Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Radovedno vprašanje

Napisal/-a peaceboy So apr 19, 2008 7:07 am

Kolega je imel trajni odvzem vozniškega dovoljenja. Med tem časom, ko izpita ni imel, je imel bližnje srečanje z policisti. Pri pihanju je sicer bila dolga zgodba, ampak na kratko je vse skupaj zapisano kot odklon. Kako leto po tistem je opravil izpit na novo. Postopek glede tega odklona se še ni začel, enkrat je sicer dobil obvestilo, samo se je službeno opravičil. Zdaj je pa slišall, da mu lahko na podlagi te sodbe iz odklona vzamejo na novo pridobljeno vozniško. Včeraj smo imeli v bližnji gostilni debato na to temo, pa me zanima, če je to možno. Sam mislim, da ne.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So apr 19, 2008 7:50 am

js tud mislim da ne. Ker se mora obravnavati tisti datum ko se je to zgodilo, on je pa izpit naredu kasnej. Npr. kot da te ustavjo policaji in nimaš izpita, pač se da to na sodišče ti pa med tem časom narediš izpit. In ko že imaš izpit te povabijo na sodišče in ti pač izrečejo kazen ki je po mojem samo denarna. Če se ne motim je blo včasih tudi prepoved opravljanja izpita do dveh let če se ne motim, ker pa izpit že maš ti tega ne morejo rečt, ti pa tud izpita ne morejo vzet. Zato mislim da bo dobu samo denarno kazen (MISLIM) :roll:
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So apr 19, 2008 8:20 am

živjo
tuning boy ima tukaj delno prav,sem imel podobno situacijo(sam da ni bil alkohol v igri)
ko ti prvič vzamejo izpit,si brez njega 6mesecev(lahko ga delaš,sam vn ga ne dobiš prej)ko ti ga drugič vzamejo to traja eno leto,tretjič pa tri leta!!!
vsa stvar je odvisna od sodnika jaz sem se izmazal(če se prav spomnem so mi hotli nekaj kazenskih točk dati)
jaz sem že imel opravljen izpit(sam vn ga še nisem dobo),pa so me z motorjem štopali!
no pa men so vzeli takrat komplet vozniško-vse kategorije so bile neveljavne
pač je neka kazen za to,sm če me spomin ne vara odvzem ni

LP

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Po apr 21, 2008 6:58 am

hribko je napisal/-a:živjo
tuning boy ima tukaj delno prav,sem imel podobno situacijo(sam da ni bil alkohol v igri)
ko ti prvič vzamejo izpit,si brez njega 6mesecev(lahko ga delaš,sam vn ga ne dobiš prej)ko ti ga drugič vzamejo to traja eno leto,tretjič pa tri leta!!!
vsa stvar je odvisna od sodnika jaz sem se izmazal(če se prav spomnem so mi hotli nekaj kazenskih točk dati)
jaz sem že imel opravljen izpit(sam vn ga še nisem dobo),pa so me z motorjem štopali!
no pa men so vzeli takrat komplet vozniško-vse kategorije so bile neveljavne
pač je neka kazen za to,sm če me spomin ne vara odvzem ni

LP

Ja včeraj je eden zatrdil, da bo samo finačna kazen 500 € + stroški, vozniško pa ostane nedotaknejno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov