Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

k0ndi
Nov uporabnik

Ali sem kriv?

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 6:38 pm

Zdravo!

Pred dobro uro sem imel majhno nesreco na parkiriscu. Situacijo prikazuje slika. Avto sem imel parkiran in sem hotel iti vzvratno. Slabo sem pogledal v stransko ogledalo in sem zadel avto, ki je ravno hotel parkirat. Cloveku nisem dal kuponcka, ker nisem imel zavarovalne police sabo (mimogrede, kje so kuponcki na zav. polici Adriatic Slovenice?), ampak nisem preprican, ali sem res kriv ali ne. Kaj pravite?

Ker je to moja prva nesreca, me se zanima, kje ima Adriatic ocenitev skode v Ljubljani in koliko casa imam, da to uredim?

Hvala na odgovorih!
Lp
Priponke
Untitled-1.jpg

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 31, 2008 6:45 pm

Verjetno si kar kriv...sem imel zelo podobno situacijo...

AS se mi zdi da nima več kupončkov.

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 6:49 pm

Hvala za odgovor. Saj ne mislim komplicirat, me je pa zanimalo. Kaj pa imaj namesto kuponckov?

dms
Novinec

Napisal/-a dms So maj 31, 2008 6:51 pm

Na kratko,si kiv.
Mislim da zavarovalna polica nima vec kuponckov,izpolni se evropsko porocilo o prometni nesreci.Policija je bila?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So maj 31, 2008 6:55 pm

tudi jaz sem imel podobno situacijo.
oba sva šla hkrati iz parkirnih prostorov in sem jaz zadel njega v bok z zadkom. ker je bil drugi osebek k****n je poklical policijo, ki je obema dala kazen za 15k sit zaradi neprevidne vzvratne vožnje or something, na zavarovalnici pa so določili, da je šlo za deljeno krivdo (jaz sem trdil da nisem kriv, on je trdil da sem jaz kriv)... tako da moj predlog je, da greš lepo na zavarovalnico in tam opišeš kaj je bilo. več kot kriv ne moreš biti :D

edit: pozabil razložiti zakaj je bil tip k****n: ker se je vse zgodilo na parkirišču, je lepo sredi ceste do parkiriščev ugasnil in zaklenil avto ter vstrajal, da ga bo pustil tako kot je da bo policija vidla, kako je on stal, jaz pa sem zapeljal nazaj v box. anyhow policaj mu je dal še za nevem koliko sit kazni zaradi oviranja prometa...
SlikaSlika

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 6:59 pm

dms je napisal/-a:Na kratko,si kiv.
Mislim da zavarovalna polica nima vec kuponckov,izpolni se evropsko porocilo o prometni nesreci.Policija je bila?

Policije ni bilo. Imam sicer kasko, ampak kolikor vem za take zadeve ne rabis policije. Evropsko porocilo sva izpolnila. Ok, sem kriv, kako potem on dobi povrnjeno od zavarovalnice, ce mu ne dam neke vrste kuponcka?

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 7:02 pm

maky je napisal/-a:tudi jaz sem imel podobno situacijo.
oba sva šla hkrati iz parkirnih prostorov in sem jaz zadel njega v bok z zadkom. ker je bil drugi osebek k****n je poklical policijo, ki je obema dala kazen za 15k sit zaradi neprevidne vzvratne vožnje or something, na zavarovalnici pa so določili, da je šlo za deljeno krivdo (jaz sem trdil da nisem kriv, on je trdil da sem jaz kriv)... tako da moj predlog je, da greš lepo na zavarovalnico in tam opišeš kaj je bilo. več kot kriv ne moreš biti :D

Heh, zato pa nisva klicala policije. No ja, glede na to, da imam prvo leto zavarovan avto, kako je z bonusom/malusom za naslednje leto?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 31, 2008 7:03 pm

edit: pozabil razložiti zakaj je bil tip k****n: ker se je vse zgodilo na parkirišču, je lepo sredi ceste do parkiriščev ugasnil in zaklenil avto ter vstrajal, da ga bo pustil tako kot je da bo policija vidla, kako je on stal, jaz pa sem zapeljal nazaj v box. anyhow policaj mu je dal še za nevem koliko sit kazni zaradi oviranja prometa...

ja ampak uni crni avto je hotel parkirati sepravi ni bil v boxu.
jaz prav tako mislim da si kriv ker nisi merkal kam vozis ko gres vzvratno.
unmu drugmu ni treba gledat kaj je za nim saj je naprej vozil...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So maj 31, 2008 7:07 pm

k0ndi je napisal/-a:
dms je napisal/-a:Na kratko,si kiv.

Policije ni bilo. Imam sicer kasko, ampak kolikor vem za take zadeve ne rabis policije. Evropsko porocilo sva izpolnila. Ok, sem kriv, kako potem on dobi povrnjeno od zavarovalnice, ce mu ne dam neke vrste kuponcka?

na evropskem poročilu maš rubriko kamor vpišeš številko zavarovalne police in to je dovolj

ker "kuponček" je ubistvu listek na katerem je številka zavarovalne police pa registrska od avtomobila
podpis

dms
Novinec

Napisal/-a dms So maj 31, 2008 7:09 pm

To pol zavarovalnice porihtajo.Sej je na evropskem porocilu st police pa vse.Kar se tice zavarovanja,bos verjetno padel za 3 razrede oz. se bos dvignil.Osnovno zavarovanje.Ce je malo,bi ti predlagal,da to sama zrihtata.On naj pelje popravit ti pa placaj pa je.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So maj 31, 2008 7:10 pm

k0ndi je napisal/-a:

Heh, zato pa nisva klicala policije. No ja, glede na to, da imam prvo leto zavarovan avto, kako je z bonusom/malusom za naslednje leto?

padeš za 3 razrede.
SlikaSlika

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 7:14 pm

Aha, ok. Hvala.

Potem na zavarovalnici povem, da sem kriv in mu potem oni krijejo stroške? Še nekaj sem opazil, moja številka moje zavarovalne police je na dveh mestih napisana drugače. Na "kupončku" piše 0003XXXXXXX, na računu pa 00XXXXXX. Ker pa sem to prepisoval preko telefonskega pogovora, so mi sporočil drugo. Upam, da ne bodo komplicirali na zavarovalnici.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So maj 31, 2008 7:15 pm

dms je napisal/-a:To pol zavarovalnice porihtajo.Sej je na evropskem porocilu st police pa vse.Kar se tice zavarovanja,bos verjetno padel za 3 razrede oz. se bos dvignil.Osnovno zavarovanje.Ce je malo,bi ti predlagal,da to sama zrihtata.On naj pelje popravit ti pa placaj pa je.

jah odvisno tudi kako drago je osnovno zavarovanje v primerjavi z nastalo škodo (če je počil odbijač, mogoče kak blatnik vdrt pa si hitro čez tisto mejo, ki bi jo več plačal naslednja 3 leta. sam sem si zračunal, da me ceneje pride če padem za 3 razrede. konkretno je bilo škode samo pri meni za 350k (odbijač, pododbijač, blatnik ter barvanje in delo vsega na uradnem servisu), preplačilo v 3h leti pa nekje 200k+200k ki bi jih eventuelno plačal manj.
SlikaSlika

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 7:28 pm

On ima 5x5 cm prasko na sprednjem odbijaču zraven tablice. Je bil pa Audi A6, tko da zna biti drago. Mu bom rekel, naj se pozanima. No ja, še dobro, da mi v lizing akciji polovico obveznega in kasko zavarovanja krije lizingdajalec.

dms
Novinec

Napisal/-a dms So maj 31, 2008 7:41 pm

maky je napisal/-a:jah odvisno tudi kako drago je osnovno zavarovanje v primerjavi z nastalo škodo (če je počil odbijač, mogoče kak blatnik vdrt pa si hitro čez tisto mejo, ki bi jo več plačal naslednja 3 leta. sam sem si zračunal, da me ceneje pride če padem za 3 razrede. konkretno je bilo škode samo pri meni za 350k (odbijač, pododbijač, blatnik ter barvanje in delo vsega na uradnem servisu), preplačilo v 3h leti pa nekje 200k+200k ki bi jih eventuelno plačal manj.

To je res,smo ce je samo praska na odbijacu pa da odbijac ni pocen,je vprasanje ce ga nebi ceneje prislo,da sama porihtata.Za pozanimat se je.Mal premislit pa se potem odlocit.

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So maj 31, 2008 7:48 pm

k0ndi je napisal/-a:Heh, zato pa nisva klicala policije. No ja, glede na to, da imam prvo leto zavarovan avto, kako je z bonusom/malusom za naslednje leto?

Naslednje leto boš imel 135% osnovno zavarovanje. Če je škoda majhna rajši sam krij škodo.

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi So maj 31, 2008 8:14 pm

Kako 135%, ce gres dol 3 razrede? A ni vsak razred 5%?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 31, 2008 8:33 pm

k0ndi je napisal/-a:Kako 135%, ce gres dol 3 razrede? A ni vsak razred 5%?

Nop...

4 50
5 55
6 60
7 65
8 70
9 75
10 80
11 85
12 90
13 95
14 100
15 110
16 120
17 135
18 150
19 170
20 200

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jun 01, 2008 12:03 pm

@k0ndi

kriv si , tako da je najbolje da se pozanimaš koliko so njemu izplačali za popravilo in preračunaš če se ti bolj splača odplačat tisto da obdržiš svoj PR.
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 01, 2008 12:39 pm

res se raj pozanimi kaj se ti bolj splača... sam če ti pa polovico zavarovanja tut nasledn let krije lizing, potem raj prek zavarovalnice zrihti...nevem no preračuni vglavnem. drgač pa cenitve pri AS so v Ljubljani v Šiški zravn obvoznice...( za Mazda/Citroen salonom)

Lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov