Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Rdeča luč...???

Napisal/-a bikk So jul 26, 2008 9:22 am

Ustavi me policaj na ptujski cesti v MB...
In kazen 250€...prekršek prevožena rdeča luč.

Hmm...mu povem da,če že sem prevozil oranžno luč...ne pa rdečo.
Odvrne...jaz sem že imel zeleno (je čakal na desni)...pa nato nisem si jaz tega zmislil...

Potem ga vprašam...kako bo to dokazoval...pa nič...samo napiše plačilni nalog in sva zaklučla...
Glede situacijo...nisem prevozil rdeče luči(mogoče oranžno)...nisem oviral prometa(nobeden me ni čakal oz.trobil:))...križišče je kr dolgo in obstaja možnost da ko sem še bil v križišču da je on videl na svojem zeleno luč-če že pravi tako...

Polovičko sem že plačal...ampak mislim vseeno napisat pritožbo.

Zanima me če so že sploh komu ugodili pritožbi?
Ali je dosti samo njegova ocena...?
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So jul 26, 2008 9:39 am

Drži to, da policija ima vedno prav. Pritožba je že nesmislena, ker si plačal, nimaš pa tudi priče ki bi to potrdila. Tudi če bi jo imel, ti nič ne pomaga, je že na forumu bil primer da priča ni mogla nič narediti. Pa redko komu uspe kaj z pritožbo narediti, ozirmo še nisem slišal da bi kdo uspel kaj narediti v takem primeru kot jo imaš ti. Na koncu ti samo še dodatno dajo račun od sodišča.

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk So jul 26, 2008 9:58 am

plačal sem zaradi roka 8dni...50% manj...ker vem da mi pritožbe ne bodo v 14dneh obravnavali...pa še dopusti so:)
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So jul 26, 2008 11:52 am

plačat bo treba. jaz sem tudi. pa sem imel še zeleno (zavijal sem desno), stal v križišču, ko se folk ni spokal naprej in plačal 125€

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Re: Rdeča luč...???

Napisal/-a Psepi So jul 26, 2008 11:58 am

bikk je napisal/-a:Hmm...mu povem da,če že sem prevozil oranžno luč...ne pa rdečo.
Odvrne...jaz sem že imel zeleno (je čakal na desni)...pa nato nisem si jaz tega zmislil...

Če je bilo križišče, takšno da je imel policist za v smer desno poseben semafor (normalen semafor+na desni še enostopenjska škatlica z zeleno puščico, ki kakšnih 3-8s prej sprosti promet v eno smer ti bo malo lažje.

Potem ga vprašam...kako bo to dokazoval...pa nič...samo napiše plačilni nalog in sva zaklučla...
Glede situacijo...nisem prevozil rdeče luči(mogoče oranžno)...nisem oviral prometa(nobeden me ni čakal oz.trobil:))...križišče je kr dolgo in obstaja možnost da ko sem še bil v križišču da je on videl na svojem zeleno luč-če že pravi tako...

Polovičko sem že plačal...ampak mislim vseeno napisat pritožbo.

Zanima me če so že sploh komu ugodili pritožbi?
Ali je dosti samo njegova ocena...?

Poznam primer, ko je bilo nekaj podobnega ugodeno. . . Drugače, pa če si že plačal mislim, da ti država ne bo nakazovala nazaj.

Napiši pritožbo, zgubiti nimaš kaj če si že plačal.

V pritožbi napiši, da iskreno nisi šel čez rdečo in da si pripeljal normalno, ter da je možno da se je ob tvojem vhodu v križišče mogoče res prižgala oranžna in nato rdeča a tega nisi opazil. Poudari, da če bi to videl bi poskusil takoj varno in vestno ustaviti pred semaforjem. V kolikor bi to bilo nemogoče bi dodal plin, in čimprej prepeljal križišče, da ne bi predstavljal kakršnekoli nevarnosti za vse soudeležence v prometu.

Nato še enkrat poudari, da se nič od tega naštetega ni zgodilo ker si peljal čez križišče normalno in nikogar oviral.

Nato povej, da si kazen plačal takoj saj bi v primeru brez polovičke to še bolj ogrožalo tvoje trenutno ekonomsko stanje.

V pritožbi če je bilo res tako kot sam praviš, povej da tvoj cilj ni bil nikakor kršitev zakona in da tega tudi sam ne odobravaš, pritožbo pa pišeš zato ker se ti zdi kazen neutemeljena in nepravična ker trdiš in zagotavljaš da prekrška nisi storil, prav tako nikogar ogrožal :)

upam, da sem ti vsaj malo pomagal :)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jul 26, 2008 12:06 pm

Če si plačal, si priznal krivdo. In tudi vožnja skozi oranžno luč je kazniva. Vsak komentar je tu odvečen.

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk So jul 26, 2008 1:14 pm

@Psepi...pomagal velik...HVALA!

@strokovnjak...
Da tudi skozi oranžno je kaznjivo...pol manj kot rdeča...to ti lahko pa dokaže če vozi za teboj...drugače pa težko...a ne.
Ne strinjam se s tem, da sem priznal krivdo...niti če plačaš, niti če podpišeš nalog...sem preveril !!!
Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So jul 26, 2008 2:07 pm

bikk je napisal/-a:@Psepi...pomagal velik...HVALA!

@strokovnjak...
Da tudi skozi oranžno je kaznjivo...pol manj kot rdeča...to ti lahko pa dokaže če vozi za teboj...drugače pa težko...a ne.
Ne strinjam se s tem, da sem priznal krivdo...niti če plačaš, niti če podpišeš nalog...sem preveril !!!

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kdo ti je povedal,da s tem ko si podpisal nisi priznal krivde?Kako boš pa ti sedaj,ko si podpisal nek dokument in tudi plačal,dokazal da nisi kriv?Malo hecno vse skupaj.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jul 26, 2008 3:50 pm

Kaj se boš skliceval na neprištevnost ko si podpisal in še enkrat ko si plačal?
Isto ko bi v gostilni pojedel kosilo, plačal in čez 1 teden prišel nazaj težiti, da hočeš denar nazaj, ker je bila hrana neokusna?!

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk So jul 26, 2008 5:37 pm

preveril sem...na policiji.

Podpis pomeni da ti je bila predstavljen prekršek in izročen plačilni nalog...ki je podpisan.
Plačal sem zaradi kasnejših večjih stroškov...v primeru zavrnitve pritožbe.

In preveril sem tudi če vračajo €€€ nazaj...DA.

Enii pač delajo napako ko vložijo pritožbo ki se obravnava predlogo in tako nimajo potem možnosti polovičke...

Če nekaj podpišeš zakaj potem imaš pravico vložiti pritožbo v 8dneh...če bi bilo tako kot vidva pravita...potem nebi blo možnost pritožbe.

Vem pa da je malo pritožb odobrenih...to je tudi bilo moje vpr...in vaše izkušnje s tem!
Slika

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So jul 26, 2008 6:01 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Kaj se boš skliceval na neprištevnost ko si podpisal in še enkrat ko si plačal?

Psepi je napisal/-a:Nato povej, da si kazen plačal takoj saj bi v primeru brez polovičke to še bolj ogrožalo tvoje trenutno ekonomsko stanje.

Ne bo prvi, ki je naredil tako ;)

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 So jul 26, 2008 7:07 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Če si plačal, si priznal krivdo. In tudi vožnja skozi oranžno luč je kazniva. Vsak komentar je tu odvečen.

Na tvojo žalost ima prav.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk So jul 26, 2008 7:21 pm

s12345 je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Če si plačal, si priznal krivdo. In tudi vožnja skozi oranžno luč je kazniva. Vsak komentar je tu odvečen.

lp

pol že...vprašanje? Je kdo zavrnil podpis na kakšernkoli plačilni nalog?
Kaj se potem zgodi?

Te policaj pusti oditi brez podpisa...kaj pa primer da te prisili podpisat...

ne podpišeš...ne dobiš dokumentov nazaj! Sej prvo hočejo dokumente...mislim da vsak ki bi zavrnil podpis se mu nebi dobro pisalo...ali pač!
Slika

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 So jul 26, 2008 9:12 pm

če ne podpišeš, to zapišejo na policijski zapisnik. potem pa to roma k sodniku.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk So jul 26, 2008 9:46 pm

se pravi se ti obeta še višja globa:)
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So jul 26, 2008 10:30 pm

bikk je napisal/-a:se pravi se ti obeta še višja globa:)

točno tako,jaz nisem podpisal zapisnika,ker se pač nisem strinjal,...
nakoncu(trajalo je skoraj 2 leti),sem pač moral vse plačat in še vse sodniške stroške ki so se nakopičili,zadnji odgovor sodnika za prekrške je pa bil:
JAZ MORAM POLICISTOM VRJETI,SAJ ZATO SO PA POLICISTI :?
tudi priče mi niso kaj pomagale,je pač preprosto vrjel policistom

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So jul 26, 2008 11:37 pm

Uf,ko berem v kaki pravni državi živimo mi je prav slabo...
Saj maš prav bikk.Vloži pritožbo,itak ne moreš nič zgubiti.Policajem pa jaz ne bi več preveč zaupal,saj vsak po svoje zakon trobi(oz. tolmači)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jul 27, 2008 10:40 am

Lahko pa daš pritožbo na policista. Mogoče na hitro zgleda, da s tem ne boš nič naredil, vendar se lahko motiš. Vsaka pritožba gre v register policista. Če bo to prva pritožba, se z njo ne bodo ukvarjali. Če se bo pa še kdo drug oz. tretji pritožil na istega policista, potem pa komisija tudi tega policaja pod drobnogled vzame.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Ne sep 21, 2008 7:55 pm

bikk je napisal/-a:
s12345 je napisal/-a:

lp

pol že...vprašanje? Je kdo zavrnil podpis na kakšernkoli plačilni nalog?
Kaj se potem zgodi?

Te policaj pusti oditi brez podpisa...kaj pa primer da te prisili podpisat...

ne podpišeš...ne dobiš dokumentov nazaj! Sej prvo hočejo dokumente...mislim da vsak ki bi zavrnil podpis se mu nebi dobro pisalo...ali pač!

nism podpisu , ker vem da nism naredu narobe usen sm dobu placilni nalog , papirje mi je vrnu napisu sm prizotbo zaka bi placeval ce nism nc naredu narobe

ps. koliko dni traja da zves rezultat pritozbe

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne sep 21, 2008 8:23 pm

No da še jaz opišem mojo pot do izgube izpita.

Bil sem mlad voznik. Prvih pet točk sem napihal in plačal polovico. Tukaj ni debate, bil sem neumen. Od takrat naprej nisem nikoli več sedel pijan za volan. Tri mesece po tem, sem se v nedeljo zvečer pojal po BTCju, takrat tam ni nobenega in bil je dež pa sem se izživljal na krožnem križišču. Ko sem potegnil ročno, da mi je odneslo zadek je nasproti pripeljal policist in me ustavil. Kazen 400 EUR in 4 kazenske točke :shock: . Nekako tako sem pogledal, potem pa rekel policistu naj se me usmili, da ne bom zaradi take neumnosti izgubil izpita. Šel je pogledati v računalnik in rekel, da nimam zavedene nobene pike in da sploh nisem mlad voznik (naj spomnim, da se je to zgodilo tri mesece po dobljenih 5 pikah in da sem izpit imel šele eno leto). Napisal je kazen na katero sem se pritožil.

Po enem letu sem dobil opomin z davčne uprave pred pričetkom davčne izvržbe zaradi neplačanih sodnih stroškov in plačilnega naloga. Vse skupaj sem dal poizvedeti na davčni in jim poveda, da sem se na kazen pritožil in da še ni rešena. Nakar dobim čez teden dni domov pošto z policijske uprave v kateri je bila DVA meseca stara razsodba in dve položnici za plačilo sodnih stroškov ter globe. V razsodbi je pisalo, da je moja pritožba zavrnjena in nanjo ni možen ugovor. Ker je bila stvar stara dva meseca so seveda že zdavnaj potekli roki za plačilo. Čez 4 mesece sem prejel odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Torej od trenutka, ko je policist napisal kazen pa do izgube izpita me kljub pritožbi ni nihče nič vprašal, prav nihče, niti kak sodnik ali bilokdo. Kaj če bi si policist izmislil, da sem poleg mojega drsenja peljal še čez rdečo luč, polno črto,... Vse to bi moral požreti in plačati.

Moj sklep in nasvet vsem vam je, da vozite umirnjeno, trezno in ne delajte prekrškov, ker vas v tej državi nebo nihče nič vprašal.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov