Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

nesreča, kazen nerealna

Napisal/-a zuzek So maj 10, 2008 9:15 pm

pozdravljeni

rabim pomoč, nevem pa če sem dal v pravo temo!

5.11 oče me je prišel iskat v mesto, bilo je križišče ki ima dodatne pasova če greš DESNo je posebaj desen pas.. ustavil je vozilo, pred njim je bilo še eno vozilo, pogledal levo in speljal.. vozilo pred njim je speljalo počasneje in je trčil vanj. naj povem da ni nalašč, in ni pretiraval z gasom, zgodilo se je nahitro.

Na nesrečo je bil policaj v civilu, na našem avtu nič škode, pri njem zvita pločevina odzadaj prtažnik in to.. popišemo mi to.. na poti domov je policaj poklical in še pritožil, da ga boli vrat od udarca in da bo ju3 šel na bolniško ter da bo potek šel h sodniku za prekrške.

potem so prišli k nam domov policaji, poslikali avto in rekli da bo samo manjša kazen.. prekratka razdalja.

oče h sodniku za prekrške ni šel, češ da bodo to oni že opravili.

v poročilu, ki smo ga dobili s kaznijo po pol leta piše, da je moj oče vozil za avtomobilom z prekratko varnostno razdaljo. V resnici pa je moj oče imel varnostno razdaljo, ampak ko je speljal je vozilo počasneje speljalo in je trčil.

dobili smo kazen 130€ in 1 mesec brez voznika, kar je za nas šok. Živim sam z očetom, ki dela vsak dan jaz pa hodim v šolo :?

zdaj pišemo pritožbo, zdaj nevem ali čmo napisat, da zahtevamo še obravnavo, ker pač tam piše kar ni res. ali kar opišemo v pritožbi potek in pošljemo, naj oni omilijo kazen.

Zmedeni smo čisto :(
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 10, 2008 9:43 pm

v pritožbo napiši kako se je dogodek odvijal,zraven pa tudi napiši kakšno stanje je doma,pa da bi oče vsaj vozniško obdržal.
kazen bo pa itak moral plačat,je pa možno da boš vsaj to dosegel da bi oče vozniško obdržal.
bilo bi pa tudi pametno do kakega odvetnika stopit in ga mal vprašat kako in kaj.
upam da boš kaj dosegel

LP

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So maj 10, 2008 10:18 pm

js ne vidm razloga za pritožbo, denarna kazen ni ogromna ( pač ste mel nesrečo in je biu lih policaj), 1 mesc brez izpita je pa mal kruta... probi magar razložit stanje glede prevoza itd...

drgač pa je za moje pojme mel oče prekratko varnostno razdaljo ker tut če je un spelu čist počas, bi mogu voznik za njim počakat da spelje... pač čim je pršlo do trka, že ni bla zadostna razdalja - seveda če je avto pred njim meu razlog da je ustavu, merit speljevanja pa lih ne morš...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So maj 10, 2008 10:26 pm

se strinjam z vama, kazen je že plačana. napisali bomo tudi kakšno je stanje doma.

da jaz butnem avto sem 1 mesec brez izpita, se ne zdi prehudo? kaj zdej ko bom parkiral, bom mogu pazit pa met 100 ogledal.. tud 130 je mal bosa. išečm na policija.si kakšno so kazni, čeprow so jih sedaj povišali.. ve kdo?

finta je v tem, ker v spisu ki ga je fotr dobiw nikjer ne piše, da je on avto ustavil pred policajem v civilu in zato smo dobili verjetno takšno veliko kazen!

lp
Zadnjič spremenil zuzek, dne So maj 10, 2008 10:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So maj 10, 2008 10:28 pm

smola pac..
raje potrpet 1mesc kot pa da ti podaljsajo kazen..
vse je mogoce,kot sam vidis.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So maj 10, 2008 11:13 pm

dvomm da bi še podaljšali, moj oče niti izjave ni še dal kako pa kaj je bilo. Izjava policaja je napačna, ali pa manjka stavek da se je moj oče ustavil in potem speljal in šele nato trčil.
Alergičen na rjo

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Ne maj 11, 2008 9:32 pm

zuzek je napisal/-a:dvomm da bi še podaljšali, moj oče niti izjave ni še dal kako pa kaj je bilo. Izjava policaja je napačna, ali pa manjka stavek da se je moj oče ustavil in potem speljal in šele nato trčil.

Dajmo razčistiti zadevo. Npr. oče je ustavil 2 metra za vozilom. Tu je vse OK. Potem pa je speljal in trčil v avto pred sabo.

Zamisli si trenutek, ko je bil očetov avto 6 cm pred trčenjem. Je bil v tistem trenutku na pravi varnosti razdalji, torej, da bi lahko varno ustavil?

Odgovor je NE.

Vse ostalo, kar navajaš, je irelevantno.

Tole sem sicer na kratko zapisal, prosim pa če mi potrdiš, ali si razumel poanto ali ne. :)
popust

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne maj 11, 2008 9:39 pm

in zakaj so vzeli voznisko za 1mesec
to pa je res ne smiselno
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne maj 11, 2008 9:43 pm

po zakonu je tako določeno,če povzročiš karambol,dobiš 4 kazenske točke in 1 mesec odvzema-žal je tako.
sam včasih se da sodnika prepričat da ti vozniško pusti,kazen pa točke ti pa ostanejo

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jul 18, 2008 6:23 pm

in kako se je na koncu razpletlo?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jul 18, 2008 7:14 pm

Za Karambol naj bo, ma za tako malenkost vzet 1 mesec izpit je pa budalaščina. Kaj če se na parkirišču malce nasloniš na sosednji avto - sledi kazen 1 mesec odvzema?!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne jul 20, 2008 10:48 pm

Vse se da zmenit. Obstaja točka v zakonu, da se odvzem izpita za določeno obdobje ne izvrši če temu botrujejo izredne razmere. Kar tale po opisu je bila. ;)

Drugače pa ja, tole z zapisniki zna bit cela reč in pol. Js sm plaču 250 eur za karambol, za katerega sem bil enako ali manj kriv kot soudeleženi. Pač sem se nekje v tej zakotni državici srečal z 70 letnim domačinom, ki je bil opran krivde še preden so se izmerile špure, da o tem da sem mogel jaz nositi slike nesreče na sodišče ker jih vemo kdo ni naredil in se pritožiti na neresničen zapisnik s pričo, ki je bil takoj odobren :roll:

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Re: nesreča, kazen nerealna

Napisal/-a peaceboy Sr jul 23, 2008 6:41 am

zuzek je napisal/-a:pozdravljeni

rabim pomoč, nevem pa če sem dal v pravo temo!

5.11 oče me je prišel iskat v mesto, bilo je križišče ki ima dodatne pasova če greš DESNo je posebaj desen pas.. ustavil je vozilo, pred njim je bilo še eno vozilo, pogledal levo in speljal.. vozilo pred njim je speljalo počasneje in je trčil vanj. naj povem da ni nalašč, in ni pretiraval z gasom, zgodilo se je nahitro.

Na nesrečo je bil policaj v civilu, na našem avtu nič škode, pri njem zvita pločevina odzadaj prtažnik in to.. popišemo mi to.. na poti domov je policaj poklical in še pritožil, da ga boli vrat od udarca in da bo ju3 šel na bolniško ter da bo potek šel h sodniku za prekrške.

potem so prišli k nam domov policaji, poslikali avto in rekli da bo samo manjša kazen.. prekratka razdalja.

oče h sodniku za prekrške ni šel, češ da bodo to oni že opravili.

v poročilu, ki smo ga dobili s kaznijo po pol leta piše, da je moj oče vozil za avtomobilom z prekratko varnostno razdaljo. V resnici pa je moj oče imel varnostno razdaljo, ampak ko je speljal je vozilo počasneje speljalo in je trčil.

dobili smo kazen 130€ in 1 mesec brez voznika, kar je za nas šok. Živim sam z očetom, ki dela vsak dan jaz pa hodim v šolo :?

zdaj pišemo pritožbo, zdaj nevem ali čmo napisat, da zahtevamo še obravnavo, ker pač tam piše kar ni res. ali kar opišemo v pritožbi potek in pošljemo, naj oni omilijo kazen.

Zmedeni smo čisto :(

Kolegica je pred časom povzročila prometno nesrečo. Prehitevala je v koloni. Ko je šla ven na nasprotni pas je trčila v tovornjak, ki jo je že prehiteval. Trčenje je bilo močno in jo je odneslo s ceste, kjer se je prevrnila. Na srečo ji ni bilo nič. Vsekakor dosti težja prometna nesreča od tvojega primera. Spodaj je kopija članka iz Večera na to temo. Poišči ga pod črno kroniko, na datum 16.7. Dobila je kazen 190 €, polovička 95 €. Brez sodnika in brez točk. Tako, da je bil tvoj oče res pretirano kaznovan.

Zaradi nepravilnega prehitevanja s ceste
Foto: (Sebastijan Apačnik)
Po neprevidnem prehitevanju je laguna obstala na strehi na koruznem polju.

Včeraj, nekaj minut pred pol enajsto dopoldan, se je na magistralni cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem v Šmartnu pri Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča. Voznica osebnega avtomobila Renault laguna je vozila v skupini vozili od Mislinje proti Slovenj Gradcu in pričela prehitevati pred seboj vozečega voznika traktorja, ki je tedaj kosil obcestno travo. V tem trenutku pa je laguno že pričelo prehitevati tovorno vozilo, vlačilec s slovaškimi registrskimi oznakami. Vlačilec je trčil v sprednji del lagune, avto potisnil s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi na koruznem polju. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico v Slovenj Gradcu, od koder pa so jo včeraj že odpustili. Policisti pa so ji izdali plačilni nalog za nepravilno prehitevanje in neupoštevanje prometnega znaka prepovedano prehitevanje. Zaradi nesreče je bil promet močno oviran skoraj do poldneva in je potekal izmenično enosmerno. Nastajale so daljše kolone v obe smeri.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Pe avg 01, 2008 9:54 am

Pred tremi leti ko sem sam povzročil prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, na mojo smolo je vse začel bolet vrat, čeprav je do trka prišlo pri cca 20km/h ali še manj. Morali so priti policist ki so mi seveda dali zelo mastno kazen, vsekakor večja od tvojih 130€. Sodnica za prekrške je zapisala da je upoštevala olajševalne okoliščine, krivdo sem priznal, povedal da rabim izpit ker sem poklicni voznik, nakar mi je odgovorila da se naj kar brez vozim, saj mogoče me pa ne bojo ustavili. Kakšne okoliščine je upoštevala mi ni jasno, saj sem dobil kar max kazen, zaradi česar sem moral celotno prepoved preživeti v tujini in pač nisem prišel domov več kot en mesec. Tako da vprašanje če bodo tvojemu očetu ugodili glede prepovedi vožnje.

Po drugi strani pa tisti ženski malo zgoraj praktično ni bilo treba plačat nič Še dobro da ni namesto slovaka bil tam kak motorist. Enakost pred zakonom my ass.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To avg 24, 2010 1:20 am

robertos_664 je napisal/-a:in kako se je na koncu razpletlo?

nisem Vam odpisal :roll: , no nikoli ni prepozno !

z očetom sva napisala protožbo in je šel h sodniku za prekrške ( če se prav spomnem), tako da mu potem niso vzeli vozniške ampak je samo plačal kazen.

za točke pa se ne spomnem koliko jih je dobil tax....
Alergičen na rjo

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To avg 24, 2010 6:20 am

Odvzem vozniške za 1 mesec dobiš, če povzročiš prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Razpizdijo me pa kreteni, ki si namišljujejo da jih boli vrat, pri trku pod 10km/h. Ravno tolk, da zajebejo povzročitelja, da mu vzamejo vozniško za en mesec, od zavarovalnice pa za vrat po novem za to vrsto "poškodbe" itak nič ne dobijo. Sama požrešnost jih je, nič drugega. Takega bi blo treba sam ene 2x dodatno kresnit, kr tam na licu mesta, da bi potem vsaj imel kaj za jamrat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 24, 2010 7:48 am

Kazen je taka zaradi poškodb. Če bi bila nesreča brez poškodb, bi dobil samo 130 evrov (premajhna varnostna razdalja), ker pa je bila poškodba vključena je dobil še kazen 1 mesec brez izpita. Tukaj se da zelo malo naredit. Edina varianta je pritožba zaradi tega, ker ste odvisni od vožnje očeta in se sklicujte na to, druge ni.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To avg 24, 2010 8:09 am

gusti85 je napisal/-a:Odvzem vozniške za 1 mesec dobiš, če povzročiš prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Razpizdijo me pa kreteni, ki si namišljujejo da jih boli vrat, pri trku pod 10km/h. Ravno tolk, da zajebejo povzročitelja, da mu vzamejo vozniško za en mesec, od zavarovalnice pa za vrat po novem za to vrsto "poškodbe" itak nič ne dobijo. Sama požrešnost jih je, nič drugega. Takega bi blo treba sam ene 2x dodatno kresnit, kr tam na licu mesta, da bi potem vsaj imel kaj za jamrat.
Ne pametuj brez argumentov, sam imam že 10 let veliko zdravstvenih problemov, sedaj sem našel dobrega fizioterapevta, in vse težave izhajajo iz rahle prometne nesreče ki sem jo imel takrat. Tako da za vsako malenkost k zdravniku od sedaj naprej.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Ne sep 05, 2010 9:28 am

gusti85 je napisal/-a:Odvzem vozniške za 1 mesec dobiš, če povzročiš prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Razpizdijo me pa kreteni, ki si namišljujejo da jih boli vrat, pri trku pod 10km/h. Ravno tolk, da zajebejo povzročitelja, da mu vzamejo vozniško za en mesec, od zavarovalnice pa za vrat po novem za to vrsto "poškodbe" itak nič ne dobijo. Sama požrešnost jih je, nič drugega. Takega bi blo treba sam ene 2x dodatno kresnit, kr tam na licu mesta, da bi potem vsaj imel kaj za jamrat.

Da še jst opišem mojo izkušnjo izpred parih mesecev. S kolegom sva bla ravno po šihtu in se peljeva pripeljeva do križišča model pred mano spelje na desno jst pogledam ce je z leve frej prav tako speljem počasi manj kot 5kmh in pogledam naprej je pa un spet stal tam ceprav je blo križišče prazno !!!!LOL!!!!!. V glavnem blo je prepozno in sem ga mal zadel ravno tolk da sta se avta mal zamajala. Prižgem vse 4 stopim vn in pogledam stanje nobene škode hvala bogu. Videš ti modela stopi vn iz avta gleda škodo vid da nič pa začne klicat ženo ( ki je bla smo kasneje izvedl zavarovalna agentka pri KD) in se usede nazaj v avto brez besed. Prašam če rabi kuponček pa začne na veliko jamrat da ga vrat boli pa da bo ženo počaku da pride itd. Ni hotu ne odgovorit za kuponček ali kaj drugega. Nakar kr naenkrat slišmo sirene pa se prpele Policija, Rešilci in gasilci. Jst pa kolega sva skor umrla od smeha pred vsemi mimoidoči so tut pokal od smeha prav tako gasilci pa rešilci, model se je pa še kar na veliko delal da ne čuti vratu pa ne vem kaj čeprav je prav veselo opletal z njim že pol ure. Pol je žena pršla in so ga je odpelala k zdravniku. Potem sem sevede dobu kazen za neprimerno razdaljo polcaj je pa reku da to so taki ko zanalašč to delajo ker mislijo da bojo kej dobil od zavarovalnicein nej se pazim da me ne bo tožil ker če me bo naj njega kontaktiram da bo pričal v mojo prid.

Na koncu je blo vse ql ampak 130 € sm pa vseeno plačal za brezveze pa še evropsko poročilo je blo treba izpisat čeprav ni blo nobenmu avtomobilu nič in mam zdej dva razreda nižje pri zavarovalnici ker je on nekaj uveljavljal ne vem kaj.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 05, 2010 11:51 pm

Na take moraš pazit. Obstajajo pa še hujši. Naletel sem na tipa v katrci, ki je vozil 30 po cesti, ko pa si ga hotel prehitet, je zapeljal vate in se na vsak način hotel zaletet. Ker sem se mu izognil in poklical policijo, pa jim razložil, kaj sem doživel, so policisti poslali enoto tja, da je človeka ustavila.
Kasneje sem dobil klic iz policijske postaje in so me prosili, če grem za pričo, kaj je človek delal. Pri človeku v avtu so namreč dobili 4 kupone in 4 evropska poročila in to vsa na isti princip - pri prehitevanju so ga "zadeli" in bili kao "avtomatsko krivi", pa so mu dal kupon in poročila. Vse na isti dan in vse na isti cesti. Tip je bil pa ličar in je za kolege ličal avtomobile - očitno je to hotel početi z denarjem od načrtno povzročenih nesreč.

Uglavnem, najdeš ogromno norcev na naših cestah. Prijetno bi bilo jih spravit dol iz cest, ampak to lahko storimo le s skupnimi močmi - za take posebne primere mislim, da je kr treba klicat policijo in jim razložit kr najbolje, kako in kaj počnejo. Pa za pijance tudi - tudi te je treba spravit dol iz cest.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov