrajati, da takoj narediva prepis ali, da mi da svoje podatke.Kaj mi svetujete in kakšne probleme bi lahko imel.

Hvala Lp

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Če apr 17, 2008 1:34 pm

Če je bil avto neregistriran, pol se nimaš kaj sekirat, verjetno bo mel avto za dele, če ga bo pa hotu registrirat pa brez tebe tak nemore nc urejat.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če apr 17, 2008 1:40 pm

če bodo problemi avto prijavič kot ukraden

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 17, 2008 4:18 pm

Pokliči ga in naredita prepis, če pa ne bo hotel, pa mu povej, da boš šel na policijo in prijavil krajo avtomobila.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če apr 17, 2008 5:22 pm

Ne, nikakor povedat, da ga boš prijavil. Samo zahtevat, da se naredi prepis. Če ne bo nič ga brez opozorila prijavi.

Uporabniški avatar
Aston
Nov uporabnik

Napisal/-a Aston Pe apr 18, 2008 9:39 am

Ja sej to je problem ker jez sploh ne morem stopit v kontak z njim.Ne najdem več njegove številke pa tud, če ga kličem se mi ne javi.Klicu sem ga že vsaj 20krat na začetku se je neki izgovarjal pol se pa sploh javu ni al pa prekinu.O tipu ne vem nič samo kako zgleda pa iz kerga kraja je, pa ker avto ma.Sej, če bi bla kšna šansa bi se nekak tko zmenu, da mi tip vrne avto jez pa nemu dnar, seveda, če je avto še v istem stanju kot je bil.Ker avta mi je ful škoda, da sm ga prodov pa ful ga pogrešam.
Prodov sem ga takrt predvsem zato k so mi vsi doma zatežil, da ga morm prodat, češ da ni prostora pa take fore.Bom vidu, če mi rata najdt tipa mu bom predlagu, da mi ga vrne al pa da nardiva prepis, ker da druge možnosti itak nima, če je pa avto že v delih pol je pa vseen.

lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov