Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Obisk policajev na domu zaradi "žganja" gum

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 8:06 pm

LP

I need help again, hehe :D. Uglavnm vcerej sva sla z bratam v mesto(Kranj), nekaj pojest v Mcdonald`s, in sva avto lepo pustila na avtobusni postaji(na nacin kot so cez dan parkirani ostali avtomobili). Narociva lepo, ze jeva, nato pa gledam cez okno in vidim da je avtobusni postaji kjer je blo prej polno polcajev samo se en avto, in pa cisto na koncu avtobusne postaje tudi moj, drugje pa nobenega vec(prej jih je bilo ogromno). Res da sem parkiral tam kjer nebi smel, zato cez nekaj trenutkov vidim redarja kako vozilu direktno pred vhodom zatika piltek za sipo, pogledam na konec postaje in tam stoji moj avto. Sam pri sebi sem si reku "evo 40eur je ze slo". Odhitim vn in vidm da grejo mimo mojega avtomobila trije mozakarji, eden redar in 2 oblecena v sivo z pendreki(po pogovoru pred parimi minutami ugotovil da sta bila policaja).

Skratka sprehodim se do avta, kolnem sam pri sebi, se lepo vsedem v avto, ga prizgem, lepo pocasi zapeljem v rikverc, se pocasi odpeljem cez lezecega policaja, dam zmigavec za desno(ker sem prihajal na neprednostno cesto), zavijem za stavbo, se peljem cca . 30 metrov naprej in nazgem z avtom da so za trenutek pocvilile gume in se lepo pocasi odpeljem drugam kjer je dovoljeno parkirati brez kazni, ampak je parkirplac par minut proc(prav zaradi tega sem parkiral prav pred restavracijo, ker se mi ne da za 10min hoditi pes do restavracije).

Nato grem nazaj v Mcdonal`s, pojem, in se odpeljem do kolega. Zvecer pridem domov in od panicne mame zvem da so bili pri nas doma policaji zaradi moje neumnosti. Baje da sem se ves zivcen vsedel avto, ga vzgal in zgal gume do konca ulice.

Potem danes pa par minut nazaj pridejo seenkrat policaji, stopimo ven in mi zacne utrijati ce sem bil vceraj tam kjer sem pac bil ter ce sem vozil jaz. Recem da ja in zacne mi pisati poloznico za 300eur zaradi clena v katerem pise da nesmem speljevati tako da zgem gume, da se nesmem voziti po dveh gumah z avtomobilom(WTF?) itd. Poleg vsega sem mu povedal da nisem zgal gum ze takoj na zacetku(kot zatrjuje on), ampak sem se ze peljal kar dolgo casa in sem potem pritisnil na gas in je na hitro zacvililo.

Prasal sem ga tudi kako je z pricami(imam jih kar dosti), in sem dobil odgovor na nacin kot da nimam za burek, da bom kazen moral placati, ter da mi price ne pomagajo popolnoma nic. Eden od policajev mi je direktno v glavo povedal da naj se predam in naj placam.

Aja btw, ko sem mu omenu da nisem speljal na hitro ter da med voznjo, sem dobil naslednji odgovor: "Aja, potem pa nevem" :?

Wtf je zdej tukaj scena?

Sej listek za napacno parkiranje bom absolutno placal(moja napaka), samo za drugo kazen se bom pa pritozil!
Zadnjič spremenil svizc, dne So jun 28, 2008 9:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So jun 28, 2008 8:20 pm

Aja pol pa ne ve... :roll:

Pritoži se, ne se jim pustit.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 8:29 pm

In potem se to, vse 3 sem videl kako so odsli, nekaj casa sem jih opazoval da so prisli do vogala knjiznice ki je kar dosti stran, nato sem zapeljal ven itd.. Ko sem mu povedal da tocno vem kje so bili je najprej rekel da so bili 5m stran, nato smo prisli na 20, potem pa ko sem mu rekel da so bili na vogalu knjiznice ki je vec kot 20m stran, sta pa samo obnemela. Kaksen je postopek pritozbe?

Reku mi je ze kuj da ce pritozbe ne bom dobil, da bom placau 300eur kazni + policijske stroske in stroske sodisca. Kako je z pricami? Eden izmed pric je tudi moj brat ki se ni polnoleten...

Pa policist ki je sedel na sovoznikovem sedezu, ravno da ni dal med pogovorom z menoj noge na armaturo, tolk so flegme...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jun 28, 2008 8:50 pm

Mogoče v celi zgodbi tudi ti nisi tako nedolžen. Sta pa se policaja zgleda da zagledala v tebe in sta te dobila na piko...

Je pa tko, da se sigurno da pritožit in zmagati v pritožbi, kako je pa drugo...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 9:03 pm

Zanima me kje bi se na netu dal(ce bi se dal) dobit:

Krsitev: ZVCP-1E, 5. clen, 5. odstavek, 4. zveza

Iscem po netu ce bi se dal prebrat tocno to kar je meni bral prej policaj, pa ne najdem nikjer :?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 9:05 pm

FBR je napisal/-a:Mogoče v celi zgodbi tudi ti nisi tako nedolžen. Sta pa se policaja zgleda da zagledala v tebe in sta te dobila na piko...

Je pa tko, da se sigurno da pritožit in zmagati v pritožbi, kako je pa drugo...

Sej vem da nisem nedolzen, samo scena v vsem tem je da je vsa zgodba malo napihnjena... Da se ubistvu ni zgodilo vse tko kot je blo povedan iz ust policajev, to me moti...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jun 28, 2008 9:08 pm

Po pravici povedano zelo teško boš dokazal svojo nedolžnost... preprosto je uradna oseba in kot taka naj bi ne lagala... vsi vemo kako gre...

Vse člene pa imaš na internetu v zakoniku ZVCP... iskat se mi jih pa po pravici povedano ne da... je pa sigurno na netu...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 9:14 pm

Sej sm reku policaju direkt v glavo da majo oni zmeraj prav, pa prav to ni res. Sm reku ni vi men govort, sem mel ze ene parkrat probleme z vami, pa se jih bom mel, tko da nebi o tem. Na koncu preden sem su v hiso sem mu se reku da mam jest probleme z policaji, ne oni z menoj. Ko pa sm ga vprasu se ce so vstavli samo mene, ter ce so kdaj ze koga drugega tud je neki zacel cmokat, sm reku "samo mene ane?", pa mi pravi "ne to ni res!", sm mu sam nazaj "ne verjamem vam cist nic", sta se kar malo spogledala policaja. Potem sm pa samo odsel brez besed, ker vem za se kar nekaj takih situacij.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto So jun 28, 2008 9:31 pm

jutri pojdi slikat rajso; na sliki naj bo videt mal okolice, da je to res tam; napiši pritožbo in jo pošlji skupaj s sliko (:vc)
priča je tvoj brat tudi če je mladoleten
Zadnjič spremenil Karletto, dne So jun 28, 2008 9:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jun 28, 2008 9:33 pm

svizc je napisal/-a:Zanima me kje bi se na netu dal(ce bi se dal) dobit:

Krsitev: ZVCP-1E, 5. clen, 5. odstavek, 4. zveza

Iscem po netu ce bi se dal prebrat tocno to kar je meni bral prej policaj, pa ne najdem nikjer :?

meni je pomagal PureTNT ampak, če bom jaz tebi s tem pa ne vem..

zakon ZVCP-1E
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1525

beri odebeljeni tekst :D

5.člen

V petem odstavku 24. člena se prvi stavek spremeni tako, da se glasi: "Naprava iz tretjega odstavka tega člena, ki jo udeleženec cestnega prometa uporablja ali jo ima pri sebi ali v vozilu ali na njem, se odvzame.".
V šestem odstavku se črta beseda "najmanj", znesek "120.000 tolarjev" pa se nadomesti z zneskom "400 eurov".
V sedmem odstavku se znesek "2,000.000 tolarjev" nadomesti z zneskom "8.000 eurov", znesek "200.000 tolarjev" pa se nadomesti z zneskom "800 eurov". Znesek "2,000.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "8.000 eurov" tudi v tretjem odstavku 6. člena, sedmem odstavku 121. člena, devetem odstavku 126. člena in petem odstavku 127. člena. Znesek "200.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "800 eurov" tudi v drugem in tretjem odstavku 6. člena, sedmem odstavku 121. člena, devetem odstavku 126. člena, petem odstavku 127. člena, sedmem in desetem odstavku 190. člena, četrtem odstavku 196. člena, drugem odstavku 206. člena in petnajstem odstavku 211. člena.

skratka 5 člen = preračun SIT --> € za telebane in velikokrat se omenja beseda člen :lol:

6. člen

V 25. členu se dodata nova četrti in peti odstavek, ki se glasita:

"(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

(5) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prejšnjim odstavkom tega člena. Vozniku osebnega avtomobila, ki izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih ter vozniku motornega kolesa in kolesa z motorjem, ki izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu, se izreče tudi 5 kazenskih točk.".
V dosedanjem četrtem odstavku, ki postane šesti odstavek, se znesek "30.000 tolarjev" nadomesti z zneskom "120 eurov". Znesek "30.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "120 eurov" tudi v četrtem odstavku 29. člena, šestem odstavku 30. člena, tretjem odstavku 31. člena, drugem odstavku 41. člena, petem odstavku 45. člena, desetem odstavku 53. člena, petem odstavku 56. člena, tretjem odstavku 60. člena, osmem odstavku 61. člena, sedmem odstavku 82. člena, drugem odstavku 88. člena, tretjem in četrtem odstavku 89. člena, šestnajstem in sedemnajstem odstavku 102. člena, petem in šestem odstavku 114. člena, tretjem odstavku 120. člena in trinajstem odstavku 126. člena. :lol:
V dosedanjem petem odstavku, ki postane sedmi odstavek, se znesek "10.000 tolarjev" nadomesti z zneskom "40 eurov". Znesek "10.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "40 eurov" tudi v tretjem odstavku 27. člena, šestem odstavku 28. člena, petem odstavku 29. člena, petem odstavku 47. člena, petem odstavku 52. člena, osmem odstavku 53. člena, drugem odstavku 55. člena, četrtem odstavku 56. člena, devetem odstavku 61. člena, tretjem odstavku 64. člena, devetem odstavku 95. člena, sedmem odstavku 101. člena, dvanajstem odstavku 103. člena in tretjem odstavku 105. člena.

mislim, da je to to. upam, da ti bo kdo drug lahko bolje pomagal. meni ta zakon deluje smešno.
ne glede na vse pa ti svetujem eno. tudi meni so ravno na tem forumu pisali, da moja zgodba ziher ni čist tako nedolžna kot sledi kazen..pa vendar, pri sodniku (sodnici 8) ) sem dobil možnost povedati svojo zgodbo in sledilo je 6 šrečanj s sodnico, policistov pa ni bilo od nikoder. cca 1 leto je trajalo predno sem ji lepo rekel, da bom sprožil kazenski postopek in proti njemu, ker mi sramoti ime, ugled bla bla in njej, ker ne zna uvideti neresnosti postopka oz. same prijave (tudi zgodbe policistov so se razlikovale, moja je bila stalno ista). skratka soočenja nikoli ni bilo. jaz dobil odločbo, da sem v imenu ljudstva spoznan za nekrivega 8)

good luck 8)

p.s: tudi to je narobe, da te iščejo naslednji dan in te oglobijo za včeraj.wzf? kazen sicer izreče sodnik (glede na pravilnik) ampak vse skupaj malce smrdi na zajebanje policistov (če je vse to res kar praviš)

ajdee

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked So jun 28, 2008 9:36 pm

Jaz bi prvo placu pol sou na sodisce ...
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 9:49 pm

Ja ce placam, pa grem potem na sodisce se zna zgodit da mi bojo samo rekli "to je zaenkrat vse od nas in hvala lepa", pa so pokasiral lepo kazen.

Drugace pa sem jest tud ze na tem ali pa na enem drugem forumu bral da ce policaj pride naslednji dan do tebe oz. da ti ne izrece kazni takoj na samem mestu da ti nic ne morejo?

Ali je to po vase silovito speljevanje ce mas noter recimo 20km/h in pritisnes na gas in gume zacvilijo? Sem povedal policaju to jaz da speljes samo enkrat, pospesujes pa non-stop, pa ni jebal 5 posto nic :?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jun 28, 2008 9:52 pm

pejd do šefa postaje od kje si dobu kazn pa se probi zment
150€ je polovička?
drgač, pa pomoje jo boš mogu požret ker nis čist nedolžn ane

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 9:54 pm

150€ je polovicka ja, s tem da mam 40eur se kazni od nepravilnega parkiranja. Kako je z zakonom o tem kdaj ti lahko napise kazen in z tem ce ti kazen lahko napisejo kasneje pred tvojo hiso(moj primer).

Prekrsek je bil narejen 27.6.2008, datum izdaje prekrska pa je 28.6.2008, se ob kasnejsi uri kot pa sem naredil prekrsek...

Pa se nekaj se mi zdi neumno ko me je policaj na koncu vsega prasal "al bos podpisal?". Kaj ce bi odklonil?

Vprasal me je pa na tak nacin kot da mi ni treba :? :?

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe So jun 28, 2008 10:10 pm

Če bi odklonil bi bil rezultat isti, kazen dobiš v vsakem primeru. Mislim da če ne podpišeš dobiš potem po pošti in če v 15 dneh ne prevzameš postane postane to odločba. Nisem natančno povedal ampak je nekaj v tem smislu.
Je pa res da vsak policaj ki se tam mimo kdaj pelje ve kakšen asfalt je tam. Lahko samo pohodiš gas pa gume zaškriplejo. Saj misliš tist ovinek nasproti študentskega servisa ane?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 10:31 pm

Ja to je tista ravnina mimo Manhattna. Ce se peljes tako da imas naravnost studentski servis in pa na desni strani Mcdonald`s je potem ovinek v desno, tja sem zavil jaz prav pocasi, nato se vozil nekaj casa naravnost in pohodil gas.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jun 28, 2008 11:31 pm

meni niso niti kaj dali za podpisati niti so omenili stroške...stroške je omenila šele sodnica.

bori se, za tvoje šuške gre.

p.s: če ne bi sprejel naloga komu bi ga dali? :?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So jun 28, 2008 11:35 pm

menjekul je napisal/-a:meni niso niti kaj dali za podpisati niti so omenili stroške...stroške je omenila šele sodnica.

bori se, za tvoje šuške gre.

p.s: če ne bi sprejel naloga komu bi ga dali? :?

Sej to je scena? Komu bi ga potem dali. Res povem da me policaj vprasal za podpis kot da mi sploh nebi bilo treba podpisati, na tak nacin.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jun 28, 2008 11:58 pm

pol oni tebe direkto niso vidl??- si bil za vogalom??
izgovarji se na to, da si mel prazne gume, kar si takoj po tem odpravu- in je zacvilil, kljub temu da nisi mel hitrosti ;)
lp

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne jun 29, 2008 12:53 am

Samo iščete izgovore, plačaj čimprej polovičko, če je ta možnost, če ne plačaj polno.
Menim, da si ti tole mal olajšalno napisal.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov