Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Nosko
Nov uporabnik

Univerzal izpuh in homologacija?

Napisal/-a Nosko Sr apr 23, 2008 11:54 pm

Zdaj sem naročil univerzalni izpušni lonec. Kolikor sem bral na forumu, sem izvedel, da za univerzalce naj ne bi blo homologacije. Eni pravijo, da ja eni da ne...kaj je zdej res?

To bi bila moja prva predelava, seprav kolikor razumem morm kupit kartonček in potem peljat na tehničnega? Zdej pa spet kokr sm bral eni pravjo, da jim sploh ne pregledajo izpuha...gotov rabm kakšne papirje al kako?

Bolj me skrbi kako bo s policaji. A je mel že kdo izkušnjo, da so mu ornk zatežili zaradi univerzalca pa mu pobrali tablce takoj v prvo?

lp

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če apr 24, 2008 1:20 am

po mojah izkušnjah prvič opozorijo in ti zagrozijo,da če te še enkrat dobijo da pol ti gre pa vse!
rabiš papir od lonca,da ga lahko vpišeš,pa univerzalnih se ne da,mislim ne narediš a testa-žal

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če apr 24, 2008 7:38 am

Jest ti to predlagam, kakor sem sam nardil nekaj dni nazaj. Nabaviš original izpušni lonec za tvoj avto, potem greš do majstra za izpušne sisteme (npr. Izpušni sistemi Novak na dolenjski cesti pri črpalki), zraven pa potem pri njemu še nabaviš nastavek za izpuh, on ima že ekstra narejene za take primere in ti lepo gor privari ta nastavek, tisto original cevko ti pa odreže.

No in pol sem šel na tehničnega zanalašč na LPP, da vidim če mi bodo kej zamoril glede tega. In ni bilo nobenih problemov, noben mi ni nič težil.

Tko, da to varijanto ti predlagam.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Nosko
Nov uporabnik

Napisal/-a Nosko Če apr 24, 2008 10:49 am

dskrab je napisal/-a:Nabaviš original izpušni lonec za tvoj avto

V tem primeru bi bil to tale?
http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... dtm-2x76mm

Se pravi s tem, ko ti on njegov nastavek gor namontira ti da še papirje?

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če apr 24, 2008 11:56 am

bluženje :D

Nosko: če je meu avto kot nov tak izpuh gor, ja potem je ta taprav :D drugač pa ne in je dskrab mislu navadn lonc, nč športnga... sicr pa nevem v čem je bistvo njegovga posta ker potem bi mel samo original izpuh z nastavkom, ne pa športni lonc kar pa že maš kokr sm razbral.sicr se mi zdi njegova opcija najboljša, ampak očitno ne v tvojem primeru ker že maš lonc in te skrbi homologiranje tega lonca...

Novak ti pa papirje zarad nastavka ne bo dal, dal bi ti certifikat če bi pri njemu kupu tipski športni lonec za tvoj avto...

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če apr 24, 2008 2:47 pm

Jest sem nabavil original tipski zadnji izpušni lonec. Ja no pač odvisno za kaj se ti gre. Men se ne gre za zvok al pa minimalno povečanje moči, ampak samo za styling oz. izgled. Valda pa lepše izgleda, če odrežeš tisto cevko od original izpuha in gor privariš konkreten nastavek oz. zaključek kot pa, če samo gor priviješ nastavek.

Če boš pa nabavil tisti univerzalni Powerfull izpuh ti bo moral pa un majstr itak naredit nosilce in upasat ta lonec pa še homologacije ne moreš naredit.

Pa še to kakor jest vem športne izpušne lonce lahko homologiraš samo tiste, ki so že narejeni tipsko za avto in ga ni potrebno nič predelovat. No sej vem, če bi se kakšen policaj na mene spravil zarad tega izpuha in me dal na izredni tehnični mogoče se tut ne bi dobro končalo. Se pravi imam delno legalen izpušni lonec gor, ker je malenkost predelan. :P
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Nosko
Nov uporabnik

Napisal/-a Nosko Če apr 24, 2008 4:15 pm

Evo dons sm bil pr Novaku pa nima nč zame, še u centralo v Novo mesto sm klical pa tud nič ni. Ta bedna homologacija :x sam neki kompliciranje!

Nikjer nimajo nič za moj avto.

Zgleda, da bom mogu odmislt športn lonc :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če apr 24, 2008 6:44 pm

najdi nekoga ki ima homologiran športni lonec na takem avtu ko ga maš in prosi da ti ga posodi. greš z njim na homologacijo, ti ga vpišejo in pol daš lahko po mili volji kakrkoli gor.

Nosko
Nov uporabnik

Napisal/-a Nosko Če apr 24, 2008 8:18 pm

S|icKeR je napisal/-a:najdi nekoga ki ima homologiran športni lonec na takem avtu ko ga maš in prosi da ti ga posodi. greš z njim na homologacijo, ti ga vpišejo in pol daš lahko po mili volji kakrkoli gor.

ja, ko bi le kdo tak obstajal v sloveniji :D ni velik takih sedanov, če so pa že kej spimpani majo pa večinoma samo felge gor, na avspuhu pa samo nastavke :cry:

drug avto rabm :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov