Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

markova
Nov uporabnik

Slab nakup ASP Lesce in TPV Novo mesto

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 7:57 pm

avto sem kupil pri ASP Lesce, ki pa so ga kupili od TPV-ja Novo mesto.. kakorkoli..
Kupil sem Ford Mondeo TDCI (karavan), prevoženih cca 120.000, servisna knjižica, 1 lastnik, letnik 2004 (vse kot po maslu) uvoženega iz italije (to je bilo približno leto nazaj) preko ASP Lesce in že isti dan mi je crknila turbina (in to 100 km od doma)..

Po daljšem pregovarjanju so pri ASP-ju pristali, da bodo avto prišli iskat..

Ko je bil avto na servisu sem jim tudi omenil, da se zatika menjalnik, ko dam v vzratno prestavo.. rekli so, da ga je potrebno samo malo nastavit... avto sem po nekaj dnevih prevzel in se odpeljal iz Lesc v Ljubljano... na poti (na avtocesti) sem ugotovil, da ne morem prestaviti v 6 prestavo, zato sem obrnil in šel nazaj v Lesce.. avto so zopet vzeli v roke mehankarji in spet "nastavili" menjalnik.. sicer sem lahko dal v 6 prestavo, vendar se je menjalnik še vedno zatikal ko si hotel dati v vzratno prestavo..

glede na toliko napak in pa zelo nizko nabavno ceno za TPV, sem se začel spraševati ali ima ta avto sploh toliko km kot je bilo navedeno.. odpeljal sem ga k mehaniku, ki pozna načine vrtenja km na števcih.. (mimogrede, navodila se da dobiti na internetu in vsak model avtomobila ima svoja navodila)..

v glavnem, odmontirala sva števec in ugotovila, da so bili od šestih pinov, trije odlotani in ročno nazaj zalotani.. seveda so bili to ravno tisti, ki so bili v navodilih navedeni, da jih je potrebno pri procesu "prevrtavanja števca" uporabiti..

seveda sem prodajalca (ASP Lesce) takoj opozoril na to kar sem ugotovil, vendar so se zgovarjali, da oni nič ne vejo o tem.. zato sem poklical šefa prodaje TPV-ja, katerega prva reakcija je bila: "zakaj sem šel števec ven dajat, da je to prepovedan"..

da končam na hitro.. nobeden ni prevzel krivde.. klical sem tudi italijansko lizing hišo, ki je avto TPV prodala, vendar niso želeli povedati koliko km je avto imel, ko so ga oni predali TPV-ju... naredil sem spisek svojih stroškov (brez mojih živcev in ur, ki sem jih zapravil za ukvarjanje z avtom in predvsem vožnje v lesce in nazaj ter pokvarjenega avta sredi slovenije) in zahteval vračilo...

govoril sem tudi z sodnim izvedencem, ki je predvidel, da ta avto nima 120.000 km ampak cca 200.000. Povedal je, da je to pri nas stalna praksa in da te avtomobili (ford mondeo karavan) vzeti pri italijanskih lizing hišah naredijo vsaj 50.000km letno..

ker sem imel pravico do vračila avtomobila v 8 dneh pri ASP-ju sem avto lahko vrnil nazaj, vendar stroškov mi niso hoteli povrnititi (niti ASP niti TPV)...

pravzaprav tudi denarja mi niso hoteli vrniti, preden ASP-ju nisem podpisal pogodbo, da jih ne bom tožil.. skratka izsiljevanje po celi črti..

sem pa dobil še zadnji nasvet od vodilnega v ASP-ju: "podpiši pogodbo in nakazali ti bomo denar, potem pa da se nikoli več ne prikažeš pri nas"..

uau.. skratka super izkušnja.. ne morem se samo odločit kateri so bili bolj kul.. ASP al TPV..

ne štekam pa kako se nihče ne loti vseh barab, ki na lahek način služijo na račun zaupanja kupcev...

ASP-ju pa sem zaupal zato, ker sem si rekel, da nekateri tako veliki kot je ASP Lesce, ki je, mimogrede, uradni prodajalec Renault in Nissan avtomobilov, si že ne bodo privoščili ukvarjanja z umazanimi posli.. no, očitno sem se motil... keš je le keš!
Zadnjič spremenil markova, dne Ne feb 08, 2009 8:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne feb 08, 2009 8:08 pm

S kilometražo se večinoma ukvarjajo lizing hiše v Italiji.
Presneto težko je dobiti pošten rabljen avto.

LP

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne feb 08, 2009 8:08 pm

Tudi jaz sem aprila kupil uvožen avto iz Italije.
Če izuzamem to, da mi zaradi naftnega filtra mislim, da 5. ali 6. dan ni
vžgal, mi je do sedaj delal brez kakšnih omembe vrednih problemov. Isti
dan sem zamenjal naftni filter. Kljub vsem potrdilom o opravljenem
servisu, sem pa pred kratkim naredil "veliki servis".
Zadnjič spremenil Nasty, dne Po feb 09, 2009 3:22 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:09 pm

moja napaka.. že izbrisano

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:14 pm

marjan novak je napisal/-a:S kilometražo se večinoma ukvarjajo lizing hiše v Italiji.
Presneto težko je dobiti pošten rabljen avto.

LP

kolikor sem uspel zvedeti z mojim raziskovanjem, tega ne delajo lizing hiše, ampak slovenski uvozniki..

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne feb 08, 2009 8:28 pm

Kilometrina avta pri italijanskih leasing hišah je odvisna od pogodbe.
Ker kilometrina vpliva na višini obroka. Avto mora biti v času leasinga
servisiran samo na uradnem servisu.

Npr.: pri preverjanju (imam to možnost) mojega avta je vse to držalo.
Zadnjič spremenil Nasty, dne Ne feb 08, 2009 8:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne feb 08, 2009 8:28 pm

mogoče lahko prilepiš še link do avta če se prodaja kje na spletu.

mislm pa da se z prevrtenjem slovenski uvozniki ukvarjajo.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne feb 08, 2009 8:33 pm

mevden;
se kar strinjam s delom komentarja, kjer praviš: "mislm pa da se z prevrtenjem slovenski uvozniki ukvarjajo".

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:33 pm

Nasty je napisal/-a:Kilometrina avta pri italijanskih leasing hišah je odvisna od pogodbe.
Ker kilometrina vpliva na višini obroka. Avto mora biti v času leasinga
servisiran samo na uradnem servisu.

Npr.: pri preverjanju (imam to možnost) mojega avta je vse to držalo.

šel sem tudi na uradni fordov servis (summit), da bi izvedel ali so kakšni zapisi o servisiranju, vendar zapisov ni bilo..

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne feb 08, 2009 8:36 pm

Dvomim, da naj jih ne bi bilo.
Zadnjič spremenil Nasty, dne Po feb 09, 2009 3:23 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:38 pm

mevden je napisal/-a:mogoče lahko prilepiš še link do avta če se prodaja kje na spletu.

mislm pa da se z prevrtenjem slovenski uvozniki ukvarjajo.

sem pozabil dopisati, da se je vse skupaj dogajalo že skoraj 1 leto nazaj..

je pa zanimivo, da se je po parih dneh (kljub temu, da sem jim detajlno obrazložil znake vdora na števcu), ko sem avto vrnil ASP-ju, isti avto spet začel prodajat na avto.net (prek ASP-ja)... samo za dvesto eur dražji..

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:41 pm

Nasty je napisal/-a:Dvomim, da naj jih ne bi bilo.

Nasvet.
vprašaj v TPV, če ti pokažejo uvozne dokumente avta. Na njih bi kilometrina
"morala" biti vpisana.

hja.. sicer se ne spoznam ne vem kako dobro na te stvari... kakšna je dokumentacija ipd... vendar, če bi pri TPV-ju imeli adut, ki bi me prepričal, da avto ni prevrten, bi tega nedvomno dali na plano.. tako pa ni bilo nič v tej smeri nakazanega..

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne feb 08, 2009 8:41 pm

Jaz sem pri svojem dobil kopije uvozne dokumentacije zraven.
Zadnjič spremenil Nasty, dne Po feb 09, 2009 3:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 08, 2009 8:43 pm

samo za dvesto eur dražji

Normalno, saj si jim povzočil stroške. Life is not cheap!

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:46 pm

Nasty je napisal/-a:Tudi jaz sem aprila kupil (ne pri omenjeni firmi) uvožen avto iz Italije. Imel
je, vsaj po števcu dobrih 90.000km - dobil sem tudi pisno potrdilo.Po vseh
možnih preverjanjih pri uradnem uvozniku, je bila "kilometrina" kar prava.
Sedaj jih imam preko 112.000km. Če izuzamem to, da mi zaradi naftnega
filtra mislim, da 5. ali 6. dan ni vžgal, mi je do sedaj delal brez kakšnih
omembe vrednih problemov. Isti dan sem zamenjal naftni filter. Kljub vsem
potrdilom o opravljenem servisu, sem pa pred kratkim naredil "veliki servis".

menda je skoraj nemogoče videt ali je bil avto prevrten.. sploh če so to avtomobili, ki se vozijo večinoma samo po avtocestah, prevrteni pa so za par deset tisoč km... lahko pa vidiš (tako kot v mojem primeru), da je nekdo šaril po števcu..

meni ne bi niti na kraj pameti prišlo, da bi šel avto preverjat če mi ne bi crknila turbina (ki menda drži vsaj 200.000km - lahko tudi manj, če se z avtom grdo dela) in pa ne bi imel težave z menjalnikom..

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:48 pm

Nasty je napisal/-a:A zdaj ta avto imaš, ali ga nimaš - si ga pred letom vrnil v ASP?

Jaz sem pri svojem dobil kopije uvozne dokumentacije zraven.

avto sem vrnil.. nekako ni dober občutek, da ne veš a ima tvoj avto 120 tisoč al 200 tisoč km.. načeloma so te mašine zelo trpežne (+ da ni treba menjavat jermena).. če ne drugega ni ravno prijetno ko vidiš kako te n....

zraven je bila vsa dokumentacija, ki sem jo potreboval za registracijo..
Zadnjič spremenil markova, dne Ne feb 08, 2009 8:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne feb 08, 2009 8:53 pm

Pri mojem so se "ujeli" vsi zapiski - listki v motorju, potrjeni servisi v
servisni knjižici in zapisi servisnih intervalov vidni v PC-ju servisne mreže.
Kljub temu sem naredil veliki servis - pač ne zaupam nobenemu.

Kdaj lahko crkne turbina? To je pa tako relativno, da nima smisla o tem govorit.

Se strinjam - če nisi prepričan, siguren v nekaj, se tega raje znebi, oz. zapusti.

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 8:56 pm

Nasty je napisal/-a:Pri mojem so se "ujeli" vsi zapiski - listki v motorju, potrjeni servisi v
servisni knjižici in zapisi servisnih intervalov vidni v PC-ju servisne mreže.
Kljub temu sem naredil veliki servis - pač ne zaupam nobenemu.

Kdaj lahko crkne turbina? To je pa tako relativno, da nima smisla o tem govorit.

se strinjam, to je zelo relativno... zato pa se skušam držat samo dejstev in ne sklepat zaključkov na podlagi "mehkih" podatkov.. to je bil samo eden izmed razlogov za moj dvom..

markova
Nov uporabnik

Napisal/-a markova Ne feb 08, 2009 9:07 pm

aja.. kaj sem hotel s tem postom povedat?

Vsem, ki kupujete avtomobile (še posebej od posrednikov) predlagam, da ne zaupate na besedo (op.: verjemite, znajo biti zelo prepričljivi)... jaz osebno ne kupim več avta dokler ne vidim ali so bili slučajno narejeni kakšni posegi v števec (+ vse ostalo kar se gleda pri avtomobilu)..

nekako razumem situacijo v kateri so se uvozniki znašli.. ko nekdo na trgu začne ponujat "super in oh in sploh" avtomobile z zelo ugodno ceno, konkurentom ne ostane drugega kot, da tudi oni spustijo ceno za podoben avto..

in ker prodaja takega avtomobila pri taki ceni ni več rentabilna (ker, ko uvoznik odbije vse stroške ni več veliko razlike v ceni med Slovenijo in ostalimi državami EU) je potrebno dobiček prinesti nekako drugače... avtu, ki ima nižjo nabavno ceno dodaš malo šminke, popraviš kak zbit odbijač ali vrata, malo odlotaš in zalotaš kak pin na števcu in to je to.. takoj zaslužiš kakega tisočaka ali dva..

po tem mojem incidentu sem malo povpraševal okrog in dobil zelo kredibilne informacije.. eden izmed največjih prodajalcev (lastnik podjetja za uvoz avtomobilov) je razlagal kako pri njih vrtijo števce.. dokaj neprizadeto je omenil, da kakih 20 al pa 30 tisoč nihče ne more ugotovit in je stalna praksa..

dokler ne bo država začela priganjati tovrstnega kriminala, se ne bo nič spremenilo.. saj veste.. priložnost dela tatu!
Zadnjič spremenil markova, dne Ne feb 08, 2009 9:21 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 08, 2009 9:14 pm

kot sem že prej enkrat povedal, bodite pozorni na stanje km na avtomobilu še posebej ko se ta prodaja pri kaki avtohiši/dealer, kar je zanimivo je to, da vsi ti avtomobili imajo okrogle številke km-jev ( 100000, 120000, 90000...)

prej bom verjel tistemu, ki bo imel 102349 km kot pa točno 100000 km
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov