Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 7:57 pm
avto sem kupil pri ASP Lesce, ki pa so ga kupili od TPV-ja Novo mesto.. kakorkoli..
Kupil sem Ford Mondeo TDCI (karavan), prevoženih cca 120.000, servisna knjižica, 1 lastnik, letnik 2004 (vse kot po maslu) uvoženega iz italije (to je bilo približno leto nazaj) preko ASP Lesce in že isti dan mi je crknila turbina (in to 100 km od doma)..
Po daljšem pregovarjanju so pri ASP-ju pristali, da bodo avto prišli iskat..
Ko je bil avto na servisu sem jim tudi omenil, da se zatika menjalnik, ko dam v vzratno prestavo.. rekli so, da ga je potrebno samo malo nastavit... avto sem po nekaj dnevih prevzel in se odpeljal iz Lesc v Ljubljano... na poti (na avtocesti) sem ugotovil, da ne morem prestaviti v 6 prestavo, zato sem obrnil in šel nazaj v Lesce.. avto so zopet vzeli v roke mehankarji in spet "nastavili" menjalnik.. sicer sem lahko dal v 6 prestavo, vendar se je menjalnik še vedno zatikal ko si hotel dati v vzratno prestavo..
glede na toliko napak in pa zelo nizko nabavno ceno za TPV, sem se začel spraševati ali ima ta avto sploh toliko km kot je bilo navedeno.. odpeljal sem ga k mehaniku, ki pozna načine vrtenja km na števcih.. (mimogrede, navodila se da dobiti na internetu in vsak model avtomobila ima svoja navodila)..
v glavnem, odmontirala sva števec in ugotovila, da so bili od šestih pinov, trije odlotani in ročno nazaj zalotani.. seveda so bili to ravno tisti, ki so bili v navodilih navedeni, da jih je potrebno pri procesu "prevrtavanja števca" uporabiti..
seveda sem prodajalca (ASP Lesce) takoj opozoril na to kar sem ugotovil, vendar so se zgovarjali, da oni nič ne vejo o tem.. zato sem poklical šefa prodaje TPV-ja, katerega prva reakcija je bila: "zakaj sem šel števec ven dajat, da je to prepovedan"..
da končam na hitro.. nobeden ni prevzel krivde.. klical sem tudi italijansko lizing hišo, ki je avto TPV prodala, vendar niso želeli povedati koliko km je avto imel, ko so ga oni predali TPV-ju... naredil sem spisek svojih stroškov (brez mojih živcev in ur, ki sem jih zapravil za ukvarjanje z avtom in predvsem vožnje v lesce in nazaj ter pokvarjenega avta sredi slovenije) in zahteval vračilo...
govoril sem tudi z sodnim izvedencem, ki je predvidel, da ta avto nima 120.000 km ampak cca 200.000. Povedal je, da je to pri nas stalna praksa in da te avtomobili (ford mondeo karavan) vzeti pri italijanskih lizing hišah naredijo vsaj 50.000km letno..
ker sem imel pravico do vračila avtomobila v 8 dneh pri ASP-ju sem avto lahko vrnil nazaj, vendar stroškov mi niso hoteli povrnititi (niti ASP niti TPV)...
pravzaprav tudi denarja mi niso hoteli vrniti, preden ASP-ju nisem podpisal pogodbo, da jih ne bom tožil.. skratka izsiljevanje po celi črti..
sem pa dobil še zadnji nasvet od vodilnega v ASP-ju: "podpiši pogodbo in nakazali ti bomo denar, potem pa da se nikoli več ne prikažeš pri nas"..
uau.. skratka super izkušnja.. ne morem se samo odločit kateri so bili bolj kul.. ASP al TPV..
ne štekam pa kako se nihče ne loti vseh barab, ki na lahek način služijo na račun zaupanja kupcev...
ASP-ju pa sem zaupal zato, ker sem si rekel, da nekateri tako veliki kot je ASP Lesce, ki je, mimogrede, uradni prodajalec Renault in Nissan avtomobilov, si že ne bodo privoščili ukvarjanja z umazanimi posli.. no, očitno sem se motil... keš je le keš!
Zadnjič spremenil
markova, dne Ne feb 08, 2009 8:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.