Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

majcy
Nov uporabnik

Nesreča na obvoznici zaradi nesplužene ceste...Dars...

Napisal/-a majcy Sr jan 14, 2009 7:36 pm

Pozdravljeni,

danes zjutraj se mi je na poti v službo zaradi nesplužene ceste zgodila nesreča; na obvoznici me je nenadoma zaneslo in sem se zaletela v drog oz. tablo...ker nisem prijavila nesreče in ker sem poškodovala tujo lastnino ( Darsovo štango), sem valda dobila račun za 500 evrčkov in men nč teb nč ni nobenga zanimal kakšne so bile vozne razmere. Naj omenim še, da sem peljala s hitrostjo 30kmh in se airbag ni sprožil. Zdej me pa zanima, a so sploh kšne šanse glede pritožbe.

lep pozdrav,

Maja

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 14, 2009 7:45 pm

v porocilu verjetno pise da je vzrok za nesreco.neprilagojena hitrost.
in poj si nasi vrli organi to zmeraj tko napisejo ker je to najlazje,pa se zascitijo se.ker ce se naredi nesreca pa ceprav z 10km/h nisi prilagodila voznje razmeram na cesti.
ce bi recmo blo sam nekje nespluzeno bi ble sanse za kj,tko pa k nikjer ni blo spluzeno ti bojo pa rekl to kar sm zgoraj napisal in nebos dobila nic.

seveda se lahko motim
Ni vse res kar napišem

m6agent
Nov uporabnik

Kraj: bled je bliz

Napisal/-a m6agent Sr jan 14, 2009 7:48 pm

O tvoji nesreči govori 2.odstavek 30.čena ZVCP (zakon o varnosti cestnega prometa)!

Hitrost vožnje

30. člen

(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
........................
(5) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 4 kazenske točke.

Torej ljudem še vedno ni jasno,kako "pametno" je ta zakon napisan,ampak tko pač je. Če je cesta npr. poledenela,pa si z avtom le speljal in se zaletel pri 3km/h,to pomeni,da hitroti vožnje nisi prilagodil razmeram in stanju ceste,zato SAM NOSIŠ vso odgovornost.
Lp, Matgo

P.S.:
Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu, ga pa še bo!! :)

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Sr jan 14, 2009 7:49 pm

Njih ne zanima kakšne so bile ceste. Po njihovem si vozila z neprilagojeno hitrostjo (tudi če voziš 1 km/h ti lahko navedejo to kot vzrok).
Ko je brat pisal pritožbo, in se zgovarjal na cesto (poledenela je bila samo ena "flika", pa tudi se je vedelo kzaradi koga je bila poledenela) ni pomagalo nič.

majcy
Nov uporabnik

Napisal/-a majcy Sr jan 14, 2009 7:54 pm

jao jao...maja welcome to real life...fantje hvala za odgovor...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jan 14, 2009 8:02 pm

predvidevam da te pri 30 km/h nebi moralo tako zanesti da več nebi bila sposobna vozila obrdržati na cesti. saj pa ni bla tole ozka cesta.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Sr jan 14, 2009 8:22 pm

A smem nekaj vprasat,... Kaj pa ce naletim na avtocesti na psa,... In ga zbijem, razbijem masko in tko naprej... Kdo je v tem primeru... Kolker sem slisal, je DARS,... Po zakonu sodec, pa spet sam, ker sem vozil z neprimerno hitrostjo, in se nisem mogel izogniti oviri ? ...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr jan 14, 2009 8:31 pm

hm čudn,da te je zaneslo pri hitrosti 30km/h,namreč jaz sem se tudi danes zjutraj peljal v službo po nespluženi cesti in vozil s hitrostjo 60km/h poleg tega imam na avtomobilu še letne gume in me ni nikamor odneslo.Čist normalno sem se peljal a seveda sem držal varnostno razdaljo in prilagodil vožnjo razmeram na cesti.Tud men se to zlo čudno zdi,da te je ven vrglo pri taki hitrosti :roll: No sej vem,da se zgodi tle ni kej sam zanima me kako to da te je vn vrglo?
Divjake s cest !!!

majcy
Nov uporabnik

Napisal/-a majcy Sr jan 14, 2009 8:38 pm

ammm...zanesl me je in panika...sledi drog.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jan 14, 2009 8:42 pm

si pa hiter dobila kazen, glede na to, da si rekla da ni bilo policije

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr jan 14, 2009 8:42 pm

Hja,... Naslednjic ko bodo taksne razmere na cestah, se odpelji na siht s kaksnim moskim ? :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

majcy
Nov uporabnik

Napisal/-a majcy Sr jan 14, 2009 8:49 pm

jej jej fantje vi ga pa biksate ... kako ni blo policije...pršla je po šihtu pred vrata...haha... eh sej fant je bil zraven pa je slabe napotke dajau:))

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr jan 14, 2009 8:51 pm

majcy je napisal/-a:jej jej fantje vi ga pa biksate ... kako ni blo policije...pršla je po šihtu pred vrata...haha... eh sej fant je bil zraven pa je slabe napotke dajau:))

ful ti je pa lah dajau napotke v tistih dveh sekundah....
nimas kj an.ce mas avto kasko bos vsaj tukaj pocen skos prsla,drgac pa nevem.placaj kazn zj k je polovicna...
Ni vse res kar napišem

majcy
Nov uporabnik

Napisal/-a majcy Sr jan 14, 2009 8:53 pm

ni kaskota...kaj češ...ah vsaka stavar je za neki dobra...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr jan 14, 2009 8:55 pm

majcy je napisal/-a:ni kaskota...kaj češ...ah vsaka stavar je za neki dobra...

ta je bla verjetno dobra za lajsanje zepa,ti se vsaj nau strgal od teze denarja :twisted:
Ni vse res kar napišem

majcy
Nov uporabnik

Napisal/-a majcy Sr jan 14, 2009 8:57 pm

itak...sej pravjo da dnar ljudi pokvar... :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr jan 14, 2009 8:59 pm

majcy je napisal/-a:ni kaskota...kaj češ...ah vsaka stavar je za neki dobra...

Tudi mene zanima, zakaj tocno je ta stvar bila dobra ? :) Za izkusnjo vec ? :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Luky

Napisal/-a Luky Sr jan 14, 2009 9:12 pm

a so ti dali, da si pobegnala s kraja nesreče?

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr jan 14, 2009 9:13 pm

Naslov teme moraš spremenit, nesreča se je zgodila zaradi tvoje vožnje in ne zaradi nesplužene ceste, ostalih 10.000 voznikov se ni zaletelo.

Ne vem zakaj se vedno zgovarjate na nepluženje cest, sam nisem imel nobenega problema s cestami v moji 13 letni vozniški karieri, pač spodobne gume, pripravljen na razmere, malo prej od doma, in vsak po svojih zmožnostih...

Se pa zgodi, lahko se tudi meni, vsakomur, ampak jaz bi sigurno krivil sebe.

Sicer sem pa danes videl tipa ki je vozilu pred sabo vozil meter in pol za ritjo pri hitrosti 110kmh po snegu, plundri, dežju pri -4 stopinjah. In ta bi se kolikor poznam kulturo slovenskih voznikov tudi zgovarjal na cestarje če bi se kaj zgodilo.

Predvidevanje na prvo mesto, pa ne bo položnic in jeze.

Lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 14, 2009 9:37 pm

mene je dans pr 100 na ac začelo nest na ac po klancu navzdol pa nisem prevč sukal volana pa se je dobro končalo..
tak da mi ni jasno kak se lahk pri 30 kaj zgodi...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov