Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Danaja
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Študentka

Napisal/-a Danaja Če jul 31, 2008 12:35 pm

Sem študentka, delam že eno leto preko sš, mesečni dohodek mi znaša 900 eur. Zanima me ali zame sploh pride v poštev kako financiranje-kredit, leasing, brez poroka?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 31, 2008 12:39 pm

Ne. Jutri izgubiš službo in kaj pol? Še odpovednega roka ti ne dajo.
Zrihtaj si pri delodajalcu za nedoločen čas, potem pa nobeno financiranje ni problem...to je seveda, če ti je všeč delo, ki ga opravljaš...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Napisal/-a tuning_man Če jul 31, 2008 12:41 pm

Najlažje se je zapufat, potem pa mami in ati naj plačujeta dalje. Po mojem neboš večno študentka, niti takoj po končanem študiju dobila službe. Kdo ti bo potem plačeval kredit?? Seveda se da vse dobit, pri pravi banki. Pa mogoče ti naredijo minimalni polog pa je to to. Samo mislim da se ti ne splača v to spuščat. Lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jul 31, 2008 12:41 pm

poroka rabiš, kolko se spomnim ;) pa še to kak pri komu ;) (za nakup avta)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Crypto
Nov uporabnik

Napisal/-a Crypto Če jul 31, 2008 12:44 pm

Seveda da se da. V NLB imaš kredit brez zavarovanja, torej ne rabiš potrdila delodajalca. Pogoj je, da zadnjih 6 mesecev dobivaš redni priliv na tekoči račun. Imaš pa dve opcije, NLB avtokredit (max 4k euro kredita) in pa nek nlb vita kredit, kjer zraven še nek življenski sklad odpreš, se pravi si sposodiš 5k euro, oni ti ga pa odobrijo 6, s tem da 5k euro teb dajo, unga jurja pa dajo v ta sklad.

Danaja
Nov uporabnik

Napisal/-a Danaja Če jul 31, 2008 12:48 pm

Zakaj ste me nekateri takoj napadli? Pač zaenkrat nimam možnosti zaposlitve za nedoločen čas, čeprav pošteno delam, nikakor pa ne prelagam odgovornosti plačevanja kredita na starše, ker ga oni niso zmožni prevzet. Edina "napaka" je moj status.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 31, 2008 12:51 pm

Pri Hypo leasingu gre brez poroka ker so pri nakupu vozila fizični lastniki tak oni finančni lastnik pa si ti. Imajo ugodne lizinge in zelo so korektni, ustrežljivi in prijazni. Položnice dobivaš na dom. Torej, ti plačuješ dejansko najemnino za vozilo in ko zadevo odplačaš postaneš tudi fizični lastnik. Če pa se zadeva konča predčasno ker pač "bankrotiraš" pa nikomu ništa. Oni dobijo itak vozilo, ti si praznih rok ampak nimaš nobenih terjatev za naprej! Morem te pa opomniti da v primeru takega nakupa vozila moraš imeti obvezno kasko zavarovan avto(kar je pa tudi pametno) in lažje se je zmenti za nakup novega kot rabljenega avta. Zato se na začetku ozri za kakim mini avtom ki je poceni, ima nizko zavarovanino in poceni vzdrževanje. kot npr:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2056049
lp, pa srečno, ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če jul 31, 2008 12:57 pm

Leasing je še najlažja in najdražja varianta, glede na tvoj status.
Plačuješ neko vsoto na mesec za uporabo vozila, ki je pisano na "lizingodajalca".
Avto torej NI tvoja last, ti samo plačuješ uporabo. Lahko pa ga na koncu odkupiš, plačaš večji zadnji obrok.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Danaja
Nov uporabnik

Napisal/-a Danaja Če jul 31, 2008 12:59 pm

Poznam leasing, zanimalo me je predvsem, če je kakšna opcija, da bi mela leasing brez poroka. Pri enem izmed prodajalcev so mi sicer rekli, da je možno kupit avto pri njih le z 35%pologm, os.dok. in davčno. Poznate kej take variante?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če jul 31, 2008 1:13 pm

To je odvisno od lizing hiše. Od tebe je pa odvisno ali bi res rada plačevala za nekaj kar ni tvoje.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jul 31, 2008 1:17 pm

ko sem na nlbju vzel leasing me noben ni vprašal kakšen status imam niti potrdila nisem rabil pokazat, takrat tut nisem bil še komitent nlb.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če jul 31, 2008 2:25 pm

Ne rabiš nič takega. Pri NLB dobiš kredit takoj, okoli 5k € . Moraš pa odpret oz. si vzeti eno plačilno kartico ala Mastercard, rabiš 3 mesece stalnih prilivov, osebno, št. TTR in to je mislim da to. Še bolje je oz. lažje, če ti delodajalec da neko potrdilo, da te misli obdržati še kar nekaj časa. Doba odplačevanja pa je mislim, da 4 leta.

Aja, pa vzameš gotovinski kredit, je bolj ugoden od avtokredita ;)
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 31, 2008 3:09 pm

killah bee je napisal/-a:Ne rabiš nič takega. Pri NLB dobiš kredit takoj, okoli 5k € . Moraš pa odpret oz. si vzeti eno plačilno kartico ala Mastercard, rabiš 3 mesece stalnih prilivov, osebno, št. TTR in to je mislim da to. Še bolje je oz. lažje, če ti delodajalec da neko potrdilo, da te misli obdržati še kar nekaj časa. Doba odplačevanja pa je mislim, da 4 leta.

Aja, pa vzameš gotovinski kredit, je bolj ugoden od avtokredita ;)
4100€! Kartice pa ne dobiš kar tako. Kot študent pa še manj!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če jul 31, 2008 3:22 pm

jest sem jo dobil in to kot študent ;)

Čisto odvisno kako se znaš zmenit.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 31, 2008 4:40 pm

Danaja je napisal/-a:Zakaj ste me nekateri takoj napadli? Pač zaenkrat nimam možnosti zaposlitve za nedoločen čas, čeprav pošteno delam, nikakor pa ne prelagam odgovornosti plačevanja kredita na starše, ker ga oni niso zmožni prevzet. Edina "napaka" je moj status.

Ker so neumni...

Torej, kot so ti normalni ljudje povedali, se da dobiti kredit, pogoj najmanjši pa je ponavadi vsaj 3-mesečni redni prelivi za nazaj....

Pa srečno!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Študentka

Napisal/-a MacTron Če jul 31, 2008 5:33 pm

Danaja: off
mene pa nekaj drugega zanima... koliko tem bos ti se odprla?
saj lahko nadaljujes tu; vse se nanasa na nakup avtomobila
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ?p=1022172

ce pa ne znas najdit svoje ze napisane teme/posta si pa poglej ta navodila
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=48855
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov