Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

jakec
Nov uporabnik

Vprašanje glede pritožbe.

Napisal/-a jakec Pe avg 22, 2008 5:08 am

Nekaj dni nazaj so me ustavili policaji, zaradi prevelike hitrosti in sicer 76km/h v naselju. Ob pogovoru z prijateljem mi je svetoval naj se pritožim, saj naj bi me ustavili nepravilno vendar nisem v to prepričan zato se obračam na vas.

Slika

Torej kot kaže slika, sem se peljal v nakazani smeri. Policaji so stali na drugi strani in merili v mojo stran (to sem videl prvič). Ko so me izmerili je najprej prvi policaj stekel čez nasprotna dva pasova in mi pokazal naj zapeljem na parkirišče (smer rdeče puščice). Nato pa je drug policaj z avtomobilom zapeljal za mano čez vse štiri pasove, kjer sta mi napisala kazen. Zanima me če je možno oz. sploh smiselno se pritožit, glede na to da kazen ni majhna :D

LP Jaka

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe avg 22, 2008 5:22 am

no kr do enga odvetnika in mu razloži situacijo...znajo oni to raztegnat...npr. edn znanc je padu z višine...z odvetniku se je dogovoril naj že sam pripravi nek osnutek za tožbo.mel je pripravljeno 1 stran ...odvetnik mu je raztegnil na 22 strani.mislim da so ti prijatelji kr prau svetovali...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe avg 22, 2008 6:44 am

Kaj tu ni jasno?! Peljal si se preveč in pač kazen sledi. Mislim, kar vsi bi se nekaj pritoževal in prelagal odgovornost na druge. :roll: Edino na postopek bi se lahko pritožil, samo ne vem kaj bi s tem dosegel, ker še vedno si bil ti tisti, ki si prekoračil hitrost.

Primerjava padca iz višine (predvidevam da po tuji krivdi) in prometnega prekrška je pa sploh absurdna, da ne rečem bedasta in je še huje kot če bi enačil hruške in jabolka. Pa kje eni živite?! :? :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Crypto
Nov uporabnik

Napisal/-a Crypto Pe avg 22, 2008 7:36 am

Če maš muda peljat hiter, pol tud plači kot dec. Pa glede da to ni navadna vaška cesta je verjatn omejitev vsaj 60? Torej kazen predvidevam, da ni 500 euro.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe avg 22, 2008 8:02 am

A dejte nehat, js bi se tut prtožu, a zdej te bojo pa še ganjal čez štirpasovnico al kaj, banda!!!! Itak pa so policaji naredili precej večji prekršek, ker verjetno je dvojna neprekinjena črta tam vmes in to da so te ustavili na radar definitino NI nujna vožnja da bi bilo to dovoljeno!!!!!!!!! PRITOŽBA in to kakšna!!!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe avg 22, 2008 8:47 am

S čim so pa merili hitrost? Z laserjem al radarjem?

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe avg 22, 2008 9:07 am

dros je napisal/-a:A dejte nehat, js bi se tut prtožu, a zdej te bojo pa še ganjal čez štirpasovnico al kaj, banda!!!! Itak pa so policaji naredili precej večji prekršek, ker verjetno je dvojna neprekinjena črta tam vmes in to da so te ustavili na radar definitino NI nujna vožnja da bi bilo to dovoljeno!!!!!!!!! PRITOŽBA in to kakšna!!!

Japajade! Peljal je prehitro, policijsti so ga ujeli na radar, prekršek JE storjen, voznik je kaznovan in kazen mora plačat. Če so pa policaji čudno kolovratli po cesti pa nima nobene veze z dejstvom, da je on prehitro peljal in so ga ujeli na radar. Pritožba tukaj nima nobene moči.

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 Pe avg 22, 2008 9:16 am

Torej policaji smejo delati prekrške, mi pa ne? Me prav zanima, če bi ostal nekaznovan, če bi ti zapeljal čez vse štiri pasove.
Poleg tega, kaj ima policaj za teči na drugo stran ceste? Ogroža sebe in udeležence v prometu.

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Pe avg 22, 2008 9:23 am

Hmmm tukaj je kot merjenja glede na tvojo tablico kar velik - no predvidevam
Ne vem na kaki razdalji so te pomerili ampak ti sigurno ves.
Pol pa izracunaj kaksen je kot. So dolocene zahteve glede kota merjenja ( tudi horizontalnega), ce ne je meritev nepravilna in lahko pride do odstopanja.
Kako si bil pa ustavljen in kako oni vozijo pa ne pije vode pri pritozbi.

Chip

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe avg 22, 2008 9:29 am

igor0203 je napisal/-a:Torej policaji smejo delati prekrške, mi pa ne? Me prav zanima, če bi ostal nekaznovan, če bi ti zapeljal čez vse štiri pasove.
Poleg tega, kaj ima policaj za teči na drugo stran ceste? Ogroža sebe in udeležence v prometu.

Hja težko je tu kaj razglabljati če je pritožba možna ali ne.Lepo bi bilo če bi se kak policaj tu oglasil in povedal kak pa kaj.
Sicer ne vem zakaj ne bi smel policaj (saj ima pooblastila) zapeljati na drugo stran ceste,če pa je ugotovil prekršek.Preden prečka(prevozi) cesto,se pa tud on mora prepričati,če lahko to varno stori.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe avg 22, 2008 9:48 am

Pušuš, ni šans da je postopek izpeljan pravilno!!
Kaj a dej bote pa zagovarjal tak način ustavljanja, fino, 100% boste sami v položaju ko pač pelješ pehitro, zdej nej te pa nacilja iz helikopteja pa ne vem kaj še, pa boste plačevali!!! Kera banana republika, banda! Postopek je merjenja je natančno napisan, in dokler se ljudje ne bodo začeli konkretno pritoževat, bodo še vedno policaji za grmovjem, ciljali brez naslona ipd:::

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe avg 22, 2008 9:51 am

Chip je napisal/-a:Hmmm tukaj je kot merjenja glede na tvojo tablico kar velik - no predvidevam
Ne vem na kaki razdalji so te pomerili ampak ti sigurno ves.
Pol pa izracunaj kaksen je kot. So dolocene zahteve glede kota merjenja ( tudi horizontalnega), ce ne je meritev nepravilna in lahko pride do odstopanja.
Kako si bil pa ustavljen in kako oni vozijo pa ne pije vode pri pritozbi.

Chip

Točno na to sem jaz ciljal. Laser ima najtančnejšo meritev, če te meri takrat, ko greš točno v njega. To da te je meril preko dopasovnice (pod velikim kotom), pa lahko uveljavljaš kot nepravilno merjenje. Jaz bi ;)

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 Pe avg 22, 2008 9:58 am

rhino je napisal/-a:Hja težko je tu kaj razglabljati če je pritožba možna ali ne.Lepo bi bilo če bi se kak policaj tu oglasil in povedal kak pa kaj.
Sicer ne vem zakaj ne bi smel policaj (saj ima pooblastila) zapeljati na drugo stran ceste,če pa je ugotovil prekršek.Preden prečka(prevozi) cesto,se pa tud on mora prepričati,če lahko to varno stori.

Ja zapelje lahko v nujnih primerih ter s prižgano sireno in lučmi.
Problem je v tem, da si naši policaji veliko preveč dovolijo, krivi smo pa mi in sam nadzor(če sploh je!) nad njimi.
En dokaz tega je tudi tisti posnetek, ki je na youtube, ko je policaj na AC peljal vzvratno in pustil avto na polovici desnega pasu in pravi, da on pač lahko dela prekrške ker je policaj. Bullshit.
Konec koncev, tudi oni so ljudje iz mesa in krvi tako kot mi ostali in nimajo nobenega upravičenega razloga, da se obnašajo, kot da jim nihče nič ne more.

Tudi sam sem izkusil, kako je, če te policaji zaustavijo in delajo budalo iz tebe. Namreč mene so ustavili v BTC-ju na rondoju pri Koloseju. Peljali so za mano in ko sem iz smeri Merkurja zavil desno proti parkingu pred Kolosejem, sem "izsilil" avto, ki je komaj zapeljal v rondo. Poleg tega, naj bi vozil prehitro. Ko sem vprašal, kje so me namerili, je policajka takoj spremenila temo, kje sem delal vozniški izpit. Seveda sem dobil 250€ kazni in 4KT za izsiljevanje v prometu.

Avtorju teme pa priporočam, da se oglasi pri odvetniku, mu pove kako stvari stojijo in spišeta pritožbo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe avg 22, 2008 12:33 pm

evo to je enak primer ki so nam policaji "vzor"

kolikor je meni znano lahko policaj posreduje samo če je nujno...kaj če bi naprimer ko je policaj prečku 4 pasovnico se kdo v njega zaletu sam zarad enga ko je šol prehitr?ali pa v tem video...če bi kdo policaja spregledu ko se je vozil vzratno (boghvar da bi se pripelu šlepar...bi bil kr en policaj pa avto manj)...pomislite malo kaka nesreča bi lahk bla v obeh primerih...
men vsaj logično ni.

bolj vrjetno je, da policaji preizkušajo, na kako osebo so naleteli (si mislijo...mogoč bo pa plaču in ne bo kompliciru) ali pa pričakujejo da se bo dogajala balkan varianta...v vozniški 100€, da ti policaj pogleda skozi prste...

dajem glas, da se pritoži
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe avg 22, 2008 4:06 pm

Torej, ker je avtor naredil absurden kriminal (peljal 76 km/h tm k je bla omejitev 50 al 60 - uganjujem), je moral policaj zarad tega kr cez pasovnico se pognat, da ga je ustavil, pol pa se drug policaj zapelje cez :roll: pa dejte no, ste lahk realni. Neb reku, da bi vijugal kot Jure Kosir, ki smuca, ne pa zato, ker je malo prevec peljal.

Me zanima neki...nbenga dela na cesti ni blo ali kaj podobnega? A avtov pa tud ni blo na drugi stran po tem ko je policaj cez stekel?

Naceloma ne zagovarjam tiste k jokcajo k so kazn dubil in kako se potem krivica njim godi in podobno, pa use zavestno delajo, ampak jz se bi kle prtozu. Pa tud cez policaje ne pljuvam kar tako, ampak ima pa use svoje meje.
There is no time...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe avg 22, 2008 4:38 pm

Ronin je napisal/-a:Torej, ker je avtor naredil absurden kriminal (peljal 76 km/h tm k je bla omejitev 50 al 60 - uganjujem), je moral policaj zarad tega kr cez pasovnico se pognat, da ga je ustavil, pol pa se drug policaj zapelje cez :roll: pa dejte no, ste lahk realni. Neb reku, da bi vijugal kot Jure Kosir, ki smuca, ne pa zato, ker je malo prevec peljal.

Me zanima neki...nbenga dela na cesti ni blo ali kaj podobnega? A avtov pa tud ni blo na drugi stran po tem ko je policaj cez stekel?

Naceloma ne zagovarjam tiste k jokcajo k so kazn dubil in kako se potem krivica njim godi in podobno, pa use zavestno delajo, ampak jz se bi kle prtozu. Pa tud cez policaje ne pljuvam kar tako, ampak ima pa use svoje meje.

Sem enakega mnenja in z zelo podobnim razmišljanjem. 8) Tudi jaz verjamem da je policist še zmeraj oseba, ki mora PRIMARNO pomagati ljudem in SEKUNDARNO delati galamo po cesti.

Tukaj se pritoži nimaš kaj ;) V končni fazi (če ti bo omenjeni policaj na sodišču kaj preveč najedal) glede na to, da je uradna oseba ga lahko še tožiš za njegovo ogrožanje tvoje varnosti na cestišču, ker nima kaj skakat čez dvojne polne zato, ker je našel easy money. Naj se tudi on iz te zgodbe kaj nauči ;)

Drugače sem tako kot pravi Ronin, za pravico. . Plačaj če te dobijo. A naj te dobijo po uradni poti, to pa ni bil uraden postopek ampak postopek kateremu je bil policist lahko priča na počitnicah v kaki Romuniji ali pa Makedoniji.

Sam sem že imel podoben primer....

...

Pod črto lahko rečem, pejdi do odvetnika in boste zrihtali. Sicer boš dal za odvetnika in dva njegova dopisa pomoje kakšnih 10eurov več kot za kazen, ampak jaz bi tako naredil iz principa. Še malo pa se bodo z avti vozili okoli in za sproti slikali kar med vožnjo :roll:

p.s. če te je na tak način ustavil po možnosti kakšen tak, ki je ravno prisopihal iz tacna pejdi pa kr do šefa postaje - komandirja, in mu razloži situacijo in mu lahko poveš da boš unega dal na sodišče če ne zrihtate da bo prav...

p.s.2 takšne zgodbice so res smešne, a me tako razjezijo da kr tolčem po tipkah ko pišem, ker se še prekleto zavedam kako realne so :evil:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov