Napisal/-a nebivedu Po dec 01, 2008 9:18 pm
Na tvojem mestu bi pogoltnil teh 700 evrov. Vem da je to velik cmok v grlu, ampak na žalost ne moreš prav dosti, tudi z odvetnikom ne. Če bi takoj, ko je priletel kamen, klical policijo, ustavil kamion in počakal policaje bi se mogoče še izšlo, tako pa ni šans, da boš kaj dobil.
Tistih 30 evrov ali še manj zraven registracije je strošek, ki ti za celo leto garantira, da se izogneš svojim še večjim stroškom. Sam imam 700 evrov vreden avto, šipa stane 126 evrov, pa vseeno vsako leto zavarujem šipe in divjad. Sicer se zaradi divjadi ne sekiram dosti, ker je avto spredaj dovolj ojačan (terenec pač), ampak za prednjo šipo mi je pa letos prišlo zavarovanje zelo prav. Enako kot tebi je namreč kamen priletel iz naloženega kamiona, pa nisem mogel nič storit v vezi s tem.
Edino, kar me je razburilo je to, da je bilo steklo 126 evrov, ko sem jih klical, da naj ga pripravijo na carglasu, na računu za zavarovanico pa 260 evrov + montaža. Očitno pri carglasu še dodatno nategujejo zavarovalnice. Sicer to ni ravno moj problem, vendar če bi se take natege povsod spremljale in ustavile, bi najbrž vsi mi, ki plačujemo zavarovanja, bolj poceni skozi prišli.
Old subarus never die, they just get faster!