misko66 je napisal/-a:Zanima me da li vi u Sloveniji možete bez ograsničenja (godište i slično) kupiti neki rabljeni auto u npr. Austriji ili Njemačkoj? Koliko morate platiti davanja na to? Porezi, i sl.? Morate li tu kupnju prijavljivati na carini i sl.
Možete li buduću da ste u EU jednostavno otići u Njemačku, kupiti tamo auto ,sjesti u njega i dovsti se u Sloveniju i registrirati ga na slovenske tablice?
Morate li plaćati MwSt. (neznam kako se to zove u Sloveniji) ako je već plaćen u Njemačkoj?
kako slabo znam slovenski jezik molim vas ako je moguće dajte mi odgovor

ops: na hrvatskom ili štzo jednostavnije

Unaprijed svima punooo hvala

....ograničenja nema,(osim što mora udovoljavati eco normi) ali je potrebno pribaviti homologaciju od uvoznika za tačno određeni auto, te ga kad dođe u Slo i homologirati.
Carina imeđu država unije nema. Potrebno je platit porez (20% u slo) i još poseban porez na motorna vozila 2-5% te eko takse............procedura i birokracija zna biti nekad i "mukotrpna" pa tako kad se podvuče crta ispod računa, zna biti sve skupa čak i dosta skuplje nego da se vozilo pribavi u Slo.....
Sve u svemu je tako, da ako se kupi avto sa 300 tisuča kilometra(i više) te se tu "ohladi" na 150.000 onda neki račun i postoji i neki prodavači dobro su zarađivali uvozom, ali više manje stvari se polako stavljaju na svoje mesto, tržište je puno a i "dobrih" auta vani je teško nač, jer Bugari, Poljaki i ostali pokupuju sve živo.........
..............da se ne zavaravate, od unije "samo sranje" i ništa dobro......