Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

vožnja brez vozniške

Napisal/-a bakterija Po avg 11, 2008 9:58 pm

Torej pred mesecem mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje (odklon strokovnega pregleda). Vozim se kolikor je pač nujno, poleg tega že opravljam vozniški izpit, ki ga bom pa lahko dvignil šele čez 5 mesecev. Zanima me, kakšna kazen me bo doletela, ko (če) me ustavijo organi. Mi preti še daljša prepoved dviga vozniškega dovoljenja? Sem potem ko bom lahko dvignil vozniško 2 leti začetnik? A to velja samo za to kategorijo, ki so mi jo vzeli, za ostale, ki jih dobim nazaj pa ne?

Pa prosim ne mi nabijat naj se ne vozim, zanima me samo kazen.

Hvala, L.P.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po avg 11, 2008 10:04 pm

kazen je 500 evrov(po prejšnem zakonu še)
odvisno od policista,lahko ti še podaljšajo prepoved vožnje(meni je niso)
voznik začetnik si za tisto kategorijo,za katero ti je bila odvzeta vozniška-menda so tukaj nekaj spreminjali z 1.5.08,tko da sedaj nevem kako je po novem
PS
ne govorim na pamet,to sem občutil na lastni koži
vzeli so mi vozniško zaradi kategorije B,ustavli so me pa na motorju,en teden pred tem ko bi lahko dvignil novo vozniško

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po avg 11, 2008 11:00 pm

poves,da si voznisko in dokumente pozabil in posredujes podatke kolega, ki taksnih tezav nima...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 11, 2008 11:09 pm

...kar ti nič ne pomaga, če te vprašajo rojstni dan kolegove mame, v namen legitimacije.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Gost

Napisal/-a Gost To avg 12, 2008 5:31 am

pa sej uprasas kolega kaj takega pa si zapomnes take stvari..sej to vecinoma upali ce reces od drugega podatke..sam ce si mu sumljiv pa te odpelje na postajo si naj*** :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov