Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

živa26
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

A1 Avto in njihova garancija

Napisal/-a živa26 Po jul 07, 2008 8:39 am

Mene pa zanima, če ima kdo že izkušnje z garancijo pri prodajalcu 1A Avto d.o.o. (ogled vozil na Letališki, pri AC kondorju)...

Je kdo kdaj uveljavljal njihovo (1 mesečno) garancijo in ali ste imeli kaj težav pri tem??

Resnično bi nujno rabila pomoč :)

Hvala in lp
Zadnjič spremenil živa26, dne Po jul 07, 2008 6:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 07, 2008 8:48 am

Jaz izkušenj z njimi sicer nimam. Svetoval pa bi ti, da prebereš droben tisk, ker ponavadi je pri teh preprodajalcih garancija 1 mesec ALI 1000 KM!!

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 Po jul 07, 2008 10:01 am

joj :? :? :?
sej vem da sem tečna, ampak res bi mi kakršnikoli podatki prov prišli.... :cry: :cry:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 07, 2008 11:06 am

živa26 je napisal/-a:joj :? :? :?
sej vem da sem tečna, ampak res bi mi kakršnikoli podatki prov prišli.... :cry: :cry:

a si prebrala pogodbo kaj zajema ta garancija, pa če je sploh v pogodbi kje omenjena?
kaj pa je sploh narobe z avtom?

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 Po jul 07, 2008 12:40 pm

Nevem še kaj je narobe ampak zgleda da motor neki heca...
Tudi bremze so hin ampak to nisem mislila uveljavljati, sem pa hotela ostalo, če je z motorjem kaj narobe.

A maš kakšne izkušnje z omenjenim prodajalcem?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 07, 2008 1:10 pm

spremeni naslov teme da se bo vedno za katero avtohišo se gre

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po jul 07, 2008 2:03 pm

Prepiši nam splošna določila oz splošne točke pogodbe, katero si podpisala. Vsekakor tisti del o garanciji, in pa če je zraven kaj s kemičnim svinčnikom dopisano (ne bi blo prvič) ;)

Potem, pa malce več napiši kater avto je to in koliko je star, da malce preštudiramo na hitro na kaj vse bi se znali zgovarjati ko boš avto dostavila nazaj k njim na popravilo.

Če misliš uveljavljat garancijo imaš dve poti:

1. Avto pelješ na servis in nato z računom prideš nazaj, kar se ne izide vedno in gre potem prej za tožbo kot pa kaj drugega.

2. Avto pripelješ nazaj v firmo, zraven pripelješ še eno omaro ali pa odvetnika, ki samo zraven stojita in poslušata ;)

Vsekakor svetujem opcijo 2 , da greš tam in jim poveš da so te mogoče nehote nategnili in hočeš popravljen voz ;)

Sam s TPVjem nisem imel groznih problemov pri uveljavljanju 3 mesečne garancije prvič, a glede na to da sem kupil tak fin avto s nadpovprečno ceno se je v garancijskem roku ene 2-3x zjebu in potem jim je šlo moje jamranje v nos. Vseeno pa sem s trmo dosegel, da so bile napake v 99% odpravljene ;)

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 Po jul 07, 2008 6:20 pm

ok... No takole je... Danes je kolega klical k njim in spraševal za garancijo, ko so mu zagotovili da je imajo mesec dni. Na računu, ki so ga poslali na leasing hišo je napisano da je garancija 8 dni. Danes je 14 dan odkar imam avto.
Gre za Ford Mondeo Karavan, l.2005, 2.0 TDCI, naj bi imel 73700km.
Ko sem se danes peljala v službo pa so avtu pri 130km/H padli obrati (mallo) toliko da se je čutilo in piržgali sta se dve lučki. Uspela sem videti samo eno (motor) druge pa ne (ali svečke ali neka tekočina, morda tudi od klime)...

Sem klicala na servis ampak so rekli da če se avto sedaj normalno obnaša ni potreba panika, ter da naj spremljam kako in kaj. Lučka od motorja sedaj ko ga vžigam dlje časa gori, vendar ko avto zalaufa, ugasne.

Sej še ni nujno da bo potrebno uveljavljati garancijo, vendar sem se hotela prepričati kako in kaj. Meni so zagotovili da je garancija 1 mesec.

No pa ker smo že tukaj a je kdo kdaj imel podobne probleme ali pa pozna koga ki jih je imel?

Ali bremze tudi spadajo v garancijo?

Najlepša hvala...

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Po jul 07, 2008 6:28 pm

ŽIVA, če hočeš greva skupi tja ;) ;) ;)
denis

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po jul 07, 2008 7:32 pm

Še vedno obstaja stvarna napaka ;)
Slika

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 To jul 08, 2008 6:39 am

Denis099: Zakaj skupi? Ti tudi moraš iti?
:o
Kakšna stvarna napaka?? :?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 08, 2008 8:00 am

Zakaj garancija, če lučka za napako na motorju zdaj ugasne. Če bi bilo kaj narobe, bi še zdaj gorela. Ko daš kontakt pa mora goreti in seveda ugasniti ko zaženeš motor. Ponavadi je pri dizlih pametno preventivno zamenjati kak LMM in pregledati EGR ventil (ki se ga da tudi zablendirati). Mislim pa, da na LMM in EGR nihče ne da garancije. Sploh LMM je že skor potrošni material, ki ga lahko kupiš v vsaki avto HIFI štacuni za < 100 evrov.

Avto odpelji na en servis, kjer vejo kaj delajo in naj ga priklopijo na tester, da boš sploh vedela za kakšno napako je šlo.

Moje osebno mnenje pa je: Ko kupiš rabljen avto, je treba nekak računat na to da bo treba kaj tudi zamenjat. Jaz sem vedno dal narediti najprej veliki+mali servis ne glede na to, da so mi zatrjevali da še ni potrebno. Ziher je ziher, nikomur ne moreš verjeti. Ko sem kupil dizla, sem moral po enem tednu zamenjat tudi LMM (senzor za merjenje pretoka zraka) in od takrat dela bp.

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 To jul 08, 2008 8:14 am

bzzero: v četrtek sem dogovorjena za preventivni pregled vozila oz. za diagnostiko... Takrat bom vedela kako in kaj... Lučka je že prav da gori (tudi sama nisem nek laik za avtomobile) ampak je pa lučka prej ugašala veliko prej kot sedaj... Tudi lučka za olje gori dlje kot prej... olje pa sem preverila in ne manjka...

Sej sem rekla da mogoče sploh ni nič blaznega narobe ampak v primeru da pa je, pa bi rada vedela kako in kaj... Glede na to da je bil avto skoraj 10.000 EUR (2,5 mio SIT) pa ne mislim še dodatnih par tisoč na njega dati.... Zato pa obstajajo garancije...

Servis pa sem sevada naredila, ampak takrat se problem še ni pojavil....

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti To jul 08, 2008 9:18 am

Pozdavljena
Sam sm tudi kupoval avto v 1A Avto in uveljeval garancijo ker se mi ni odpiral prtljažnik tako da so mi popravili v garancijskem roku, ostalo pa mi je vse delalo ok, edino merilnik olja me po 10 000Km občasno zaje... , vendar je olje v normali tako da se ne zanašam na računalnik, drugači pa ko sm kupoval tam avto je enmu kupcu crknil računalnik v avtu in so ga brez kakršnih koli ugovorov zamenjali, garancijo pa opravlja neko drugo podjetje s katerim imajo podpisano pogodbo, tako da nebi smelo biti nobenih problemov.

Lp

hane
Nov uporabnik

Napisal/-a hane To jul 08, 2008 9:28 am

zdravo! tudi jaz sem pred časom kupil ibizo pri 1A avto... bilo je nekaj napak vendar so jih odpravili, servis so pa naredili pri španu . torej glede njihovega garancijskega roka ni bilo težav.

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 To jul 08, 2008 9:58 am

ODLIČNO....

Sta me razveselila :)

Potem bom pa kar tja peljala avto in upala na najbolje...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jul 08, 2008 12:01 pm

živa26;
ko kupuješ rabljen avto, ne pričakuj, da bodo garancijski
pogoji enaki, kot pri novem vozilu. Zato ne bodi presenečena,
če ti določenih stvari ne bodo priznali v garanciji. Ne mislim
zdaj samo A1, ampak na splošno.

Kot je že napisal "bzzero", ob nakupu rabljenga vozila, je
potrebno računati (zaradi sebe, če ne zaradi drugega) na
to, da je nekaj denarja potrebno "vložiti" v avto na začetku.
Tudi sam sem kupil pred meseci rabljenega, pa sem naredil
"veliki servis", menjal končnike (imeli "luft"), naredil optiko,
menjal selene (eden spustil) in EGR ventil (cukanje ob pospševanju).
To je zneslo 1000 EUR. Tako je.

Kupuješ rabljeno vozilo, ne novo. Sploh pa Forda TDCI.

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 To jul 08, 2008 12:24 pm

joj joj joj.... :shock: :shock:

Jst resnično nisem neka baba, ki ne ve kaj je avto.... Ampak če je motor pokvarjen seveda tega ne bom plačevala... Plača človek tisto kar je normalno in tisto, kar spregledaš ko avto kupiš...

Če motor cuka in tega nimaš namena popravljat potem pač takega vozila ne kupiš....

Gre za napake, ki niso vidne in ki jih pri normalnem pregledu vozila ne opaziš ali pa celo napake, ki jih niti prodajalec ne ve, pa se vseeno zgodijo...

Nikomu nočem nič slabega (sploh ne 1A Avtu) zanimalo me je samo če ima kdo z njimi izkušnje in kako se obnesejo pri reklamacijah...

Hvala "moški" za pomoč, ampak tak laik pa spet nisem (avto nima lufta, ne cuka, ima dobre pospeške, vse deluje, ob možnem zaviranju ne vleče, lepo vžiga, ne kadi,ipd.....)

Hvala še enkrat :)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 08, 2008 12:35 pm

Dobro, zdj že govorite kot bi kupila Polota l.96 za 1000 eur in pričakovala nevem kako garancijo.

Avto je star 3 leta in ima nekaj če 70k km. To je skoraj novo in se kot tako tudi prodaja ;) In če je avto prodan kot odličen sploh pa tak letnik in s takimi kilometri potem mora delat brezhibno. Če pa avto nagaja zaradi nerealnih kilometrov pa to ni njen problem, ampak problem od firme ki takšen avto proda. Namreč ona je toliko več plačala za ta avto v upanju na brezhibno delovanje samega avta. Drugače če bi gledala že sedaj na vložke v avto bi kupila Mondea l. 2003 z 200k km in bi ji bilo logično, da bo treba nekaj večjega vložit v avto ;)

Pa kakšen veliki servis na avtu starem 3 leta in z 70k km, veliki servisi se opravljajo med 100 in 120k km ali na 5 let. Zopet če je težava v tem, da je kaj več kot 100 eur dotrajanega kar bi bila posledica večjega števila kilometrov to zopet ni njen problem ampak problem od firme, ki tak avto prodaja in nanj daje garancijo razumete?

Treba je razumet, da je avto s tako kilometrino dražji od avta z 150k km in to za več kot samo en servis! Več zanj pa ljudje plačajo ravno zato, da ne bi imeli problemov z avtom. Če pa stvari crkujejo in padajo obrati in podobno pa je zopet to problem garancijskega roka in ne Žive. Me zanima, če bi prehitevala in bi ji padli obrati in bi se zaradi tega postavila v prometni konflikt- oz nevarno situacijo, če bi ji potem govorili naj ne paničari da če zdj dela je pa vse OK.

Živa avto nazaj odpelji, zahtevaj da ga priklopijo na tester in ti povejo kaj je narobe (četudi zdaj ni nič, bo računalnik od avta pokazal točno uro in vse kaj se je takrat zgodilo v motorju/turbini/senzorjih) in v primeru da je kaj minimalističnega se res ne splača komplicirat, v primeru da je kaj več jim povej da si ti ta avto plačala več kot pa so podobni z več kilometri ravno na račun zaupanja in neproblematike z avtom ;)

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 To jul 08, 2008 12:41 pm

Koooončnooo....

Hvala Psepi.... Prov vesela sem tegale tvojega posta... Točno tako bom naredila kot si napisal... Še danes grem nazaj :)

Hvala :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost