Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Denisx
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

popraskan avtomobil

Napisal/-a Denisx Pe apr 18, 2008 8:05 am

Pozdravljeni,

sem čisto nov tukaj na forumu ampak sem prepričan da mi boste tukaj lahko svetovali in pomagali. Sam še namreč nimam izkušenj z kaskom, saj ga imam letos prvič. No pa da povem na kratko kaj se mi je zgodilo. V bistvu nevem točno kje in kako so mi popraskali avto toda predvidevam da pred blokom in mislim da sta praski nastali ločeno ne isti dan. Priložil bom slike poškodb. Avto je star komaj pol leta in imam polni kasko. Zato mi prosim svetujte kaj v takšnem primeru storiti, ali moram na policiijo ali kar direktno k cenilcu na zavarovalnico ali kako to gre?! Mi bodo te stroške sploh krili?

Mislim da bi se z kakšnim posebnim poliranjem dalo to spraviti z barve. Kaj menite vi?

Slika
Slika

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Pe apr 18, 2008 8:11 am

tole mislim da bi šlo dokaj enostavno z poliranjem

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe apr 18, 2008 9:13 am

ja pravilen postopke je ta da greš prijavit na policijo, potem greš pa na zavarovalnco k cenilcu, z njim s epa pol zmeniš iz česa boš črpal, če imaš zavarovanje na parkingu in nimaš objestnosti vključene, potem boš moral črpati iz kaska, kjer ti seveda gre bonus, tudi pri meni je bilo tako, da sem uvelavlal kasko, bonus mi gre, ker pa sem v 1. tarifnem razredu ne bom plačal večjega zavarovanja
pol pa maš varjanto da greš k mojstru da ti zrihta avto in pošle račun na zavarovalnco al pa da ti izplačajo škodo, idi do cenilca pa ti bo naračunu kolk dobiš izplačila na račun, poprej še greš do mojstra da vidiš kolk bi ti računal, pol pa hitr vidiš kaj se ti bl izplača :D

Uporabniški avatar
Denisx
Nov uporabnik

Napisal/-a Denisx Pe apr 18, 2008 9:56 am

A mi bodo krili tudi stroške poliranje, če bo se s tem dalo odpraviti nastalo škodo? Torej najboljše da se zapeljem do policijske postaje in prijavim poškodbo. A bodo komplicirali ker gre za dve različni praski na različnih mestih avtomobila. Potem pa do cenilca kot si rekel pinny, mimogrede imava enak avto. :)

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Pe apr 18, 2008 10:05 am

Ne kompliciraj preveč s policijo, ker se oni ne bodo preveč ukvarjali s tabo! Jst bi šel na tvojem mestu direkt na zavarovalnico, prijavil škodo, potem pa bo cenilec povedal kaj in kako! MOgoče je prej dobro iti še do enega ličarja, da bo povedal kaj se da nardit, da boš potem ti znal "komunicirati" s cenilcem

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe apr 18, 2008 10:18 am

Denisx ti bežim pisat ZS bo bolje kot tukaj k bo še kdo doktoriru :D

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe apr 18, 2008 10:26 am

Druga slika, horizontalne praske, vsekakor ni on ključa ali objestnosti, ampak bi prej rekel da si zapel kako živo mejo ali kako podobno rastlinje.

Uporabniški avatar
Denisx
Nov uporabnik

Napisal/-a Denisx Pe apr 18, 2008 10:30 am

Žal ne, sem slišal od moje punce, da je en otrok pred blokom z rokami tam nekaj čaral, zgleda da je to naredil z nohti. :(

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe apr 18, 2008 10:58 am

Če maš poln kasko, tko ni panike. Greš na zavarovalnico izpolniš papirje, cenilc oceni in to je to. Kašna policija neki, sej se ti bojo smejal, pa še niti n veš kje in kdaj se je to zgodil. Po mojem mnenju ti bo pa že cenilc svetoval da tole spoliraj in ti ne bo priznal škode.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe apr 18, 2008 11:03 am

Denisx je napisal/-a:Žal ne, sem slišal od moje punce, da je en otrok pred blokom z rokami tam nekaj čaral, zgleda da je to naredil z nohti. :(

hud lak na avtu, ni kej... nocem vedet kaj ti bo od barve ostal ce ga bos kdej v pralnico peljal, lol...

Uporabniški avatar
Denisx
Nov uporabnik

Napisal/-a Denisx Pe apr 18, 2008 11:26 am

@bzzero a stroške poliranja pa mi nebo krila zavarovalnica?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe apr 18, 2008 1:21 pm

Denisx je napisal/-a:@bzzero a stroške poliranja pa mi nebo krila zavarovalnica?

Jah ne vem če se ti splača. Če boš moral plačat odbitno franšizo pol se ti najbrž ne splača uveljavljat kasko zavarovanja. Poklič na zavarovalnico in vpraši kako je s tem. Za nekatere primere pri uveljavljanju kaska je tako, da plačaš odbitno franšizo (ali % od škode - odvisno od zavarovanja), pa še prestavijo te za ene par plačilnih razredov višje (drugo leto za kasko plačaš več).

Če niso to neke globoke praske, se jaz ne bi sekiral.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe apr 18, 2008 7:16 pm

Kera zavarovalnica ?
Slika

Uporabniški avatar
Denisx
Nov uporabnik

Napisal/-a Denisx Pe apr 18, 2008 9:52 pm

Triglav

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So apr 19, 2008 8:03 pm

Ne vem če se ti splača uveljavljati kasko zaradi teh prask...
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So apr 19, 2008 8:24 pm

reskiri 4€ za TurtleWax Scratch remover in boš vidu če bo šlo kej dol... ni nobena znanost, sam naneseš, mal počakaš, pa fejst zdrgneš...

Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov