Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

chevy
Poznavalec foruma

Parkirna kazen v Opatiji

Napisal/-a chevy Če jul 31, 2008 5:12 pm

Tako je bilo. S punco sva bila 25. v Opatiji. Parkiral sem ob cesti v parkir mestu in šla po Opatiji. Ko sva se odpravila nazaj do auta sem opazil, da folk na neke avtomate ob cesti plačuje in vzamlja listke. Ko sem šel pogledat sem videl, da na teh avtomatih vplačaš parkir mesto, pa neke fore z sms po mobitelu. Pol pridem do auta in vidim listino v vrečki zataknjeno za brisalc. Pogledam noter in kazen 100 kun. Seveda nisem šel plačat :P Ni razlog denar, ker nisam plačal. Sem rekel ''ma ko jih je** '' :twisted: Piše da moram plačati do 2.8.. Sedaj me zanima, pač ko pridem naslednjič, ali mi bodo ''nabili'' dodatno kazen ko/če vidijo reg. tablico? Ali naj grem plačat to kazen (Opatija mi je oddaljena 30 km)? ...ali naj pustim tako kot je?

LP

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Re: Parkirna kazen v Opatiji

Napisal/-a gold hamster Če jul 31, 2008 5:24 pm

chevy je napisal/-a:Tako je bilo. S punco sva bila 25. v Opatiji. Parkiral sem ob cesti v parkir mestu in šla po Opatiji. Ko sva se odpravila nazaj do auta sem opazil, da folk na neke avtomate ob cesti plačuje in vzamlja listke. Ko sem šel pogledat sem videl, da na teh avtomatih vplačaš parkir mesto, pa neke fore z sms po mobitelu. Pol pridem do auta in vidim listino v vrečki zataknjeno za brisalc. Pogledam noter in kazen 100 kun. Seveda nisem šel plačat :P Ni razlog denar, ker nisam plačal. Sem rekel ''ma ko jih je** '' :twisted: Piše da moram plačati do 2.8.. Sedaj me zanima, pač ko pridem naslednjič, ali mi bodo ''nabili'' dodatno kazen ko/če vidijo reg. tablico? Ali naj grem plačat to kazen (Opatija mi je oddaljena 30 km)? ...ali naj pustim tako kot je?

LP

Če boš šel še kdaj tja ti kr svetujem, da plačaš tistih 12 € oz. 100 kun, ker se je brezvez pol sekirat al bo to al ne bo al bo tisto al ne bo...vglavnem BV ;)

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Če jul 31, 2008 5:31 pm

Bolše da plačaš pa imaš mir. Drugače ti plačat ni treba ampak znaš imeti probleme če boš še kdaj v tistih koncih.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 31, 2008 5:44 pm

Jz bi to lepo ignoriral.
Teh kazni turistom nabijejo malo morje, pa ko plača plača.
pl

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če jul 31, 2008 6:21 pm

Ma ja sej bv...ko jih je**...ne bom plačal :twisted:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 31, 2008 7:10 pm

chevy je napisal/-a:Ma ja sej bv...ko jih je**...ne bom plačal :twisted:
:pivo

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Pe avg 01, 2008 7:50 am

100 kun ni neki denar, da ga ne bi zmogel. jez se ne bi zafrkaval. kolega je v avstriji imel podobno zgodbo: narobe parkiral, listek, nato ni placal. naslednjic ga je ustavil nek policaj, cisto vsakdanja kontrola dokumentov, jih je preko racunalnika preveril, pa so ga imeli!!!! potem se je pa se zacel prickati s policajem, ki seveda ne zna drugo kot nemsko in ga je tako razkuril, da mu je se nekaj dodatnih stvari zraven najdel... cifre sem pozabil, vem pa da je zadevo dobro preplacal...
dandanes so racunalniki in te imajo zelo hitro!!! ne vem koliko so dosledni hrvati, sploh ce gre za mestne redarske sluzbe, ampak jaz se vseeno ne bi kar tako zajebaval. sploh ce se mislis kaj na hrvasko hodit. pozri teh 12 EUR, pa je!

ni vedno vse tako enostavno: ignoriraj pa je. sploh ce si tujec, po vrhu vsega pa se slovenec!!!!

LP
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe avg 01, 2008 8:25 am

nevem kaj imajo mestni redari skupnega s policaji.. ziher ne informacijskega sistema!
ko bos naslednjic v Opatiji pa kupi tisti parkirni listnek in te redar niti preverjal ne bo!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Pe avg 01, 2008 8:28 am

SamoK je napisal/-a:nevem kaj imajo mestni redari skupnega s policaji.. ziher ne informacijskega sistema!
ko bos naslednjic v Opatiji pa kupi tisti parkirni listnek in te redar niti preverjal ne bo!

Očitno v Avstriji imajo...

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Pe avg 01, 2008 8:48 am

Ce bojo hoteli te lahko prek ambasade iztirjajo, sicer traja. Ampak kaj sej bos poleg kazni placal se vse stroske.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe avg 01, 2008 9:28 am

12€ oziroma 100 kun je premala kazen za izterjavo, imajo samo oni s korespondenco prek veleposlaništva trikrat tok stroškov, da ne omenjam še prevoda izvršbe in še sigurn kakih dodatnih stroškov, sigurn te ne bojo iskal zarad 12 eurov, sicer pa res drugič raje plačaj tist drobiž in maš pol mir...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe avg 01, 2008 10:59 am

Tako zgleda tale zadevica...ma če bom šou kaj dol bom plačal, drgači ne.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe avg 01, 2008 11:50 am

Tole ne bi jst plačal že iz principa, ker se noben ni gor podpisal.

Če te bodo kdaj jebali pa samo reči: Pa nije bilo potpisano ni ništa, pa sam mislio da je neko drugi iz svog auta stavio na moj, kako sam ja bio pravilno parkiran. Al dobro nije bed, mogu ti platit ak če ti bit bolje.

Slike prekrška pa v računalniku itak ne bo videl, če si ga mel na bok postavljenga v centru. Itak ti bo reku da je OK ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe avg 01, 2008 12:39 pm

Psepi je napisal/-a:Tole ne bi jst plačal že iz principa, ker se noben ni gor podpisal.

Če te bodo kdaj jebali pa samo reči: Pa nije bilo potpisano ni ništa, pa sam mislio da je neko drugi iz svog auta stavio na moj, kako sam ja bio pravilno parkiran. Al dobro nije bed, mogu ti platit ak če ti bit bolje.

Slike prekrška pa v računalniku itak ne bo videl, če si ga mel na bok postavljenga v centru. Itak ti bo reku da je OK ;)

A si opazil da je tudi lepo napisana tudi registerska - predvidevam, da jo je uporabnik zbrisal v PS, preden jo je objavil. Torej tak lari-fari izgovor ne bo šel čez.

Jaz ti svetujem da enostavno plačaš in se vsaj ne boš sekiral kaj bo in kdaj bo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Pe avg 01, 2008 1:38 pm

nevem, mi vsako leto hodimo kolegom na obisk v Nemčijo za par dni pa se je že parkrat zgodlo, da smo dobili kazen za napačno parkiranje, pa nas je tud pol naslednje leto ustavla policija zaradi prehitre voznje pa niso nic omenjali drugih kazni.. na podlagi tega predvidevam, da nima policija teh podatkov, ker sta to dve razlicni sluzbi!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe avg 01, 2008 3:18 pm

Ma kaki sistem v Puli. Prosim vas lepo!
Tam doli je itak vse v k...., kaj šele da bi te čez eno leto mučili zaradi parkirnega listka.
Ne plačam iz inata, nikoli, pa če bi bila kazen 12.000€, pač ne bi več hodil na Hrvaško ali na njihovo morje. Kot da so tak MEGA!!!
lp

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Pe avg 01, 2008 3:31 pm

q_verde je napisal/-a:100 kun ni neki denar, da ga ne bi zmogel. jez se ne bi zafrkaval..

..pozri teh 12 EUR, pa je!

ni vedno vse tako enostavno: ignoriraj pa je. sploh ce si tujec, po vrhu vsega pa se slovenec!!!!

LP

in glih zaradi tako mislečih Slovenija izgublja vedno več ozemlja.. tako kot ti, si tudi politiki mislijo, eh..pa pustimo jim še to, samo da bo pol mir.. BABE!! Hrvatam dat cim manj, pa se to je prevec!!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe avg 01, 2008 4:05 pm

SamoK je napisal/-a:
q_verde je napisal/-a:100 kun ni neki denar, da ga ne bi zmogel. jez se ne bi zafrkaval..

..pozri teh 12 EUR, pa je!

LP

in glih zaradi tako mislečih Slovenija izgublja vedno več ozemlja.. tako kot ti, si tudi politiki mislijo, eh..pa pustimo jim še to, samo da bo pol mir.. BABE!! Hrvatam dat cim manj, pa se to je prevec!!

Ei ei eii...pustite politiko in ozemlje pa nevem še kaj vse...aja btw js sm se kle u SLO rodil sam sm hrvat...ne bodite taki :!:
Uprašau sem pač če bo kaj problemou ko naslednjič pridem dol zaradi reg. tablice, če sem kje označen v računalniku ali kaj podobno, da mi nebi nabili dodatno kazen in ali naj grem plačat ali ne.
Pa en je napisou da sm zbrisou tablce predn sm ubjavu - sm ja.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Pe avg 01, 2008 4:23 pm

misljeno je na hrvasko politiko do slovenskega ozemlja.. ne prebivalcev samih, ceprav tudi eni niso vredni tople vode.. na hrvaskem morju pretepli dva mladoletna fanta - slovenska drzavljana! (preberite si clanek na 24ur.com)

po tem kar se zadnje case dogaja "med sosedi", sem se letos odlocim, da prvic mojo dopustovanje preselim iz hrvaske obale, na lepse in cenovno sprejemljivejse!

shilyeg
Nov uporabnik

Kraj: sam hrvaška ne

Napisal/-a shilyeg Pe avg 01, 2008 4:35 pm

lani dobo isto kazen pa nisem plačal pa mi letos policija,ko so preverjali dokumente,ni nič rekla da še mam kako kazen!
tako da hrvati še tega sistema nimajo da bi se redarstvo pa policija obveščalo!
LP
drift and die smoke and fly
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov