Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

h4ck
Stalni uporabnik

Napačni podatki v obvestilo o kazni

Napisal/-a h4ck Če dec 11, 2008 8:47 pm

Torej , kot je razvidno iz naslova teme , so me slikali na Ptuju pri Šparu z radarjem pri hitrosti 85km/h ,omejitev pa je 50km/h . Ok kazen je 500€ + 5 pik, sedaj pa me zanima . Se lahko pritozim na to dobljeno odločbo ker je kraj rojstva napačen ? Pa še nekaj, policaj mi je potrdil da imam čas da plačam polovičko 16 dni , na odločbi pa piše 8 dni ?

Upam da mi lahko kdo pomaga. :?:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Napačni podatki v obvestilo o kazni

Napisal/-a rhino Če dec 11, 2008 8:56 pm

h4ck je napisal/-a:Torej , kot je razvidno iz naslova teme , so me slikali na Ptuju pri Šparu z radarjem pri hitrosti 85km/h ,omejitev pa je 50km/h . Ok kazen je 500€ + 5 pik, sedaj pa me zanima . Se lahko pritozim na to dobljeno odločbo ker je kraj rojstva napačen ? Pa še nekaj, policaj mi je potrdil da imam čas da plačam polovičko 16 dni , na odločbi pa piše 8 dni ?

1. kazen ni 500€+5pik,ampak 1000€+9 pik.
2. pomoje se nimaš kaj pritožit.Tudi če bi se kompletno zmotili v imenu,priimku,naslovu pomoje ne bi melo kakega vpliva.Zato ker so te slikali.In kazen v vsakem primeru na koncu pride na lastnika vozila.
Poleg tega mi pa nekaj ni jasno.A so te slikali,pa si sliko dobil po pošti,a je bil Kangoo pa so te čez nekaj metrov ustavli?

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če dec 11, 2008 9:03 pm

Hm glede kazni , na tej odločbi pise 500€+ 5 pik , polovica pa 250€ . Slikali so me z tem stacionarnim radarjem v avtu in so mi poslali po pošti.

No saj pač vprašam če je kakšna šanca , glede na to da so se zmotili kraj rojstva, in so zapisali napačno državo in sem pomislisl da možno imam kakšno šanco.

No bom pa plačal polovico pa nebom kompliciral.

Hvala

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če dec 11, 2008 9:04 pm

Pravilno. Plačaj polovico in za naprej po predpisih ;)

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če dec 11, 2008 9:06 pm

Heh ja saj, kak pravijo... osel gre samo 1x na led , tako da ja . Od obvestila naprej se vozim po predpisih :)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Če dec 11, 2008 9:18 pm

Če piše 8 dni za plačilo polovice,pol je 8 dni.Poleg tega pa so te dali v prekoračitev 20-30 kmh.Tak da si mel kar srečo.
Kot sem rekel,na sliko se težko pritožiš.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če dec 11, 2008 9:26 pm

Saj tako ali tako verjamem bol temu kar sem dobil na dom , kot pa tem našim "policajem". Ja to pa so me dali v ta razred, drugače bi blo 1000€ .

Hvala obema za pomoč .

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 11, 2008 11:00 pm

Bom še jaz uporabil tole temo, da ne odpiram novo.
Ko sem se pripeljal domov, se je policist pripeljal za mano na dvorišče, ko sem bil že cca. 10m stran od avtomobila. Šel sem do njega, in on mi je dal pa pihati (seveda malo je bilo preveč pod kapo )
Zdej pa problem: 1. V zapisniku je napisan napačen naslov. 2.Napisano je bilo da sem bil ustavljen pri rednem pregledu prometa. 3.Piše da sem bil izločen iz prometa. 4.Vozniško imam skoraj 9 let, v zapisniku piše 2 meseca. Kako je pa s takim problemom, ali lahko res policaji delajo kar jim paše, ali pa so res nepismeni.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Če dec 11, 2008 11:28 pm

na hof se ti je pripelo?? hehe, tale je pa opasna! nima ti kaj hodit po privat zemlji, ce ti to ne dovolis oz. lahko, ce ima NALOG!

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe dec 12, 2008 8:25 am

HAHA!!!!
In odprta je tema z naslovom "SMO SLOVENCI DOBRI VOZNIKI?"
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=66441&highlight=
LOL

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe dec 12, 2008 9:26 am

h4ck je napisal/-a:Hm glede kazni , na tej odločbi pise 500€+ 5 pik , polovica pa 250€ . Slikali so me z tem stacionarnim radarjem v avtu in so mi poslali po pošti.

No saj pač vprašam če je kakšna šanca , glede na to da so se zmotili kraj rojstva, in so zapisali napačno državo in sem pomislisl da možno imam kakšno šanco.

Hvala

slikali so z kangoojem? v kakšnem času si dobil kazen?
jaz čakam že skoro eno leto, pa nevem ce bo kaj iz tega.
ve kdo kak dolgo ponavadi rabijo da posljejo kazen na dom, če te slika kangoo?

LP
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Napačni podatki v obvestilo o kazni

Napisal/-a graal Pe dec 12, 2008 11:08 am

h4ck je napisal/-a:Torej , kot je razvidno iz naslova teme , so me slikali na Ptuju pri Šparu z radarjem pri hitrosti 85km/h ,omejitev pa je 50km/h . Ok kazen je 500€ + 5 pik, sedaj pa me zanima . Se lahko pritozim na to dobljeno odločbo ker je kraj rojstva napačen ? Pa še nekaj, policaj mi je potrdil da imam čas da plačam polovičko 16 dni , na odločbi pa piše 8 dni ?

pozdravljen!

Če pozorno prebereš na obvestilu piše ala: "Polovično kazen lahko plačate v osmih dneh od pravnomočnosti kazni", torej dobiš kazen, po osmih dneh je pravnomočna in imaš čas 8 dni plačat polovičko. Torej imaš 16 dni časa plačat kazen.

lp, Aleš.
Slika

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe dec 12, 2008 11:34 am

ThugBoy je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:Hm glede kazni , na tej odločbi pise 500€+ 5 pik , polovica pa 250€ . Slikali so me z tem stacionarnim radarjem v avtu in so mi poslali po pošti.

Hvala

slikali so z kangoojem? v kakšnem času si dobil kazen?
jaz čakam že skoro eno leto, pa nevem ce bo kaj iz tega.
ve kdo kak dolgo ponavadi rabijo da posljejo kazen na dom, če te slika kangoo?

LP

Slikali so me z belim Vw Polo caravan , sliko sem pa dobil po mescu dni.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po dec 15, 2008 1:35 am

lancia hf je napisal/-a:Bom še jaz uporabil tole temo, da ne odpiram novo.
Ko sem se pripeljal domov, se je policist pripeljal za mano na dvorišče, ko sem bil že cca. 10m stran od avtomobila. Šel sem do njega, in on mi je dal pa pihati (seveda malo je bilo preveč pod kapo )
Zdej pa problem: 1. V zapisniku je napisan napačen naslov. 2.Napisano je bilo da sem bil ustavljen pri rednem pregledu prometa. 3.Piše da sem bil izločen iz prometa. 4.Vozniško imam skoraj 9 let, v zapisniku piše 2 meseca. Kako je pa s takim problemom, ali lahko res policaji delajo kar jim paše, ali pa so res nepismeni.

1. Zakaj si šel do njega? :lol:

2. Na tvojem dvorišču ne sme opravljati nikakršnih dejavnosti če ni bil poklican na tvoje dvorišče interventno.

3. Če prej nisi delal prekrškov v prometu in je edini prekršek to da si bil pijan ampak so to ugotovili šele potem ko si se sprehajal doma po svojem dvorišču ti nima kaj pisat kazni.

4. Lahko ti napiše samo kazen za pijan v peš prometu, torej nič če ravno nisi hodil po vseh štirih in lajal po cesti okoli dvorišča.

5. pokliči na policijsko postajo, oglasi se do komandirja in jim povej kaj ter kako ter da za to nimajo pravne podlage. Pravno podlago je imel le v primeru da so te z lučkami lovili pa si pobegnil na svoje dvorišče, to pa zgodbo seveda spremeni ;)

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To dec 16, 2008 3:59 pm

Psepi je napisal/-a:1. Zakaj si šel do njega? :lol:

2. Na tvojem dvorišču ne sme opravljati nikakršnih dejavnosti če ni bil poklican na tvoje dvorišče interventno.

3. Če prej nisi delal prekrškov v prometu in je edini prekršek to da si bil pijan ampak so to ugotovili šele potem ko si se sprehajal doma po svojem dvorišču ti nima kaj pisat kazni.

4. Lahko ti napiše samo kazen za pijan v peš prometu, torej nič če ravno nisi hodil po vseh štirih in lajal po cesti okoli dvorišča.

5. pokliči na policijsko postajo, oglasi se do komandirja in jim povej kaj ter kako ter da za to nimajo pravne podlage. Pravno podlago je imel le v primeru da so te z lučkami lovili pa si pobegnil na svoje dvorišče, to pa zgodbo seveda spremeni ;)

1. ker je pošten
2. dvorišče ni zaprt prostor in policija lahko pride nanj brez odredbe sodišče ipd.
3. če se je peljal za njim ge je videl, da bil v cestnem prometu udeležen kot voznik, na dvorišče ni prišel 10 minut za njim, ampak neposredno
4. bil je voznik in ne pešec
5. nikogar ni treba lovit in tudi če se sam ustaviš (na parkirišču, avtobusni, dvorišču,...) policist lahko izvede postopek, nikjer ne piše, da te mora policist ustavljat z lučmi ali roko, če te hoče kaznovat, če se ustaviš sam od sebe se pač ustaviš!

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To dec 16, 2008 4:05 pm

1. kakšen naslov? tvoj naslov ali kraj prekrška?
2. sej verjetno je opravljal kontrolo prometa in ni bil na malici, če te je kontrloliral!?
3. vsakemu, ki napiha preveč se prepove nadaljnja vožnja oz. se ga za 24 ur izloči iz prometa! (tudi odvzame vozniško za 24 ur)
4. ne spremeni ničesar, verjetno 9 let in 2 meseca, to ni zapisnik, ampak obdolžilni predlog, odločba ali sodba.
5. Tudi ti očitno lahko delaš kar hočeš, če si se pijan vozil po cesti! Zaradi pijanih voznikov umirajo nedolžni!

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 To dec 16, 2008 4:06 pm

Sem že mislu ne napisat. Sam psepi, kje ti živiš?? A ti dejansko verjameš v te neke pravice-dolžnosti. Tud če bi šel za tabo v bajto, pa te nalomu k vola ne bi mel kej piskat. Sad but true.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To dec 16, 2008 4:17 pm

Kake pravice imaš ko voziš pijan? Zgolj in samo do pravičnega sojenja!
JAZ ima pravico, da se vozim po cesti/hodim po pločniku in da me pri tem noben nadebuden alkoholik ne ogroža!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 16, 2008 5:20 pm

Matevz S. je napisal/-a:

1. kakšen naslov? tvoj naslov ali kraj prekrška?
2. sej verjetno je opravljal kontrolo prometa in ni bil na malici, če te je kontrloliral!?
3. vsakemu, ki napiha preveč se prepove nadaljnja vožnja oz. se ga za 24 ur izloči iz prometa! (tudi odvzame vozniško za 24 ur)
4. ne spremeni ničesar, verjetno 9 let in 2 meseca, to ni zapisnik, ampak obdolžilni predlog, odločba ali sodba.
5. Tudi ti očitno lahko delaš kar hočeš, če si se pijan vozil po cesti! Zaradi pijanih voznikov umirajo nedolžni!

Konkretno rečeno sem se peljal mimo njih, samo policist me ni mogel takrat ustaviti, ker je popisoval nekega fanta z mopedom, to je bilo cca 200m od hiše. Nato je njega odslovil in z lučkam po cca 2-3min pripeljal na dvorišče
dvorišče je od starga ata naslov Vrtnarija 14/A, jaz živim pa 100m stran Vrtnarija 10/B
Napisano je da, sem bil pri redni kontroli ustavljen na naslovu 10/B namesto 14/A ( USTAVLJEN? pa sej se nisem ne vozil niti nisem bil takrat v avtu???? ) in na 10/B naj bi bil opravljen tudi postopek namesto 14/A kjer se je to dogajalo
Za ispit pa piše, da ga imam 0 let in 2 meseca namesto takrat 8 let 6 mesecev. Sepravi sem bil takrat za njih tudi voznik začetnik.
drugače pa nimam navade pijan vozit glih zaradi takih nesreč, samo takrat je bilo glih zalas da je bilo čez mejo
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs To dec 16, 2008 6:46 pm

Matevz S. je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:1. Zakaj si šel do njega? :lol:

1. ker je pošten
2. dvorišče ni zaprt prostor in policija lahko pride nanj brez odredbe sodišče ipd.
3. če se je peljal za njim ge je videl, da bil v cestnem prometu udeležen kot voznik, na dvorišče ni prišel 10 minut za njim, ampak neposredno
4. bil je voznik in ne pešec
5. nikogar ni treba lovit in tudi če se sam ustaviš (na parkirišču, avtobusni, dvorišču,...) policist lahko izvede postopek, nikjer ne piše, da te mora policist ustavljat z lučmi ali roko, če te hoče kaznovat, če se ustaviš sam od sebe se pač ustaviš!

policija nesme pridt na tvoje dvorišče če jim ne dovoliš!!!edin če jih sam pokličeš ali imajo nalog...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov