Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Prometna nesreča

Napisal/-a marko01 Ne sep 14, 2008 9:17 am

Včerja ponoči se mi je v brezju zgodila prometna nesreča. Pijan voznik mi je odvzel prednost. Po pregledovanju avta sem ugotovil da je najverjetnje totalka ( hyundai coupe 99), sprožilo je air bage, itd.

Zanima me kako naj zdaj izterjam od zavarovalnice cimvecjo totalko, saj potrebujem cimprej drugi avto ?? Bom dobil tolko kot je avto vredn po evrotaxu,...

Vsa mnenja zaželjena !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Ne sep 14, 2008 9:22 am

Najprej ti bojo ponudili smešno nizko ceno. Potem pa vloži pritožbo, pa bo cena zrasla. Če bo cena še zmeraj smešno nizko, se pritoži še enkrat. Vsaj tako je bilo pri nas. Ampak seveda ne boš dobil toliko, kot če bi prodal avto.

EDIT: mislim, da ti morajo plačat avtovleko in da ti nekaj dni pripada nadomestni avto. Nam tega niso povedali, a ko smo jih vprašali, kako je glede tega, so pa plačali vleko, namesto nadomestnega so nam pa dali nekaj več € ;)
Zadnjič spremenil ijuvan, dne Ne sep 14, 2008 10:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne sep 14, 2008 9:40 am

dobil boš približno toliko, kolikor je avto bil vreden po eurotaxu pred samo nesrečo

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne sep 14, 2008 9:41 am

Lepo jim povej/napiši (če je tvoj agent tvoj kolega/znanec mu pač povej in ti bo hitro rešil situacijo), da zaradi obveznosti takoj rabiš avto.

Dobil boš toliko kot je vreden po Eurotaxu, ali pa kakših 500eurov več. Zakaj, zato ker nisi ti kriv , prav tako ne bo šlo iz tvoje police temveč iz police pijanega voznika. Če se ne motim je po novem tako, da pijani vozniki ki povzročijo škodo plačajo enormen del škode sami. Hvalabogu ne tebi temveč zavarovalnici, ki krije tvoje stroške torej tvoji.

Če je bil avto dodatno nadgrajen ali pa maximalno ohranjen, boš dobil več kot po Eurotaxu. Ta ohranjenost se da pogledati tudi na razbitem avtomobilu, ali pa recimo če si ga imel v spojlerjih in homologirane te stvari spada tudi to v tvoje zavarovanje do neke meje (pač stvar dogovora) , saj si namreč takšen "poseben/rižast" avto konec koncev tudi zavaroval. Upam, samo da nimaš čisto najbolj osnovnega zavarovanja in da tudi ti njim nekaj daješ. Tako te imajo kot stranko malo višje ali pa če si dolgoletna stranka.

To zgoraj je pač možen scenarij , če si recimo 10let stalna stranka na isti zavarovalnici ali še boljše poslovni enoti, ali pa je tvoj kolega tvoj agent.

Drugače pa se dvakrat trikrat pritoži, da hočeš za svoj avto več. Ko ti ga cenilec oceni, pa avto prodaj. Vedi da ti bodo prodajo odbili stran če se ne motim ;) ... Tko na kratko mislim da je to to...

V mojem primeru se je izredno vleklo zarad AdriaticSlovenice, medtem ko s Triglavom nikoli nobenih problemov. Prav tako je večina kolegov zelo zadovoljna z uslugami Zavarovalnice Maribor. ;)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Ne sep 14, 2008 10:15 am

Problem je ta da se krije iz njegove police ki pa je pri ZM z katerimi nimamo dobrih izkusn, sami pa imamo vse pri adriaticu ( hišo ,3 avte ,...)

Upam da mi res pripada nadomestni avto saj ima povzročitelj pri tej zavarovalnici polni kasko saj je avto na lizing.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne sep 14, 2008 10:52 am

ja ma nima veze kasko kasko ne bo dal nic ker je bil pijan
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Prometna nesreča

Napisal/-a Kael Ne sep 14, 2008 11:35 am

marko01 je napisal/-a:Včerja ponoči se mi je v brezju zgodila prometna nesreča. Pijan voznik mi je odvzel prednost. Po pregledovanju avta sem ugotovil da je najverjetnje totalka ( hyundai coupe 99), sprožilo je air bage, itd.
Zanima me kako naj zdaj izterjam od zavarovalnice cimvecjo totalko, saj potrebujem cimprej drugi avto ?? Bom dobil tolko kot je avto vredn po evrotaxu,... Vsa mnenja zaželjena !

Upam tudi da boš tuk pameten, da boš to pijano kravo tožil zaradi zmanjšanja vrednosti svojega avtomobila, vse stroške ki so ti s tem nastali in morebitne duševne bolečine, ki jih zaradi tega imaš. Najemi enega dobrega odvetnika in stoži kurbo bebavo, da bo naslednjič vedla, kdaj se gre pjan za volan.

Napako, da pride do prometne narediš mimogrede. Ampak pjan volan, pa ni mimogrede.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: Prometna nesreča

Napisal/-a im nobody Ne sep 14, 2008 11:40 am

Kael je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:Včerja ponoči se mi je v brezju zgodila prometna nesreča. Pijan voznik mi je odvzel prednost. Po pregledovanju avta sem ugotovil da je najverjetnje totalka ( hyundai coupe 99), sprožilo je air bage, itd.
Zanima me kako naj zdaj izterjam od zavarovalnice cimvecjo totalko, saj potrebujem cimprej drugi avto ?? Bom dobil tolko kot je avto vredn po evrotaxu,... Vsa mnenja zaželjena !

Upam tudi da boš tuk pameten, da boš to pijano kravo tožil zaradi zmanjšanja vrednosti svojega avtomobila, vse stroške ki so ti s tem nastali in morebitne duševne bolečine, ki jih zaradi tega imaš. Najemi enega dobrega odvetnika in stoži kurbo bebavo, da bo naslednjič vedla, kdaj se gre pjan za volan.

Napako, da pride do prometne narediš mimogrede. Ampak pjan volan, pa ni mimogrede.

POOODPPIIISS :!: :!: :!:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne sep 14, 2008 11:43 am

pijance treba zaf.... :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Ne sep 14, 2008 11:46 am

Tožba bi trajala v nedogled, prav tako se mi ne da obadat s tem nimam casa jaz samo upam da bom dobil vsaj primerno odskodnino za avto v katerega sem vlozil ogrmno denarja.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne sep 14, 2008 12:28 pm

marko01 je napisal/-a:Tožba bi trajala v nedogled, prav tako se mi ne da obadat s tem nimam casa jaz samo upam da bom dobil vsaj primerno odskodnino za avto v katerega sem vlozil ogrmno denarja.

Zato pa pravim, da to stvar prepusti odvetnikom. Poiščem enega, brezkompromisno odstopim 25% del zaslužka in ga stožim, da se mu bo še par let sanjal, da bo b**** bebavi vedu se pijan za volan usedit. Sploh pa če si v avto vlagal svoj prosti čas in denar, še toliko bolj pomembno, da dobiš do zadnjega centa nazaj kolikor se da.

Kot pravim, če bi bilo po "nesreči", ker je pač bla spolzka cesta, spregledal, mal prehiter prpelu, ajde dober, se vsakemu zgodi. Pijan za volan pa nikakor ne.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne sep 14, 2008 1:45 pm

totalka pa manjvrenost vozila ne gresta skupaj,poleg teg pa je tud avto prestar za manjvrednost.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Ne sep 14, 2008 3:19 pm

slike avta

Slika

Slika
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po sep 15, 2008 1:57 pm

jay je napisal/-a:pijance treba zaf.... :evil:

Ceprav se poznamo, mi je pa tukaj kr zavrelo...

Ne bodite vsi angelcki ko se kaj zgodi, ker dobro vemo vsi kolkokrat ste/smo se domov z diskotek pijani vozli. Pac je moz naredo pizdarijo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po sep 15, 2008 2:03 pm

uf matjaž pijan pa še nisem domov peljal ;) je pa res, da mi je marsikateri pijanec prednost vzel ali pa še kaj hujšega :evil: pijan voznik ni za na cesto... in kot vsi vemo, v večini so pijani vozniki tisti, ki skotajo avte , ubijejo sebe in druge. (ko bi le samo sebe)
Gas do poda in vse ceste so ravne.

Je pa razlika, če nekdo spije 2-3 piva ali pa 10-15 pa gre vozit ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po sep 15, 2008 2:21 pm

ne bom nikol verjel da obstaja tuki gor kak tak angelček, ki ni še nikol pijan vozil...pod pijanost lahko šteješ tudi en špricar/pir...za napihat je dost
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Po sep 15, 2008 2:23 pm

veliko več, kot za avto bi dobil za svoje morebitne poškodbe ;)

Koliko je pa napihal :?:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po sep 15, 2008 3:04 pm

gasperozimek: kr verjem...

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Po sep 15, 2008 3:15 pm

marko01 je napisal/-a:Tožba bi trajala v nedogled, prav tako se mi ne da obadat s tem nimam casa jaz samo upam da bom dobil vsaj primerno odskodnino za avto v katerega sem vlozil ogrmno denarja.

sej se ne rabiš s tem ubadat, ker bo to reševal tvoj odvetnik ;) v vsakem primeru se ti bo splačalo ga tožit ;)
RS-sport

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po sep 15, 2008 3:29 pm

gasperozimek je napisal/-a:ne bom nikol verjel da obstaja tuki gor kak tak angelček, ki ni še nikol pijan vozil...pod pijanost lahko šteješ tudi en špricar/pir...za napihat je dost

Nikoli, ampak NIKOLI nisem s kapljico alkohola sedel za volan!!! Pa sem 22 let star in mam že 4 leta vozniško...

ZAKAJ?
Ker zaradi ene pijače se ne počutiš nič bolje, ti nič bolj ne dogaja, lahko pa dobiš kazen. Z večimi pijačami si pa takoj smrtno nevaren voznik. Torej nič dobrega od kombinacije alkohol + volan.

Pa še zdaj premislite: Tip je šou pijan za volan, ker je hotu prišparat taxi, ki bi ga stal max 50 evrov. Zdaj ma pa kazen za vožnjo pod vplivom alkohola, povzročitev nesreče, verjetno odvzem vozniške, nima avta, plačat mora zavarovalnici popravilo oz. izplačilo drugega avta... Poleg tega se spogleduje s tožbo drugega voznika... Mislim, da je zanj 50 evrov zdaj drobiž.

Začnite tako razmišljat, ne pa mislit, da se meni pa to ne more pripetit, ker bom "dodatno" previden in sem tudi "nadpovprečno sposoben voznik".
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov