Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Matej345
Nov uporabnik

Prometno dovoljenje - zloraba

Napisal/-a Matej345 Če sep 25, 2008 9:01 pm

Zanima me nekaj. Če ti nekdo ukrade prometno dovoljenje (knjižico) pa če je lump a lahko kaj z njo naredi?

Pa recimo da je lump pa ima veze. Mu kakorkoli lahko koristi za kakršnokoli zlorabo?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Re: Prometno dovoljenje - zloraba

Napisal/-a bzzero Pe sep 26, 2008 9:07 am

Matej345 je napisal/-a:Zanima me nekaj. Če ti nekdo ukrade prometno dovoljenje (knjižico) pa če je lump a lahko kaj z njo naredi?

Pa recimo da je lump pa ima veze. Mu kakorkoli lahko koristi za kakršnokoli zlorabo?

Prekliči prometno dovoljenje in ga bojo prej ali slej dobili, če bo kaj poskušal. Drugače pa odvisno kako sposoben je človek.
Zadnjič spremenil bzzero, dne Pe sep 26, 2008 9:31 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Pe sep 26, 2008 9:21 am

bzzero je napisal/-a:
Matej345 je napisal/-a:Zanima me nekaj. Če ti nekdo ukrade prometno dovoljenje (knjižico) pa če je lump a lahko kaj z njo naredi?

Prekliči vozniško dovoljenje in ga bojo prej ali slej dobili, če bo kaj poskušal. Drugače pa odvisno kako sposoben je človek.

In kaj ima zdaj veze vozniško dovoljenje z prometnim ?

Če ti nekdo ukrade prometno knjižico, najbrž ve za kaj jo rabi, a ne ?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe sep 26, 2008 9:37 am

Volvo power je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:

Prekliči vozniško dovoljenje in ga bojo prej ali slej dobili, če bo kaj poskušal. Drugače pa odvisno kako sposoben je človek.

In kaj ima zdaj veze vozniško dovoljenje z prometnim ?

Če ti nekdo ukrade prometno knjižico, najbrž ve za kaj jo rabi, a ne ?

My bad, mislil sem prav, napisal pa napačno.

Matej345
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej345 Pe sep 26, 2008 10:58 am

Gre se za to, da mi jo je hotel na fin način eden "odtujiti" odjavljeno prometno dovoljenje, ko sem delal prepis. Češ da ga ne rabim več.

Drug dan pa zvem, da sploh to ni res in da za novo prometno rabiš staro odjavljeno. Ko sem ga klical nazaj je seveda trdil takoj, da jo rabiš.

Sedaj pa me zanima kaj je hoto z njo naredit. Nategnit vem da me je hoto, nevem pa kaj bi mu koristla?

Se pa peča s tem poslom preprodaje avtov in podobno, tako da znanje in veze ma saj je v tem biznisu že dolgo... Zato tudi ne vrjamem, da je ne-namenoma mi trdil, da ne rabim stare prometne odjavljene za novo in naj jo tam pustim (kar je drugi dan takoj zanikal).

Nategnil me ni, ker sem kljub temu vzel prometno dovoljenje. Ampak zanima me kaj bi si on z njo sploh lahko začel...?

Sem razmišljal da pr kakih uvozih al pa eč bi jo prodal naprej komu samo nevem kaj bi mu to lahko koristlo...?

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Pe sep 26, 2008 12:13 pm

za mojga golfa 2 me je en stric klical, po totalki, par tednov kasneje. zanimalo ga je, kaj piše v prometnem. pa mu prečitam , če me spomin ne vara, kubituro motorja. pol je rekel, da mu moja prometna ne pomaga, saj je pisalo 1.6d. un bi rabil napis 1.6, torej bencin.

pol sem se pozanimal, kaj je blo to. baje od lastnikov avtov, ki gredo v razrez/ totalke, kupijo prometne in jih uporabijo za avte, katerim so npr. zamenjali motor.
da se ujema npr. barva oz. par podatkov še zastopim, sam kaj pa z drugimi podatki, ki jih je en kup in jih je imel le moj avto???

v glavnem baje je možno/ delajo, a je veliko birokracije na upravni enoti, torej legalno.

Matej345
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej345 Pe sep 26, 2008 11:06 pm

Karletto je napisal/-a:... torej legalno.

Če bi šlo le z nov motor pomoje to tako ali tako rešiš brez problema. Brez mučk.

Pomoje pa gre za to, da ukradenim avtom zbrusijo številke pa te gor nasekajo potem pa z to odjavljeno prometno gredo na AMZS pa dvignejo novo? Morš pa še seveda preko vez dobit žig od neke uradne osebe da še maš "kao" overjeno pogodbo da si lastnik.

Samo potem nebi smel avto bit sploh več prijavljen ta ko se je odjavo originalni.

Samo saj pravim če maš veze pa se da marsikaj?

Nevem jaz lahko samo ugibam. Ampak 101% sem da je neko ozadje tu blo v mojem primeru. Srečn sn samo ,da sn vzel prometno. Ker če bi ga drugi dan klical on tak nebi vedo o tem nič. Oziroma bi že "uradno" bla vrjetno v smeteh in na deponiji oz sežigalnici prometna...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe sep 26, 2008 11:33 pm

Karletto je napisal/-a:za mojga golfa 2 me je en stric klical, po totalki, par tednov kasneje. zanimalo ga je, kaj piše v prometnem. pa mu prečitam , če me spomin ne vara, kubituro motorja. pol je rekel, da mu moja prometna ne pomaga, saj je pisalo 1.6d. un bi rabil napis 1.6, torej bencin.

pol sem se pozanimal, kaj je blo to. baje od lastnikov avtov, ki gredo v razrez/ totalke, kupijo prometne in jih uporabijo za avte, katerim so npr. zamenjali motor.
da se ujema npr. barva oz. par podatkov še zastopim, sam kaj pa z drugimi podatki, ki jih je en kup in jih je imel le moj avto???

v glavnem baje je možno/ delajo, a je veliko birokracije na upravni enoti, torej legalno.

S temi papirji potem narediš a-test.

Tud moj golf 2 je bil Italjanski l.89, papriji pa, kr od ene dvojke dizlce l.86,...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov