Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

deeper
Nov uporabnik

zaplet pri prodaji

Napisal/-a deeper So maj 24, 2008 10:46 am

torej: pred slabim letom sem kupil avto letnik 2001 od trgovca (pravne osebe)-tudi prva registracija je bila leta 2001 (v Sloveniji, ni iz uvoza); sedaj sem ga prodal in ta novi kupec je ugotovil (po 5 dneh) da je avto dejansko letnik 2000; in seveda zahteva vračilo denarja.

Kakšne so torej moje možnosti? Moram vzeti avto nazaj (v zdajšni pogodbi ni zapisan letnik vozila ampak zgolj prva registracija)? Torej če vzamem avto nazaj kako lahko potem jaz avto reklamiram prejšnjemu lastniku-avtohiši, kjer so mi avto prodali kot letnik 2001.

Ker iz tega sem na koncu nastradal samo jaz.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So maj 24, 2008 11:12 am

videno kupljeno.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 24, 2008 11:36 am

AXioN je napisal/-a:videno kupljeno.

Tako!

Če ga boš vzel nazaj nimaš nobene variante, da boš ti videl denar od prejšnjega lastnika. Lahko se ga edino usmiliš in mu vrneš del denarja, če že misliš, da je tako prav. Drugače se je pa tako on kot ti nasral...

Nauk: Preveri 2x kaj kupuješ.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 24, 2008 11:39 am

točni ako kot ti je napisal FBR,če imaš pa slabo vest,mu vrni nekaj denarja!

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So maj 24, 2008 11:46 am

:shock: leto izdelave piše vendar na homologaciskem kartonu,tako je vse jasno ;)
Slika
Slika
Slika

deeper
Nov uporabnik

Napisal/-a deeper So maj 24, 2008 11:54 am

v zakonu sicer piše da je označba videno kupljeno nična. da kupec odgovarja za stvarne napake...

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl So maj 24, 2008 11:59 am

In kakšna je razlika če je avto 2000 ali 2001 letnik če je prva registracija l2001? Nekak je isto ohranjen, pač še vedno fizično isti avto :D
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 24, 2008 12:13 pm

A ni tko da tizga leta katerga je registriran prvič je tud uradna letnica?
Vsaj pri fotru je blo tko..... avto kupljen ( naročen) decembra 2005....prispel oz. prevzel se ga je februarja leta 2006.....v vseh papirjih oz. homologacijah in pogodbah mu piše da je letnik 2006.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 24, 2008 12:31 pm

deeper je napisal/-a:v zakonu sicer piše da je označba videno kupljeno nična. da kupec odgovarja za stvarne napake...

Definitivno ne moreš štet kot prodajalčevo napako (vsaj ne samostojno), da se kupec pri rabljenem avtu ni pozanimal o prometni in o homologacijskem kartončku, ki izkazuje vse relevantne podatke o vozilu....

In definitivno pri rabljeni stvari šteje v večini primerov videno kupljeno, saj bi se potem vsak lahko bunil, da ni dobil nov avto...

Tisto o stvarnih napakah je bol tko... tisto prej velja za skrite napake, ki pa jih je res teško določit brez daljše uporabe...

deeper
Nov uporabnik

Napisal/-a deeper So maj 24, 2008 1:42 pm

ne vem kaj bom...vest me ne peče ker se ne čutim krivega; bi se pa raje koncentriral na druge stvari kot pa na tožarjenje z nekim neumnežem. sem se informiral na policiji in so rekli da oni nimajo nič s tem, in da je krivda njegova da se ni prej pozanimal; ter da lahko vloži tožbo proti meni, jaz pa lahko proti prejšnjemu prodajalcu - izpleta tega dogodka pa ne morejo povedati (ampak bolj k temu da ne more nič doseči, ker ni šlo za ponarejanje papirjev).

ne moreš verjeti da še takšni ljudje obstajajo - avto si je pred nakupom ogledoval 5 ur in ga pred nakupom odpeljal tudi na pooblaščen servis na pregled

aja. homologacijskega kartonča ni bilo zraven. jaz sem mislil da je avto pač letnik 2000-glede na to da st v prometni datuma enaka-prva registracija V slo in na splošno

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So maj 24, 2008 2:22 pm

deeper je napisal/-a:aja. homologacijskega kartonča ni bilo zraven. jaz sem mislil da je avto pač letnik 2000-glede na to da st v prometni datuma enaka-prva registracija V slo in na splošno

Čak mal vrjetn si se tle zmotu enkrt si mislil,da je letnik 2001 drugič pa praviš,da si mislil,da je avto letnik 2000
Drugače pa se kupec tle nima kaj zgovarjat,ker velja datum prve registracije.Če bi se pa med letom 2000 in 2001 spremenil oz. nardil kakšen facelift ali zamenjal model bi pa tut on vrjetno opazu :)
Drugače pa kot so že drugi rekli,če maš slabo vest pol vrni del kupnine drugače pa mu lepo obrazloži,da je avto vidu in tudi kupil ter,da bi se lahko pred nakupom pozanimal kaj kupuje navsezadnje ga je le gledal kot praviš celih 5 ur :D
Samo res bi rad vidu tipota,ki bi mi gledu avto 5 ur k pol bi tui meni vrjetno prekipelo a kaj tudi taki modeli obstajajo.
Jst sem zmer kupcu omogočil testno vožnjo in lahk je peljal avto na katerikoli servis,ker nism nikol mel kaj skrivat.Pa zmer mi je vsak pregledal prometno in homologacijski kartonček pa smo zadevo zaključili.V tvojem primeru je kriv zgolj kupec in ne ti saj mu nisi skrival napake za letnik je pa itaq razvidno iz homologacije in navsezadnje iz prometne :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So maj 24, 2008 8:41 pm

Reklamacija velja za skrite napake, kar pa letnik avta zagotovo ni. Pa če bi prevrtel kilometre, bi bilo to zavajanje oz. goljufija. Če si mu dal original dokumente v roke, jih je imel možnost pregledati in ugotoviti, kdaj je bil avto izdelan in kdaj registriran. Kaj točno pa njega zanima in kaj mu pade v oči, ko gleda dokumente, pa ti res ne moreš vohati.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So maj 24, 2008 9:29 pm

Bistvo je v tem, kdaj točno je bil avto narejen. Če je bil narejen po poletju 2000, je to avto za modelno leto 2001! To velja za vse avte - facelift ali kakršnekoli druge spremembe so že vključene, čim je izdelan po poletju. Še enkrat - če je izdelan po poletju, je modelno leto 2001, čeprav je bil izdelan npr oktobra.
Vožen je pa tudi bil šele od 2001 naprej.

Razloži mu te stvari, morda bo razumel in nehal težit.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So maj 24, 2008 9:39 pm

deeper je napisal/-a:avto si je pred nakupom ogledoval 5 ur in ga pred nakupom odpeljal tudi na pooblaščen servis na pregled

ce si mu sel tok na roko, da si mu vse to dovolil in se zdej zapikuje v tako stvar, mu sam rec tough life in to je to.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton So maj 24, 2008 10:12 pm

glede na to, da si je pred nakupom sigurno ogledal prometno in homologacijo, nima to več nobene veze s teboj, saj tega res ne moreš skrit. Tko da življenje gre naprej :)

deeper
Nov uporabnik

Napisal/-a deeper So maj 24, 2008 10:24 pm

esem je napisal/-a:Bistvo je v tem, kdaj točno je bil avto narejen. Če je bil narejen po poletju 2000, je to avto za modelno leto 2001! To velja za vse avte - facelift ali kakršnekoli druge spremembe so že vključene, čim je izdelan po poletju. Še enkrat - če je izdelan po poletju, je modelno leto 2001, čeprav je bil izdelan npr oktobra.
Vožen je pa tudi bil šele od 2001 naprej.

Razloži mu te stvari, morda bo razumel in nehal težit.

točno tako.
ampak ne razume oz. noče razumet. ni deloval nek racionalist ampak velik komplikator - tako da takim je težko karkoli dopovedati

vzel ga bom nazaj pa prodal nekomu "normalnemu"

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So maj 24, 2008 10:34 pm

O moj bog, ne morem verjeti kaj sem prebral :shock: :shock: :shock: ....

Takemu človeku, bi js avto nazaj vzel in vprašal če sem mogoče js vedel to? 8)

Potem mu bi pa dodal še kakih 100 evrov in rekel naj jih pametno porabi za avto letnik 2001 8)

Pa kaj je folku, men je vseeno ker letnik je če je odličen popoln, takšen kot sem ga hotel imeti :P

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked So maj 24, 2008 11:24 pm

Nikakor tak ti nic nemore, pazi! lahk pa je tud nateg !!! Recimo tipson kupi avto od tebe
pa lahk v tem casu k ga ma zamenja 100 delov avta z nekimi kripasitimi starimi al pa je mogoce kej sfuku na avtu pa b ti ga rad nazaj ustulu. Takih for je blo ze mali milion NIKAKOR NE AVTA NAZAJ VZEMAT kar se pa tice tu da bi te na policijo prijavu ali dau na sodisce pa ti tko nic nemore ker vela isti zakon kot npr. na Bolhi ...

Preglej...Kontaktiraj...Prevezemi Osebno...Preglej...Kupi

Recimo iphoni se zdle full prodajajo na bolhi in npr ljudje kupujejo fake iphone in potem oglasujejo po bolhi poceni iphone da dobijo kupce, kupce prepricajo da jim telefon posljo po posti. Ce se kupec s tem strinja da mu posle po posti si je sam kriv ce je notr neki drusga kot tist kar je bol oglasevan.

Npr. Js sm kupovau iPhone pa kr nism meu avta sm tipsonu iz kopra reku da mi posle po posti in js placam 200 eu odprem paket in not fake iphone. Jaz postarju da mi da dnar nazaj on nikakor ne pride v postev
1. Postar ti nesme dat paketa predn mu nedas dnarja
2. K mu enkrat das dnar je konec ga nedobis nazaj tak majo zakon
Uglavnem js sm to sou na policijo prijavit in ko sem prisu tam me sploh niso hotl poslusat pac so rekli sam si si kriv. Podoben primer imas tukaj..

Ce imas kej pameti v NOBENEM PRIMERU ne vzami avta nazaj.
-Lahko da je avto totalka sfuku pa mu ga je en kolega k servisira poslihtu glih tulk da ga do tebe prpele ti ga bos vzeu nazaj cez 2 dni bos meu sam se tono smeti.

-Lahko da je zamnju vecino delov z nekimi starejsimi kriplasitimi uglavnem tu jee tulk scenarijev da adijo pamet.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked So maj 24, 2008 11:24 pm

Lahka pa mu kupis eno Vlko 400g Milka Cokolado in mu das da bo bolj vesel.

P.S. Nemore te tozit kr bi mu to ze na tozilstvu zavrnal predn bi prsl do sodisca, prek policije tud nemore, papirje pa mata urejene.

P.S. Avta ti nebojo rklamiral v Avto Hisi to je 100000000000000%
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So maj 24, 2008 11:41 pm

ne vzemat avta nazaj.blo je tud primerov,da kopira kljuce in kodo,pol pa pride in se kulturno odpelje...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov