Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Klemn Klemn
Nov uporabnik

Pomoje so še mene nategnili!!!!

Napisal/-a Klemn Klemn Sr nov 26, 2008 7:52 pm

Kupili avto videno kupljeno, avto ohranjen, normalno vžgal, skratka nč tazga, vendar ko smo si avto ogledovali, je bil en tak zvok podoben,( a veste na izpuhu ko je ena luknjica čisto majhna, pa je mal močnejši zvok, približno tak je bil), pa ga vprašam kaj je to in on reče da je izpuhom kaj, da je treba šalčko bolj zategnit, da izpuh včasih trese in jest ok bš zadevo zategnil in bo ok. In mi se vse to zmenimo plačamo in odpeljemo, vendar po enemu tednu zadeva spet malo trese in tak zvok k sm prej opisal, in jest se naročim pri mojemu avtomehaniku, vendar je šel glih na dopust in po dopustu, mi se vozimo tko še ene dva tedna, malo pred vrnitvijo mehanika in začne avto ropotat in grozm, folk je sam gledal jest pa še kar, mislil da je izpuh dol padel in jest še kar vozim, potem pa sodelavc, mal pogleda izpuh in z izpuhom nič, vse na svojem mestu, odpremo pokrov motorja in reče naj rajš mehanika pokličem, in pride mehanik ga odpelje. Potem pa naslednji dan grozne novice počila gred sp. dela motorja zaradi ležaja ali ventila ne vem več natančno, ker je problem nasleden 3 meseca iščemo motor, in se ga ne dobi v Slo. klicali smo že vse od švercarjev do Ferštajna odpadov nevem več kaj narediti ima kdo idejo, gre pa za 1.6 16V ford fokus zetec bencinar, tip motorja FYDA, SAMO TO PAŠE GOR PA NIČ DRUGEGA!
če kdo koga pozna naj napiše telefon, mail.
Pa ali lahko kaj naredim zoper prodajalca, ker je mehanik reku da se je dolgo časa vozilo brez olja, ampak meni ni svetila nobena lučka, tko da pomoje šlo za prikrito napako ali lahko kej zahtevam ali pa ne vem kje mi lahko pomagajo če mi lahko, lahko da je vse skupaj že prepozno, sem pa klical prodajalca in mu povedal da me je nategnu on pa da ni vedel in sem rekel, ko bo avto popravljen da se vidiva! Prosim pomagajte

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Sr nov 26, 2008 7:56 pm

Zakaj pa kar 3 teme???????????????? :evil:

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr nov 26, 2008 7:57 pm

Kar je kupljeno je zakopano !!!

VIDNO-KUPLJENO

Žal marsikdo se je najeb*l, tako kot ti.

Lahko ga tožiš, zaradi skrite napake samo ne vem, če se ti splača.

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 26, 2008 8:02 pm

pa sj ce kupujes od privat prodajalca ni garancije....
drgac pa ce je sla gred pa to itak prodajalec ni mogu vedt.
kar se pa olja tice si pa sam kriv!!!!
kok neodgovoren pa mores bit da ne preveris olja 1 na teden?pa ne sam olje se vse druge tekocine...
Ni vse res kar napišem

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 26, 2008 8:07 pm

Glede gredi ni mogel prodajalec vedei in olje ti je pa @abbe dobro napisal in se strinjam z njim. Sam bi pri novemu rabljenemu avtu najprej olje preveril oz. naredil manjši/večji servis - odvisno.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr nov 26, 2008 8:08 pm

Čeprav gre za pogodbo videno kupljeno lahko ukrepaš. Gre za prikrito napako. Če je tvoj mehanik vzel motor ven iz vozila in ugotovil kaj je narobe je najbolje, če je to očitno poslikati. Potem pa v tožbo.

Problem, ki nastane pa je, da boš stežka dokazal, da ni vedel za napako. :roll:
"this is so euro its asian" by Sam B.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr nov 26, 2008 8:08 pm

Se strinja z abbetom. Js obvezno vsak teden, ko pucam avto pogledam vse tekočine. In pol ko zrošta, ker ni blo olja v avtu pa je firma avta kriva. Takih je veliko, poznam jih sigurno ene 5.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 26, 2008 8:14 pm

LaMike je napisal/-a:Čeprav gre za pogodbo videno kupljeno lahko ukrepaš. Gre za prikrito napako. Če je tvoj mehanik vzel motor ven iz vozila in ugotovil kaj je narobe je najbolje, če je to očitno poslikati. Potem pa v tožbo.

mogoce da je kaj na tem (ceprav zelo dvomim) ampak kako dokazat da je napaka stara.da je bilo to ze prej na vozilu.sj kot avtor pise se je pelal neki tednov pa potem se nekaj tednov.recimo da je to blo vse skupaj vsaj en mesec.mislm da ni treba razlagat kaj se nardi z lezaji na gredi pa z lezaji na ojnicah pa z lezaji na odmicni,pa stepselnih....ce so nekaj (malo) casa brez olja......
jst mislim da nimas pogojev da bi kaj dobil od prodajalca....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 26, 2008 8:40 pm

Zbrisal sem ostali dve identični temi, to pa prestavljam v Pravne nasvete.

Če pa iščeš kakšne konkretne dele ali motor, piši v to temo http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=420

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 26, 2008 9:16 pm

najprej ko se avto kupi in domov pripelje se olje pogleda..

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr nov 26, 2008 9:27 pm

abbe je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Čeprav gre za pogodbo videno kupljeno lahko ukrepaš. Gre za prikrito napako. Če je tvoj mehanik vzel motor ven iz vozila in ugotovil kaj je narobe je najbolje, če je to očitno poslikati. Potem pa v tožbo.

mogoce da je kaj na tem (ceprav zelo dvomim) ampak kako dokazat da je napaka stara.

čao .. napaka se da dokazat kako je bila .oz razpoka kje je pričela ter kako je napredovala .. vendar močno dvomim da bo kupec dal 1000+ € za takšno raziskavo samo zato, da bo na podlagi tega MORDA lahko kaj več iztržil od prodajalca, ki pa se lahko zagovarja s tem da on za to ni vedel .. dokazat mu pa tudi ne moreš ;)

nažalost tu ne moreš nič.. pač si imel smolo .. in vem da bi najraj vse vrnu pa denar nazaj ampak dejansko kako lahko ti dokažeš da ti tega nisi naredil ..
upam da se razumeva ;)

tako da če se da .. kupi rabljen motor .. oz novega in je to to .. veliko manj trpljenja in pa živcev ter denarja bo šlo ...

lp

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi Sr nov 26, 2008 11:21 pm

Hm, kaj ti naj rečem, podobno zadevo imamo, a se za sedaj srečno izteka.
V nedeljo sta sestra in oče zaaralaa prav tako Focusa, a 1,4 motor. V ponedeljek ga oče pripelje domov, jaz sem na avtu zvečer gume zamenjal. V torek zjutraj, ko je bil motor hladen je zaropotalo ob vžigu v motorju. Ob kasnejših vžigih ogretega motorja ni bilo več ropota, a ko se je popoldne motor ohladil ponovno isto. Seveda smo takoj klicali prodajalca in reklamirali vozilo.

Ker je bilo vozilo še v 24urni garanciji(posebej zapisano v pogodbi), je avto sedaj na uradnem servisu, kjer se zadeva odpravlja. Upam da v našo korist in račun prodajalca.

Tvoja zadeva - o razpoki na gredi prodajalec ni mogel vedeti, a je zaradi čudnega zvoka lahko seveda sumil na določeno morebitno okvaro.

Na vsako vozilo, tudi če je prodaja med fizičnimi osebami je določena garancija, v kolikor ni s pogodbo določeno drugače, a je v vsakem primeru 8 dni. V kolikor si vedel, da nekaj ropota, bi moral prodajalcu poslati dopis, ter potem kasneje dati pregledati avto. Sedaj lahko edino upaš na dobro voljo prodajalca, če ti bo želel vrniti del denarja, drugače ga lahko edino tožiš.
DZANZI

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če nov 27, 2008 2:32 am

pozdravljen!

Daj prosim napiši za kateri letnik avtomobila se gre in koliko kW ima, ker se mi ne ljubi iskati po netu. Sicer pa vem za ene par Fordovih motorjev, ki so v SLO.

lp, Aleš.
Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če nov 27, 2008 3:39 am

Sej ti je napisal,da ropota auspuh.Mogoce je pac zivel v veri,da pac zato ropota.Tvoj mehanik po moje ni soni izvedenec,mogoce se pa motim.Sodnega iyvedenca je pa potrebno placat.Tozba ce jo popu... gre na tvoj racun,prav tako vsi racuni izvedencev,sodni stroski,...Cifra zna bit kar velika.Tk,da moj nasvet je,da pac pozri ta avto.Popravi ali pa v dele pa adijo.Pac si se nategnu.Se marsikdo se je,tudi jaz.

Pa lp

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če nov 27, 2008 10:59 am

dms je napisal/-a:Sej ti je napisal,da ropota auspuh.Mogoce je pac zivel v veri,da pac zato ropota.Tvoj mehanik po moje ni soni izvedenec,mogoce se pa motim.Sodnega iyvedenca je pa potrebno placat.Tozba ce jo popu... gre na tvoj racun,prav tako vsi racuni izvedencev,sodni stroski,...Cifra zna bit kar velika.Tk,da moj nasvet je,da pac pozri ta avto.Popravi ali pa v dele pa adijo.Pac si se nategnu.Se marsikdo se je,tudi jaz.

Pa lp

tudi js sem se pa čisto kamot ga tožiš edini problem je kako mu boš dokazav da je on kriv maš 3 mesece časa za tožbo(na osnovi tega sem si jaz premisliv in popraviv avto na svoje stroške 600€)
p.s-brat je imev enak problem pa se mu ze 5 let vleče pa nič lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Klemn Klemn
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemn Klemn Če nov 27, 2008 5:09 pm

Fantje hvala za mnenja in nasvete, verjamem da če bi se v tožbo spuščal, bi mi šlo še več živcev in denarja, zadeva je pa taka, sem imel smolo gromozansko in zdej skušam motor rabljen najdt, novega se ne splača, ker je predrag skoraj, cel avto je bil toliko vreden, rabljenega pa ne dobim v Sloveniji že cela dva meseca, za tujino pa ne vem, če ima kdo kake ideje ali pa če kakšnega pozna, ki hodi v tujino je moj mail klemen.rant1@siol.net, hvala vsem in debata naprej lp

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe nov 28, 2008 8:57 am

Probaj pri temu:
MDB D.O.O.
Gorenje 8
1332 STARA CERKEV
GSM: 040/649-091
040/610-080
Opombe: tel. ko je v tujini: 0041 764 020 377

Jaz sem pri nejmu naročil sicer ene dele za Mazdo, pa mi jih je zrihtal. Po dele hodi na odpad v Švico, skoraj vsak teden. S tem se profesionalno ukvarja. Name je naredil pozitiven vtis. Pokliči in se sam odloči.

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

Napisal/-a escape Pe nov 28, 2008 9:05 am

Kar je VIDENO kupljeno se lahko obesis pa ne bos nic resu s tozbo ker bo tozilec zavrnu takj tozbo samo ko bo vidu da je videno kupljeno..LP
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe nov 28, 2008 9:33 am

kolesar je napisal/-a:najprej ko se avto kupi in domov pripelje se olje pogleda..

navadi se, da vsakič ko opereš avto, preveriš olje in pritisk pnevmatik (dodaš še anti freze, za šipe itd).saj tako sem se jaz navadil.

drugače, če bi blo na motorju kaj flikano, bi po mojem še lahk kaj dosegu pri tožbi.

velik sreče pri iskanju.
Lep pozdrav :)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe nov 28, 2008 1:18 pm

To je eden od razlogov da se avto od privatnih prodajalcev ne kupuje.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov