Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Kaj narediti??

Napisal/-a Aldin20 So jul 19, 2008 8:41 pm

prvo lep pozdrav..mogoče pred tremi tedni me je policija ustavila v velenju zaradi prekoracitve hitrosti 20km..omejitev 60 peljal sn 80..dobil sn kazen 60 evrov in sn plačal takoj to pomeni 30..dans dobim po posti od policijske postaje Velenje naslednje :
....je policist izdal placilni nalog za krsitve 9. odstavka 32. clena ZVCP-1.pri slednji je namesto prave tocne "A" po pomoti napisal napacno tocko "B".zaradi ocitne pomote je potrebno tocko spremeniti tako kot je navedeno v izreku tega sklepa - naslednje :

pravni poduk:zoper ta klep zahteva za sodno varstvo ni dovoljena, dovoljena pa je zoper popravljeni placilni nalog prii katerem 8 dnevni rok za vlozitev zahteve zacne teci z dnem vrocitve tega sklepa..

ali lahko dobim vecjo kazn kjub njihovi napaki ceprav sem tisto kazn izreceno plačal??? hvala lepa za odgovore

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto So jul 19, 2008 8:54 pm

NE! ni tazga filma

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Kaj narediti??

Napisal/-a lumpii So jul 19, 2008 9:03 pm

Seveda moraš se pritožiti.
Ugotovili so da si jo prepoceni odnesel.
Pomoje je kazen vsaj 200-300€ ne pa 60€.

Če se ne boš pritožil poš potegnil takratko, zato pojdi do enega poceni odvetnika in ti bo za male denarje sestavil pritožbo oziroma dopis.
E60 525dA M-Optic, 2005

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Ne jul 20, 2008 4:40 pm

no dans vjutro se hujse...policaj v skodi superb lepo zaustavil:D ker nisn imel homologacije o pnevmatika in platisci in sprednjih luci drugo use blo postiman..doma imel usa potrdila cakal sn sam pondeljek da lak grem na rti vendar me je prej doletelo to odvzem tablic in 600 eurov kazni..hoto sn ga prepricat da imam use pripravljeno sam v pondeljek vjutro auto peljem na rti pa mi je odgovor da on ni od vceraj in se odpeljaj :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne jul 20, 2008 4:45 pm

:( ti pa nimaš sreče

shilyeg
Nov uporabnik

Kraj: sam hrvaška ne

Napisal/-a shilyeg Ne jul 20, 2008 4:49 pm

napiši pritožbo in zraven dodaj kopijo papirjev ki so ti jih dali na RTI-ju
drift and die smoke and fly

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Ne jul 20, 2008 4:52 pm

edin moznost je da bi mi pri datumi mal spremenil..pa da pol pritozim..ker sn ga vpraso ce lako skocim domov po papire..me 100metrov od bloka ustavo pa mi ni verjel..na konc koncu bi se z onim policajem lak zmenil..vendar drugi policaj je bil bol tak..na koncu izjava..da si nebi mislo da rad kazni napisem..a kr takoj zacel pisat:D hehehe

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 20, 2008 6:31 pm

k pa se vozs z nehomologiranim avtom.sj vem da je mau bolna pa ne pricakujes takega odgovora ampak vedel si da mas nehomologiran pa si se vozil,tko da posledice moras sprejet.
pritozit se nimas zakaj,ni variannte.pa nj pisejo kar kol.ti dne tega pa tega nisi mel homologiranega avta.sepravi je tehnicno neizpraven,seprav se z nim ne smes vozit,pa mas ti lahko doma vse papirje,to se ne pomeni da bos homolomo opravil uspesno
p.s. tut jaz nisem homologiral feltn koj k sm jh dau na avto,ampak sm pa ze pred tem poslau prosnjo za pregled,pa sm dau vabilo na pregled + papirje v avto,ce bi me ustavl,da bi se vsaj kj zmenu.
Zadnjič spremenil abbe, dne Ne jul 20, 2008 6:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Ne jul 20, 2008 6:36 pm

ja dobro tko je prislo skozi da nisn mogo use naenkrat...pa sej se noben nebuni..ju3 lepo plačat in tablice spet na auto..najmanjsi problem :) sam pac aj noben nepricakuje ane

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 20, 2008 6:41 pm

Aldin20 je napisal/-a:ja dobro tko je prislo skozi da nisn mogo use naenkrat...pa sej se noben nebuni..ju3 lepo plačat in tablice spet na auto..najmanjsi problem :) sam pac aj noben nepricakuje ane

sj jst tebe razumem,ampak res bi laho meu papirje v avtu,bi se vsaj kj mogoce lahko zmenu z njimi.zj bos pa tok dnarja dau,k bi za ta dnar lah su na pocitnice al pa kupu kj za avto.
p.s. nism hotu pametovat ampak mau me zmot k folk nardi prekrsek pa se zaveda da je sam za to kriu po pa isce resitev kako bi sistem okol prnesu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne jul 20, 2008 10:37 pm

abbe je napisal/-a:k pa se vozs z nehomologiranim avtom.sj vem da je mau bolna pa ne pricakujes takega odgovora ampak vedel si da mas nehomologiran pa si se vozil,tko da posledice moras sprejet.
pritozit se nimas zakaj,ni variannte.pa nj pisejo kar kol.ti dne tega pa tega nisi mel homologiranega avta.sepravi je tehnicno neizpraven,seprav se z nim ne smes vozit,pa mas ti lahko doma vse papirje,to se ne pomeni da bos homolomo opravil uspesno
p.s. tut jaz nisem homologiral feltn koj k sm jh dau na avto,ampak sm pa ze pred tem poslau prosnjo za pregled,pa sm dau vabilo na pregled + papirje v avto,ce bi me ustavl,da bi se vsaj kj zmenu.

Jah, ko sem js homologiral felge za prejšnji avto, je bilo to takrat možno le v MB ali LJ in mogoče v KP? Uglavnem, sem se vozil z vabilom na LPP menda en mesec naokoli, ker pač je bla gužva.

Kar se pa konkretnega primera tiče:

1. Če se je policaj zmotil je to njegov in ne tvoj problem. Napiši jim lepo, da to z spremembo kazni ne bo šlo, in da je zadeva več kot očiten lapsus dela policista in ne kakršnokoli dejanje iz tvoje strani! Da že takšne fore pošiljajo domov, kaj smo že pred bankrotom v državi al kaj :roll: Pa tam jim dopiši- repliciraj na tisti pravni pouk, da ni potrebe po sodnem varstvu, ampak da te vseeno nadlegujejo brez razloga in si zelo užaljen. Ti si storjen prekršek plačal, sedaj pa te nadlegujejo. Po kakšni tarifi si ga plačal? Po takšni ki jo je določil policist ;) Sicer je tudi policist le človek, ampak on zaradi tega načeloma ne bo nič naj****, ti boš manj plačal in vse bo OK.

2. Glede druge variante pa ti preostane ena taka bolj na srečo opcija. In to je, da greš na PE iz katere so ti napisali kazen za nehomologirane dele. Dostaviš vse papirje z vabili na RTI in jim poveš, da tvoj namen ni bil kršitev zakona. In da si odbijače al karkoli namontiral na avto ta vikend, ker kasneje nimaš časa ker delaš zadeva pa za samo homologacijo mora biti namontirana na avtu, da preverijo njeno ustreznost. Drugače pa očitno nisi naletel na pravega, ker z veliko policisti se da marsikaj zmenit. Drugič ko naletiš na takega, če si res 100m pred blokom, mu kar pobegni v blok itak med postopkom ne sme zapustit kraja obravnave in mu prinesi papirje :P

recept
Novinec

Re: Kaj narediti??

Napisal/-a recept Po jul 21, 2008 7:23 am

Aldin20 je napisal/-a:prvo lep pozdrav..mogoče pred tremi tedni me je policija ustavila v velenju zaradi prekoracitve hitrosti 20km..omejitev 60 peljal sn 80..dobil sn kazen 60 evrov in sn plačal takoj to pomeni 30..dans dobim po posti od policijske postaje Velenje naslednje :
....je policist izdal placilni nalog za krsitve 9. odstavka 32. clena ZVCP-1.pri slednji je namesto prave tocne "A" po pomoti napisal napacno tocko "B".zaradi ocitne pomote je potrebno tocko spremeniti tako kot je navedeno v izreku tega sklepa - naslednje :

pravni poduk:zoper ta klep zahteva za sodno varstvo ni dovoljena, dovoljena pa je zoper popravljeni placilni nalog prii katerem 8 dnevni rok za vlozitev zahteve zacne teci z dnem vrocitve tega sklepa..

ali lahko dobim vecjo kazn kjub njihovi napaki ceprav sem tisto kazn izreceno plačal??? hvala lepa za odgovore

Glede na odstavek (9.), bi rekel, da so te ustavili zunaj naselja.

Če si peljal natanko 80km/h (niti km/h več!!!) namesto 60km/h, potem je dikcija zakon jasna a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, 60 eurov, saj padeš v točko A. Ker je to meja, je povsem mogoče, da je policist napačno ugotovil toleranco naprave in ti sprva pripisal nižjo "obračunsko" hitrost.

Sem pa malo bolje prebral:

"Policist je namesto prave A napisal B", torej gre verjetno samo za formalno napako pri pisanju. Zaračunal ti je A, napisal pa je očitno B in sedaj se mu tepe v evidenci. Daj še enkrat prepiši sklep, saj se mi zdi, da gre pravzaprav v tvoje dobro.

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Po jul 21, 2008 8:48 pm

recept sem kontaktiral z policijo ki me je v soboto ustavla..pa mi je objasnil tocno to kar si rekel...da oni posljejo ker mu ni v evidenciji..pac da me obvsteji da so se zmotli in da se popravi..tko da nimam z tem nic..je reko pac obvestit te morejo..hvala lepa za odgovor ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov