svizc je napisal/-a:Zanima me kje bi se na netu dal(ce bi se dal) dobit:
Krsitev: ZVCP-1E, 5. clen, 5. odstavek, 4. zveza
Iscem po netu ce bi se dal prebrat tocno to kar je meni bral prej policaj, pa ne najdem nikjer

meni je pomagal PureTNT ampak, če bom jaz tebi s tem pa ne vem..
zakon ZVCP-1E
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1525
beri odebeljeni tekst
5.člen
V petem odstavku 24. člena se prvi stavek spremeni tako, da se glasi: "Naprava iz tretjega odstavka tega člena, ki jo udeleženec cestnega prometa uporablja ali jo ima pri sebi ali v vozilu ali na njem, se odvzame.".
V šestem odstavku se črta beseda "najmanj", znesek "120.000 tolarjev" pa se nadomesti z zneskom "400 eurov".
V sedmem odstavku se znesek "2,000.000 tolarjev" nadomesti z zneskom "8.000 eurov", znesek "200.000 tolarjev" pa se nadomesti z zneskom "800 eurov". Znesek "2,000.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "8.000 eurov" tudi v tretjem odstavku 6. člena, sedmem odstavku 121. člena, devetem odstavku 126. člena in petem odstavku 127. člena. Znesek "200.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "800 eurov" tudi v drugem in tretjem odstavku 6. člena, sedmem odstavku 121. člena, devetem odstavku 126. člena, petem odstavku 127. člena, sedmem in desetem odstavku 190. člena, četrtem odstavku 196. člena, drugem odstavku 206. člena in petnajstem odstavku 211. člena.
skratka 5 člen = preračun SIT --> € za telebane in velikokrat se omenja beseda člen
6. člen
V 25. členu se dodata
nova četrti in peti odstavek, ki se glasita:
"(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.
(5)
Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prejšnjim odstavkom tega člena. Vozniku osebnega avtomobila, ki izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih ter vozniku motornega kolesa in kolesa z motorjem, ki izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu, se izreče tudi 5 kazenskih točk.".
V dosedanjem četrtem odstavku, ki postane šesti odstavek, se znesek "30.000 tolarjev" nadomesti z zneskom "120 eurov". Znesek "30.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "120 eurov" tudi v četrtem odstavku 29. člena, šestem odstavku 30. člena, tretjem odstavku 31. člena, drugem odstavku 41. člena, petem odstavku 45. člena, desetem odstavku 53. člena, petem odstavku 56. člena, tretjem odstavku 60. člena, osmem odstavku 61. člena, sedmem odstavku 82. člena, drugem odstavku 88. člena, tretjem in četrtem odstavku 89. člena, šestnajstem in sedemnajstem odstavku 102. člena, petem in šestem odstavku 114. člena, tretjem odstavku 120. člena in trinajstem odstavku 126. člena.
V dosedanjem petem odstavku, ki postane sedmi odstavek, se znesek "10.000 tolarjev" nadomesti z zneskom "40 eurov". Znesek "10.000 tolarjev" se nadomesti z zneskom "40 eurov" tudi v tretjem odstavku 27. člena, šestem odstavku 28. člena, petem odstavku 29. člena, petem odstavku 47. člena, petem odstavku 52. člena, osmem odstavku 53. člena, drugem odstavku 55. člena, četrtem odstavku 56. člena, devetem odstavku 61. člena, tretjem odstavku 64. člena, devetem odstavku 95. člena, sedmem odstavku 101. člena, dvanajstem odstavku 103. člena in tretjem odstavku 105. člena.
mislim, da je to to. upam, da ti bo kdo drug lahko bolje pomagal. meni ta zakon deluje smešno.
ne glede na vse pa ti svetujem eno. tudi meni so ravno na tem forumu pisali, da moja zgodba ziher ni čist tako nedolžna kot sledi kazen..pa vendar, pri sodniku (sodnici

) sem dobil možnost povedati svojo zgodbo in sledilo je 6 šrečanj s sodnico, policistov pa ni bilo od nikoder. cca 1 leto je trajalo predno sem ji lepo rekel, da bom sprožil kazenski postopek in proti njemu, ker mi sramoti ime, ugled bla bla in njej, ker ne zna uvideti neresnosti postopka oz. same prijave (tudi zgodbe policistov so se razlikovale, moja je bila stalno ista). skratka soočenja nikoli ni bilo. jaz dobil odločbo, da sem v imenu ljudstva spoznan za nekrivega
good luck
p.s: tudi to je narobe, da te iščejo naslednji dan in te oglobijo za včeraj.wzf? kazen sicer izreče sodnik (glede na pravilnik) ampak vse skupaj malce smrdi na zajebanje policistov (če je vse to res kar praviš)
ajdee