Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Gost

kazenske točke-"prenos"

Napisal/-a Gost Po avg 11, 2008 12:32 pm

pozdravljeni!

nekaj casa nazaj sem dobil 3 kazenske tocke. zdaj me pa zanima ce lahko se pritozim da je bil za vozilom fotr. ker sem jaz se mlad voznik. na sliki ni razvidno da sem jaz za volanom.
pa se fora je da je danes 8 dan od dviga poste.se pravi da ali lahko danes placam pa se pritozim na tocke. ker ce ne placam danes ni polovicna cena..
rabu bi cimprej odgovor.hvala.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 11, 2008 12:36 pm

a ni polovička po novem 16dni?

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po avg 11, 2008 12:37 pm

Rok za plačilo polovične kazni je 16 dni.Če je avto tvoj,boš ti dobil 3 kazenske točke.Ne vem kak se češ zmenit za prenos kazni.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po avg 11, 2008 12:53 pm

poz!

Tega pa niti sam nisem vedel, da je po novem 16 dni polovička. Čeprav mi je ta plavi rekel 16, mi na papirjih še vednoi piše:
"kršitelj mota plačati polovico izrečene globe v roku 8 dni po pravnomočnosti plačilnega naloga...."

lepooo, torej ne rabim delat panike, ker še imam tiste dodatne 3 dni do plače =)

Hvala za inf. Bi pa prosil če kdo približno ve kje, da mi pokaže to spremembo v zakoniku.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po avg 11, 2008 1:23 pm

Off: Freak, podpis popravi, neke črke ti manjkajo :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Gost

Napisal/-a Gost Po avg 11, 2008 1:40 pm

rhino je napisal/-a:Rok za plačilo polovične kazni je 16 dni.Če je avto tvoj,boš ti dobil 3 kazenske točke.Ne vem kak se češ zmenit za prenos kazni.

da jst nism vozu in da dobi pac voznik ki je vozu moj avto kazen in ne jaz.sej se mi gre sam za kazenske tocke..

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po avg 11, 2008 2:46 pm

Če si bil slikan pa se ti ne vidiš na sliki pa tudi če bi se ti videl na sliki bi prišla položnica na lastnika avtomobila. Tako, da če si ti lastnik so tvoje 3 točke. Če bi pa se tvoj oče peljal v avtu in bi ga ustavili, bi pa on dobil kazen.

Tako lahko 3 točke kr zapišeš sam sebi, razen če ti kako uspe prepričati da res nisi bil ti za volanom in da ni tvoja stvar kako vozijo z tvojim avtomobilom, ker na to nisi imel vpliva in te ni bilo zraven. Če ti bo to uspelo pa sporoči.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po avg 11, 2008 2:57 pm

vklop iskanje ter najd podobno temo -> tebe se na slik ne vid, torej nisi ti vozu, ampak eden od ožjih družinskih članov, ki jih po ustavi (al ustavni odločbi) ne rabeš zatožet (mau se zlažeš, sm tko je :D )

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po avg 11, 2008 3:42 pm

LinuxFuter je napisal/-a:vklop iskanje ter najd podobno temo -> tebe se na slik ne vid, torej nisi ti vozu, ampak eden od ožjih družinskih članov, ki jih po ustavi (al ustavni odločbi) ne rabeš zatožet (mau se zlažeš, sm tko je :D )

in dobi točke spet lastnik vozila

zakoni so se spremenili ;)
podpis

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po avg 11, 2008 9:05 pm

Prenos je možen , če gre foter s tabo na policijsko postajo in reče: Hi There Cops, js sm vozu od sina avto in bom tut js kazen plačal, torej boste tudi meni pike dal ne pa sinu.
8) :-P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 11, 2008 11:49 pm

lublancan je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:vklop iskanje ter najd podobno temo -> tebe se na slik ne vid, torej nisi ti vozu, ampak eden od ožjih družinskih članov, ki jih po ustavi (al ustavni odločbi) ne rabeš zatožet (mau se zlažeš, sm tko je :D )

Tole pa dvomim, da bo držalo (čeprav se pri naši "pravni" državi nikoli ne ve).
Ne morejo kar nekomu pripet KT, če se ne vidi, kdo je vozil, torej za to ni dokazov.
Ali pač kazen pripnejo lastniku, pa če noče skeširat mora tožarit, al kaj?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Gost

Napisal/-a Gost To avg 12, 2008 5:26 am

a zdej ko sem placu ni vec mozno karkol ukrepat.sej se mi ne gre za kazen,sam za tocke..lp

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To avg 12, 2008 6:20 am

Po kolkem času se ti kazenske točke pobrišejo ?
Po 2 letih al kak je s tem ?

Crypto
Nov uporabnik

Napisal/-a Crypto To avg 12, 2008 6:34 am

bass je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

Tole pa dvomim, da bo držalo (čeprav se pri naši "pravni" državi nikoli ne ve).
Ne morejo kar nekomu pripet KT, če se ne vidi, kdo je vozil, torej za to ni dokazov.
Ali pač kazen pripnejo lastniku, pa če noče skeširat mora tožarit, al kaj?

Zakaj pravna v oklepajih? Sej je dejansko res naredu prekršek in bil ulovljen. Hoče pa izigrat zakonik in se ognt pikam. Zato pa ima zakonik varovala. Če se ne ve kdo je peljal in lastnik noče tega povedat, potem on lepo faše kazen. Mogoče bo pa drugič dvakrat pomislu komu avto posodit al pa k bo delu prekrške.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To avg 12, 2008 6:58 am

Jaz sem se že enkrat zanimal kako je če te namerijo in ti pošljejo položnico domov po pošti.
Odgovor je bil, da se lahko pritožiš, greš sodniku, pa tam enostavno rečeš, da nisi ti vozil. Tebi pa po zakonu ni potrebno povedati kdo je vozil in če ti ne morejo dokazati, da si ti vozil, ti ne morejo naložiti kazni.
Torej, če te namerijo, da si prehitro vozil, te morajo tudi na licu mesta ustaviti oz. par metrov naprej . V tem primeru pa ne moreš kaj in moraš plačat kazen itd...
Drugače pa če ti ne morejo dokazat ti ne morejo dat kazni. Ti lahko rečeš, da posojaš avto več ljudem in da ne veš kdo bi lahko bil. Pa po zakonu ti ni potrebno povedat kdo je bil oz. komu posojaš avto... To je za primer, če dobiš položnico domov s sliko kjer ni razvidno kdo vozi, pa čeprav je avto tvoj...
Samo glede na to da si plačal kazen si tudi priznal, da si bil ti...

recept
Novinec

Napisal/-a recept To avg 19, 2008 3:34 pm

AM je napisal/-a:Jaz sem se že enkrat zanimal kako je če te namerijo in ti pošljejo položnico domov po pošti.
Odgovor je bil, da se lahko pritožiš, greš sodniku, pa tam enostavno rečeš, da nisi ti vozil. Tebi pa po zakonu ni potrebno povedati kdo je vozil in če ti ne morejo dokazati, da si ti vozil, ti ne morejo naložiti kazni.
Torej, če te namerijo, da si prehitro vozil, te morajo tudi na licu mesta ustaviti oz. par metrov naprej . V tem primeru pa ne moreš kaj in moraš plačat kazen itd...
Drugače pa če ti ne morejo dokazat ti ne morejo dat kazni. Ti lahko rečeš, da posojaš avto več ljudem in da ne veš kdo bi lahko bil. Pa po zakonu ti ni potrebno povedat kdo je bil oz. komu posojaš avto... To je za primer, če dobiš položnico domov s sliko kjer ni razvidno kdo vozi, pa čeprav je avto tvoj...

Daj poglej si tole:

ZVCP je napisal/-a:Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.
(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

A misliš, da se policist/sodnik ne bi skliceval na gornje, ko bi se ti skliceval, da ne veš, kdo je povzročil prekršek?

1. odstavek pa tudi pojasni, da lahko dokzuješ, da nisi storil prekrška in IMNSHO je dovolj izjava tistega, ki je v resnici storil prekršek, da ga je storil, če ni materialnih dokazov proti njegovi izjavi.

Crypto
Nov uporabnik

Napisal/-a Crypto Po avg 25, 2008 12:12 pm

recept je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Jaz sem se že enkrat zanimal kako je če te namerijo in ti pošljejo položnico domov po pošti.

Daj poglej si tole:

ZVCP je napisal/-a:Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.
(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

A misliš, da se policist/sodnik ne bi skliceval na gornje, ko bi se ti skliceval, da ne veš, kdo je povzročil prekršek?

1. odstavek pa tudi pojasni, da lahko dokzuješ, da nisi storil prekrška in IMNSHO je dovolj izjava tistega, ki je v resnici storil prekršek, da ga je storil, če ni materialnih dokazov proti njegovi izjavi.

Kaj pa če se na sliki jasno vidi, da nisi ti vozil (in si lastnik avta), nočeš pa izdati oz ne morejo ugotoviti kdo je dejansko vozil avto? Še vedno dobi lastnik avta kazen ali ne?

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po avg 25, 2008 1:21 pm

AM je napisal/-a:Po kolkem času se ti kazenske točke pobrišejo ?

Točke se zbrišejo po dveh letih. Sem učeri zvedu k so me ustavli. Sem prevozu radar. Omejitev 50, vozil sem pa 68. Se pravi 250€ (polovica 125€) in 3 KT.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po avg 25, 2008 1:52 pm

Uribobo je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Po kolkem času se ti kazenske točke pobrišejo ?

Točke se zbrišejo po dveh letih. Sem učeri zvedu k so me ustavli. Sem prevozu radar. Omejitev 50, vozil sem pa 68. Se pravi 250€ (polovica 125€) in 3 KT.

si ziher da po dveh letih...k kokr jst vem se po treh, razen če se je pred kratkim kej spremenil. So mi pa policaji k so me ustavli že mnoge verzije govorl, tko da njim nikol ne vrjamem, k še sami dober ne vejo :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po avg 25, 2008 2:01 pm

Jaz sm ga takoj uprašal kdaj se zbrišejo, pa je reku da čez 2 leti.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost