Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

XSARA Hdi
Nov uporabnik

nesreča v Zagrebu

Napisal/-a XSARA Hdi Pe feb 06, 2009 8:01 am

Pozdravljeni,

kolega je imel nesrečo v zagrebu, kriv je bil voznik iz zagreba (Hrvaški državljan z avtomobilom zavarovanim pri hrvaški zavarovalnici).

V slo je šel na svojo matično zavarovalnico (kjer ima sklenjena obvezno zavarovanje), in tam so ga odslovili, in mu rekli da se mora za odškodninski zahtevek obrnit na hrvaško zavrovalnico povzročitelja.

Vem pa, da so kolegi, ki so jim škodo povzročili tuji državljani lahko zahtevke uveljavljaili na svoji zavarovalnici, ki se je potem povezala z tujo zavarovalnico povzročitelja.

Zato nas zanima, kje je pravna podlaga, da je slovenska zavarovalnica zavrnila reševanje zahtevka, oz. ali je to njihova pravica. Koikor mi je znano je obvezno, da se slovenska zavarovalnica poveže z tujo, ker imajo neke medsebojne pogodbe, in potem kompenzirajo škode.

Proim za odgovore asap ;)

lp
matic

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe feb 06, 2009 8:18 am

mene je sicer hrvatica v sloveniji ruknila, šel sem cenit k moji zavarovalnici kjer so mi rekli naj grem raje iz kaska (začasno) in potem so oni v dobre pol leta skompenzirali z kroacija osiguranje. :D

kako je z mednarodnimi škodami ureadno sicer nevem.. v sloveniji je tak da greš vedno cenit k krivčevi zavarovalnici

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe feb 06, 2009 8:21 am

Nimaj te kaj odslavljat, saj so oni zato tam da rešujejo te stvari... Kot zavarovanec, boš ti pri svoji zavarovalnici uveljavljal svojo škodo, nato pa se mora zavarovlnica povezat z Hrvati in tvoj znesek terjati od njih...Kar so ti pravzaprav rekli je, da narediš njihhovo delo... Brutalno :roll:

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Pe feb 06, 2009 8:32 am

Vsa čast taki zavarovalnici. Torej če me v Nemčiji nasadi Uzbekistanec bom svoj avto na svoje stroške odpeljal v Uzbekistan na cenitev?
Pri vsaki nesreči v tujini EURO poročilo in obvezno policija z zapisnikom. Potem pa klic na zavarovalnico: kam gre avto, ali na prvi servis ali na kamion pa v Slovenijo-AMZS (popravilo in prevoz plača tvoja zavarovalnica, stroške pa refundira od povzročiteljeve zavarovalnice-to je pa delo tvoje zavarovalnice).
A so ti mogoče predlagal, da jim kar denar nakazuješ oni pa tebi ne bi izdali zavarovalne police?? Kekci! :/:o:/

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe feb 06, 2009 8:38 am

Za katero slovensko zavarovalnico pa gre to ?

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Pe feb 06, 2009 11:22 am

AM je napisal/-a:Za katero slovensko zavarovalnico pa gre to ?

največja ;)

no mene še zanima, ali obstaja kakšen predpis, morda kaj v splošnih pogojih obveznega zavarovanja, na kar se lahko sklicuje ko bo šel tja

ker se mi zdi nerealno in vprašljivo glede učinkovitosti, da pride kolega tja, in reče, da on ve, da morajo oni posredovat, ali pa da je to ja normalno. Zato bi želeli vedeti če se lahko na kaj sklicuje, kjer je zapisana obvesznot zavarovalnice

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Pe feb 06, 2009 11:37 pm

ziher mariborsko :D

mariborska je podn od podna zadne cajte

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So feb 07, 2009 3:08 am

jamie je napisal/-a:

pomoje je mel 2864metraša v mislih :D

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So feb 07, 2009 9:25 am

mene je sicer hrvatica v sloveniji ruknila, šel sem cenit k moji zavarovalnici kjer so mi rekli naj grem raje iz kaska (začasno) in potem so oni v dobre pol leta skompenzirali z kroacija osiguranje. :D

kako je z mednarodnimi škodami ureadno sicer nevem.. v sloveniji je tak da greš vedno cenit k krivčevi zavarovalnici

..ja to se mi zdi hudo narobe :twisted: Cenilec druge zavarovalnice se bo vedno trudil da ti prizna čimmanj škode. Žalostno je to da plačuješ (pre)drago zavarovanje na koncu se moraš pa sam j....t s cenilci, kateri pa kolikor ste pisali nekateri, so strašno arogantni. Če si pripadn eni zavarovalnici bi za zadovoljstvo strank morala poskrbeti za svoje komitente ne pa da te pošiljajo sem ter tja. Pa še primer - Audi90 s stransko črno+crom letvico. Udarjena vrata (parking - storilec znan) in posledično zvita letvica. Na ogledu je cenilec ni hotel priznati pa čeprav sem mu povedal da se ne da poravnati, ker ima notri iz kov. segmentov sestavljeno letev. Sledila je zamenjava vendar je hotel staro letvico videti in jo je tudi obdržal.

lp

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So feb 07, 2009 6:07 pm

Poskusi s tem:

PDF 22 stran

http://www.zav-zdruzenje.si/docs/kor.pdf

Hrvaška zavarovalnica menda veš katera je.
Slika

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So feb 07, 2009 6:11 pm

jamie je napisal/-a:

Kako to misliš? :? Ker sem tud jst pri mariborski :)
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi So feb 07, 2009 7:32 pm

AndrejD je napisal/-a:Poskusi s tem:

PDF 22 stran

hvala

gre za croatio osiguranje, vidim da triglav ni povezan z njo

kaj to pomeni??

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So feb 07, 2009 9:05 pm

XSARA Hdi je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Poskusi s tem:

PDF 22 stran

hvala

gre za croatio osiguranje, vidim da triglav ni povezan z njo

kaj to pomeni??

Da bi jaz na tvojem mestu šel do Adriatic Slovenice in povprašal kako pa kaj.
Slika

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 So feb 07, 2009 9:11 pm

Če se v Slo s slovencem zaletiš, mislim, da greš na povzročiteljevo zavarovalnico škodo prijavit. Ne vem pa, če moraš v tem primeru enako, le da na hrvaško zavarovalnico prijavit zahtevek in opravit cenitev.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So feb 07, 2009 10:40 pm

Taščo je predlani v SLO nabasal avstrijec. Napisala sta evropsko poročilo in vse potrebno je nato uredila njena zavarovalnica (2864 metrska :P ), in to celo v 2 tednih...
Lep dan!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov