Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

sledenje v avtomobilu

Napisal/-a ZgAgEc To sep 16, 2008 3:34 pm

Zivjo...

Delam v privat firmi d.o.o. in imamo cca 17 zaposlenih in pa 7 sluzbenih vozil..kombijev.

Dones sem zvedu da se je nas sefe odlocil da nam notri utakne sledilno napravo.

Me pa zaniima ce to lahko nardi oz. ce je legalno? Glede na to da nam ne namerava nic povedat.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To sep 16, 2008 3:39 pm

lahko vam da zakaj pa ne hoce vedet kje se sluzbena vozila nahajajo
drugac pa bo na google earth gledal kje ste vi
je prav program za to
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis To sep 16, 2008 3:40 pm

Seveda lahko, ce je on lasnik firme in zelim imeti kontrolo nad svojimi zaposlenimi bo to naredil...
Primer kombiji poste slovenija imajo vsi GPS naprave in vedno vedno kje se nahaja kateri kombi... Ce lahko oni, lahko tudi tvoj sef...sorry ampak res :?
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk To sep 16, 2008 3:46 pm

Pač ne boste več v službenih avtih porival izven delovnega časa. Pa kakšno kavico manj :twisted:
Za denar je treba delat, ne pa po kafičih viset ;)
Če so avti njegovi, lahko z njimi dela kar hoče. Če bi hotel pa tebi osebno obesit sledilno napravo, bi bilo pa drugače.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

ZgAgEc
Novinec

Napisal/-a ZgAgEc To sep 16, 2008 3:58 pm

:D

lepa hvala za odgovore...bom pac sleden..hehe lp
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: sledenje v avtomobilu

Napisal/-a esem To sep 16, 2008 4:01 pm

ZgAgEc je napisal/-a:...

Me pa zaniima ce to lahko nardi oz. ce je legalno? Glede na to da nam ne namerava nic povedat.

Lp

To je zelo vprašljivo. Mislim, da bi vam tudi po zakonu moral povedat. Ne nadzoruje le svoje lastnine, pač pa tudi vas in vaše gibanje. Tu ni vse čisto po njegovem.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean To sep 16, 2008 4:13 pm

Lahko ti da to notr, vendar pa ce ti ne pove (npr se ti s tem ne strinjas) te recimo nej nebi smeu sankcionirat v primeru kake kavice vec...se posebi ce so te gps naprave namenjene kraji, itd.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To sep 16, 2008 4:18 pm

hladni je napisal/-a:ja in kaj greš pol gnjavit k darsovcem da te snemajo v tunelih tudi? Dovoljeno je vse kar ni prepovedano.

Rekel sem, da bi verjetno moral povedat! Tudi na vstopih na AC in HC so znaki, da je "Video nadzor prometa". Tudi v skoraj vseh trgovinah so znaki o videonadzoru. Le zakaj?

ZgAgEc
Novinec

Napisal/-a ZgAgEc To sep 16, 2008 4:25 pm

sm neki najdu..

[url]http://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/iskalnik-po-odlocbah-in-mnenjih/odlocbe-in-mnenja-varstvo-osebnih-podatkov/?tx_jzvopdecisions_pi1[showUid]=509&cHash=d20ef11436[/url]

nformacijski pooblaščenec meni, da mora delodajalec ob namestitvi naprav za slednje upoštevati načela varstva osebnih podatkov in pravice do zasebnosti in mora delavce jasno seznaniti z načinom uporabe tovrstne tehnologije, njenim delovanjem, namenom namestitve ter s primeri, v katerih se bodo podatki uporabljali. Pri tem je potrebno dodati, da se podatki lahko uporabljajo le za vnaprej jasno določene namene oz. v primerih, ki so vnaprej določeni.

se pravi mora poveda
Zadnjič spremenil ZgAgEc, dne To sep 16, 2008 4:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 To sep 16, 2008 4:27 pm

glede teh naprav je tak da smo jih mi imeli na hlebčku mislim še jih imajo.

sem hodo pač tam na kavico kjer sem mel stranko ali pa sem reko da sem bil na wc

je pa res da pa na fuš kako rundo več ni šlo razen ....

lp

ZgAgEc
Novinec

Napisal/-a ZgAgEc To sep 16, 2008 4:32 pm

...razen ce si anteno pokriv s alu folijo? ali nabavu motilnik gps signala:) cca. 150usd :P
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 16, 2008 5:23 pm

povedu al ne povedu,itak boš na strehi videl anteno in po možnosti v vozilu aparat kot telefon ki v bistvu to tudi je saj te lahko na njega kliče ali pa ti koga če ni zaklenjen.Majo pa to vsi LPP-jevi busi pa pošta je mela (mogoče ma še) so pa bli od začetka problemi v časovnem zamiku ,ko si bil ti recimo na koncu letališke je njemu kazalo da si še na kajuhovi pa take gluposti

ZgAgEc
Novinec

Napisal/-a ZgAgEc To sep 16, 2008 8:46 pm

lol dej dej mojstr foruma ne klobasej:):):) drgac pa so ga jerriju za radio montiral...sam kistica in mi to kao nevemo,sam smo zvedl in je su takoj gledat za radio,ker je bil kr zreseteran k je z dopusta prsu...ma sej ni panike,nej ma veselje...
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če sep 18, 2008 6:22 pm

V prejsnjem sihtu sem delal v eni od firm ki se ukvarja s tem sledenjem.. Zadevo uporablja ze ogromno slovenskih firm, vecinoma pod pretvezo "boljse logistike" (no sej je do neke mere res), vecinoma pa zato, da klicejo svoje voznike vsake 5 mins zakaj stojijo tm kjer nebi smeli (videl v zivo na par primerih.. bogi ljudje..). Veliko jih je hotelo tudi, da vozniki ne vejo nic o tem in smo morali vgrajevat na skrivaj.. Dejansko pa je po zakonu tako, da ti delodajalec MORA povedat o tem, da je avto sleden. Ne vem sicer vec kateri clen in kateri zakon in vse to, in kaksne so lahko posledice, ampak nekje to je :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost