Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Kmetiček
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Zgorel novi Ford Fusion

Napisal/-a Kmetiček Če jun 19, 2008 5:34 pm

Pozdravljeni!
Pred kratkim mi je zagorel 6. mesecev star avto Ford Fuzion med vožnjo, ( verjetno zaradi napake na električni inštalaciji. Avto je bi pred tem tri tedne na pooblaščenem Ford servisu Avto Celje, vendar prave napake očitno niso odkrili. Ker ob prevzemu vozila niso bile odpravljene vse napake, ki so bile navedene na delovnem nalogu, tega nisem hotel podpisati. Dogovorili smo se da avto pripeljem nazaj čez en teden, da odpravijo še ostale napake. Dva dni po tem ko sem ga pripeljal iz servisa pa se mi je med vožnjo vžgal in popolnoma zgorel. Avto je bil na garancijskem oziroma reklamacijskem popravilu v teh šestih mesecih že večkrat, na cesti pa me je pustil tudi že štirikrat.
Sedaj se vsi močno otepajo krivde. Hočejo me prisilit naj uveljavlam kar svoje kasko zavarovanje, kar se mi zde popolnoma neumno da zapravljam svoje zavarovanje za garancijske tehnične napake na vozilu.
Povrhu tega sem komaj ušel iz vozila, da nisem zgorel, ko pa mi je že pred tem enkrat crknil na sred avtocest, pa sem že videl kako me je zmučkal tovornjak.

Prosim za kakšen nasvet, kaj je zdaj najbolj primerno storiti

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če jun 19, 2008 5:40 pm

absolutno zahtevaj za uveljavitev v garancijskem roku. jih pa malo prestraši z odvetnikom pa bo
denis

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če jun 19, 2008 5:43 pm

Gre za napako na avtomobilu za katerega imaš garancijo, nimajo kej komplicirat.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če jun 19, 2008 5:53 pm

itak se pa zavarovalnica nebi s tem strinjala,preverjajo tudi takšne podatke!
očitno nisi imel sreče s tem avtom če si že 2x komaj ušel neprijetnim zadevam,saj to bote že rešli,samo da je s tabo vse OK

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če jun 19, 2008 6:17 pm

denis099 je napisal/-a:absolutno zahtevaj za uveljavitev v garancijskem roku. jih pa malo prestraši z odvetnikom pa bo

se strinjam z tem predlogom.ce bojo pa nesramni,bodi ti se vec nesramen ker se edino tko lahko branis da ti ne solijo pamet.po odvetnika pa bo,pa tud v medije..
upam da bos to uspesno resil!
lp

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če jun 19, 2008 6:27 pm

Kaj pravijo na zavarovalnici?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jun 19, 2008 8:06 pm

Zakur jim salon. Pol pa rec naj jim zavarovalnica krije. :roll:
Keri idioti.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jun 19, 2008 8:58 pm

haha zakuri jim salon :D
samo res ne vem kaj kompliciras to bi js reku tkoj po hitrem postopku
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če jun 19, 2008 9:02 pm

AgitatoR je napisal/-a:Zakur jim salon. Pol pa rec naj jim zavarovalnica krije. :roll:
Keri idioti.

Se podpišem pod tole izjavo.Samo dobrega odvetnika si vzemi pa si zmagal. Velik sreče pri reševanju težave.

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Pe jun 20, 2008 12:47 am

Pa ta folk na Avto Celje je bolan no. Avta ne popravjo, ti bi lahka zgorel, pol se še pa norce delajo. Obrni se direktno na uvoznika za Ford - Summit motors Ljubljana in zahtevaj naj o dogodku obvestijo (če nočejo-stori to ti) Ford Motor Company Ltd. Dobi si odvetnika,sam bi zahteval nov avto in poleg tega še masno odškodnino.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 20, 2008 8:14 am

takoj se obrni na uvoznika in jim reči da te avto celje j**e v glavo.
Povej da če se ne podvizajo boš dal vse v medije ker tole je pa prevč da kupiš nov avto pa sami problemi pol ti pa zgori oni te pa jebejo v glavo..

Kmetiček
Nov uporabnik

Napisal/-a Kmetiček Pe jun 20, 2008 9:08 am

Uvoznik, oziroma zastopnik Sammit motors je bil o težavah obveščen že decembra lani, ko so se pojavile prve trežave, takrat ko sem ga peljal iz servisa Klemenčič in me je preden sem prispel do doma, dvakrat pustil na cesti, nato pa spet pristal v servisni delavnici Klemenčič, seveda z pomočjo avto vleke.
Odziv Sammit motorsa je bil takšen, kot da je to pač normalna stvar in da bodo že zrihtali. Vsakič ko je avto crknil sem jih gnjavil po telefonu naj že nekaj zrihtajo, ker jaz avta nisem kupil zato da ga bom vozil kar od servisa do servisa, ampak ga potrebujem za svoje vsakdanje obveznosti. Nazadnje ko je bil avto na servisu Avto Celje, že skoraj tri tedne, sem zopet poklical Sammit motors, kaj mislijo in mi je domnevno odgovorni gospod Vodopivec rekel, da se nima z menoj več kaj pogovarjat in vrgel slušalko dol.
Celo zgodovino tega avta sem jim nato posredoval še po elektonsi pošti in dobil v odgovoru spet neko drugo tel. številko od enega gospoda, ki pa mi je po telefonu rekel naj zopet pripeljem avto v Ljubljano na neko testiranje, kar pa nisem mogel, ker se je avto tri dni pred tem datumom vžgal in popolnoma zgorel.
Zdi se mi da smo potrošniki pri teh Fordovih trgovcih cenjeni samo tako dolgo, dokler ti ne izvlečejo denarja iz denarnice, potem pa te na vsakem koraku pustijo na cedilu, oziroma se jim j... za tebe.
Profesionalnost se pokaže samo pri Fordovem prodajalcu, ki te z temi trgovskimi zvijačami prepriča v nakup , ko pa se potem pojavijo kakšne tehnične težave in moraš obiskat Fordov servis, pa ugotoviš da je provesonalnosti konec, razen številk na ceniku, ko pa so zares profesionalne.
Takšnih pacarjev ne srečaš vsepovsod kot sem jih jaz na treh različnih Fordovih sevisih

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jun 20, 2008 10:02 am

DO odvetnika in naj jim pošlje dopis. Zahtevaj nov avto. Dokler ne dobiš novaga zahtevaj nadomestnega in odškodnino za vse težave in živce. Če se ne strinjajo pa v tožbo. Brez skrbi , da boš dobil. Kr trdo jih primi. Nič ujčkanja.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jun 20, 2008 12:57 pm

Bor je napisal/-a:DO odvetnika in naj jim pošlje dopis. Zahtevaj nov avto. Dokler ne dobiš novaga zahtevaj nadomestnega in odškodnino za vse težave in živce. Če se ne strinjajo pa v tožbo. Brez skrbi , da boš dobil. Kr trdo jih primi. Nič ujčkanja.

Se strtinjam!
Verjetno boš moral tožit kar se bo zavleklo ampak to moraš storiti! Če ne boš ostal brez vsega. Verjemi. Pa v vse medije daj kolikor je možno. KVA MII GREJO NA ŽIVCE TI URADNI SERVISI!!! Sami nesposobni nategatorji in oderuhi, ki ne prevzamejo nobene odgovornosti!
A ni bila pred kratkim ena debata o zaupanju uradnim servisom?

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe jun 20, 2008 12:59 pm

Kajenje cigaret škoduje zdravju...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe jun 20, 2008 1:11 pm

No nebi se strinjal,da so vsi serviserji slabi.Sam imam do sedaj kr nekaj servisov za sabo in tudi nekaj reklamacij pa je vselej blo tko kot smo se dogovorili.Tut sedanji serviser za hondo se mi je izkazav v veliki meri za izvrstnega in se ne čudim,da ima celo stranke iz Hrvaške,ker kr nekaj hrvaških kolegov mi je potrdilo,da svoje avte servisirajo izključno pri hondašem znanem serviserju.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Kmetiček
Nov uporabnik

Napisal/-a Kmetiček Pe jun 20, 2008 1:16 pm

Kot je napisal AM, da kajenje škoduje zdravju, se popolnoma strinjam, samo tekšno nepotrebno živciranje in prenašanje nenehnih strahov, kdaj boš kje ostal na cesti ali pa pristal na britofu, zaradi takšnoih šlamparij, kot si jih dovoli komplet Fordova mreža, pa je verjetno še bolj škodljivo zdravju.

PS. Kadil pa nikoli nisem in tudi nimam potrebe da bi, (hvalabogu)

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jun 20, 2008 2:01 pm

Kmetiček je napisal/-a: ...
Zdi se mi da smo potrošniki pri teh Fordovih trgovcih cenjeni samo tako dolgo, dokler ti ne izvlečejo denarja iz denarnice, potem pa te na vsakem koraku pustijo na cedilu, oziroma se jim j... za tebe. ...

En korak si že naredil, namreč dal na forum. Sedaj imaš (vsaj) dve možnosti nadaljevanja

1. odvetnika naprosiš (plačaš) za sporočilo in nato (verjetno potrebno) tožbo
2. po zadnjem opozorilu odgovorni osebi na Summit Motors pojasniš svojo zgodbo medijem, ki bodo - sploh v času kislih kumaric - radi uporabili tvojo zgodbo

Lahko seveda oboje. Me pa zanima, kaj bi na Summit Motors naredili, če bi en dan pred njihovo hišo obiskovalcem delil letak, v katerem bi bile razložene tvoje težave z vozilom (pazi, da jim ob tem ne daš možnosti povratne tožbe zaradi neresničnih navedb).

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 20, 2008 3:16 pm

samo tok uporabnik Cornelius dolgo ni dosegel nič z summit motors slovenija.. je kr šel na daljni vzhod se s samimi šefi menit.. tako da ne obupaj, pa čimprej začni po pravni poti reševat, ker lahko traja :D

sima
Nov uporabnik

Kraj: slovenija

Napisal/-a sima To jul 22, 2008 5:33 pm

nevem zakaj bi sploh zahteval nov avto od "forda",će ti je pa nov fusio
že zgorel-a si želiš še forda???
saj ti je zgorel po nelastni krivdi?!

jaz si ga nebi želel!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov