Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Naključje ali...(včerajšnji debati)

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 18, 2009 9:52 pm

Že ponoči sem spremljal te dve debati:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=68026

in

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=68027

Glede na to, da sta debati zaklenjeni in da je en "uporabnik" onemogočen sklepam, da gre za eno in isto osebo. Glede na to, da je uporabnik v drugi debati napisal, da je pri 160 km/h prestavil v drugo prestavo sklepam, da je vozil po AC (glede na hitrost). Glede na to, da je uporabnik v prvi debati spraševal kaj je v primeru če povoziš pešca pa potem zbežiš (kar je malo sumljivo vprašanje---no, vsaj meni je sumljivo), bi bilo mogoče pametno razmislit, če sta te dve debati morda kaj v povezavi s tem dogodkom:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/tru ... cesti.html

No, upam da tukaj ni povezave med dogodkom in obema debatama in da je samo naključje.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr feb 18, 2009 9:56 pm

Hmm, naj nekdo pošlje link na policijo... Samo odvomim, da bo kaj...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Sr feb 18, 2009 9:59 pm

Sem prebral vse zdaj..tak malo sumljivo mi deluje to..mogoče pa je le naključje..??

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 18, 2009 10:03 pm

Pešec na AC ali pa ga je do tja peljal in tam odvrgel .... ni logike. Se pa strinjam, da naj skrbnik foruma obvesti policijo. Lahko je kje drugje čisto lokalna zadeva, če je pa da je vsaj relativno nedolžna.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr feb 18, 2009 10:05 pm

tale pa je res zanimiva. Mi da kar malo misliti.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr feb 18, 2009 10:06 pm

Jaz dvomim, da je povezava...no možno je vse...
Ampak potem bi imel ta mrtev moški po telesu velike rane in bi že danes lahko povedali zakaj je umrl.Tako pa bo to znano po obdukciji.Pa glede na to,da bi naj šlo za tujega državljana, ne vem zakaj bi se nekdo tuj ponoči sprehajal pa AC, mulci (iz teme o GOLF IV + Naprimer če povoziš pešca-vprašanje) 16 letni bi ga pa pri hitrosti 160 kmh zbili (pa tudi če je bila hitrost 100 kmh) in pri tem še normalno obvladali avto. Poleg tega, se je včeraj sploh dalo vozit več kot 160kmh po štajerskem?
Ta moški je pomoje bil umorjen (mogoče je šlo za kaki šmugl ljudi) in ga je pač nekdo ob AC vrgel iz prtljažnika.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 18, 2009 10:15 pm

@rhino: Enako sem se tudi jaz spraševal, ampak če pogledamo dejstvo, da takrat ko se mudi (recimo pobegnit iz kraja nesreče), se rado zgodi kaj nepredvidenega (kot naprimer prestavljanje iz 5. prestave v 2.) sploh pa če manjka vozniških izkušenj v povezavi s kakšnim promilom v krvi. Sicer pa je za to, da človeka podreš in s tem tudi ubiješ dovolj tudi 40km/h.

Pa da ne bo karkoli narobe....Nikogar ne obtožujem, da je karkoli kriv in ali da je dotični nesrečnež umrl zaradi morebitne prometne nesreče. To je zgolj le moje objavljeno razmišljanje in upam,da je vse skupaj samo golo naključje.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 18, 2009 10:19 pm

rhino je napisal/-a:Jaz dvomim, da je povezava...no možno je vse...
....
Ta moški je pomoje bil umorjen (mogoče je šlo za kaki šmugl ljudi) in ga je pač nekdo ob AC vrgel iz prtljažnika.

Možno, da je povezava, a dvomim.
Ali to ali je enostavno bil pijan, nekam hotel, padel in zmrznil ali kap itd itd.

Je pa še nekaj, zaradi česar bi nekdo (MacTron? - ker je že iskal IP?) moral obvestiti policijo. Če je Stekli pes res vozil ful pijan 160, bi ga policaji morda malo privili ali vsaj obvestili starše. Morda to pomeni par mladih življenj več.

Pa tudi Magnolia, če bi se to (pešec itd) res zgodilo, verjetno ne bi takoj spraševala na forumu. Morda jo je vedno bolj grizel strah in je zato šla spraševat (napaka), a šele kasneje. Je kakšna nerazjasnjena nesreča pešca s pobeglim krivcem?

Lexuss je rekel, da imata isti IP. Po čem to sklepaš, meni ne pokaže istega?

PS
Seveda pa je možno tudi, da se nam ob vsem tem neki mladoletniki gromko smejejo. Da bi vsaj bilo samo to...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 18, 2009 10:36 pm

Je pa še nekaj, kar mi je dalo misliti...Upam,da me MacTron ne bo obesil za j...

MacTron je napisal/-a:off:
Po podrobnem trace IP sta ob iz North Eastern region ..tako, da grem se na pregled
host serverjev (stajerske regije)

In pa:

24ur je napisal/-a:Slovaški državljan je med postankom na odstavnem pasu na avtocesti Maribor–Murska Sobota opazil moško truplo

Resnično upam, da dogodki niso med seboj povezani...

LP!

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 18, 2009 11:25 pm

svašta! :shock: :shock: :shock:
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr feb 18, 2009 11:38 pm

se ne čudim, da koga zbijejo na AC. danes v nočnih urah je en štopal na AC pri izvozu za Šempeter in to kr brez kresničke ali česa podobnega. sem ga opazil zadnji moment on pa tudi skakal od roba cestiščka do roba "tapočasnega" pasa pa stegoval roko

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 18, 2009 11:48 pm

esem je napisal/-a:Lexuss je rekel, da imata isti IP. Po čem to sklepaš, meni ne pokaže istega?

Uporabnik Lexuss je slabo prebral mojo ugotovitev in interpretiral naprej z besedo "isti"
kar nekako ni res, ker nikjer ni omenjeno, da gre za ISTI IP vendar je omenjeno, kot
me je ze citiral uporabnik TrijoAdijo, da je bilo po podrobnem in ne podobnim
IP trace-om ugotovljeno, da se oba akterja nahajata v North Eastern regije nase Slovenije
...to pa v nasem jeziku pomeni Severovzhodna regija (stajerska + prekmurje).
Zadnjič spremenil MacTron, dne Sr feb 18, 2009 11:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr feb 18, 2009 11:48 pm

esem je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Jaz dvomim, da je povezava...no možno je vse...
....

Možno, da je povezava, a dvomim.
Ali to ali je enostavno bil pijan, nekam hotel, padel in zmrznil ali kap itd itd.

Je pa še nekaj, zaradi česar bi nekdo (MacTron? - ker je že iskal IP?) moral obvestiti policijo. Če je Stekli pes res vozil ful pijan 160, bi ga policaji morda malo privili ali vsaj obvestili starše. Morda to pomeni par mladih življenj več.

Pa tudi Magnolia, če bi se to (pešec itd) res zgodilo, verjetno ne bi takoj spraševala na forumu. Morda jo je vedno bolj grizel strah in je zato šla spraševat (napaka), a šele kasneje. Je kakšna nerazjasnjena nesreča pešca s pobeglim krivcem?

Lexuss je rekel, da imata isti IP. Po čem to sklepaš, meni ne pokaže istega?

PS
Seveda pa je možno tudi, da se nam ob vsem tem neki mladoletniki gromko smejejo. Da bi vsaj bilo samo to...

IP se zamenja ob povezavi na internet,se pravi če se dissconnectaš in connectaš se ti zamenja. Kle je važn mac adress,razen če nima standart IP-ja. IPjev je na miljarde.... Sicer pa če je v kaki povezavi,pa da je to to,bi tazga ćloveka mučil do konca. Najhuje mučenje je baje da ti kaplja na čelo voda... par dni,tednov ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 19, 2009 12:39 am

Hm, glede na to, da sta bila računa ustvarjena takorekoč en za drugim (1 minuto razlike), bi se najbrž lahko videlo (sj ne vem, a se v phpBB-ju da to vidt al ne - ugibam pač), s katerim IP-jem sta se oba pojavila in pod katerim IP-jem tud pisala (cca. 5 minut kasneje).

EDIT: samo za primerjavo:

Stekli Pes
- prijavljen: 23.20
- napisan post: 23.26 (in potem še 23.38 in 23.39)

Magnolia
- prijavljen: 23.19
- napisan post: 23.24 (in potem še 23.30, 23.33, 23.35 in 23.41)

Zanimivo, ne?
Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če feb 19, 2009 9:10 am

Gosic je napisal/-a:IP se zamenja ob povezavi na internet,se pravi če se dissconnectaš in connectaš se ti zamenja. Kle je važn mac adress,razen če nima standart IP-ja. IPjev je na miljarde.... Sicer pa če je v kaki povezavi,pa da je to to,bi tazga ćloveka mučil do konca. Najhuje mučenje je baje da ti kaplja na čelo voda... par dni,tednov ;)

Nima veze če se IP menja. Če se da točna ura, potem ISP provider pogleda v svoj log preveri IP ob danem času in tako lahko točno določi naročnika.

Da ostaneš anonimen je edina opcija ala knjižnica, cyberkafe.
Če pa dostopaš od doma, pa nimaš kej praskat. Pa če se ti miljardokrat menja IP.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če feb 19, 2009 9:45 am

Vikking je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:IP se zamenja ob povezavi na internet,se pravi če se dissconnectaš in connectaš se ti zamenja. Kle je važn mac adress,razen če nima standart IP-ja. IPjev je na miljarde.... Sicer pa če je v kaki povezavi,pa da je to to,bi tazga ćloveka mučil do konca. Najhuje mučenje je baje da ti kaplja na čelo voda... par dni,tednov ;)

Nima veze če se IP menja. Če se da točna ura, potem ISP provider pogleda v svoj log preveri IP ob danem času in tako lahko točno določi naročnika.

Da ostaneš anonimen je edina opcija ala knjižnica, cyberkafe.
Če pa dostopaš od doma, pa nimaš kej praskat. Pa če se ti miljardokrat menja IP.

S tem, da imajo že vse knjižnice in bari kamere. Edina možnost je še ta, da nekje dobiš nezaščiteno wireless omrežje.. ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če feb 19, 2009 10:40 am

a_sist je napisal/-a:Edina možnost je še ta, da nekje dobiš nezaščiteno wireless omrežje.. ;)

W ima vsak bar že ki ima 5min časa in 50eur dnara, tak da to ni neki problem ne :)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če feb 19, 2009 11:02 am

DaDek je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Edina možnost je še ta, da nekje dobiš nezaščiteno wireless omrežje.. ;)

W ima vsak bar že ki ima 5min časa in 50eur dnara, tak da to ni neki problem ne :)

..jaja.. sej pravim. Pa 50€ za kamero tud ima že vsak bar ;)
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov