Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

zapeljan
Nov uporabnik

PREVARA MINT AVTA

Napisal/-a zapeljan Če jan 22, 2009 9:51 pm

Na internetu sem iskal uvoznika vozil iz Nemčije. Videl sem oglas Mint avta iz Domžal. Zavrtel sem telefonsko številko in na drugi strani se oglasi prijeten sogovornik. Po nekaj minutnem pogovoru sva se dogovorila, da ga obiščem v pisarni. Razložim mu kakšno vozilo potrebujem. Takoj mi je povedal kako to poteka in tudi njegove obveznosti do stranke. Izbrala sva vozilo in napisala pogodbo dne 17.09.2007. Vozilo je bilo plačano 11.800 eur. Dostavljeno naj bi bilo najkasneje do 28.09.2007. Nato pa naj bi uredil vse ostalo glede homologacije. Bil sem zelo vesel, saj se je uvoznik potrudil z iskanjem vozila po mojih željah.

Pričele pa so se težave o dostavi vozila. Na vezi sva bila vsak dan in razumel sem, da pri takem poslu pride do zamude (kakšen dan). Njegovi mehaniki so vozilo pregledali v Nemčiji in vse je bilo v redu. Po dolgem čakanju je vozilo le prišlo v Domžale vendar mehaniki niso opazili, da barva avta ni metalna kot je bilo dogovorjeno. Uvoznik je priznal napako in obljubil, da mi bo denar vrnil in pripeljal drugo vozilo. Na ta denar sem čakal, ker je moral on to vozilo najprej prodati. Tako je minilo nekaj mesecev, da sva napisala novo pogodbo za drugo vozilo in sicer dne 18.05.2008. Plačal sem aro 5.000 eur. Tako je on vozilo rezerviral. Ostali denar sem mu prinesel 22.05.2008 (7.000 eur). Rok dobave vozila max. 3 tedne. Vozilo je bilo v odličnem stanju, pregledano iz strani njegovih mehanikov. Od tu naprej pa zopet težave. Ko naj bi se vozilo prevzelo v Nemčiji so mu pogoreli kabli za elektroniko. Uvoznik mi je obljubil, da se bo vozilo peljalo na pooblaščen servis in da se napaka odpravi. Vozilo je bilo popravljeno in pot naj bi nadaljevali po nekaj dneh. Potem pa se je zopet pokvarilo in pristalo na servisu. Vozila niso znali popraviti ne njegovi mehaniki, ne pooblaščen servis v Nemčiji (gre za vozilo VW). Tako je vozilo ostalo nekje okoli Munchna. Ponudil sem mu, da se vozilo pripelje prek AMZS in se bo popravilo pri nas. Obvestil sem mojega mehanika, kateri je bil pripravljen takoj odstraniti napako na elektroniki.

Kljub moji pomoči pri prevozu vozila on nato ni pristal, češ da avto mora biti vozen kakor sva dogovorjena. V najslabšem primeru ga bo on (uvoznik) prinesel na hrbtu……

……se nadaljuje!

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Če jan 22, 2009 9:55 pm

zanimivo ! poročaj kako se bo razpletlo :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 22, 2009 9:56 pm

v pogodbi ki sta jo podpisal verjetno pise kaj se naredi ce se nekdo ne drzi pogodbe.in on se je ne saj bi moral avto bit ze tukaj.tko da vrjetn lahko razveljavis pogodbo in zahtevas aro nazaj
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 22, 2009 9:59 pm

off:
zanimiva tema iz leta 2004
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=#838017

on:
zagnanost podjetja mint avto, da ti avto pripeljejo v top stanju je pohvalno a se čudim kako to, da v nemčiji tega avtomobila ne znajo "popraviti" ?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če jan 22, 2009 11:05 pm

Nemci ne znajo popraviti nemški avto :?:
Mislim da se tu dečko brezobrestno kreditira. Če ima več takih strank lahko lepo obrača denar, mar ne :?:

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če jan 22, 2009 11:36 pm

seeman66 je napisal/-a:Nemci ne znajo popraviti nemški avto :?:
Mislim da se tu dečko brezobrestno kreditira. Če ima več takih strank lahko lepo obrača denar, mar ne :?:

tukaj bi jaz samo dodal, .... če ima več takih naivnih strank........
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 22, 2009 11:47 pm

Sigor je napisal/-a:
tukaj bi jaz samo dodal, .... če ima več takih naivnih strank........

točno tako..... :!:

"Zapeljan": kaj bi ti človek povedal :roll: da si se zapleljal oz. bolje rečeno nasankal, si že verjetno sam ugotovil....

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jan 23, 2009 7:25 am

Ali ni bilo na avtomobilizmu govora o mint avtu, kot o enem bolj poštenih uvoznikov?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe jan 23, 2009 8:47 am

mah samo tega pa res ne razumem...
da ste nekateri pripravljeni dati nekomu 12.000 eur vnaprej, praktično na lepe oči. :roll: :roll:
pogodba gor, dol, danes so hudi časi in avto dealeri propadajo dnevno. da potem dobiš svoj denar, je praktični nemogoče. jaz še 500eur težko dam vnaprej in to ugledni firmi, nekemu kvazi podjetju pa niti 100eur ne.

druga stvar: če pooblaščen servis v nemčiji ne more popravit napake na nemškem vozilu... takega vozila ni smiselno kupiti v nobenem primeru! Sploh glede na to, da se je že v času nakupa 2x pokvaril.
sicer pa je avtov na trgu kot smetja in ni vrag, da ne bi uspel dobiti kaj dobrega za tak denar. tudi nekaj novih že dobiš in to z večletno garancijo.

veliko sreče in lep pozdrav!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jan 23, 2009 9:01 am

Mene moti bolj to, da že Leto pa pol sodeluješ z nekom, avta pa še zdej nimaš. :shock:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jan 23, 2009 10:10 am

Mene še bolj moti to, da si nekemu neznancu dal 12k EUR, ki ti jih ni vrnil, niti zrihtal avta. Zatem si mu dal še 5.000 EUR. ISTEMU.... Po mojem si ti tisti, ki te je nategnil, ne on. On je sam izkoristil ovco.
Oprosti, ampak ali imaš preveč denarja in se ti j... ali pa ne znaš mislit s svojo glavo.

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Pe jan 23, 2009 10:17 am

Imeti firmo, ki se ukvarja z uvozom avtomobilov iz tujine je zelo zaj..... zadeva. Vedno so neke komplikacije..ali ne dobiš vseh papirjev, ali avto ni tak kot mora biti itd itd. Js bi se rajš osebno zapeljal v npr. Nemčijo, pogledam avto, uredim formalnosti, plačam in grem. Če ne druzga, greš na izlet. Vsaj komlikacij nimaš in si siguren kaj si kupu. In mirno spiš ;)

Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 23, 2009 12:43 pm

Tema in zgodba žal precej spominjata na privatno vojno, ki se jo je nekdo šel proti Mint avtu in v kateri je bilo precej obrekovanja in tudi laži. Upam, da ni to, kot upam tudi, da se bo kdo od Mint avta oglasil in pojasnil svojo plat.

Je pa res čudno dajat 12000 € vnaprej, nato kljub slabim izkušnjam spet in šele čez leto in pol začet jokat na forumu.

zapeljan
Nov uporabnik

Napisal/-a zapeljan Pe jan 23, 2009 3:12 pm

Vsi, ki se čudite moji potrpežljivosti - "dobroti" in naivnosti glede denarja, počakajte kmalu boste izvedeli še ostale podrobnosti. Napisal vam bom vse do potankosti, tudi 160 SMS, ki sem jih prejemal in iz katerih je razvidno kaj se je dogajalo.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 23, 2009 4:46 pm

Nikoli plačevati vnaprej. Zakaj se tega ne držite?!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 23, 2009 6:18 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Nikoli plačevati vnaprej. Zakaj se tega ne držite?!

PODPIS!!!!

Toliko govora dnevno o tem kako je nekdo nekoga "nategnil" ampak ne!!! Ljudje še vedno naivno mečejo ven ogromne denarja! Vsaj upam,da si se naučil kaj iz tega.

zapeljan
Nov uporabnik

Napisal/-a zapeljan Pe jan 23, 2009 9:27 pm

……nadaljevanje…….

ko je uvoznik zavrnil mojo ponudbo, da na moje stroške pripeljemo vozilo do mojega mehanika se je odločil za drugo rešitev in sicer prevoz vozila z njegovim tovornjakom. Vse lepo in prav sem si mislil. Toda tovornjaka ni in ni bilo v Slovenijo. Čez nekaj dni mi sporoči, da vozilo prihaja in bo iztovorjeno v Domžalah ali pa pri mojem mehaniku. Bil sem vesel in o tem obvestil mojega serviserja. Sprejel me je preko vrste in mi pokazal na dvorišču kje naj iztovorimo vozilo.

Zopet velika laž in v posmeh meni in mojemu mehaniku. Po dolgem klicanju po telefonu mi uvoznik pove, da je vozilo na Vrhniki, kjer odpirajo nov sedež podjetja. Poglej ga zlomka tudi tu ne duha ne sluha o vozilu.

Po tem dogodku pa je bil »krivec« njegov stric iz Pule, ki naj bi odločil, da se vozilo meni ne sme prodati, češ da ne bo zamere oz. sramote ker vozilo ni bilo izpravno. Vozilo se mora prodati na jug in še tisto noč prepeljati preko meje. Tako vozila nisem niti videl, čeprav mi je bilo obljubljeno 1000%, da je vozilo moje, samo moje!

Dostava tega vozila se je vlekla skoraj 5 mesecev.

…. se nadaljuje!

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Pe jan 23, 2009 9:34 pm

zakaj bi sploh hotel dati 12k pol pa se popravlati lahko da je so računalnik al pa se ke več pa se lahko stroški nabijejo krepko preko jurja rajši idi sam v tujino pa uredi paprire, plačaj pa je to to

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe jan 23, 2009 9:44 pm

Še 5.000€ mu odnesi ti bo še kakega zrihtal... :lol: :lol: :lol:

Lahko ti povem da si en navaden naivnež - po domač glupan, ki naseda švercarju.

V tujini je dober avto tudi drag avto - dražji kot pri nas.
Cenejši, taki ki končajo v SLO ali balkanu, so bili sfukani, prevrteni kilometri, razbiti, bedno skp zloženi in vprašljive zgodovine.

P I K A -
E60 525dA M-Optic, 2005

zapeljan
Nov uporabnik

Napisal/-a zapeljan So jan 24, 2009 7:49 pm

lumpii, si že kdaj slišal da se določenih avtomobilov pri nas (v Slo in na jugu) ne dobi? se pa v Nemčiji dobi odlično vozilo, samo če je uvoznik pošten in ne dela samo za svoj žep!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost