Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Problem z zavarovalnico

Napisal/-a RobberDuck Sr maj 21, 2008 4:59 pm

Situacija je sledeča..

Pred tremi meseci sem prodal avto. Sam sem avto odjavil (vsaj mislil sem, da sem) in je šlo življenje naprej:) .. Potem se mi je pa naslednja dva meseca zdel, da mi vsak mesec čudno izgine 50€ z računa. Sem pogledal na izpisek in sem videl, da mi še vedno trgajo za zavarovanje (ker sem imel naštimano na trajnik)..

Agentka mi je rekla takrat, da ima ful dela in da nj se sam podpišem in bo ona to poštimala .. . In sm šel spet na zavarovalnico, vprašat kaj se gredo! In dobim odgovor da bo to urejeno. In spet mine mesec .. spet odtegljaj! Se slišm spet z agentko in mi pove, da so na prepisu(ko so delali prepis) vpisali napačno št. šasije, da ma ful probleme zdj in da ne more prekint police!? Sam sem šel preverit in sem dobil odgovor, da je bila krivda na strani agentke in da je št. šasije prava. Očitno sem se sam ves ta čas vozil z nezavarovanim avtomobilom??

Zdj me pa zanima, če ma kdo kj znanja na tem področju ali lahk jz zahtevam kompletno povračilo zavarovalnine (če lahko štejem, da ubistvu nisem imel sklenjenega zavarovanja za svoj avto - ker se št. šasije ni ujemala) ali lahk zahtevam povračilo samo za 3 mesce odkar ima avto novega lastnika?

Za odgovore in morebitno kakšno koristno informacijo se vnaprej zahvaljujem.

LP

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Če maj 22, 2008 7:07 am

nisem pravnik, zato ti bom podal človeški odgovor.

Za 3 mesece bi moral dobiti nazaj, ker nisi imel več pri njih zavarovanega vozila in so ti trgali denar brez povratne usluge. Za celotno obdobje zavarovanja pri zavarovalnici pa se mi zdi, da je bolj ameriška fora - dajmo iztožit kar se da. V končni fazi brez zavarovanja sploh ne moreš avta registrirati, tako da avto je bil zavarovan. Če je šlo pa tukaj za birokratsko napako, bi se ob škodnem primeru odkrila in popravila - brez problemov zate, torej da bi ostal brez zavarovalnine.

Sicer pa tole bolj paše med podforuma Pravne nasvete ali Zavarovanje in registracija.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Če maj 22, 2008 8:39 am

Meni se je podobno zgodilo pri Mariborski zavarovalnici. Pac sem malce malomaren in sploh nisem opazil, da mi trgajo obroke za ze odjavljen motor.
Sel sem na zavarovalnico, povedal dejansko stanje, agentka je preverila, se opravicila in cez teden dni so mi z nekaj stotinov obresti nakazali denar za neupravicene odtrgljaje.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov