Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

nasvet pri prepisu

Napisal/-a Hribo Sr maj 07, 2008 2:37 pm

Pozdravljeni

Zanima me namreč vozim avto, ki sem ga ob nakupu dal pisat na brata zaradi nekih dolgov. Sedaj sem vse to uredil in bi rad avto prepišem na sebe .
Zdaj bi naredla pogodbo da on meni avto kao proda,to stane nekje 10eu, in + overitev.
Najbolj me muči ,kaj narediti z prometno in zarovanjem ,kajti nevem če se lahko vozim do izteka registracije čeje se vedno on vpisan v prometni kljub temu da bi bla pogodba overjena na mene.
Registracija potece septembra in bi takrat dal prometno in zarovanje na mene. A je to sploh možno?

Hvala za odgovor
Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 07, 2008 4:09 pm

Kaj kompliciras pocakaj da potece zavarovanje pa pol naradi prepis in vse ostalo :-P
Lp by Mare

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Po maj 12, 2008 11:31 am

marko01 je napisal/-a:Kaj kompliciras pocakaj da potece zavarovanje pa pol naradi prepis in vse ostalo :-P

Včasih se na ta način splača "komplicirat".

Js sem pred časom plačal bratu 1.200.000 SIT za motor, prepisa nisva naredila takoj, ker sva kao počakala do poteka registracije, potem pa se je gospod brat spomnil, da pač ne bo naredil prepisa.
No, in zdaj motor stoji že več kot eno leto in nič kaj ne izgleda, da se bo to kaj spremenilo.

Pustite komentarje ob strani, ker nihče ne ve, kake psiho težave ima, ampak nauk te zgodbe je, da naredi prepis takoj in to ne glede, če boš plačal kak € več.

In če mi boš rekel, da tvoj brat tega ni sposoben narediti, potem boš ista budala, kot sem bil jaz pred leti. Nikoli ne veš, kdaj se komu zasukne v glavi.

LP, M.
Slika

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Po maj 12, 2008 11:42 am

skoraj nemorem verjet da ti je brat to naredil...
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po maj 12, 2008 11:59 am

Če narediš prepis, boš moral naredit novo prometno.
Kar piše v prometni mora načolma pisat tudi na zavarovalni pogodbi, se pravi tudi novo zavarovanje. Po moje, nisem ziher, pa ti ga lahko tudi pusti, samo kakor jaz vem je po zakonu, da mora biti zavarovalna pogodba pisana na človeka ki je v prometni (zaradi AO-ja)....

To zavarovanje itak skenslaš in dobiš nazaj razliko v denarju in samo ta denar magar nazaj položiš za novo AO zavarovanje do datuma kot bi bila prejšnja.... ja komplicirano, samo tako bo pisano na tebe in nič drugače ;)

Najbolj simple pa je da res počakaš.

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Sr maj 14, 2008 8:26 am

Senad je napisal/-a:skoraj nemorem verjet da ti je brat to naredil...

Ja, js tudi nisem mogel verjet, dokler se to ni zgodilo.

ŠE mama mi je rekla takrat, ko sem mu dal denar, da naj narediva prepis, ampak sem ji rekel, da kaj takega že ni mogoče in se mi ni mudilo s prepisom.

No...zdaj pač je kar je. Samo v opozorilo sem napisal.

LP, M.
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 14, 2008 8:35 am

lahko tako narediš kot si napisal,vendar če pride do kakšne nesreče,lahko tu ven nastane veliko SRANJE!
bratrancu sem prodal motor,sva naredla pogodbo in jo overla.prometne ni šel menjat,ker je bolo tako zavarovano da se ni dalo dnarja ven vzeti in sva se zmenla da bo potem šel po novo prometno ko zavarovanje poteče.3 tedne potem ko ga je kupil,ga je zmetalo z motorjem in je pristal v bolnišnici,s tem je pa meni in sebi naredil veliko pizdarijo,naprej ti pa nebi opisoval kaj vse se je dogajalo!!!
skratka imel sem srečo,da ko je prišel iz bolnice,da je prevzel vso krivdo nase in da je on kriv ker ni šel po novo pogodbo.
moj nasvet:počakaj da se izteče in potem naredita prepis

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 14, 2008 7:01 pm

matjazek je napisal/-a:

ŠE mama mi je rekla takrat, ko sem mu dal denar, da naj narediva prepis, ampak sem ji rekel, da kaj takega že ni mogoče in se mi ni mudilo s prepisom.

LP, M.

če bi meni to naredil brat bi mu zobna krtačka lavfala v prazno...Pogodbo overi in vozilo prepiši nase,doplačaj zavarovanje tisti pa kar bo brat nazaj dobil od zavarovalnice pa naj ti vrne če si zavarovanje letos plačal ti,če pa ga je on je pa itak njegov denar in boš mirno spal.Drugače pa mislim da se tako kot ti misliš lahko voziš,ko pa poteče registracija pa ga prijaviš nase pa gas

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Če maj 15, 2008 1:50 pm

čare je napisal/-a:
matjazek je napisal/-a:

LP, M.

če bi meni to naredil brat bi mu zobna krtačka lavfala v prazno...Pogodbo overi in vozilo prepiši nase,doplačaj zavarovanje tisti pa kar bo brat nazaj dobil od zavarovalnice pa naj ti vrne če si zavarovanje letos plačal ti,če pa ga je on je pa itak njegov denar in boš mirno spal.Drugače pa mislim da se tako kot ti misliš lahko voziš,ko pa poteče registracija pa ga prijaviš nase pa gas

Pogodbe ne morem overit, ker to lahko naredil le "prodajalec", to pa je v tem primeru brat. Brez pogodbe tudi prepisa nase ne morem naredit. Zavarovanje pa je itak poteklo že dolgo nazaj...

Ali obstaja kaka druga opcija?
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če maj 15, 2008 2:03 pm

matjazek je napisal/-a:Ali obstaja kaka druga opcija?

Ne, in je ne more bit. Mogoče če bi ga tožil... ne bi vedel.

Bratska ljubav, res neverjetno.

Čeprav mi ni jasno, zakaj noče podpisat... kakšen ima argument?!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če maj 15, 2008 2:24 pm

ne moreš vrjet. jaz bi mu tudi zobe zbil in znalo bi se zgodit, da pride ponoči do kratkega stika in avto zgori :P
litr bencina, litr olja ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če maj 15, 2008 2:40 pm

matjazek je napisal/-a:
čare je napisal/-a:
matjazek je napisal/-a:

LP, M.

če bi meni to naredil brat bi mu zobna krtačka lavfala v prazno...Pogodbo overi in vozilo prepiši nase,doplačaj zavarovanje tisti pa kar bo brat nazaj dobil od zavarovalnice pa naj ti vrne če si zavarovanje letos plačal ti,če pa ga je on je pa
itak njegov denar in boš mirno spal.Drugače pa mislim da se tako kot ti misliš lahko voziš,ko pa poteče registracija pa ga prijaviš nase pa gas

Pogodbe ne morem overit, ker to lahko naredil le "prodajalec", to pa je v tem primeru brat. Brez pogodbe tudi prepisa nase ne morem naredit. Zavarovanje pa je itak poteklo že dolgo nazaj...

Ali obstaja kaka druga opcija?

to sem govoril za hribotov primer ki je še rešljiv

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Pe maj 16, 2008 1:02 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:ne moreš vrjet. jaz bi mu tudi zobe zbil in znalo bi se zgodit, da pride ponoči do kratkega stika in avto zgori :P

Mah, ne milsim se spuščat na nivo debila. Argumentov nima, meni pa se tudi ne da ukvarjat s tem, ker me samo v slabo voljo spravlja.
OK, nekaj k€ je šlo k vragu, ampak na srečo bom tudi brez tega preživel.
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po maj 19, 2008 11:06 am

katastrofa
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov