Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

kamen v steklo

Napisal/-a pocesnkII Po dec 01, 2008 7:08 pm

ze kar nekaj casa nazaj mi je priletel kamen iz kamiona v steklo in ga razbil.
ok pac ga bo treba menjati. no tu se zakomplicira.
ustavil sem voznika kamiona, sel na policijo povedal kaj je blo, sel na zavarovalnico. zadevo zamenjal na Mb servisu, ter jo seveda moral sam placati ker zavarovalnica se ni mogla zjasnt o krivdi, jaz pa nisem hotu biti brez avta.
danes cca 2,5 meseca po zadevi pa dobim odgovor od zavarovalnice, ces da zadeva nima kritja in da kamen ni priletel iz kamiona. to so pac sklenili na podlagi zgodbe ki jo je podalo podjetje kateri pripada kamion. jaz pa sem 100% da je priletelo iz njega in ne izpod koles kot hocejo dokazati, saj je vozil polno nalozen.
kaksen predlog kaj naj naredim. klicanje od šefa do čistilke ni spremenilo ničesar.Pritoža??? odvetnik???
mogoce kaka veza ker nisem hotel it popravit na karglass kot so mi ga ponudili.
gre se pa za cca 700€
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po dec 01, 2008 7:26 pm

predvidevam da nisi imel zavarovanih stekel posebaj?
če si šel na policijo naj tvoj odvetnik (vsekakor si ga priskrbi) pokliče in zahteva poročilo oz. prijavo ki si jo podal ter potem naj na podlagi te prijave on vloži pritožbo.
SlikaSlika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po dec 01, 2008 8:07 pm

Kaj narediti? Pozabi na vse skupaj ter zavaruj stekla, da bo mir v bodoče.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po dec 01, 2008 8:10 pm

700€?????
:roll: Za kateri avto pa se gre?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po dec 01, 2008 8:37 pm

700€, hm :o :o Najbolje bi bilo in najmanj komplikacij bi imel, če bi uveljavil svoje zavarovanje glede stekel(upam da ga imaš), če pa ne pa odvetnika in v tožbo, sam mislim da bodo stroški sodišča in vsega presegli to vrednost menjave šipe in če popušiš bo kar dober denar vse skupaj.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 01, 2008 9:18 pm

Na tvojem mestu bi pogoltnil teh 700 evrov. Vem da je to velik cmok v grlu, ampak na žalost ne moreš prav dosti, tudi z odvetnikom ne. Če bi takoj, ko je priletel kamen, klical policijo, ustavil kamion in počakal policaje bi se mogoče še izšlo, tako pa ni šans, da boš kaj dobil.

Tistih 30 evrov ali še manj zraven registracije je strošek, ki ti za celo leto garantira, da se izogneš svojim še večjim stroškom. Sam imam 700 evrov vreden avto, šipa stane 126 evrov, pa vseeno vsako leto zavarujem šipe in divjad. Sicer se zaradi divjadi ne sekiram dosti, ker je avto spredaj dovolj ojačan (terenec pač), ampak za prednjo šipo mi je pa letos prišlo zavarovanje zelo prav. Enako kot tebi je namreč kamen priletel iz naloženega kamiona, pa nisem mogel nič storit v vezi s tem.

Edino, kar me je razburilo je to, da je bilo steklo 126 evrov, ko sem jih klical, da naj ga pripravijo na carglasu, na računu za zavarovanico pa 260 evrov + montaža. Očitno pri carglasu še dodatno nategujejo zavarovalnice. Sicer to ni ravno moj problem, vendar če bi se take natege povsod spremljale in ustavile, bi najbrž vsi mi, ki plačujemo zavarovanja, bolj poceni skozi prišli.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost