lublancan je napisal/-a:LinuxFuter je napisal/-a:vklop iskanje ter najd podobno temo -> tebe se na slik ne vid, torej nisi ti vozu, ampak eden od ožjih družinskih članov, ki jih po ustavi (al ustavni odločbi) ne rabeš zatožet (mau se zlažeš, sm tko je)
in dobi točke spet lastnik vozila
zakoni so se spremenili
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:LinuxFuter je napisal/-a:vklop iskanje ter najd podobno temo -> tebe se na slik ne vid, torej nisi ti vozu, ampak eden od ožjih družinskih članov, ki jih po ustavi (al ustavni odločbi) ne rabeš zatožet (mau se zlažeš, sm tko je)
in dobi točke spet lastnik vozila
zakoni so se spremenili
Tole pa dvomim, da bo držalo (čeprav se pri naši "pravni" državi nikoli ne ve).
Ne morejo kar nekomu pripet KT, če se ne vidi, kdo je vozil, torej za to ni dokazov.
Ali pač kazen pripnejo lastniku, pa če noče skeširat mora tožarit, al kaj?
AM je napisal/-a:Jaz sem se že enkrat zanimal kako je če te namerijo in ti pošljejo položnico domov po pošti.
Odgovor je bil, da se lahko pritožiš, greš sodniku, pa tam enostavno rečeš, da nisi ti vozil. Tebi pa po zakonu ni potrebno povedati kdo je vozil in če ti ne morejo dokazati, da si ti vozil, ti ne morejo naložiti kazni.
Torej, če te namerijo, da si prehitro vozil, te morajo tudi na licu mesta ustaviti oz. par metrov naprej . V tem primeru pa ne moreš kaj in moraš plačat kazen itd...
Drugače pa če ti ne morejo dokazat ti ne morejo dat kazni. Ti lahko rečeš, da posojaš avto več ljudem in da ne veš kdo bi lahko bil. Pa po zakonu ti ni potrebno povedat kdo je bil oz. komu posojaš avto... To je za primer, če dobiš položnico domov s sliko kjer ni razvidno kdo vozi, pa čeprav je avto tvoj...
Samo glede na to da si plačal kazen si tudi priznal, da si bil ti...
ZVCP je napisal/-a:Odgovornost lastnika vozila
233. člen
(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.
(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.
recept je napisal/-a:AM je napisal/-a:Jaz sem se že enkrat zanimal kako je če te namerijo in ti pošljejo položnico domov po pošti.
Odgovor je bil, da se lahko pritožiš, greš sodniku, pa tam enostavno rečeš, da nisi ti vozil. Tebi pa po zakonu ni potrebno povedati kdo je vozil in če ti ne morejo dokazati, da si ti vozil, ti ne morejo naložiti kazni.
Torej, če te namerijo, da si prehitro vozil, te morajo tudi na licu mesta ustaviti oz. par metrov naprej . V tem primeru pa ne moreš kaj in moraš plačat kazen itd...
Drugače pa če ti ne morejo dokazat ti ne morejo dat kazni. Ti lahko rečeš, da posojaš avto več ljudem in da ne veš kdo bi lahko bil. Pa po zakonu ti ni potrebno povedat kdo je bil oz. komu posojaš avto... To je za primer, če dobiš položnico domov s sliko kjer ni razvidno kdo vozi, pa čeprav je avto tvoj...
Samo glede na to da si plačal kazen si tudi priznal, da si bil ti...
Daj poglej si tole:ZVCP je napisal/-a:Odgovornost lastnika vozila
233. člen
(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.
(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.
A misliš, da se policist/sodnik ne bi skliceval na gornje, ko bi se ti skliceval, da ne veš, kdo je povzročil prekršek?
1. odstavek pa tudi pojasni, da lahko dokzuješ, da nisi storil prekrška in IMNSHO je dovolj izjava tistega, ki je v resnici storil prekršek, da ga je storil, če ni materialnih dokazov proti njegovi izjavi.
Uribobo je napisal/-a:AM je napisal/-a:Po kolkem času se ti kazenske točke pobrišejo ?
Po 2 letih al kak je s tem ?
Točke se zbrišejo po dveh letih. Sem učeri zvedu k so me ustavli. Sem prevozu radar. Omejitev 50, vozil sem pa 68. Se pravi 250€ (polovica 125€) in 3 KT.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost